Zaman: 16 Kas 2025 00:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2013 15:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sedat
Araç: 2006 Mitsubishi Colt Cz3 1.3 AMT
Meslek: Mühendis
Kan grubu: A+
Arkadaşlar merhaba, bundan 2-3 hafta önce bir süredir yaptığım aramaların sonucunda değişeni olmayan 69.000 km'de 2006 model bir Colt Cz3 AMT buldum ve aldım.

Aldığım gün aracı yıkattım, ardından 2 senelik Colt kullanıcısı kayınbiraderimle birlikte tanıdığı olan ustaya götürdük. Aracın yağını değiştirttim, iki adet far lambası değişti, silecekler, paspas değişti, filtreler, cam suyu vs değişti, bujilerine, fren balatalarına vs bakıldı. 2-3 haftadır bu şekilde kullanıyorum, aracın mekanik olarak bir sıkıntısı şu an gözükmüyor.

Yalnız araca alıştıkça şimdi daha özenerek kullanıyorum. İlk gözüme çarpan şey aracın boyası genel olarak “gıcır gıcır” durmuyor. Sanki yeterince parlak değil, araç “aqua blue” bu arada, mavimsi gri, ya da grimsi mavi. Buna ilaveten kapısında ve çamurlukların alt çapraz köşelerinde boyanması gereken iki yer var. Bir de araç inşaat benzeri bir yerin yakınına mı park edilmiş nedir bilmiyorum ama, arka tarafına sanki bir şey sıçramış gibi; tırnakla kazıyınca çıkıyor ama yıkamada çıkmamış. Çocuk “abi çizilir diye çok uğraşmadım” dedi. Aracın boyası hariç bunlar sorun değil, halledilir.

Şimdi soracaklarıma gelirsek;

Aracı mekanik aksam olarak başka bir servise vs götürmeme gerek var mıdır? Ayrıca bir ara şanzıman yazılımını da güncelleteyim diyorum, o güncelleme benim aracımın modeli için de geçerlidir değil mi? Nerede ve kaça yaptırabilirim, forumda bir konu gördüm onunla ilgili, araştıracağım tekrar.

Görünüş ve temizlik olarak da; iç ve dış detaylı temizlik yapan sonax, ziebart gibi servisler var. Yalnız 2. el araba için “sıfırı gibi yaparız” diyerek bir iç-dış temizliğe 800-900 lira çekiyorlar. Şimdi ben bu aracı iç-dış temizliğe vermek yerine dışına bir pasta cila attırsam boyası daha temiz ve güzel görünür mü? Çiziklerini de sanıyorum 3 hataya kadar ücretsiz kapatan bir yer varmış, orada ne varsa hallettiririm, en azından 3 hatanın üzerini öderim diyorum. Bu konu benim için çok önemli, eğer soluk duracaksa gerekirse aracı orta vadede boyatmayı bile düşünebilirim.

Bir de aracın jantlarını değiştirsem mi diye düşünüyorum, czt veya yeni kasanın 8 kollu jantları gözüme daha güzel görünüyor, bunların sıfırının tanesi Mitsubishi’nin kendi sitesinde 400-500 lira arası, uygun bulabileceğim başka bir yer var mıdır, ikinci elde çok jant ilanı göremedim çünkü.

Ayrıca yine Mitsubishi’nin sitesinde bizim aracın çok güzel aksesuarları var, bunları da Çin gibi bir yerden daha uyguna getirme yolu var mıdır? Çünkü jantlar dahil 12 parça bir sipariş verdim ve toplam 4500lira gibi bir rakam gördüm de :) En azından ufak şeyleri (metal vites konsolu çerçevesi gibi) yurtdışından getirtebilirsem kardır.

Bu konuları halledebilirsem aracım gözümde çok daha özenilesi olacak, yardım gelirse sizden gelir diye burada sormayı uygun gördüm. :)

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2013 22:50 
Kullanıcı avatarı

hiç mi yardım yok?

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2013 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: nerit
Araç: COLT AMT DI-D
Meslek: EĞİTİM
Kan grubu: b+
Allah hayırlı eylesin , kaza bela vermesin.

iç - dış temizliğine okada rpara verme.
70 tl civarına önceden pazarlık yap , biyer ile anlaş güzelce bir iç temizlik yapsın , tavan ve koltuk silme dahil , içinin kokusu gider , temiz olur.
dışınada eğer istanbuldaysan , kocasinan sanayide 150 tl ye pasta cila yaptırabilirsin.
5-6 saat sürüyor , araba gıcır gıcır oluyor.
2 tane araca yaptırdım , çokta memnun kaldım.

başka yardımcı olabileceğim şeyler varsa yazarım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2013 23:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: musa
Araç: 2006 Mitsubishi Colt CZ3 1.3 AMT
Meslek: yönetici
Kan grubu: Arh+
hocam öncelikle hayırlı olsun... bende 2006 cz3 kullanıcısıyım.. araç ile ilgili ufak tefek oynamalar yapmak isterseniz benim yaptığım şeyleri imzamda görebilirsin detaylar ile ilgilide sorma istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım aslında yaptığım işlemlerin %90 forumda detayları ile paylaşmıştım zaten..

sorularına gelince
mitsu yetkili servise gidersen güncelleme konusunda yardımcı olurlar sadece şanzuman olarak değilde komple güncel yazılımı yükletebilirsin bende aracı almadan servise götürüp ekspertiz yaptırdım o sırada güncel yazılımıda yüklemişlerdi vites geçişlerinde filan ciddi değişim farkedebilirsin.

aracın dışı ve içi ile ilgili bahsettiğin firmalar bence biraz yüksek fiyatlar istiyorlar (tabi kendi fikrim) ama benim için sorun değil sersen iyi bir firmada içini ve dışını güzel bir şekilde temizletebilirsin ama o kadar para çok dersende güzel bir pastacila ve detaylı iç temizlik ile bence gayet düzgün olacaktır çünkü bizim araçların iç döşemeleri koltuk hariç tamamen plastik ok zor olacağını sanmıyorum.. en azından ben öyle yapmıştım.

jantlara gelince bu benimde çok istediim birşey özellikle czt jantı ama malesef 2. bulmak çook zor :) boşuna arama derim ama jantı değiştireceğim dersende o kadar masraf etmişken güzel bir jant al derim yeni kasaların jantlarına bakmaktansa daha farklı bir model alınabilir bence.. bu arada bizim araçlara uygun jant bulmak biraz zor malum bijon ölçüleri 114,3 *4 (japon neden böylebirşey yapmış anlamak zor valla )

aksesuar konusunada gelince mitsu özelliklede colt hatta cz3 dediğin zaman aksesuar yok gibi bişi :) ben kendimden örnek vereyim cam rüzgarlığı bulamamıştım mesela.. ama onun yerine spoiler tampon altı (lip) xenon amerikan park vb şeyler yapabilirsin..

kendi fikir ve düşüncelerim bu şekildedir daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yadımcı olacaktır. saygılar

Bagaj Tampon Arası Şerit Led
Arka Cam- Fitillere İzolasyon
Aydınlatmalara Beyaz Led
Amerikan Park Modül
Açık Hava Filitresi
Kaliper Boyama
Stop Karartma
Logo Kaplama
Park Sensör
Ses Sistemi
Eibach Yay
Czt Spoiler
Cam Filmi
Xenon

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2013 09:29 
Kullanıcı avatarı

ahmetnerit yazdı:
Allah hayırlı eylesin , kaza bela vermesin.

iç - dış temizliğine okada rpara verme.
70 tl civarına önceden pazarlık yap , biyer ile anlaş güzelce bir iç temizlik yapsın , tavan ve koltuk silme dahil , içinin kokusu gider , temiz olur.
dışınada eğer istanbuldaysan , kocasinan sanayide 150 tl ye pasta cila yaptırabilirsin.
5-6 saat sürüyor , araba gıcır gıcır oluyor.
2 tane araca yaptırdım , çokta memnun kaldım.

başka yardımcı olabileceğim şeyler varsa yazarım

hocam arkadaş bahsetti, onun daha önce bu markalardan birinde çalışan bir arkadaşı malzemeyi alırsan 80-90'a halleder güzel bir iç temizlik yapar dedi, onu düşünüyorum bu kadar para vereceğime. pasta cila iyi olur diyorsunuz demek, eyvallah en yakın zamanda yaptırayım da temiz dursun araba.

oz_musa yazdı:
hocam öncelikle hayırlı olsun... bende 2006 cz3 kullanıcısıyım.. araç ile ilgili ufak tefek oynamalar yapmak isterseniz benim yaptığım şeyleri imzamda görebilirsin detaylar ile ilgilide sorma istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım aslında yaptığım işlemlerin %90 forumda detayları ile paylaşmıştım zaten..

sorularına gelince
mitsu yetkili servise gidersen güncelleme konusunda yardımcı olurlar sadece şanzuman olarak değilde komple güncel yazılımı yükletebilirsin bende aracı almadan servise götürüp ekspertiz yaptırdım o sırada güncel yazılımıda yüklemişlerdi vites geçişlerinde filan ciddi değişim farkedebilirsin.

aracın dışı ve içi ile ilgili bahsettiğin firmalar bence biraz yüksek fiyatlar istiyorlar (tabi kendi fikrim) ama benim için sorun değil sersen iyi bir firmada içini ve dışını güzel bir şekilde temizletebilirsin ama o kadar para çok dersende güzel bir pastacila ve detaylı iç temizlik ile bence gayet düzgün olacaktır çünkü bizim araçların iç döşemeleri koltuk hariç tamamen plastik ok zor olacağını sanmıyorum.. en azından ben öyle yapmıştım.

jantlara gelince bu benimde çok istediim birşey özellikle czt jantı ama malesef 2. bulmak çook zor :) boşuna arama derim ama jantı değiştireceğim dersende o kadar masraf etmişken güzel bir jant al derim yeni kasaların jantlarına bakmaktansa daha farklı bir model alınabilir bence.. bu arada bizim araçlara uygun jant bulmak biraz zor malum bijon ölçüleri 114,3 *4 (japon neden böylebirşey yapmış anlamak zor valla )

aksesuar konusunada gelince mitsu özelliklede colt hatta cz3 dediğin zaman aksesuar yok gibi bişi :) ben kendimden örnek vereyim cam rüzgarlığı bulamamıştım mesela.. ama onun yerine spoiler tampon altı (lip) xenon amerikan park vb şeyler yapabilirsin..

kendi fikir ve düşüncelerim bu şekildedir daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yadımcı olacaktır. saygılar

hocam jant konusunda hiç olmadı para biriktirip orijinal czt alacağım mitsubishi'nin kendi sitesinden, hem bijon ölçüsü vs de sorun olmaz. bu arada aksesuar için de aynı şey geçerli, mitsubishi'nin sitesinde var ama herşey pahalı, dün bir sepet doldurdum 4.000 küsür liraya geldi. yutdışından getirebilir miyim şu orta konsol alüminyum kaplamalarını diye düşünüyorum, şu linkte solda iç dizayna girin listeleniyor, yurtdışından gelmeyecek şeyler değil: http://mitsubishi-aksesuar.com/AracMode ... &arac=COLT

onun dışında pastacila farz oldu, güncelleme için de servisleri arar fiyat alırım, gerekirse ilgili başlığa da yazarım, sağolun.

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2013 09:32 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
meguiars maslak'ın kampanyası var ilgini çekerse. lumar cam filmiyle beraber 475TL

öğlene doğru arayıp sorayım, teşekkür.

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2013 09:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
_opeth yazdı:
meguiars maslak'ın kampanyası var ilgini çekerse. lumar cam filmiyle beraber 475TL

Neler dahil biliyor musun. Sitesinde birşey yazmıyor.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2013 14:31 
Kullanıcı avatarı

ersinnsahin yazdı:
Balcis birader aracın fotosu yok mu, adettendir bi göreydik :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

doğru valla fırsat olmadı akşama hava aydınlık olursa çekip atayım, avatarı da değiştirecem çekebilirsem.

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2013 14:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
iyiymiş ya bu meguiars'in kampanya. ne kadar sürer acebaa :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2013 11:47 
Kullanıcı avatarı

Meguiars'a soracam ama telefona yanıt vermediler henüz.

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2013 23:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
Yazilim güncellemeye ücret almazlar.aracin orjinali zaten güzel. Bence orjinalini bozma.eibach yay takabilirsin.yol tutus artar.xenon takma onun yerine osram nightbreaker başarılı bence.aynalara damali sticker cok iyi gidiyor. Kış geldi antifirizi kontrol ettirmeyi unutma:))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2013 12:04 
Kullanıcı avatarı

militar yazdı:
Yazilim güncellemeye ücret almazlar.aracin orjinali zaten güzel. Bence orjinalini bozma.eibach yay takabilirsin.yol tutus artar.xenon takma onun yerine osram nightbreaker başarılı bence.aynalara damali sticker cok iyi gidiyor. Kış geldi antifirizi kontrol ettirmeyi unutma:))

orijinali bozmak adına değil, mitsubishi'nin orijinal ilavelerini istiyorum, ralliart spoyler, czt jant, vites konsoluna metal görünüm vs...

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2014 17:08 
Kullanıcı avatarı

ersinnsahin yazdı:
Balcis birader aracın fotosu yok mu, adettendir bi göreydik :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

hocam aradan o kadar geçti ancak arabamla tekrar ilgilenmeye başladım, başlarsam bitmeyecek diye korkuyorum, sanırım ondan girişmiyorum pek işlere :)

Resim

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2014 17:12 
Kullanıcı avatarı

aracımın muhtelif yerlerinde hafif yamuklar (ufak darbe gibi), yan kapıda uzunca kasıtlı yapılmış bir çizik ve birkaç tane parktan dolayı (resimde de görülebileceği üzre) çamurluk kenarlarında sürtme izi var. eğer arabama bir özenmeye başlarsam yol bilgisayarının ışık rengine kadar düzeltip, istediğim czt jantları 1600 liraya orijinal alıp, arkaya ralliart spoiler taktırıp hatta dayanamayıp komple cillop kırmızı ya da siyaha boyatıcam diye korkuyorum. :evil:

ama bunlardan önce hepsinin ayrıntılı fotosunu çekip aracın boyanması gereken yerlerini boyatsam ve darbeleri düzelttirsem ikinci elde başıma çok bela olur mu? boyatır da satmaya kalkarsam bu post'ları bile göstericem satacağım kişiye ki kaza maza olmadığını anlasın :twisted:

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 09:31 

İsim: ali
Araç: veli
_opeth yazdı:
tampondaki çok kafaya takacak bişey değil bence, kapıdaki göçüğün aynısı bende de var. çok gözüme çarpıyo sinir oluyorum.

Autoking boyasız göçük düzeltiyor. Benim çamurlukta vardı. Biri dirseği ile vurmuş gibi. Çok açılı bakmadıkca gözükmüyordu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 12:58 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
_opeth yazdı:
tampondaki çok kafaya takacak bişey değil bence, kapıdaki göçüğün aynısı bende de var. çok gözüme çarpıyo sinir oluyorum.

Autoking boyasız göçük düzeltiyor. Benim çamurlukta vardı. Biri dirseği ile vurmuş gibi. Çok açılı bakmadıkca gözükmüyordu...

hocam benim ön kaputta bile sanki yumruklanmış gibi ezikler var, eğer ilerde satmayacak olsam komple sokup birkaç parça değiştirir komple boyatırım da neyse diyorum.

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 13:01 

balcis yazdı:
AnakinSkyWalker yazdı:
_opeth yazdı:

hocam benim ön kaputta bile sanki yumruklanmış gibi ezikler var, eğer ilerde satmayacak olsam komple sokup birkaç parça değiştirir komple boyatırım da neyse diyorum.

Göçük çizik için boyatma yada parça değiştirme aracını yazık olur... 2-3 parça boyalı olunca pert muamelesi yapıyor bazı timsarların... Kaskon varsa autoking yada bu tarz anlaşmalı yerlerde göçükleri vakumla düzelttir (8 adet hak var genelde). Çiziklerede rötüş yada local boya vurdur...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 13:06 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:

yaptırmayı düşünmüyor musun?

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 13:24 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
balcis yazdı:
AnakinSkyWalker yazdı:

Göçük çizik için boyatma yada parça değiştirme aracını yazık olur... 2-3 parça boyalı olunca pert muamelesi yapıyor bazı timsarların... Kaskon varsa autoking yada bu tarz anlaşmalı yerlerde göçükleri vakumla düzelttir (8 adet hak var genelde). Çiziklerede rötüş yada local boya vurdur...

autoking'e gitmeyi nicedir düşünüyorum, hakkı aşınca da parasıyla yaptıracaz yeter ki belli olmasın; çizikler için de bir "tırnak takılma" kıstası var sanırım, benim kapıdaki çizik mahsus anahtarla falan yapılmış ve geniş, ona da rötuş yemezse dediğiniz gibi lokal boya vurduracaz o zaman.
bu arada benim boya derken kastettiğim lokal boya, komple boya derken de adı üstünde ama onu arabanın rengini değiştirmek için yaptırırım çizik vs için değil.

A├╕N

- R

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2014 13:50 

Alıntı:
autoking'e gitmeyi nicedir düşünüyorum, hakkı aşınca da parasıyla yaptıracaz yeter ki belli olmasın; çizikler için de bir "tırnak takılma" kıstası var sanırım, benim kapıdaki çizik mahsus anahtarla falan yapılmış ve geniş, ona da rötuş yemezse dediğiniz gibi lokal boya vurduracaz o zaman.
bu arada benim boya derken kastettiğim lokal boya, komple boya derken de adı üstünde ama onu arabanın rengini değiştirmek için yaptırırım çizik vs için değil.

Komple boyatırsan ya elinde kalır yada bedavaya gider :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: