Zaman: 17 Kas 2025 18:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 115 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 16:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
ommar yazdı:
Albeanın konu ile alakası yok. Arkadaşın dediği gibi çelik subap. Bir zahmet eritmesin yani.

Anlamadım ?

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 19:53 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
kontekhasan yazdı:
_opeth yazdı:
pikaçu kasalarda pek bişey olmaz zaten :)

Bu tanımı sen mi uydurdun yoksa varmıydı bilmiyorum ama süper olmuş, çok tuttum :dance: Balina kasa, yumurta kasa vb. yerine pikaçu kasa hem daha marjinal hem daha sevimli. Bundan sonraki diyaloglarım şu şekilde olacak;
X: Abi senin arabanın markası ne?
Ben: Mitsubishi Colt :D
X: Hangi kasa?
Ben: Pikkkaaççuuu :Yahoo!:

:D şu smiley 'lere pikachu eklesek..

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 14:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: yavuz
Meslek: güvenlik
Kan grubu: 0(+)
selam arkadaşlar ben tekleme başlığı adı altında konu açmıştım ustalar değişik nedenlerden olabileceğini söylemişlerdi bu hafta sonu en sonunda arıza ısığını yaktı ve kısa süreliğine gaz yememe ve devir 500 ve 2000 devir arası gitti geldi allahtan kısa sürdü yoksa çekiçi cagırmak zorunda kalacaktım neyse yetkili servise kadar gittim cihaza soktu ve tam hatırlamıyorum p967 tork hatası verdi nedir diye sordugumda subaplarda sıkıntı olduğunu egsozla benzini karıştırdığını söyledi servisin fiyatı arkadaşlar işçilik 1000 subap 1800 daha söz söylemeye gerek yok. özel serviste bir şekilde yaptıracaz oda 1000 15000 arası değişir dedi.
Şunu iyi anladım bizim arabalar lpgde yüksek devire gelmiyor bir kaç sefer coltumun gazına geldim 5000 -6000 devirlere çıktım sebep ondan sanıyorum yapacak birşey yoksizlere tavsiye olsun.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 15:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
fyavuzz yazdı:
Şunu iyi anladım bizim arabalar lpgde yüksek devire gelmiyor bir kaç sefer coltumun gazına geldim 5000 -6000 devirlere çıktım sebep ondan sanıyorum yapacak birşey yoksizlere tavsiye olsun.....

Yavuz Bey Kardeşim,

Değil birkaç kez onlarca yüzlerce kez yaptım ben bu yüksek devire çıkma olayını ve çok şükür 27.000kmdir hiçbir sorun yok...sadece filtre değiştirdim, onu da 13.000kmde iken değiştirdim ki filtre hala tertemizdi, bir sonrakini 15.000kmyi devirmeden değiştirmem...diyeceğim o ki ; sorun LPG kaynaklı değil...ustalar ya da servisler topu LPGye atmayı seviyorlar...LPG zararsızdır demiyorum ama o kadar da tu kaka değil yaw :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 15:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: yavuz
Meslek: güvenlik
Kan grubu: 0(+)
ya bende birkaç kez yapmadım ama yetkili servisin dediği bu lpg ve ya değil sonuçta 7 ay oldu arabayı sıkıntı çıktı arabamdan hala memnunum ama servis kısmı biraz eziyet.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2013 15:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Dostum bence sen git yetkisiz bir usta bul...önce LPG ustasına git bağlantıları vs bir kontrol ettir...bilgisayara bağlat anormal bir durum var mı bakın...sonra da sanayiide yetkisiz usta avına çık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 11:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Çakıl
Araç: colt 1.3 elegance amt
Meslek: müteahhit
Kan grubu: 0rh-
benim 2012 coltum var. şu an kilometrede 29-30 kr civarı yakıyorum ki bu bence benzinliye göre müthiş bir rakam.LPG aklımın ucundan bile geçmedi. Babamda toyota rav4 vardı otomatik vites 2006 model 2000 motor.54binde aldık direk lpg taktırdık araba 110000 bine geldiğinde subaplar eridi. biz özellikle sakin araç kullanırız.sonra araştırdık ettik genel olarak japonlarda subaplar eriyor arkadaşlar.bize 3000 tl masraf çıktı. bizim huyumuzdur asla geniş kapsamlı tamirata girmiş arabaya binmeyiz çünkü bi kere sağı solu ellendimi arabalar bir daha kendine gelmiyor. ben anlamıyorum forumda okuyorum asx e alır almaz lpg taktıranlar var. hiç mi içiniz acımıyor adamlar sağını solunu deliyor aracın. ben 3 aracıma da lpg taktırdım. biri 99 model poloydu hala kullanıyorum aracım 190000 binde. biri citroen saxoydu onu da 30000 kullanıp sattıydım ama bu son rav4 olayından sonra lpg ye tövbe ettim.sadece şu an kullandığım polo gibi subapları çelik olan ve değeri 15binlirayı geçmeyen araçlara taktırır günlük sağa sola gitmekte kullanırım asla uzun yola da çıkmam. az yakan benzinli bir araç alırım colt gibi paşa paşa binerim.

benim tavsiyem arkadaşlar çil çil araçlarınıza lpg taktırtmayın heleki subaplar erisin değiştiririz demeyin motor bi kere açıldı mı gönül rahatlığıyla uzun yola çıkamazsınız benden söylemesi. lpg eskisi gibi avantajlı değil zaten. litre olarak %10 fazla yakıyor %10 çekiş düşüyor. bagaj ölüyor potansiyel tehlike kapalı yerlere girmiyor. muayene gelince sızdırmazlık için git gel. bir sürü çilesi var. bi de subaplara para verdin mi geriye ne kadar kar kaldı ki? 1000 2000 lira için ben bir daha bu işe girmem. bahsettiğim polo benzeri araçlar hariç.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 15:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Kan grubu: A +
Ahmet bey; ''ben anlamıyorum forumda okuyorum asx e alır almaz lpg taktıranlar var. hiç mi içiniz acımıyor adamlar sağını solunu deliyor aracın'' diyorsunuz Allah aşkına bu dünyaya kaç kere geleceksiniz? Ayrıca dünya malına neden bu denli değer vereyim ki? Sanki benimle bir yatıp kalkacak, benimle mi hak vaki olunca gelecek? Amaaannn kardeşim dünya malı dünyada kalır. Ben tasarrufuma bakarım gerisi hikaye. Ayrıca sızdırmazlık diye bir rapor almıyorsunuz artık gerek yok ben daha yeni muayene yaptırdım. Yeni sitem lpg dönüşümünde çekiş kaybı sizin anlattığınız gibi %10 falan değil tam abartı olmuş. Çekiş kaybı eser miktarda %1 belki oda. Muhtemelen sizin kötü ustalarla ve işçiliklerle karşılaşmış olmanızdan dolayı bu düşüncede olabilirsiniz. Birde Rav4 ile 55bin km yaptıktan sonra sübap eridi 3000 tl masraf çıktı demişsiniz ama 55bin km de yaptığınız kar'ı yazmamışsınız.Şayet o otomatik rav4'ü 55bin km benzinde kullansaydınız harcayacağınız ortalama akaryakıt fiyatı ile lpg harcamanızı mukayese ederseniz yine karda olduğunuzu görürsünüz.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 16:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Çakıl
Araç: colt 1.3 elegance amt
Meslek: müteahhit
Kan grubu: 0rh-
Benim demek istedigim suydu yepyeni arabaya bu montaji yaptirinca kafanizda hep acabalarla yola cikiyosunuz yoksa dunya malina deger verdigimden deil.ariza yapinca yine sikintisini biz cekiyoruz.ben 55 kmde yaptigim tasarrufu da hesapladim.km 15 kurus kar etmis olsam ki zor ama 7500 lira falan ediyor.lpg masrafi ruhsat falan 1400 3000 tl subap geriye 3000 lira gibi bir rakam kaliyorki bence degmez cunku aractan tat alinmiyor.ayrica ben subap degisimi yapilmis araca binmek istemem tamirciler bir yerini yaparken diger tarafi bozuyor.ben cocuklugumdan beri bu islerin icinden geldim en tecrubeli ustalarin elinde buyudum hepsi de araclara mudahaleye karsilardir genelde ama kendi ekmekleri icin ses cikarmazlar. Ayrica cekis kaybi % 10 civari bunu otohaberdeki onno usta da soyluyor. Zaten duz yolda anlayamazsiniz yokusta kendini belli eder. Ben toplamda 100bin km lpgli araba kullandim ve tecrubelerimi aktardim. Herkesin kendi tercihi. Hersey para demek degil ben dertsiz tasasiz ve guvenle seyahat etmek isterim. He benim lpgli aracim da var su an. Ama dedigim gibi eski bir arac ve celik subapli. Yeni araca takmam ben bi daha bi kere denedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 16:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
benim 45bine yaklaştı. şükür bir sorunum yok. tek sıkıntım eskiden bu kadar sık arıza lambası yakmazdı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2013 21:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Kan grubu: A +
Resim
Resim

Bugün benim aracın Mivec değişti.Mivec değişirken subapların fotoğraflarını çektirdim. 29bin km sonra subaplarda hiçbir sıkıntı yok dedi değerli Erdal ustam. Yine Erdal ustamın subap yanması olayı ile ilgili verdiği teknik bilgiyi de burdan aktarmak isterim.

SUBAP ERİMESİ;
Asıl amaç Supap ayarlarını kontrol etmek supap ayarları normal ise aracın supaplarında sorun yoktur ama supap ayarlarında sıkma var ise supaplar yanma başlamış hatta yanmıştır. dıger kontrol ise kompresyon testidir. bujiler sökülerek yapılır normal degeri Yaklasık 10 kg/cm küp tür eger degerler bunun altında çıkarsa supaplar yanmış demektir.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2013 23:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
Konuyu hortlatayim dedim, arkadasim 98000 km de lpgli colt aldi.lpg kac binde takilmis belli degil.arac 2008 model.104 binde sübap eritti.1500 tl ye sanayide halletti.prins yaglamali sistem çıkarmış, çözüm olur mu acaba? Brc 4000 devirden sonra benzin püskürtmeli sistem yapmış. Sizce hangisi tercih edilmeli.birde sübap değistirirken çelik sübap takilabiliyormus, colt çelik sübap maliyeti nedir acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2014 22:49 
Kullanıcı avatarı

Birde prinste vsi 2 ve silverline diye 2 model var.vsi 2de keihin enjektör var onun dışında herşey silverline ile ayni diyorlar ancak prinsin sitesinde iki sisteme ait parça fotoğraflarında farklılıklar mevcut.bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Iki sistem enjektörler dışında aynı mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2014 01:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: rich5053
Araç: Colt 1.3 İnvite AMT
Meslek: Kamu
2012 Mayısta Coltu aldığımda 49000Km deydi 51000Km de LPG taktırdım. Şu an 85000Km de herhangi bir sorun yok. Sadece İzmir Aydın otoyolunda 165 Km de araç benzine geçti bi kaç defa denedim hep aynı araç benzine geçiyor. Belki montajla alakalıdır. Diğer türlü ne bi arıza ışığı ne çekişten düşme problem yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2014 21:39 
Kullanıcı avatarı

rich5053 yazdı:
2012 Mayısta Coltu aldığımda 49000Km deydi 51000Km de LPG taktırdım. Şu an 85000Km de herhangi bir sorun yok. Sadece İzmir Aydın otoyolunda 165 Km de araç benzine geçti bi kaç defa denedim hep aynı araç benzine geçiyor. Belki montajla alakalıdır. Diğer türlü ne bi arıza ışığı ne çekişten düşme problem yok.

Zaten 70-80000 km sonra subaplar yanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2014 19:54 
Kullanıcı avatarı

Anlaşıldı bu konuda bilgisi olan yok.iş başa düştü. Araştırıp paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2014 21:08 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
militar yazdı:
Anlaşıldı bu konuda bilgisi olan yok.iş başa düştü. Araştırıp paylaşırım.

:ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2014 23:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: 2011 colt amt
Meslek: mühendis
Kan grubu: 0Rh+
Bundan önceki Coltumda 57.000 km de lpg taktırmıştım.67.000 km de ise sattım.2006 modeldi.10.000 km kullandım ve hiç sorun yaşamadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2014 12:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

militar yazdı:
Birde prinste vsi 2 ve silverline diye 2 model var.vsi 2de keihin enjektör var onun dışında herşey silverline ile ayni diyorlar ancak prinsin sitesinde iki sisteme ait parça fotoğraflarında farklılıklar mevcut.bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Iki sistem enjektörler dışında aynı mı?

Ustanın söylediği ve defalarca başka ustalardan da aldığım teyit odur ki ; tek fark enjektör...sitedeki fotolara aldanma zira LPG tankları prins değil mesela

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2014 13:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Bilgi amaçlı yazayım;

Pikaçu kasa colt 40 binde lpg takılmış, 110 bindeyim tık yok. 90 binde subaplar açılıp bakıldı hiç bir sıkıntı yok.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 115 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye