Zaman: 05 Kas 2025 17:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: kornam çalışmıyor
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 09:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: serdar
Araç: 2004 lancer
Meslek: kamu
Kan grubu: a+
merhaba arkadaşlar bende 2004 manuel bir lancerci oldum.ancak bir sorunum var.kornam arada çalışmıyor.oto elektirikçisine gösterdim basılı tutarak direksiyonu tam tur çevir dedi çevirdimçalıştı.ama arada yine gidiyor sonra bi bakıyosun arada geliyor.direksiyonun içindeki rulenin arızalandığını söylediler.servis 600 dedi elektirikçi tami ederiz 250 dedi.fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.sinirimi bozuyor birde izmirde oturuyorum güvenilir ve uygun fiyatlı tavsiye edebileceğiniz buişiyapabilecek bildiğiniz bir yer varsa önerirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler..

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: kornam çalışmıyor
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 10:18 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
İzmir'li arkadaşlar iyi bir usta tavsiye ederler. Ben başka bişi söylicem. Bu korna sisteminin airbag ile bütünleşik olduğuna dair bazı yazılar okumuştum. Buna dikkat edin yada bu çerçevede de dikkatli olun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2014 15:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: gokhan
Araç: mitsubishi lancer 2005
Meslek: basın yayın
Kan grubu: o po
Aracınızın problemi role falan degil.Kornanızın basma bolumunun altında plastil civiler bulunmaktadır.Bu ciciler bakırdan olan yumusak malzemeyle kaplanmıs bir diyaframa dokundugunda devre tamamlanarak korna calmaktadır.Direksiyonun cevrilmesiylede calıp calmazlık yapmaz sadece sans eseri elektrikci oynarken calmıstır.Bozulmasının sebebi korna bolumune bas parmakla degil de yumrukla vurup kısa dıt sesi cıkarmak yuzundendir.Tamiri basittir...Direksiyon sokulur.Daha sonra air bag sargisı ve air bag yerinden cıkarılır bu arada =@ patlatmamak gerekir :vauv: Sonra gidilir cıkmacıdan air bag acmıs bir direksiyon gobee alınır.Bakır diyafram yerinden cıkarılır bu patlamıs torbanın altındadır ve sagşamlogı da ustunde kendine basan civilerin gomulu izlerinin azlıgından anlasılır soketi sokulur yenisi takılır daha sonra islemler tersine yapılır korna calar.Hoduk bir elektrikci sizin air bagi yerinden bile sokemez cunku aracın vidalarının sekli farklıdır.Servise rica edin onlar parcayı cıkma alırlarsa iscilikle beraber 150 liraya yapar Ankaraya gelirseniz ben bedava yaparım :beer: Aman ona buna oynatmayın role mole lafları ediyorsunuz yok oyle seyler sakın ha :cak: Bu can sıkan bir durumdur tam kornaya ihtiyac olur o an calmaz kanser eder omrunu yer adamın ama caresi yazdıklarımdır.Sinirsiz az kornalı surusler saygılarımla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2014 22:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: LANCER
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: Arh+
Aynı sorun bizim 2006 lancer da oldu korna durduk yere çalmamaya başladı Bi kaç gnden sonra sabah korna takılı kaldı sigortaasını söktüm sonra geri tktm dzldi sonra bnn tuşndan olduğunu anladım ve aküyü söktm ve airbag söktüm Bi tane soketi 3 tane vidası vardı airbag ayırdım ve arıza ortaya çıktı iki tane bakır yuvarlak halka dışı presli ölçü aletini tkıp baktım kısa devre gösterriyodu sıcaktan ve yumruk atmaktan piresli yer yamulmuş ve şeklini kaybetmiş üstündeki presi söktüm ve krtasiyede yeni pres yaptırdım ve tktım 1 s
ene oldu sorunsuz çalışıyo

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2014 06:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: gokhan
Araç: mitsubishi lancer 2005
Meslek: basın yayın
Kan grubu: o po
Demek ki neymis sayın Citrov kornaya yumruk atmayacakmısız...Parmakla hafifce basacakmısız...Bozulunca sanayi tipi dindon herseyi anlarım zihniyetli ustalardan uzak duracakmısız sonra =@ boooommm olabilirmis vs.vs...Saka bir yana dostlar ulkemizin insanının gercek sorunu bilmedigi konulara uzmanıymıs gibi yaklasmasıdır dikkat edin bu her yerde ve konumda karsılasacagımız kesin bir sorundur.Ogrenelim uygulama becerimiz varsa yapalım yoksa bir bilene gidelim alet islesin el ovunsun...Saygılarımla.... :fan:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 02:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: serdar
Araç: 2004 lancer
Meslek: kamu
Kan grubu: a+
vakit ayırıp bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.sık sık çalışmamazlık yapıp bi gün arayla çalışan kornam enteresan şekilde yaklaşık 1 haftadır çalışıyor :D sorun devam ederse işinin ehli bir usta bulup götürecem.tekrar teşekkür ederim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: