Zaman: 04 Eki 2025 00:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Carisma Teyp
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2014 02:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mutlu
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort 2003 Mode
Meslek: Bilgisayar Programcısı
Arkadaşlar carisma'larınızda orjinal teyip mi kullanıyorsunuz ikinci bir teybiniz var mı ? Almayı düşünüyorum da görünümüde önemli önerilerinizi ve resimlerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Teyp
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2014 13:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
ben Pioneer MVH-1400UB kullanıyorum. orijinal teybini çıkarttım. yol bilgisayarınıda doğal olarak sadece saat ve sıcaklık ölçer olarak kullanabiliyorum. yol bilgisayarını orijinal teybi alta koyarak kullananlarda var ama ben yol bilgisayarını kullanmadığım için yapmadım. şekil olarak teybim güzel duruyor. kapı hoparlörlerinide değiştirdim 16 cm Pioneer taktım sesde gayet net.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2014 17:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
vakti zamamnında alttaki kapaklı gözü sökerek buraya orijinal teybi koyarak kullanmıştım. Bu şekilde kullanılabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2014 19:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
http://imageshack.us/a/img191/8072/ogvf.jpg kendi aracımın resmi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2014 22:00 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Teyp carbon kaplama güzel olmuş :) Yalnız benim aklımın almadığı; bu mevsimde Ankara da parmak arası terlik cesaret işi, tebrik ederim :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 01:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
AnakinSkyWalker yazdı:
Teyp carbon kaplama güzel olmuş :) Yalnız benim aklımın almadığı; bu mevsimde Ankara da parmak arası terlik cesaret işi, tebrik ederim :D

Hahaha, ben de resmi görünce yazdan kalma herhalde demiştim :D :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 10:16 

İsim: ali
Araç: veli
ersinnsahin yazdı:
toygun yazdı:
AnakinSkyWalker yazdı:

Hahaha, ben de resmi görünce yazdan kalma herhalde demiştim :D :D

Abicim bu kadar detaycı olmasanız olmuyor mu, fotoğraf yüklemeye çekinicem artık :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Gözlüğüde görmedim sanmayın :LOL:

Ya işte buradaki muhabbet bu kadar eğlenceli. Bu yüzden seviyorum burda takılmayı :) Bişi olmaz paylaş paylaş sen bakarız artık :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 11:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mutlu
Araç: Mitsubishi Carisma 1.6 Comfort 2003 Mode
Meslek: Bilgisayar Programcısı
nightmare115 yazdı:
vakti zamamnında alttaki kapaklı gözü sökerek buraya orijinal teybi koyarak kullanmıştım. Bu şekilde kullanılabilir.

Orjinal teypi çıkartmak istemiyorum çünkü malum yol bilgisayarı çalışmıyor onu çıkarttığımızda bu yüzden iki teypi aynı anda bağlamak sıkıntı yaratıyor mu ? Bağlaması zor mu birde kendimiz bağlayabilrmiyiz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 13:33 
Kullanıcı avatarı

Orijinal teybin giriş çıkışlarından paralel yapılarak yeni alacağınız teyp soketine ilgili bağlantılar yapılarak paralel şekilde çalışır. Önemli olan kontaktan gelen kabloyu ve + kutup ile şase bulununca üniteye güç verip diğer kabloları deneye deneye bulursunuz. Yani sağ sol ön arka olaylarını. Ünite üzerinden ön arka sağ sol ayarlayarak tutturabilirsiniz. KAldı ki yeni alacağınız ürünün bağlantı soketine giden kablolar renk renk belli ve açıklanmış. Örnek kontak bağlantısına üzerine etiket ile ILL olması lazım, tek tek etiketli ve de kablo renkleri ile neyin ne olduğu belli ( turuncu turuncu beyaz sol ön hop) gibi gibi yeni ürünün tüm kablolarının nereye bağlanacağını bulursunuz da işte orijinal üzerinden hangi kablo ne onu bulmak lazım.

Ana Üniteyi değiştirdiğimde sistemde amfi olduğundan pre çıkışlar RCA kablo ile bağlandığından sadece kontak, şase, + ile amfiye giden kablo ile anteni takarak işi kendim yapmıştım. Falçatayı ele alıp 1 saatte yaparsınız bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 13:40 
Kullanıcı avatarı

Resim yazdan kalma :)))arkadaşa bilgi amaçlı siteden aldım eski resimler yani ama birşey gözden kaçmış o ara rolanti motoru bozuk olduğu için o ayak orda gaz pedalının üzerinde :)))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 18:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
blackberry06 yazdı:
Resim yazdan kalma :)))arkadaşa bilgi amaçlı siteden aldım eski resimler yani ama birşey gözden kaçmış o ara rolanti motoru bozuk olduğu için o ayak orda gaz pedalının üzerinde :)))

Hocam değişik bir gaz verme stiliniz var, pedalın altından :D :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2014 18:48 
Kullanıcı avatarı

resime bakmadan yorumları okuyup yorum yapınca öyle oluyor.Zaten araç çalışmıyor bile baksanıza devir saatine direk uydurmuşum :)))))))))))))))))

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: Carisma Teyp
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 00:12 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Orjinal teybi soktugunuzde yol bilgisayari calismaya devam eder. Fakat teybi sokmeden once en isinize yarayan menude birakmaniz gerekir.

Yine de orjinali kalsin iki teyple devam edeyim derseniz orjinal teypten hoparlorlere giden cikislari kesmeniz gerekir. Aksi takdirde iki teybin de cikislari zarar gorur.

HUAWEI P6-U06 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 13:21 
Kullanıcı avatarı

Ali abi sıfırlayamadıktan sonra ne anlamı kaldı ki bilgisayarın. Belli bir zaman zarfından sonra sıfırlanmadığı için bir süre sonra hiç bir fonksiyonu olmayacak sürekli belli bir değeri gösterecek o da son sıfırlamadan itibaren olan ortalama şeklinde.

İki teybi de aynı anda çalıştırmadığı sürece hiç bir sorun olmaz. Hatta aynı anda çalıştırsa son ses yapsa bile çıkışlara zarar vereceğini de düşünmüyorum. Çıkışlardaki elektrik yükü ne olabilir ki???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 13:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
teybi ordan sökmek hem ön göğüsün estetiğini bozacak hemde yol bilgisayarı çalışmayacak.ben öyle çok sesli müzik dinleyen biri olmadığım için ve bulunduğun yerde boş frekans sıkıntısı çekmeyeceğim için aşağıdaki aleti aldım.ürün henüz elime geçmedi fakat o çakmaklığa giren kıvrımlı yeri söküp kullanmayı düşünüyorum.cihazda ayrıca rds özelliğide var yani çalan mp3 ün bilgilerini aracın ekranından görülebilir.internette bizim aracın teybine aux çıkışı yapmışlar ama tam olarak nereye lehim yapılacağının resmi yok eğer onuda bulabilirsem tadından yenmeyecek....
http://www.ebay.com/itm/130891127829?ss ... 1439.l2649

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 14:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
Araclarimiz lpgli oldugu icin bence yol bilgisayari fonksiyonunu zaten yitirmistir. Kaliteli ses ve goruntu icin teybin degisimi taraftariyim.

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 16:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
sanalalem-dar yazdı:
Araclarimiz lpgli oldugu icin bence yol bilgisayari fonksiyonunu zaten yitirmistir. Kaliteli ses ve goruntu icin teybin degisimi taraftariyim.

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

yol bilgisayarı bence çalışıyor... sadece ortalama yakıt tüketimini doğru ölçüyor.100 km lik şehirler arası yolu lpg ile giderken hızım 90-100 km arasında idi yola çıktığımda ort tüketim 10,2/lt idi kademeli olarak (zaten anlık ölçüm yapmıyor) yolun 50.km lerinde tüketim 8,3 /lt sabitlendi belki 1 lt fazla ölçüyor olabilir.sonra 70-80 km hep şehir içi lpg de kullanıyorum şuan 10,3/lt

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 20:26 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
nightmare115 yazdı:
Ali abi sıfırlayamadıktan sonra ne anlamı kaldı ki bilgisayarın. Belli bir zaman zarfından sonra sıfırlanmadığı için bir süre sonra hiç bir fonksiyonu olmayacak sürekli belli bir değeri gösterecek o da son sıfırlamadan itibaren olan ortalama şeklinde.

İki teybi de aynı anda çalıştırmadığı sürece hiç bir sorun olmaz. Hatta aynı anda çalıştırsa son ses yapsa bile çıkışlara zarar vereceğini de düşünmüyorum. Çıkışlardaki elektrik yükü ne olabilir ki???

Emin abi teybi sökmeden önce ortalama yakıt tüketimi menüsüne getirdik. Sonra (teyp araçtan söküldü) yol bilgisayarı ekranının sol alt tarafındaki tekli düğmeye basılı tuttuğumuzda tüketimi sıfırlayabiliyoruz.

İki teyip aynı anda çalıştırılmazsa belki (çok emin değilim) zararı olmayabilir. Fakat açılırsa %99 zararı olur. Kendi coax çıkışlarındaki elektrik yükü azımsanacak gibi değil. Mesela biraz ses açıldığında her bas vuruşunda farlar kısılıp kısılıp açılır. Aslında elektrik yükü az olsa bile yine de zarar verir.

Ben bu işlerden çok anlamadığım dönemlerde böyle paralel bağlantı yapmıştım. Üzerine, sonradan taktığım teybe amfi girip devam etmiştim. Amfinin arıza ışığı her açışımda sürekli yanıyordu. İşten anlayan birine gittim, konuyu çözemedi ve kesin amfinde arıza var dedi (amfiyi de kutusundan yeni çıkarmıştım, JBL 604 markaydı). Ben bu nasıl şans vs derken, tesadüfen EMS ile tanıştım. Baktı arıza lambası yanıyor, arabada da iki teyp var. Hoparlör kablolarını bu teypten paralel almış olabilir misin dedi, evet dedim :) Bağlantıyı ayırdı ve amfi tık diye açtı. Zaten bi dönem sonra iki teypten en az bir tanesinin çıkışları yanacaktı dedi. Yani bu işteki hikayem böyle :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2014 14:32 
Kullanıcı avatarı

Bu arada teypi söktünüz ve yol bilgisayarını yakıt tüketiminde bıraktınız diyelim.Aradan 10 gün sonra akü değişimi yada otomatik programlama için aküyü yani gücü kesmeniz gerekti.İşte o zaman yol bilgisayarı kendi kafasına göre bir yere atıyor direk bilginiz olsun.2 teypte rahat rahat kullanabiliyor.Ali bey zaten sıkıntılı olayı paylaşmış(hırsız bağlantı yapılmayacak belli) Resimleride mevcut benim kendi düşüncem şimdi olsa gene bu şekilde kullanmak olurdu.Satarken araçta yol bilgisayarı var kısmını işaretlemeyin madem kullanılmıyor alıcı arkadaşa yalan söylemiş oluyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Oca 2014 01:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
şu yol bilgisayarı olayını bir türlü anlayamadım. benim yol bilgisayarında ne ortalama hız ne lt/100 km ne de kalan mesafeyi göstermiyor sadece ......... şeklinde bir şey çıkıyor o kadar. disp tuşuna bastığımda km/h, lt/1oo km. bazan da benzin depo işareti çıkıyor ama hiç çalışmıyor yani rakamsal birşey yok. bozuk mu yoksa sıfırlama falan mı yapmak gerekiyor? forumda denilen bir çok şeyi yaptım ya da yaptığımı düşündüm. baktım olmadı fazla da ırgalamadım ama şimdi siz yazınca ben de yol bilgisayarından mahrum olmak istemiyorum eğerr bozuk değilse.

baştan yol bilgisayarını düzeltmek için ne yapmak gerek konuya hakim olan birisi var mı tam olarak? 1.6 avance 2003

edit: dış sıcaklık göstergesi sorunsuz çalışıyor. saat yerinde durmuyor (heralde bu radyo sinyalleriyle alakalı birşeymiş) ?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: