Zaman: 11 Mar 2026 21:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 114 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2012 23:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Ben Afyon'da yaşıyorum. Valla Afyon - İzmir arası yolda ışıklarda bilimum marka ve model araçlarla karşılaşıyorum. Arabada rüzgarlık falan olunca da yanıma gelen bir gaza geliyor. Bakıp motora bi ses veriyor "Hadi bakalım" dercesine. Şu ana kadar kalkışta geçebilen olmadı. En son İstanbul seyahatimde kadranı 240'a dayadım Sapanca çıkışından İzmit'e kadar olan düzlükte.

Mercedes'de binek satışındn sorumlu bir arkadaş vardı. Benim arabaya bir kez bindi. Devir saatinin coşkusunu görünce o da şaşırdı. Bence Lancer'i o kadar hafife almayın. Bu arada şu patinaj önleyici sistemi kapatırsanız, koltuğa yapışmak neymiş o zaman anlarsınız derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2013 11:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: eray
Araç: lancer 1.6 invite sportback
Meslek: yok
Kan grubu: yok
valla arkadaşlar konuyu bayya bir hortlatıcam ama resmen bazı arkadaşlar lancer ı yerden yere vurmuş...kıyasladığınız arabalar getz bravo...tamam bravo fena bir araç değil fiat sevmem ama fiatın en iyi arabası bravodur bence..performanslı bir araç ayrıca onda lafım yok...ama lancer gibi bir araç ile mukayese edilemez neden edilemez çünkü lancer safkan bir araba köklü bir geçmişi var ve arabanın bir ruhu var üstün bir yarış performansı olmasada yarışçı ruhu da var..onu bıraktım bravo dan 1 hatta 2 gömlek daha güvenli bir araçtır...yol tutuşu direksyon tepkileri karizması sağlamlığı ve ruhu bravo ile kıyas edilemez....dediğim şeyler göreceli kişiye göre de değişebilir ama ben 2000 km geçtiğimiz yaz bravo 1.6 multijet kullandım dediğim gibi güzel bir araç ama lancerden daha güzel bir araç değil...tek artısı motoru dizel ve tork meselesi...düz yoldakapışsalar sürücüye bağlı olarak değişebilir lancer alabilir ama aynı tecrübede ve yetenekte iki şöför kapışsa bravo alır ama fark atamaz.yokuşta dizel araçlarla kapışmak ztn saçma olur..

hele ki bir arkadaş getz ile makas e5 kalkış ta lancer ı geçebileceğini idda etmiş...resmen komedi getz araç kullanmadım ama kuzende vardı yanındayken bindim küçük olduğu ve dizel olduğu için seri araç ama lancer kadar değil...heleki makasta lancer ı yemesi imkansız 2 tane ani dreksyon manevrası yaparsan getz ile ztn yoldan çıkarsın makas ne alaka cidden :D getz in hiçbir versiyonunun şansı yok..

ben aracımla 190 km sürate çıktım en fazla açıkcası bir hız denemeside değildi.normal yolda giderken öyle basayım dedm 190 a o kadar rahat geldiki sonra sol şeritte bir tane i30 çıktı karşıma yawaşlamak zorunda kaldım...dümdüz engebesiz bir yolda 220 hatta 230 u görmesi hiç zor değil..

tamam altımızda ki araç evo değil ama lancer ın performansı küçümsenecek kadar kötü de değil...iddaa da ederim kendi sınıfında ki bir çok aracı zorlanmadan tokatlar..

yanlış anlamayın amacım kimseye birşey kanıtlamak değil ama aracımın hakkının yenmesine de göz yumamadım hortlattım konuyu...eğlenceli bir konu çünkü :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2013 12:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
trail_blazerr yazdı:
valla arkadaşlar konuyu bayya bir hortlatıcam ama resmen bazı arkadaşlar lancer ı yerden yere vurmuş...kıyasladığınız arabalar getz bravo...tamam bravo fena bir araç değil fiat sevmem ama fiatın en iyi arabası bravodur bence..performanslı bir araç ayrıca onda lafım yok...ama lancer gibi bir araç ile mukayese edilemez neden edilemez çünkü lancer safkan bir araba köklü bir geçmişi var ve arabanın bir ruhu var üstün bir yarış performansı olmasada yarışçı ruhu da var..onu bıraktım bravo dan 1 hatta 2 gömlek daha güvenli bir araçtır...yol tutuşu direksyon tepkileri karizması sağlamlığı ve ruhu bravo ile kıyas edilemez....dediğim şeyler göreceli kişiye göre de değişebilir ama ben 2000 km geçtiğimiz yaz bravo 1.6 multijet kullandım dediğim gibi güzel bir araç ama lancerden daha güzel bir araç değil...tek artısı motoru dizel ve tork meselesi...düz yoldakapışsalar sürücüye bağlı olarak değişebilir lancer alabilir ama aynı tecrübede ve yetenekte iki şöför kapışsa bravo alır ama fark atamaz.yokuşta dizel araçlarla kapışmak ztn saçma olur..

hele ki bir arkadaş getz ile makas e5 kalkış ta lancer ı geçebileceğini idda etmiş...resmen komedi getz araç kullanmadım ama kuzende vardı yanındayken bindim küçük olduğu ve dizel olduğu için seri araç ama lancer kadar değil...heleki makasta lancer ı yemesi imkansız 2 tane ani dreksyon manevrası yaparsan getz ile ztn yoldan çıkarsın makas ne alaka cidden :D getz in hiçbir versiyonunun şansı yok..

ben aracımla 190 km sürate çıktım en fazla açıkcası bir hız denemeside değildi.normal yolda giderken öyle basayım dedm 190 a o kadar rahat geldiki sonra sol şeritte bir tane i30 çıktı karşıma yawaşlamak zorunda kaldım...dümdüz engebesiz bir yolda 220 hatta 230 u görmesi hiç zor değil..

tamam altımızda ki araç evo değil ama lancer ın performansı küçümsenecek kadar kötü de değil...iddaa da ederim kendi sınıfında ki bir çok aracı zorlanmadan tokatlar..

yanlış anlamayın amacım kimseye birşey kanıtlamak değil ama aracımın hakkının yenmesine de göz yumamadım hortlattım konuyu...eğlenceli bir konu çünkü :)

Bravo'nun dizel olması çok büyük artı. Ben bunu dizelden benzine geçince anladım. Dizelin devir aralığının kısa olmasının avantajı aracın her gaza basışınızda anında ivmelenerek göstermesidir. Benzinde aynı tepkiyi alabilirsiniz ama 5000 devir civarında kullanmanız gerekir aracı. Dizel getz'i de çok kısa bir süre kullanmışlığım var. Kendi kullandığım dizel colt ile kıyaslayacak olursak performans olarak 10 beygirlik farkı ben hissedemedim. Getz'i kullanırken şu his oluştu bende, sanki doğan şahinle gidiyorum. Araç güven vermiyor. Tabi düz yolda bunlar sorun değilde virajlarda nasıl tepki verir deneme şansım olmadı. Ama lancerla performans olarak kapışır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2014 19:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğuş
Araç: Lancer Sportback
Meslek: İnşaat Mühendisi
Kan grubu: AB+
sportback ile 210 yaptım sonra viraja yaklaştık daha gidemedim.son viteste hızlanma yavaş olsa da motor çok rahattı bu hızlarda.motordan ziyade aerodinamik olayı sıkıntıya giriyor 200 üzerinde.

şehirlerarası yollarda denk geldiğim kadarıyla lancerın dizel 2000cc ve üstü araçlar dışında hiçbir eksi yönü yok,hatta yol tutuş artısı var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 09:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 2006 Mitsubishi Colt 1.3 Mt
Meslek: Çevre Mühendisi
Biri bana her vitesin üç bin devirdeki hızını yazabilir mi? Açıkçası bu araçtan beklentim gaza az basarak ne olduğunu anlamadan 140-150 gibi hızlara çıkabilmek. Şirkette 2013 ford fiesta dizel kullanıyorum, en azından bu araç kadar rahat gider diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 11:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
5.vites 2.5k devirde 90 yapacak sekilde ayarlanmis araçlar. Ona göre aşağı yukarı tahmin yürüyebilirsiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2014 14:31 
Kullanıcı avatarı

1.6 model için direk kullanıcı yorumu alabilirsem daha aydınlatıcı olur açıkçası. 90 da 4. viteste bile 2k devri geçmemesi lazım bence. Colt tan bir farkı olmalı sonuçta.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2014 16:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
ninapersson yazdı:
1.6 model için direk kullanıcı yorumu alabilirsem daha aydınlatıcı olur açıkçası. 90 da 4. viteste bile 2k devri geçmemesi lazım bence. Colt tan bir farkı olmalı sonuçta.

öyle bir benzinli araç yapılırsa bilgimiz olsun hocam :)

2006 fiat stilo 1.4 motor 6 ileri 95 byg: 3000 rpm 6. vites 120km/h
2006 jetta 1.6 motor 6 ileri 115byg: 3000 rpm 6. vites 115 km/h
2011 lancer 1.6 motor 5 ileri 117 byg: 3000rpm 5. vites 117km/h

bizzat kendi tecrübelerimdir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2014 10:40 
Kullanıcı avatarı

Doğrudur, onlarca araç kullandım ama hiçbirinde böyle bir gözlem yapmadım, benim için verdiği his önemli. O yüzden sorum mantıksız olabilir. Bana göre colt küçük motorundan ötürü eğer devirlenerek çıkmazsanız 4. ve 5. vitesi kötü bir araba. Lancer da da gaza az basarak 4 e geçtiğim zaman coltla aynı oranda bir ivme hissedeceksem beni büyük hayal kırıklığına uğratır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 05:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur
Araç: 2011 Lancer Invite SportSedan MT Sunroof
Meslek: Pazarlama Müdürü
Kan grubu: B(+)
Konum hortlamış :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 19:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
levent yavuz yazdı:
ninapersson yazdı:

Çok garip değerler
Kafam karıştı valla
Kendi aracım 5 ileri astra h 115 bg
3000 devir 5.vites tam olarak
130km/h yapıyor
Sürekli otobanda bu şekilde sabitliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2014 23:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur Paydaş
Araç: Honda / Jazz
Meslek: Tekniker
Kan grubu: A+
Dönüşü olmayan hızlar bunlar 4 teker üstünde olduğunu ve büyüklerin tabiri ile altından rüzgar geçtiğini unutmamak lazım,aman dikkat.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Mar 2014 21:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
levent yavuz yazdı:
ninapersson yazdı:

Doğru diyorsunuz, artık günümüz araçları az yakması için vites oranları düzgün ayarlanmaya çalışıyor, yüksek hıza uygun viteslerde tasarlanmıyor. Sonuçta C sınıfı alan biri günlük 110-120'lerden pek yukarı çıkmaz, ona göre 120km/H'den düşük hızlarda daha az yakması için tasarlanıyorlar.

Colt AMT için 3000devirde bütün vitesler:
1.vites 24km/h
2.vites 39km/h
3.vites 60km/h
4.vites 79km/h
5.vites 97km/h
6.vites 115km/h

böyle kısa oranlı olması problem oluyor devirli kullanırken manuel modda hızlı öfkeliye bağlıyorum :lol:

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2014 20:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: sadi
Araç: Lancer
Meslek: öğretmen
Kan grubu: Ab
arkadaşlar Gaziantep otobanında tek basışta araba direk 200'e gitti ondan sonra da zorlamadım. bu motor gider de. sonuçta 1.6 117 bg araç, fazla bir şey beklememek lazım. Ancak Türkiye'nin en ekonomik aracı. bu araçtan daha az yakan bir araba görmedim şu ana kadar.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 114 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye