Zaman: 07 Kas 2025 23:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 03:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Canberk
Araç: Henüz yok :\
Meslek: ASKER
Kan grubu: B+rh
Uzun zamandır araştırıyorum internette ve 10 kişiden 9 u 1.8 cvt den dolayı performansının 1.6 ile aynı olduğunu söylüyorlar 1.8 hayallerim birazda olsa sarsıldı :) varmı aslı astarı siz tecrübeli abilerime sormak istedim saygılar...

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 08:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
0-100 Arası öyle. Ama üst hızlarda ara hızlanması 1.6'ya nazaran daha rahat. Sonuçta otomatik araç. Performans değil konfor odaklı gibi. Ama performas sadece hızlanma değil. Yol tutuşu daha iyidir mesela. Eh donanımı ve ekstraları da ayrı. Doğru beklenti ile almak lazım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 12:05 
Kullanıcı avatarı

doğru söylüyorsunuz aracı bilerek almak lazım yoksa aldıkdan sonra beklentilerin altında çıkarsa hayal kırıklığı olabilir. konfor ve yakıt ekonomisi ağırlıklı bir araç...

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 12:52 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Direksiyonun arkasındaki kulakçıklarla kullandığınızda 1.6'dan farkını görürsünüz.
Hatta geçemeseniz bile tampon tampona gideceğiniz 160'lık Scirocco bile dönüp neymiş bu diye camdan bakar ;)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 13:09 
Kullanıcı avatarı

yani D modunda araba ağırlıklı olarak ekonomi ve konfor üstüne kurulu ama triptronik moda alınca kulakcıklarla canavara dönüşüyor... :)
açıkcası 160 lık scırocco nun arkasından gidebilmek zevkli olsa gerek.. :)

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 13:29 
Kullanıcı avatarı

Ersin abi hızlanması 160 a kadar iyiydi bence :) doğru cvt performans konusunda standart bi triptronikden birazdaha yavaş ama bi okadarda ekonomik olduğunu duymuştum... erhan abinin dediği gibi kulakcıklardan kullanmak lazım performans istendiğinde

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 13:36 
Kullanıcı avatarı

Evet abi gördüm onu okudum çok güzel bi yorum ve anlatım olmuş :)

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:21 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
ersinnsahin yazdı:
Hızlanmasını buradan görebilirsin, cvt den daha fazla bir performans beklemek doğru olmaz. Fabrika verileri de bu doğrultuda. Hayalimdeki araç, rus kardeşlerimiz hızlanma videosunu paylaşmışlar 160 dan sonra hafifden ağırlaşıyor sadece. :) https://www.youtube.com/watch?v=AfnbKDK ... ata_player
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Video düz yolda çekilmiş. Objektif olarak aracı anlatıyor. CVT' nin performansı tam olarak budur. Uzun yolda hızlı giderim diyenler özellikle videonun 2. yarısına dikkat etsinler. Sürati 200' lerde tutmak istiyorsanız araba deli gibi bağırıyor (Vites muhtemelen 4' te olsa gerek). Vitesi en büyüğe alıp 180-200 arası seyredeyim derseniz CVT buna müsade etmiyor. Videoda da görüldüğü gibi vites büyüdüğü anda araç 140-160 aralığına düşüyor. Zaten o aralıkta da stabil aynı viteste gitmeye müsade etmiyor. Az bi bayır gördü mü tekrar 4 veya 5' e alıyor. Yani bu araca bu şanzımanın uygulanma mantığı 80-130 aralığında konforlu şekilde yolculuk yapmak zannımca. O süratin üzerinde arabayı stabil bir süratte tutmak çok uğraş gerektiriyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Abi bu nedir yaa, vites mi değiştirmiyor bu araç? Devir sati hiç geri oynamıyor hızlanırken ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:30 
Kullanıcı avatarı

evet videodada öyle araç çok bağırıyor özellikle 160 km/h den sonra hızlanma yavaşlıyor ve dediğiniz gibi 180-200 arası sürekli cvt müsade etmiyor.

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:31 

bacey yazdı:
Abi bu nedir yaa, vites mi değiştirmiyor bu araç? Devir sati hiç geri oynamıyor hızlanırken ?

Mantığı böyle kurgulamışlar. Dip gaz yapıyorsun, araç 6bin devire çıkıyor. Ondan sonra ayağını kaldırana değin sürekli 6bin devirde duruyor. Demek istediğim bu işte. Biraz hızlanayım desen 6bin devirde sürme mecburiyetin var. Zaten gariptir, 3-4 dk bu şekilde yol katet bldirim ekranında "SLOW DOWN" yazıyor. Tabi sen de korkup ayağını gazdan alıyorsun. Almasan araba anırıyor da anırıyor. Zaten normal motor bağırmasının yanı sıra arada ilginç bir tiz ses de geliyor, sanki CD okuyucusu hani okumaya başlarken tıssst diye ses çıkarır ya, aynen onun gibi.

Ben 99 model Carisma ile 190-210 arası 30 dk sürüyorum araba tay gibi gidiyor. Tabi 1.8 sahibi iken bu benim moralimi çok bozdu, hemen ilanı çakmıştım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Abi ilk defa böyle bir şey görüyorum...

araba süerkli 6000 devir çeviriyor...bu da Auris versiyonu...sesi de fena değilmiş :)

https://www.youtube.com/watch?v=N8C_UKXbRuM

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:37 
Kullanıcı avatarı

bencede moral bozucu bişi :) eğer manuel olsa veya evodaki gibi çift kavramalı hızlı bi şanzıman olsa araba gerçekten çok daha zevkli olurdu. bizde daha önce 2002 1.6 avance gümüş gri carisma vardı manuel özellikle 160 dan 200 e kadar hızlanması motor hacmine göre tatmin ediyordu.. :)

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:42 

Cancanberk34 yazdı:
bencede moral bozucu bişi :) eğer manuel olsa veya evodaki gibi çift kavramalı hızlı bi şanzıman olsa araba gerçekten çok daha zevkli olurdu. bizde daha önce 2002 1.6 avance gümüş gri carisma vardı manuel özellikle 160 dan 200 e kadar hızlanması motor hacmine göre tatmin ediyordu.. :)

Aynı yorumu daha önce forumda yapmıştım. 140-200 arası çok kısadır Carismaların.

Yüksek süratteki direksiyon hakimiyeti ise çok çok iyidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:43 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Cancanberk34 yazdı:

Aynı yorumu daha önce forumda yapmıştım. 140-200 arası çok kısadır Carismaların.

Yüksek süratteki direksiyon hakimiyeti ise çok çok iyidir.

evet abi gerçektende öyle.. :) carisma çok iyi ve tatmin edici bir araba ..

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
sırf bu devir konusu yüzünden leon 1.6 styalnce aracımı sattın ondada devir aralığı çok kısaydı 190 km de devir bitiyordu:(.
ama dediğiniz gibi 1,8 motor lancer ın 200 ü geçmemesi yüksek devir falan sıkıntıı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:49 
Kullanıcı avatarı

faruk_sarac yazdı:
sırf bu devir konusu yüzünden leon 1.6 styalnce aracımı sattın ondada devir aralığı çok kısaydı 190 km de devir bitiyordu:(.
ama dediğiniz gibi 1,8 motor lancer ın 200 ü geçmemesi yüksek devir falan sıkıntıı..

abi kuzenimde 1.6 mpı a6 kasa octavia var onunda çok kısa ya vites aralığı :S bir gün memlekete giderken 5 viteste 190 da bitti daha yürümedi araba daha doğrusu redline a sokmadı 190 da bitti redlıne'a girince nekadar gider bilemiyorum ama oda sinir bozucu bence :)

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:53 

Bizde bir hastalık var. Kimse yoğurdum ekşi demiyor maalesef. Bende 1.8 Lancer varken tüm olumsuz yanlarını söylüyordum. Bence bu arabanın müzik sistemi de fecaat. O kadar pahalı ekipmanlar bir araya gelerek rüsva bir ana ünite konulmuş. Radyo zaten felaket, sistemin içine etmişler demiştim.

Velhasıl araç fiyatına, görüntüsüne, konforuna bakıldığında o paralara bedava... Fakat arabayı uzay mekiği gibi anlatıp da negatif taraflarını konuşmamak da doğru değil. Bana göre direksiyon hassasiyeti (yalnızca 1.8 değil, tüm Lancer ailesinin direksiyonu arabayı iki şerit arasında tutmuyor), yüksek sürate müsaade etmemesi sebebiyle canım sıkıldı ve elimden çıkardım. Bu kararı vermemdeki en önemli sebebim ise sıkça uzun yol yapıyor olmamdı. Uzun yolum daha az olsa hala bu arabaya biniyordum.

İlerleyen dönemde tekrar bir 1.8 alacağım. Şehiriçinde kusursuz bir araç...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 15:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
zaten leon 1.6 audi a3 1.6 golf 1.6 octavia 1.6 birebir aynı motorları var.gerçi şu anda tsi lere geçtiler daha üretilmiyor heralde.
ama kısa şanzımanda kalkışlarda işe yarıyor.
istanbul park yolunda 3.18 ci ile yaptığımız rolling de ben geçmiştim :).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 16:00 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Bizde bir hastalık var. Kimse yoğurdum ekşi demiyor maalesef. Bende 1.8 Lancer varken tüm olumsuz yanlarını söylüyordum. Bence bu arabanın müzik sistemi de fecaat. O kadar pahalı ekipmanlar bir araya gelerek rüsva bir ana ünite konulmuş. Radyo zaten felaket, sistemin içine etmişler demiştim.

Velhasıl araç fiyatına, görüntüsüne, konforuna bakıldığında o paralara bedava... Fakat arabayı uzay mekiği gibi anlatıp da negatif taraflarını konuşmamak da doğru değil. Bana göre direksiyon hassasiyeti (yalnızca 1.8 değil, tüm Lancer ailesinin direksiyonu arabayı iki şerit arasında tutmuyor), yüksek sürate müsaade etmemesi sebebiyle canım sıkıldı ve elimden çıkardım. Bu kararı vermemdeki en önemli sebebim ise sıkça uzun yol yapıyor olmamdı. Uzun yolum daha az olsa hala bu arabaya biniyordum.

İlerleyen dönemde tekrar bir 1.8 alacağım. Şehiriçinde kusursuz bir araç...

Allah gönlüne göre versin abi.. evet böyle bir araç için fiyatı makul gerçekten ama insan bu tasarıma performans anlamında daha iyi şeyler bekliyor bence. yani daha iyiden kastım bahsettiğinz şeyler olmasaydı ( Cvt ile alakalı) çok daha iyi olurdu :)

Resim

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: