Zaman: 04 Eki 2025 00:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Teyp
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2014 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sezgin
Araç: Outlander Turbo
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0Rh+
Ben aracı aldığımda üzerinde orjinal teybi yoktu aracımın saati sıcaklık göstergesi ve km/lt oranlaması son derece düzgün çalışıyor ancak Yol Bilgisayarımızda depodaki benzinle kaç km daha gideceğimiz normalde yazıyormu bunu bilmiyorum ?
yani orjinal yol bilgisayarında bu özellik var mı ?
ayrıca benim yol bilgisayarımda yukarıda bahsettiğim sadece 3 özellik mevcut radyo bilgisini ordan verdiğinide biliyorum bu dört özelik haricinde başka bir özelliği varmı yol bilgisayarımızın ?
aracım 2001 1.8 gdı avance otomatik vites
cevap verene dua edicem bak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2014 01:18 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
jetaim yazdı:
şu yol bilgisayarı olayını bir türlü anlayamadım. benim yol bilgisayarında ne ortalama hız ne lt/100 km ne de kalan mesafeyi göstermiyor sadece ......... şeklinde bir şey çıkıyor o kadar. disp tuşuna bastığımda km/h, lt/1oo km. bazan da benzin depo işareti çıkıyor ama hiç çalışmıyor yani rakamsal birşey yok. bozuk mu yoksa sıfırlama falan mı yapmak gerekiyor? forumda denilen bir çok şeyi yaptım ya da yaptığımı düşündüm. baktım olmadı fazla da ırgalamadım ama şimdi siz yazınca ben de yol bilgisayarından mahrum olmak istemiyorum eğerr bozuk değilse.

baştan yol bilgisayarını düzeltmek için ne yapmak gerek konuya hakim olan birisi var mı tam olarak? 1.6 avance 2003

edit: dış sıcaklık göstergesi sorunsuz çalışıyor. saat yerinde durmuyor (heralde bu radyo sinyalleriyle alakalı birşeymiş) ?

Teybi çıkarıp arkadaki soketlerini bi kontrol ediverin.
Aslında ekudan gelen okuyucu kabloda sorun (temassızlık) olduğuna işaret ediyor sizin durum. Yani bilgisayarın menüleri stabil çalışıyor fakat done gelmediği için ekrana dökecek birşey bulamıyor. Benim yorumum bu şekilde olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2014 01:22 

Sezdemir yazdı:
Ben aracı aldığımda üzerinde orjinal teybi yoktu aracımın saati sıcaklık göstergesi ve km/lt oranlaması son derece düzgün çalışıyor ancak Yol Bilgisayarımızda depodaki benzinle kaç km daha gideceğimiz normalde yazıyormu bunu bilmiyorum ?
yani orjinal yol bilgisayarında bu özellik var mı ?
ayrıca benim yol bilgisayarımda yukarıda bahsettiğim sadece 3 özellik mevcut radyo bilgisini ordan verdiğinide biliyorum bu dört özelik haricinde başka bir özelliği varmı yol bilgisayarımızın ?
aracım 2001 1.8 gdı avance otomatik vites
cevap verene dua edicem bak :D

Aracınızda orjinal teyp yoksa menüler arasında geçiş yapamıyor olmanız lazım, doğru mu?
Depodaki yakıtla menzil hesaplaması menüsü aracınızda var, fakat menüler arası geçiş yapamadığınız için bunu şu an için göremiyorsunuz.
Sizin aracınıza LPG uygulaması yapılamadığı için bahsettiğiniz menzil ölçümü sizin için en önemli özellik durumunda. Orjinal teybi olan bir Carismacı' dan rica ederek bu teybi 2 dk' lığına kendi aracınıza (tabi orjinal soketleriniz yerli yerinde ise) takıp beyaz tuşla bahsettiğimiz menüye alırsanız, sonrasında akü bitene veya kutup başı sökülene kadar bu menüyü sağlıklı şekilde kullanabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2014 03:27 
Kullanıcı avatarı

Allah razı olsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2014 03:30 
Kullanıcı avatarı

ama şimdi aklıma başka bir şey geldi
orjinal teyip alsam bunu araçta bir yere saklasam bağlanmış olarak yol bilgisayarımın tüm özelliklerini kullanabilirmiyim ?
kolonlara hiç bağlamasam ?
ayrıca aracıma double din uygulama gibi bir niyetin var deneyen oldumu aceba ?
kalorifer düğmelerini bi alttaki göze alarak teybimide sökerek baya bir yer elde ederim ölçümümü de yaptım. sıkıntı yok.
çerçeve işinide eğer hazır bir şeyi uyduramazsam başka bir sitede mdf den yapıldığını gördüm o şekilde halletmeyi planlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2014 16:17 

Sezdemir yazdı:
ama şimdi aklıma başka bir şey geldi
orjinal teyip alsam bunu araçta bir yere saklasam bağlanmış olarak yol bilgisayarımın tüm özelliklerini kullanabilirmiyim ?
kolonlara hiç bağlamasam ?
ayrıca aracıma double din uygulama gibi bir niyetin var deneyen oldumu aceba ?
kalorifer düğmelerini bi alttaki göze alarak teybimide sökerek baya bir yer elde ederim ölçümümü de yaptım. sıkıntı yok.
çerçeve işinide eğer hazır bir şeyi uyduramazsam başka bir sitede mdf den yapıldığını gördüm o şekilde halletmeyi planlıyorum.

Yol bilgisayarının tüm özelliklerini kullanırsınız ama nihayetinde teybin beyaz düğmesi el altında bir yerde olmalı ki menüleri gezip sıfırlama yapabilesiniz.

Double din uygulaması neden olmasın, olabilir. Fakat ortada açacağınız bölüme göre çerçeve piyasada yok. Fibercilere yaptırmanız lazım. Ha double değil de tek din koyayım derseniz forumda aratın ben o uygulamayı yapmıştım. Orjinal teybi alttaki torpido gözüne indirip onun yerine yeni üniteyi koyacaksınız. Hoparlör kablolarını kesip izole edeceksiniz, soketler takılı kalacak. Hepsi bu kadar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2014 02:26 
Kullanıcı avatarı

abi indash istemiyorum ayakarının kırılma olayı çok can yakıyor ve belli bir zamandan sonra kesin kırılıyor

çerçeveyi de aşağıdaki gibi mdf den yapmayı düşünüyorum.

https://imageshack.com/i/2h3vbnj

burdaki resimde tam olarak uyduramamış double tam köşeli olsa veya yapan biraz daha özense veya buna mdf den bir çerçeve yapsa olur bence.

http://www.dreamcarisma.de/images/workshop/lueftungsregler_umbauen/bild_07.jpg

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2014 02:29 
Kullanıcı avatarı

ayrıca bende orjinal teyp yok almayı düşünüyorum fakat fiyatlar uçuk ebayda da istediğimi bulamadım açıkçası anahtar kelimem yanlış galiba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2014 12:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-M ... 4acfd16e4b
Ebayda da ucuz göremedim bir ara 25 dolara satılıyordu takip edersen bulabilirsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2014 13:37 

blackberry06 yazdı:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-MITSUISHI-CD-PLAYER-RADIO-PH3000-W142-CARISMA-SPACE-WAGON-STAR-/321314188875?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4acfd16e4b
Ebayda da ucuz göremedim bir ara 25 dolara satılıyordu takip edersen bulabilirsin.

Yalnız bu teyp bu parayı eder, Pajeronun teybi bu. Track CD çalıyor, sesi de oldukça iyi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2014 01:12 
Kullanıcı avatarı

abi 60 sterlin üstüne bide kargo 200 lirayı hayli hayli geçer çok değilmi sencede ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2014 03:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
akerimoglu yazdı:
Aslında ekudan gelen okuyucu kabloda sorun (temassızlık) olduğuna işaret ediyor sizin durum. Yani bilgisayarın menüleri stabil çalışıyor fakat done gelmediği için ekrana dökecek birşey bulamıyor. Benim yorumum bu şekilde olur.

deneyeceğim hocam teşekkürler.. tabi teybi sökebilirsem. pek yatkın değildir elim. bi kapı gergisi değiştircem diye kapı döşemesini nasıl taktıysam soldan tak tak ses geliyo çukurlarda :D

edit: aslında orta havalandırma ızgaralarının ordan da bi ses geliyo elimle bastırınca susuyor. göğüsü komple bi elden geçirmem gerekiyor. sen bi başlıkta bahsetmiştin metal sürtünmesi vardır diye . açabilirsem hepsini halledicem..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2014 12:40 

jetaim yazdı:
akerimoglu yazdı:

deneyeceğim hocam teşekkürler.. tabi teybi sökebilirsem. pek yatkın değildir elim. bi kapı gergisi değiştircem diye kapı döşemesini nasıl taktıysam soldan tak tak ses geliyo çukurlarda :D

edit: aslında orta havalandırma ızgaralarının ordan da bi ses geliyo elimle bastırınca susuyor. göğüsü komple bi elden geçirmem gerekiyor. sen bi başlıkta bahsetmiştin metal sürtünmesi vardır diye . açabilirsem hepsini halledicem..

Orta ızgaradan gelen sesi ben dikey (yukarıdan aşağı inen) ızgaraları iptal ederek çözmüştüm, bilgin olsun. Başka türlü ne yaptıysam sesi kesememiştim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2014 12:41 

Sezdemir yazdı:
abi 60 sterlin üstüne bide kargo 200 lirayı hayli hayli geçer çok değilmi sencede ?

Orjinal CD çalarlı teyp için 200 TL çok değil. Burda bu paralara bulmak imkansız gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2014 01:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: carizma
Meslek: güvenlik
Kan grubu: o+
arkadaşlar iyi akşamlar yeni konu açmak istemedim burdan sorayım sızlere bılgısı olan varsa,,
Ben aracı detaylı temizlıge verdım fakat temızlendıkten sonra teyp ustundekı tusların hıcbırı calısmadı??? bıraz hava fılan tuttum daha sonra 2 tus fılan calısmaya basladı onlarda ters calısıyor mesela 2 ye basıyourm 5 radyo kanalı cıkıyorr ...Böyle durumda ne yapmak gerekır basına gelen var mı? teyp reset atma gibi birşey var mıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 11:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mürsel
Araç: Carisma 2001
Meslek: serbest
hsn kardeş büyük ihtimal ön panele su girmiş vede kısa devreye sebep olmuştur eyer elinden geliyorsa teybi sön ön panelini çıkar devreyi iyi bi temizleyip kuruttuktan sonra tak sorunun düzelecektir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Nis 2014 12:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Teybi sökmeden de carisma teybin tuş takımı çıkıyor. Tuş takımını çıkarıp fön makinesi ile bir üfletin.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 37 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: