Zaman: 17 Eki 2025 00:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: otomatik klima
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 09:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: aydın
Araç: asx 2012
Meslek: öğretmen
Kan grubu: b+
arkadaşlar otomatik klima araba sabah ilk çalıştırılınca camdaki buğu için çalışıyor. motor uygun sıcaklığa gelince arabayı ısıtmaya baslıyor. bu arada klima düğmesindeki ışık yanmaya devam ediyor. benim öğrenmek istediğim araba ısınırken klima çalışıyor mu. kapatmama gerek varmı? bu klima sıcak üflemiyor herhalde. tesekkürler şimdiden.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: otomatik klima
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 11:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
klimanın açık olması aslında emre amade olması demek bu noktada. yani sıcaklık artarsa ayarlanan değere göre klima devreye giriyor. ama klima açık olmazsa diyelim siz 20 dereceye ayarladınız iç hava oldu 22 derece. klima kapalı olduğu için arabayı soğutamaz. ama açık olursa devreye girip talep edilen sıcaklığa düşer.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 12:01 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Bu konuda benimde kafam karışık. Klimayı kışın auto konumuna alınca. Yani klima ışığı yanınca klima gerçekte devreye giriyormu ısıtma için? Yoksa kalorifer sisteminden mi ısıtıyor? Bununla ilgili belirli bir sıcaklık aralığı olabilir fakat katolağa bakmak zor geldi şimdi :) Birkaç denedim hıı anladım dedim şimdi nasıl dı ya diyorum. Katalog ansiklopedik bilgi veriyor pratik bilgi almak zor...

Otomatik klimaya göre ben daha tasarruflu kullanırım diye yaz kış genelde manuel modda kullanıyorum bu yüzden... Fikirleri yada bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 12:42 

_opeth yazdı:
Lamba yaniyorsa klima devrede yoksa degildit. Bunun baska bir izahi yok. Ben genelde auto ve 22 derece civarinda kullaniyorum yaz kış. Soguyamadigini gorunce klima digmesine basiyorum soguyo yada buguyu hizli acma istedigimde klimaya basiyor kuru sicak hava yollayarak daha cabuk acilmasini sagliyor. Olay bundan ibaret.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tamam ışık yanınca klima aktif bunda sıkıntı yok zaten :) Fakat konu şu; kışın klima açık olunca ısıtma işini klima motorundan mı yapıyor yoksa kalorifer sisteminden mi? Yakıt tasarrufu ve aracın devirlenmesi için önemli bir nokta bence. Birde benim merakım için :D

Yazın zaten eminim klima motorundan soğutma yapıyor kalorifer diye bişi yok. Kışın iş biraz muamma benim için şimdilik... %)

En son AnakinSkyWalker tarafından 03 Nis 2014 12:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 12:50 

_opeth yazdı:
Nem alma islemini klima geri kalanini motorun sicakligiyla yetmez ise klima motoru seklindedir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olabilir mantıklı bir yaklaşım. Kalorifer bukadar akıllı iklimlendirme yapamaz zaten... Bunu sorma sebebim aslında şu; yazın biliyorsunuz klima çalıştığında motor biraz homurdanıyor. Sonra devir azda olsa düşebiliyor... Birkaç kez benzerini kışın klima açık iken yaşadım. Başka karşılaşan var mı bilmiyorum ? :roll: Bunu gördükten sonra auto moda alsam bile klimayı açmıyorum... Doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum %)

Bu arada kışın buğu çözmek için; klima kapalı şekilde max sıcaklık, max üfleme ve sadece cama üfleme yapıp. Resistansı açınca yaklaşık 1 dk. da camlar ayna gibi oluyor. Sonra hepsini ideal moda alıyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 18:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
Benim bildiğim ve yaptığım denemelerde(patnosun -20 derece soğuğunda) klima kışın hiç bir işe yaramıyor. Yaklaşık 5 dk da motor ısınıp içerisi ılık olmaya başlıyordu. Yani ev kliması gibi ısıtma özelliği yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2014 08:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
bence klima kışın sadece camdaki buğuyu açmak dışında bir işe yaramıyor.ben boşu boşuna çalıştırmıyorum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2014 16:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Aracı çalıştırıp hareket etmeyince klima ısıtmada çok zayıf kalıyor. Ama hareket halinde olunca çok çabuk ısıtıyor. Benim gözlemim bu şekilde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2014 18:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Arkadaşlar bir makine mühendisi olarak noktayı koyayım. Klima işinde ısıtma ve soğutma ayrı şeylerdir. Bizim araçlardaki klima devresi sadece soğutma içindir. Isıtma işini motor suyu yardımı ile yapar. Motor ısınmadan sopuk havada kaloriferden arabayı ısıtamazsınız buradan bile anlamanız lazım. Klima ışığı yanıyorsa araba bir anda istenilen sıcaklığı geçtiyse düşürmek için devreye girer. Yok kapalıysa bunu dışarıdan aldığı hava ile yapmaya çalışır. Benim aracımda da klima açık ise diyelim 24 dereceye ayarladım arada klima çalışıp ayarlama yapıyor. Ama aracı ısıtan klima değil kalorifer sistemidir. Bunu yapan üst segment araçlar yok değil ama bizde böyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2014 19:00 

Auto modunda klima açıkken sizin de belirttiğiniz gibi soğutma için klima motoru çalışıyor muhtemelen. Benim dikkatimi çeken de bu olmuştu fakat kışın soğutma için çalışabileceği aklıma gelmedi :) Kışın klimayı açmak çokta mantıklı değil bu durumda anladığım...

Bu arada evdeki ısıtma özelliği olan klimalarda bir anda sıcak hava üflemiyor... bir süre sonra sıcak hava ancak geliyor. Bilgi sahibi olmadan anlamak zor bu mekanik işleri %) Teşekkürler açıklama için.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: