Zaman: 26 Eyl 2025 18:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2014 23:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: malesef yok :(
Meslek: muhasebe
Kan grubu: 0Rh+
tekrar merhaba,

hala azimle araştırıyorum forumdaki sayfaları yorulmadan okuyorum.. bir kaç sorum daha olacak. şu anda değişken fiyatlar var sahibinden'de ben otomatik ve 2006-2007 model düşünüyorum. 100000 in altında araçlar 23-24 civarında genelde. bu fiyatlar normalmi? alacağım araç en fazla kaç km olmalı? ve daha öncede belirttiğim gibi en az 5-6 yıl binerim diye düşünüyorum. bakımlarını düzgün yaptırdığım zaman otomatik vitesli bi lancer beni kaç km ye kadar sorunsuz götürür hem motor hemde şanzman olarak??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2014 10:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: mıtsubıshı lancer 2006 model
Meslek: satış danışmanı
merhaba;
2006 model lancer aracım var ,son zamanlarda 2500-3000 devirlerde anlam veremedigim bir ses geliyor ,sanki motorun sol tarafından geliyor ses bir kac sn suruyor ,ses kesildigi an arac sanki daha hızlı sekilde kendini toplayarak hizlaniyor.usta sebebini bulamadı araci test etti askıya kaldırdı komple baktı ama cozemedi baska ustaya gösterdim o da fiyasko ustalar bişey yok diyor sadece ama sesin nerden geldigini cözemiyor ve bu benim moralimi oldukca bozuyor lütfen yardım(ses cazırtı seklinde ,birkac sn suruyor ve sanki iki metali birbirine surtunce cıkan sesi andiriyor)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2014 16:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: emir
Araç: carisma
Kan grubu: 0+
2005 lancer aldım,bikaç sorun yaşıyorum
1-arabanın içine koku ve sıcaklık geliyor,motorlar araba arasındaki parça adı keçe midir nedir sanırım o değişecek, ismi nedir nereden bulurum
2-araba çalışırken cızırıtı gibi bir ses geliyor direksiyon kutusandır diyorlar,bu sorunu yaşayan var mı,hangi tamirciye göstermek lazım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2014 18:07 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
1. ne kokusu geliyor.
2. cızırtı tam olarak nerden geliyor.

1-leş gibi kötü bir koku ve sıcaklık geliyor,sanırım motorla aramızdaki keçeler yırtık.
2-motor parçalarından pek anlamam hangi parçadan geliyor bilmiyorum,sesin gelidği yerin resmini çeker burada paylaşırım.
(bikaç kişiye sordum kimisi diresksiyon kutusu elektronik diye o ses gelir diyor kimisi kayışlardan geliyordur diyor)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2014 17:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: mitsubishi lancer 2006
Meslek: memur
Kan grubu: AB +
Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 3 ay önce 2006 lancer otomatik aldım. Araç 121.000 km de üzerinde Lavato marka sıralı tüp var fakat çok sakin kullandığımda bile (bu benim alışkanlığım değil test amaçlı) km ye 39 kuruş her zamanki gibi gazladığımda km ye 45 kuruş yaktıyor.
Bunun fazla olduğunu düşündüğüm için bujileri,hava filtresini ve gaz filtresini değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı
Sizce yakıtım normal mi yoksa araçta bir sıkıntımı var :shock:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2014 18:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
yusuf_1984 yazdı:
Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 3 ay önce 2006 lancer otomatik aldım. Araç 121.000 km de üzerinde Lavato marka sıralı tüp var fakat çok sakin kullandığımda bile (bu benim alışkanlığım değil test amaçlı) km ye 39 kuruş her zamanki gibi gazladığımda km ye 45 kuruş yaktıyor.
Bunun fazla olduğunu düşündüğüm için bujileri,hava filtresini ve gaz filtresini değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı

aracınız hayırlı olsun
LPG de 45 krş yakmak sizce normal mi?
aracı LPG ustasına götürün ayarlarına baksın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Nis 2014 22:16 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
yusuf_1984 yazdı:

Aracınız çok agresif olmamak şartıyla karma kullanımda 1 litre ile ortalama 9-10 km gider,yakıtınız üst sınırlarda bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2014 02:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
introscan yazdı:
yusuf_1984 yazdı:

Aracınız çok agresif olmamak şartıyla karma kullanımda 1 litre ile ortalama 9-10 km gider,yakıtınız üst sınırlarda bence.

9-10 litre benzinde yakiyor. Lpgde bu değer 11-12 litre oluyor. Kurustansa litre hesabi yapmak daha kesin sonuçlar verir.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2014 12:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Dundun
Araç: Lancer
Meslek: Serbest
Arkadaşlar 1 ay kadar önce 2005 manuel araç almıştım, 80 bin bakımlarını yaptırdım triger,yağ, filtler değişti.trigerle ilgili sıkıntı var sanırım parçaları bu siteden aldım
https://www.yedekparcaticaret.com/1/918 ... parca.html
2 hafta oldu ancak aracı çalıştırırken ,direksiyonu tam tur çevirdiğimde ,klimayı açtığımda kayışlardan ses geliyor. Ustaya gidiyorum ayar yapıyor( gerdiriyor sanırım) çalıştır diyor soruun yok ama ya gün içinde yada ertesi gün ay ı sorun yine devam ediyor. 4 -5 defa gittim hep aynı sorun,acaba kayışlardamı sorun var yoksa ustamı beceremiyor bi akıl verin lütfen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Nis 2014 16:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Dundun
Araç: Lancer
Meslek: Serbest
Calistirirken ses gelmesinin haricinde,Klimayi calistrincada ses geliyor, direksiyonu tam çevirip donerkende.bunların hepsi gergi rulmaniyla alakali olabilirmi? Triger Kayisin uzerinde ambalajinda 2013 yazıyordu.diğerlerinde tarih yoktu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2014 09:08 
Kullanıcı avatarı

merhaba;
2006 model lancer aracım var ,son zamanlarda 2500-3000 devirlerde anlam veremedigim bir ses geliyor ,sanki motorun sol tarafından geliyor ses bir kac sn suruyor ,ses kesildigi an arac sanki daha hızlı sekilde kendini toplayarak hizlaniyor.usta sebebini bulamadı araci test etti askıya kaldırdı komple baktı ama cozemedi baska ustaya gösterdim o da fiyasko ustalar bişey yok diyor sadece ama sesin nerden geldigini cözemiyor ve bu benim moralimi oldukca bozuyor lütfen yardım(ses cazırtı seklinde ,birkac sn suruyor ve sanki iki metali birbirine surtunce cıkan sesi andiriyor)
yardımlarınızı bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2014 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: lancer 2006
Meslek: mühendis
sa cümleten öncelikle mitsibushi almaya karar vermemde etkili olan forum kullanıcılarına tşk ediyorum f/P oranı en üst düzeyde bir arabaya biniyoruz. Rica etsem bana Ankara da iyi bir usta önerebilirmisiniz triger değişimi ve fren balatası değişimi yaptıracam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 09:16 
Kullanıcı avatarı

özcelik oto duman ahmet diyorlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 18:06 
Kullanıcı avatarı

camdaki yansıma konusunda ne yapabilirim.
kaputa vuran güneş ön cama aşırı şekilde yansıyor görüşü azaltıyor,diğer arabalarda bu kadar problem olmuyordu,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 18:40 
Kullanıcı avatarı

aracın rengi ne? ben hiç o sekilde problem yasamadim... kaputa deri benzeri bişey kapliyorlar görselide cok güzel oluyor spor bir kimlik kazanıyor araç...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2014 18:42 
Kullanıcı avatarı

merhaba;
yardımlarınızı bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2014 16:30 
Kullanıcı avatarı

faruk yazdı:
aracın rengi ne? ben hiç o sekilde problem yasamadim... kaputa deri benzeri bişey kapliyorlar görselide cok güzel oluyor spor bir kimlik kazanıyor araç...

pardon,kaput değil torpido.
ön camın yarısında torpidonun yansıması oluyor görüşü çok düşürüyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2014 16:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: muzi
Araç: 2018 eclipse cross 2w intense
Meslek: Bilgisayar mühendisi
merhaba benim 2006 lancer otomatik aracımın direksiyon pompasına bağlı yağ basınç hortumunda rekor bağlantısının olduğu yerde hafif bir yağlanma gördüm ustaya götürdüm sanayide usta rekor bağlantısını üzerinde hotumun ucunda presli bir yeri gösterdi tekrar pres yaptıralım dedi ama istersen hortumu değiştirelim dedi.bende ne kadar tutarki alttarafı bir hortum dedim yedek parçacıya gittik onda yokmuş yetkili servisin yedek parçacısına sordu.verilen cevap 1200 tl bu ne yaw dedim arabamı alıyoruz.Gerçekten bu parçanın fiyatı bu mudur? yani direksiyon pompası bile nerdeyse 3 te biri fiyatında diye biliyorum bu hortum bu kadar pahalı mı ? bilgisi olan varsa lütfen cevap bekliyorum şuan beklemedeyim öyle çok sıkıntılı bir yağ akma söz konusu değil presleme yaptırmayı düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2014 20:12 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
Ara ara aracın direksiyon hidrolik seviyesini kontrol ederek eksiltme varmı kontrol edin,eğer yok ise bu şekilde devam etmenizde bir sorun olmaz. Yok illa yaptıracağım derseniz tekrar presleme işlemi yaptırabilir yada aynı hortumu yaptırabilirsin. Bu işle uğraşan bir çok kişi var ve maliyeti kesinlikle bu kadar pahalı değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2014 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: lancer 2006
Meslek: serbest
10 gün önce ben yaptırdım ki pahalı dediler hortum+rekor 40 TL, işçilik 25 TL

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye