Zaman: 18 Oca 2026 00:55

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 00:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: SUBARU XV
Meslek: Basketbol Antrenörü
Kan grubu: ARH+
Arkadaşlar Merhabalar;
2011 Model Asx aracımda ilk seferde çalışmama problemini serviste parça değişimi ile halletmiştim.
Şuanki aracım 2012 makyajlı kasa.Son zamanlarda aynı eski aracımdaki gibi ilk seferde aracım bazen çalışmıyor.Bildiğim kadarıyla bu problem ve parça değişimi 2011 model araçlarda vardı..
Ayrıca araç ilk kalkışta ileri vitese yada geri vitese ilk debriyajda girmiyor.Debriyajdan ayağınızı kadırıp tekrar bastığınızda problemsiz giriyor.Tahminim bu iki problemim yani ilk seferde aracın çalışmaması ve ilk debriyajda aracın ön yada geri vitese girmemesi ortak bir problem.Trigerin germe ayarı ile ilgili.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 08:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
benim araçta 1. vitese zor geçme problemi vardı.bazen ışıklarda yeşil yanınca 1 takmaya uğraşırken arkadıkiler korna kıyamet.2. debriyaja basınca 1 e geçiyordu.
vitese geçince kalkış yapmazsan istediğin kadara boşa atıp yeniden 1 takabiliyordum.ama kalkış yapınca aynı problem tekrarlıyordu.
serviste baskı değişti balata değişmedi problem kalktı.
aracı servise garantiden yaptırmaya bakın.ama en baştan özellikle söyleyin ekstra para çıkarmasınlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2014 17:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
utabev yazdı:
Arkadaşlar Merhabalar;
2011 Model Asx aracımda ilk seferde çalışmama problemini serviste parça değişimi ile halletmiştim.
Şuanki aracım 2012 makyajlı kasa.Son zamanlarda aynı eski aracımdaki gibi ilk seferde aracım bazen çalışmıyor.Bildiğim kadarıyla bu problem ve parça değişimi 2011 model araçlarda vardı..
Ayrıca araç ilk kalkışta ileri vitese yada geri vitese ilk debriyajda girmiyor.Debriyajdan ayağınızı kadırıp tekrar bastığınızda problemsiz giriyor.Tahminim bu iki problemim yani ilk seferde aracın çalışmaması ve ilk debriyajda aracın ön yada geri vitese girmemesi ortak bir problem.Trigerin germe ayarı ile ilgili.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Saygılar.

benimde yeni kasa asx var bende o parçayı garantiden değiştirdim. yeni makyajlı araçlarda garantiye giriyor eksantirik dişlisi için

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2014 09:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Kan grubu: 0rh-
bende garantiden ekzantirik dişlisini değiştirdim. servis dışında yaptırırsan 1200 tl. ben garantiden hallettim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2014 12:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: suleyman
Araç: carisma / 2000
Meslek: mıtsubishi teknik uzmanı
Kan grubu: 0rh+
levent bey merhaba
asx aracınızdaki probleminizi çözdünüzmü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2014 19:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: 2013 asx
Meslek: memur
Arkadaşlar benim de 2013 asx var.bendede vites düşürdüğümde birinci vitese gecirirken zorlamam gerekiyor. Acaba benim aractada ayni problem mi soz konusu sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2014 10:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
spartakus yazdı:
Arkadaşlar benim de 2013 asx var.bendede vites düşürdüğümde birinci vitese gecirirken zorlamam gerekiyor. Acaba benim aractada ayni problem mi soz konusu sizce?

Mümkünse durmadan 1. vitese takmayın aracı. Zaten giderken takınca araç önce bi duruyor sonra gitmeye devam ediyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2014 10:09 
Kullanıcı avatarı

spartakus yazdı:

sizinki normal hocam. bu konu daha öncelerde konuşulmuştu tahminim yağlı vites zımbırtısı mitsubishiler böyle.. durmadan zor geçiyor 1 e

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2014 12:30 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler Faruk Bey. Bu konuyu gördüğüm den beri aklıma takılıyordu.Acaba böyle bir sorun mevcut mu diye. Sevindim genel bir durum olmasına:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2014 15:21 
Kullanıcı avatarı

:LOL: aslında üzülecek bit durum ama :).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2014 02:30 
Kullanıcı avatarı

SULEYMAN yazdı:
levent bey merhaba
asx aracınızdaki probleminizi çözdünüzmü

Maalesef henüz servise gitme fırsatım olmadı.Vites topuzumdada soyulma var bu problemler için en kısa zamanda servise gideceğim.
Gelişmeler ile ilgili bilgi paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2014 03:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Araç, az da olsa hareket halindeyken 1.vitese geçerken zorlanır.
Bu normal bir durum. Sadece Mitsubishi'de değil. Çoğu araçta özellikle Alman araçlarında bu böyledir.
1.Vitese geçmez mi ? Geçer ama biraz arabayı tanımayla, dişli devrini tutturmayla alakalı.
Ben Proton'da da ASX'te de sorun yaşamıyorum. ASX'in vites geçişleri ciddi kemikli yalnız çoğu kullandığım araca göre.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2014 03:38 
Kullanıcı avatarı

Sayın get1187 kusuruma bakmayın cevabınızı görmemişim. Teşekkür ederim cevabınız için. Sağolun

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2015 01:42 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar merhaba;
Bu gün servise gittim.İlk seferde aracın çalışmaması ile ilgili..2011 Model aracımdada aynı problem vardı aynı servisten dişli değiştirilerek sorun çözülmüştü.Bu gün makinaya bağladılar,fotoğraf çektiler..Bir problem bulamadılar..Serviste araba çalışmamazlık yapmadı..Siz aracı bir takibe alın sizin aracınız yeni kasa yeni kasalarda bu dişli değişerek imalat yapıldı falan dediler.Bu konuda meseckin arkadaşımız benimde yeni kasa ve ben parçayı değiştirdim demişti..Rica etsem hangi serviste değiştirdiğini söyleyebilirmi...Başka yeni kasada bu parçayı değiştiren arkadaşlar varsa bana bu konuda destek olurlarsa sevinirim..Bu parça değiştikten sonra problemleri ortadan kalktımı..
Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2015 15:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Asx 2013
Meslek: ..
utabev yazdı:
Arkadaşlar merhaba;
Bu gün servise gittim.İlk seferde aracın çalışmaması ile ilgili..2011 Model aracımdada aynı problem vardı aynı servisten dişli değiştirilerek sorun çözülmüştü.Bu gün makinaya bağladılar,fotoğraf çektiler..Bir problem bulamadılar..Serviste araba çalışmamazlık yapmadı..Siz aracı bir takibe alın sizin aracınız yeni kasa yeni kasalarda bu dişli değişerek imalat yapıldı falan dediler.Bu konuda meseckin arkadaşımız benimde yeni kasa ve ben parçayı değiştirdim demişti..Rica etsem hangi serviste değiştirdiğini söyleyebilirmi...Başka yeni kasada bu parçayı değiştiren arkadaşlar varsa bana bu konuda destek olurlarsa sevinirim..Bu parça değiştikten sonra problemleri ortadan kalktımı..
Saygılar.

Merhaba. Benim aracımda yeni kasaydı ve parça Balıkesir Karahallılar servisinde değişti. Sabah bıraktım ve öğleden sonra 14.00 gibi çıktı aracım servisten. Bende birkaç kez ikinci de almıştı çok fazla olmamıştı sorun ama şikayetimi iletince hemen yardımcı oldular ve parça değiştikten sonra sorun çözüldü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2015 22:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Kan grubu: A
motor numarasına bakın ben bu forumda motor şanzıman bölümünde bakmıştım motor numarası belli rakamlarla başlayan eski üretimdi sanırım ben denizli özpamda değiştirdim hiç sorun çıkartmadılar. sanırım buradan okumuştum viewtopic.php?f=25&t=5609 bende fazla bir problem yoktu forumu takip ederken böyle bir problemin olduğunu okudum arabayı servise götürürken parçayı da değiştireyim dedim yanlız daha önceden parçayı sipariş ettirdim. motor numarası belli rakamla başlayanlarda eski dişli var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2015 15:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
anladığım kadarıyla 2011 modellerde öyle bir sıkıntı var belki ilk üretim yeni kasa 2012 modellerde de olabilir ama 2013 ve üstü modellerde öyle bir sorun olmaması lazım çünkü alırken satış bayisinde beni bu konuda bilgilendirmişlerdi ve bende 2013 invite var çok şükür alalı neredeyse 18 ay oldu hala tek marş ve anında çalışma

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: