Zaman: 30 Eki 2025 09:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2014 21:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin
Araç: 2005 COLT 1.3 AMT Instyle
Meslek: Mühendis
arkadaşlar düzgün bir yedek parça sitesi var mı bizim aracın tüm parçalarını bulabileceğimiz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2014 22:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
blackcurse yazdı:
arkadaşlar düzgün bir yedek parça sitesi var mı bizim aracın tüm parçalarını bulabileceğimiz?

Aradığın parçaya göre değişir, size ne lazım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2014 22:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
otomobilyedekparcalari.com var fena değil baya parça var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2014 21:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erol
Araç: 2007 Colt MT İnvite
Meslek: memur
Kan grubu: Arh+
Bartın serviste ön balata değişimi, disklerin taşlanması, arka frenlerin bakım ve ayarı işçilik dahil toplamda 200 lira. ön fren balataları trw takıldı, takım olarak 115,00 lira. geriye kalan taşlama ve işçilik masrafı.

Navitech NX145R
Sis Farı aranıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 03:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: mesut
Araç: COLT 1.5 İnstyle AMT 109 HP ;)
Meslek: makine teknikeri
Kan grubu: a+
blackcurse yazdı:

Merhaba sende benim gibi yeni colt sahibisin, buralar boş biz en iyisi parçaları beraber bulalım

Benim şuanda acil olarak

4 adet lastik, genelde yazın kullanıcak çok nadir olsa da kışın yağmurlu havada olur, zaten istanbuldayım bu yüzden kar buz gibi şeylerle işimiz yok, şuana kadar yaptığım araştırmalar beni goodyear epphience gripe yönlendirdi.
Disk ve balatalar da TRW marka oluyormuş.
Ön fren disk takımı
Ön fren balata takımı
Arka fren disk takımı(instyle arkalar da disk)
Arka fren balata takımı

Ve keyfi olarak da 4 amortisör ve poryayı değiştirmek istiyorum aslında, en azından konforu artsın diye yani bozulduğunda alel acele arayacağıma uygun fiyata denk getirip kafama göre içime sine sine takmak istiyorum araştırmalarıma göre de dört adet amortisör takım olarak 600 tl gibi bir fiyata mal oluyor, poryalarda toplamda 600 oluyor :kır: ama dediğim gibi sorun yok sadece araba 2005 model yani bir yenilenmeyi hak ediyor ben bu yenilemeyi yaptıktan sonrada en kötü Allah karşımıza kötü birşey çıkarmazsa 4 yıl kullanırım gibime geliyor belkide daha da fazla, ben ince eleyip sık dokuyarak daha maliyetsiz birşeyler yapmaya çalışacağım.

Daha kafamda birsürü şey var mesela pasta cila ufak çizikleri giderme, birkaç tane derin çizik var onlara bir operasyon, daha sonra içmekan da fermuarlı ve hava yastığı + koltuk hareketlerine uyumlu koltuk kılıfı.

Birbirimizle yardımlaşabiliriz, ben şuana kadar okuduğumdan anladığım kadarıyla en iyi ilknur oto yardımcı oluyor balata vs konusunda, ama diğer ihtiyaçlarımı nasıl nereden karşılayacağım tam olarak içime sinen bir cevap bulamadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 08:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
Koltuk kılıfı araştırma nızı takip ediyorum..

Avea inTouch 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 13:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
mesut52_34 yazdı:
blackcurse yazdı:

Merhaba sende benim gibi yeni colt sahibisin, buralar boş biz en iyisi parçaları beraber bulalım

Benim şuanda acil olarak

4 adet lastik, genelde yazın kullanıcak çok nadir olsa da kışın yağmurlu havada olur, zaten istanbuldayım bu yüzden kar buz gibi şeylerle işimiz yok, şuana kadar yaptığım araştırmalar beni goodyear epphience gripe yönlendirdi.
Disk ve balatalar da TRW marka oluyormuş.
Ön fren disk takımı
Ön fren balata takımı
Arka fren disk takımı(instyle arkalar da disk)
Arka fren balata takımı

Ve keyfi olarak da 4 amortisör ve poryayı değiştirmek istiyorum aslında, en azından konforu artsın diye yani bozulduğunda alel acele arayacağıma uygun fiyata denk getirip kafama göre içime sine sine takmak istiyorum araştırmalarıma göre de dört adet amortisör takım olarak 600 tl gibi bir fiyata mal oluyor, poryalarda toplamda 600 oluyor :kır: ama dediğim gibi sorun yok sadece araba 2005 model yani bir yenilenmeyi hak ediyor ben bu yenilemeyi yaptıktan sonrada en kötü Allah karşımıza kötü birşey çıkarmazsa 4 yıl kullanırım gibime geliyor belkide daha da fazla, ben ince eleyip sık dokuyarak daha maliyetsiz birşeyler yapmaya çalışacağım.

Daha kafamda birsürü şey var mesela pasta cila ufak çizikleri giderme, birkaç tane derin çizik var onlara bir operasyon, daha sonra içmekan da fermuarlı ve hava yastığı + koltuk hareketlerine uyumlu koltuk kılıfı.

Birbirimizle yardımlaşabiliriz, ben şuana kadar okuduğumdan anladığım kadarıyla en iyi ilknur oto yardımcı oluyor balata vs konusunda, ama diğer ihtiyaçlarımı nasıl nereden karşılayacağım tam olarak içime sinen bir cevap bulamadım.

Burası forum, birbirini yardım eder insanlar, armut piş ağzıma düş her parçayı bulacak olsak kimse foruma bile yazma, sorma gereği duymazdı.

otokat.com veya otostart.com üzerinden aradıklarınızı bulabilirsiniz ama fiyatlar istediğiniz düzeyde olmayabilir.

Bu arada trw ön disk takımını Mesut arkadaşımız 140-150tl'ye sanırım ankaradan almıştı. Kendisiyle görüşürseniz firmayı öğrenip fren aksamını temin edebilirsiniz. Lastik olarak da kendisi dediğiniz lastikleri aldı. Amortisörlere gelince işin ehli ustaya baktırın. Düzgünse boşa masrafa girmemek lazım. Konfor istiyorsanız yine Mesut arkadaşın yapmak istediklerini bir sorun. Onun yapmak istediklerini yaparsanız konfor olarak süspansiyon değiştirmekten alacağınızın fazlasını alırsınız sanırım. Kendisi aracı D sınıfı sessizliğe getirecek bu gidişle :D Bu arada poryaları atmayın belki ben talip olabilirim. :Search:

Ben de kazadan sonra belli belirsiz sağa sola çekme durumunu çözmekle uğraşıyorum. sanayi ustaları kesin bir şey demiyor ve takozdandır, değiştiriver diyor. Bilmiyorlar ki ön takozların değişimi 500tl tutacak. Teneke araçların ucuz takozları ile karıştırıyorlar :kır: Haziran başında bakımda bütün ön takım sökülecek ve tek tek bütün parçalar kontrol edilecek ustayla beraber. İşte o zaman ön takımın neresine para sıkışmış çözeceğiz. Bu arada aracın ön takımı o kadar sağlam ki hayran kaldım. Kazada ön jantı diğer araca vurdum. Şu anda görünürde 3mm kadar yamulmuş süspansiyon kolu ve ayarı bozulmuş ön takım var o kadar. Aktif olarak kullanıyorum başka araç olsa porya filan yamulurdu. Küçük pürüzü dışında kazanın etkisi kalmadı gibi bi şey.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 15:35 
Kullanıcı avatarı

Peki arkadaşlar teşekkür ederim, bur sorum olacak, goodyear efficient grip modelin 16" olanı 205 / 55 / 16 ölçülerinde ama benim aracda suanda 205/45/16 var, yani kesit oranının 55 olması aracda 4 kisi vs olduğunda tumseklerden geçerken sıkıntı yaratmazmi ?

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 18:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
mesut taşdemir yazdı:
mesut52_34 yazdı:
Peki arkadaşlar teşekkür ederim, bur sorum olacak, goodyear efficient grip modelin 16" olanı 205 / 55 / 16 ölçülerinde ama benim aracda suanda 205/45/16 var, yani kesit oranının 55 olması aracda 4 kisi vs olduğunda tumseklerden geçerken sıkıntı yaratmazmi ?

Aracı daha konforlu yapar ama davlumbaza sürtme ihtimali var. Ama böyle kullananda vardı.

Onlardan biri benim. Amortisörlerin yağ kaçırması sebebiyle lastikle davlumbaz arasındaki mesafeye el girmez :D
Geçen hafta 6 - 7 kişi baya dolandık. O zaman tümseklerden geçerken hep sürttü arka lastikler :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 19:08 
Kullanıcı avatarı

Mesut bey diskleri oneriyorsaniz ben de talibim, ama istanbulda oturuyorum, kargo imkanı varmı acaba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2014 23:08 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim en kısa zamanda burayıda bilgilendiririm ardıktan sonra, malum haziranda muayene var o zamana kadar halletmiş olmam lazım.

Şimdi bu diskler 16" de de 14 " dede aynı mı yani bir fiyat farkı olmuyor dimi jant çapına göre, birde ben şimdi tutup 205/55/16 lık bir lastiği takarsam çok çok büyük sıkıntı olurmu, çünkü orjinali 205/45/16 yani en azından 205/50/16 yapamazmıyız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2014 01:47 
Kullanıcı avatarı

Tamam haklısınız ama dediğiniz gibi üzerinden 1 yada 2 yıl zaman geçmiş bilgi tazeliğini yitiriyor, zaten benim aradığım parçalarda herkesin sürekli değiştirebileceği parçalar, işe giderken bazen otobüsle gidiyorum ve yolculuğum 35-40 dk sürüyor bu süre boyunca forumu okuyorum zaten ama en iyisi güncel bilgiler mesela benim kafamda hala bir fiyat oluşamadı disk ne kadar balata ne kadar hiç bilmiyorum ama anladığım kadarıyla 4 disk + balata nın 400 tl yi çok geçmemesi gerektiği.

Son olarak da değiştirdiğiniz zaman balatanın ve diskin ömürü ne kadar oluyor ayrı ayrı km veya yıl olarak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2014 03:07 
Kullanıcı avatarı

mesut52_34 yazdı:
Tamam haklısınız ama dediğiniz gibi üzerinden 1 yada 2 yıl zaman geçmiş bilgi tazeliğini yitiriyor, zaten benim aradığım parçalarda herkesin sürekli değiştirebileceği parçalar, işe giderken bazen otobüsle gidiyorum ve yolculuğum 35-40 dk sürüyor bu süre boyunca forumu okuyorum zaten ama en iyisi güncel bilgiler mesela benim kafamda hala bir fiyat oluşamadı disk ne kadar balata ne kadar hiç bilmiyorum ama anladığım kadarıyla 4 disk + balata nın 400 tl yi çok geçmemesi gerektiği.

Son olarak da değiştirdiğiniz zaman balatanın ve diskin ömürü ne kadar oluyor ayrı ayrı km veya yıl olarak.

Forumu kurcaladıkça bunlar çıkıyor.
Ben de aracı yeni aldım sayılır. ama forum sayesinde birçok kısmı biliyorum. bir diskin ne kadar gideceğine kesin bir cevap yok. çünkü hava koşulları, aracın kullanım şekli ve tipi her şey etkiliyor. onu ancak balata değişimlerinde ustanın kontrolü ile öğrenebilirsiniz.

Normal bir colt'un ön balataları 30bin km'de bir arkalar da ötene kadar sanırım :D
Diskler genelde 100bin km üzeri görüyor sanırım.

Ama bunu en iyi usta bilir. Son fren bakımında balatalar değişirken usta diskin yüzeyini çok dalgalı buldu ki bana da öyle geliyordu, tornaya gitti ve geldikten sonra bu balataları da bitirir 100bin km'yi görürsün bunlarla dedi. Olay tamamen kullanım şekline göre değişiyor, sakin ve sert kullanmıyorsanız uzun ömürlü olabilir.

Öte yandan eski aracım daha 49bin km'de iken orijinal fabrikadan çıkan diskleri o kadar çok yamulmuş ki torna bile kurtarmayacak düzeyde olduğu için gidip ön takım disk ve balata almak zorunda kalmıştım. Böyle kaliteli otomobiller de var(!).

Bu arada aracı yeni aldım, kökten sıfırlayayım parçaları düşüncesi çok maliyetli olur. Onun yerine daha önceden gittiğiniz veya işyerinden/akrabadan referansla gideceğiniz ustaya şunun bi ön arka frenlerine bakalım ne istiyor derseniz onlar size zaten söyler. sanırım 125bin km dolaylarında aracınız, belki ön disk istiyordur ek olarak ön balatalar. Arka disk istemeyebilir, balata değişimi kurtarabilir. Arkalara çok yük binmiyor frenlemede.

4disk+4balata+işçilik rahat 500-600tl bulur. Ben 70bin km'de fren için gittim, sadece ön diskler torna+ön balatalar+işçilik=140TL ödedim. Şu anda gayet memnunum. Çok sert frende bile abs devreye girmiyor. ABS ne kadar çabuk devreye girmişse frenlerin o kadar bakıma ihtiyacı vardır. En güzeli ustaya gidip baktırmak. O ne gerekiyorsa söyler.

İnternette arama yapmak zor değil; colt fren diski diye aratınca çıkıyor;
ön diskler:
http://www.otosupermarket.com/Mitsubish ... 85394.html

genelde seti 150-160tl arasında.
ön balatalar:
http://www.otosupermarket.com/Mitsubish ... 79098.html
genelde 100-120tl arasında değişiyor. Vedat abinin bahsettiği brembo balatalar bu sitede var;
www.otosupermarket.com/Mitsubishi-Colt- ... 46272.html
Benim de bir sonraki bakımda diskleri değiştirip almayı düşündüğüm balatalar.

arka balatalar: 70tl fiyatı var.
http://www.otosupermarket.com/Mitsubish ... 63972.html
yine aynı sitede arkalar için de brembo arka balatalar var fiyatı da 100tl.

arka diske gelince baysal otomotiv satıyor nette sadece:
TRW marka olursa seti 200tl, valeo marka olursa seti 160tl

520-550TL civarında sarf malzeme tutuyor, işçilikle yuvarlak 600tl...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2014 14:03 
Kullanıcı avatarı

Kaan bey ilginize cok teşekkür ederim yeterince aydınlatıcı oldu, eski sahibi 120.000 de on disk ve balatayi degistirmis, arkalar da disk olduğu için değişim istiyor kampana olsa gene dayanirdi, ama el frenini çekince fren teli ayarlatmama ragmen bariz belli oluyor arkanin disk ve balata istedigi, önleri tornalatsam arkayi da degistirsem balatalarla beraber 400 u geçmez gibi duruyor, onleride 150.000 de değiştiririm herhalde, araç Suan 124,000 km de

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2014 16:01 
Kullanıcı avatarı

tavsiyem sakın ön frenleri elletmeyin. daha degisim olali 4bin km olmus. 150bin de disk yuzeyi iyiyse sadece balata alip gecin. torna her zaman yapilan bir sey degil. yuzeye bagli. balatayi degistirecek usta size gerekeni soyler 150bin km balata değişiminde. arkalara gelince gidip bi gösterin. disk iyi olabilir buyuk ihtimal sadece balata istiyordur. el freni cekmekle disk isteyip istemedigi anlasilmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2014 19:16 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
tavsiyem sakın ön frenleri elletmeyin. daha degisim olali 4bin km olmus. 150bin de disk yuzeyi iyiyse sadece balata alip gecin. torna her zaman yapilan bir sey degil. yuzeye bagli. balatayi degistirecek usta size gerekeni soyler 150bin km balata değişiminde. arkalara gelince gidip bi gösterin. disk iyi olabilir buyuk ihtimal sadece balata istiyordur. el freni cekmekle disk isteyip istemedigi anlasilmaz.

Hocam 120 bin de değiştiğinden tam emin değilim baktığımda diskin kenarları tasik gozukuyor yani diskler dahada eski olabilir, eski sahibini arayip bi sorayim ona göre hareket edeyim, arkalari ise degistirmezsem içim rahat etmez sanırım durumu kötü gozukuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2014 22:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2011 COLT 1.3 İNVİTE AMT
Meslek: BANKACI
Kan grubu: A-
Arkadaşlar 2011 model Colt aracıma spoyler arıyorum ucuz olsun 2 el de olur yardımcı olabilecek varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2014 09:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Anıl
Araç: Mitsubishi colt
Meslek: bilgisayar parogramcılığı
Merhaba arkadaşlar 2007 colt 4 amortisör için uzun zamandır araştırma yaptım ınternet uzerınden yanı sahıbınden.com ılanından sachs orjınal amortısor sparıs verdım gayet memnunum sachs amortısor ıhtıyacı olan arkadaslar varsa numarayı paylaşıyorum

Abdullah bey var gerçekten işini hem severek hemde güvenle yapıyor.
Size de yardımcı olayım Abdullah bey'in numarası 05312052479

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2014 12:49 
Kullanıcı avatarı

Ne kadara mal oldu 4 u

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2014 22:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Deniz
Araç: Colt
Meslek: Mühendis
Kan grubu: A+
Arkadaslar merhaba,
Son periyodik bakimda on fren balatalarinin degistirebilecigimi soylemisti ve 300tl civari fiyat soylemislerdi. Ben de biraz arastirma sonucunda 65tl ye buldum ve ustama taktirdim :) aldigim yer de online olarak cok yardimci oldular guvenilir bir yermis.. http://www.aloparca.com/yedek-parca/VAL ... 18/1191322 bu arada fiyat 60tl olmus [FACE SCREAMING IN FEAR]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 955 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye