Zaman: 26 Eyl 2025 18:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2014 01:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: orhan
Meslek: veteriner hekimi
ARKADAŞLAR BU CAM AÇMA KAPAMA DÜĞMELERİNİN OLDUĞU PARLAK KISIMDA SİNİR BOZUCU BİR GICIRDAMA VAR. İKİ TARAFTA OLMAK ÜZERE.ACABA DİĞER ARAÇLARDA MI AYNI? AYRICA CAM RÜZGARLIĞI VE PAÇALIK TAKTIRMAK İSTİYORUM? NEREDEN BULABİLİRİM.? YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR VARSA MEMNUN OLURUM.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2014 01:49 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
hatipoglu yazdı:
bende 2005 model lancer invite AT alarak antalyadan aranıza katıldım.
daha önce ford,skoda kullandıktan sonra suzuki swift, mazda626, honda civicle devam eden japon tutukuma mitsubishi ile devam ediyorum. aracımdan memnunum yalnız bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim. japon oto tamircisi ustam motor süper dedi.

1- aracım 190.000 de triger ne zaman değişti bilmiyorum. (yaklaşık maliyeti nedir)
2- srs lambası yanıyor. aracımın kazası yok (sebebi ne olabilir)
3- şehirler arası 20 kuruş yaktı kusuratı yok net rakam ancak şehir içi 31 kuruş yaktı (bu fark normal mi)?
4- aracımın rolantisi kaç devirde olmalı yaklaşık benimki 750-800 arasında (az mı?)
5-eğimsiz düz yolda 120-130 u geçmekte zorlanıyor (sıkıntısı ne olabilir)
6-yokuş çıkarken performansı çok düşük bu tarz otomatikte normalmi?

şanzıman olarak epeyce dik yokuşta bile geri kaydırmıyor. "D" pozisyonunda frenden çekince yürümeye başlıyor.
yani bence sorunsuz.

gaz markası zavoli. fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. umarım bende bundan sonra elimden gelen katkıyı sağlayabilirim.

Triger değişimi diğer araçlardan çokta farklı bir rakam olmaz, genelde rakamlar yakındır, kullanılan kayış ve bilye rakamı değiştirebilir.
SRS ışığı koltuklardaki soketten yada hava yastıklarının kendisi ile alakalı olabilir.
Düz yolda daha hızlı gitmeli, hava yakıt sistemi ve filtreler,LPG ayarı kontrol edilmeli. Yokuş çıkarken düşük performanslı olmasıda muhtemelen buna bağlı.Geri kalan herşey normal.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2014 11:50 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
ismail03 yazdı:
ARKADAŞLAR BU CAM AÇMA KAPAMA DÜĞMELERİNİN OLDUĞU PARLAK KISIMDA SİNİR BOZUCU BİR GICIRDAMA VAR. İKİ TARAFTA OLMAK ÜZERE.ACABA DİĞER ARAÇLARDA MI AYNI? AYRICA CAM RÜZGARLIĞI VE PAÇALIK TAKTIRMAK İSTİYORUM? NEREDEN BULABİLİRİM.? YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR VARSA MEMNUN OLURUM.

Gıcırdama olmaması gerekir,kapı döşemesi sökülüp ne var ne yok bakmak lazım.Konuya bi göz atın.
viewtopic.php?f=12&t=8059&hilit=+resimli

Paçalığı ise linkteki adresten alabilir yada google 'dan aratarak bulabilirsiniz.
http://www.n11.com/2004-2008-mitsubishi ... -P20968608

Cam rüzgarlığı ise araca göre orjinal aramayın bulmanız çok zor. Onun yerine diğer araçlardan uydurma yapmanız gerekir.Arka için honda civic,ön için astra G yada Honda accord en yakın olanlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2014 16:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
introscan yazdı:
hatipoglu yazdı:
daha önce ford,skoda kullandıktan sonra suzuki swift, mazda626, honda civicle devam eden japon tutukuma mitsubishi ile devam ediyorum. aracımdan memnunum yalnız bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim. japon oto tamircisi ustam motor süper dedi.

1- aracım 190.000 de triger ne zaman değişti bilmiyorum. (yaklaşık maliyeti nedir)
3- şehirler arası 20 kuruş yaktı kusuratı yok net rakam ancak şehir içi 31 kuruş yaktı (bu fark normal mi)?
4- aracımın rolantisi kaç devirde olmalı yaklaşık benimki 750-800 arasında (az mı?)

şanzıman olarak epeyce dik yokuşta bile geri kaydırmıyor. "D" pozisyonunda frenden çekince yürümeye başlıyor.
yani bence sorunsuz.

gaz markası zavoli. fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. umarım bende bundan sonra elimden gelen katkıyı sağlayabilirim.

Triger değişimi diğer araçlardan çokta farklı bir rakam olmaz, genelde rakamlar yakındır, kullanılan kayış ve bilye rakamı değiştirebilir.
SRS ışığı koltuklardaki soketten yada hava yastıklarının kendisi ile alakalı olabilir.
Düz yolda daha hızlı gitmeli, hava yakıt sistemi ve filtreler,LPG ayarı kontrol edilmeli. Yokuş çıkarken düşük performanslı olmasıda muhtemelen buna bağlı.Geri kalan herşey normal.

Merhaba,
Benim de SRS lambası yanıyor. Hatta bilgisayara bağlattım koltuk altındaki soketlerde sorun var gibi bir şey dedi. Yalnız ben koltuk altında soket göremedim. Sadece emniyet kemerinin altında bir soket var. Koltuk altında soket var mı varsa nerede acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2014 17:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: orhan
Meslek: veteriner hekimi
teşekkürler hocam saolun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2014 16:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: lancer 2006
Meslek: mühendis
merhaba arkadaşlar, bende 2006 lancer var kontak ara sıra marş basmıyo termik te sorun olmalı. değiştirmek istedim servis 200 tl istiyo sadece termiğe işçilik hariç piyasada da parça yok (en azından ankarada ben bulamadım) . elektrikçilerde açmaya korkuyolar termik açılmaz dağilır temizlenmezmiş, falan filan. Bi tavsiyeniz varmıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2014 16:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
hani anahtar takılıyo desen spreyle temizlenince sıkıntın kalmaz toz vs toplamıştır diyecektım ama marş basmıyorsa 200 tl sıkışmış araya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2014 19:17 
Kullanıcı avatarı

adres63 yazdı:
hani anahtar takılıyo desen spreyle temizlenince sıkıntın kalmaz toz vs toplamıştır diyecektım ama marş basmıyorsa 200 tl sıkışmış araya.

Merhaba,
Aynı problem bende de var. Yaklaşık 6 ayda bir söker temizlerim. Dikkatilice sökülünce kontak termiğinin içinde iki tane bakı parça var. Temizlemek için yağsız kontak spreyi yada sirke ve bol tuz karışımı kullanırım. Sirke ve tuz karışımında çok tutmamak gerek yok yoksa bakır tahriş olur. Bir dakika beklettikten sonra pamuklu bir bezle güzelce silince parıl parıl parlıyor. Ancak sorun 3-5 ay sonra tekrar ediyor maalesef :( Ankara Çubuk'taysanız ben temizleyebilirim....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2014 14:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Meslek: mühendis
Ankara merkezdeyim ama çubuğa gelebileceğimi sanmıyorum yinede tşk ler burdaa bi anahtarcıya açtırıp temizletebilirim ama 3-5 ay sonra yine olacaksa kontağı açtırp temizlemeye ( termiği parçalama riski var bilmiyosa = 200 tl +işçilik olur bana ) değermi :( daha kalıcı bi çözüm bulamazsam karar verecem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2014 23:29 
Kullanıcı avatarı

kingpin yazdı:
Ankara merkezdeyim ama çubuğa gelebileceğimi sanmıyorum yinede tşk ler burdaa bi anahtarcıya açtırıp temizletebilirim ama 3-5 ay sonra yine olacaksa kontağı açtırp temizlemeye ( termiği parçalama riski var bilmiyosa = 200 tl +işçilik olur bana ) değermi :( daha kalıcı bi çözüm bulamazsam karar verecem

Aslında zor bir şey yok. Eliniz biraz tornavida tutuyorsa siz bile yaparsınız... Ben çok araştırdım yurtdışından getirttirecektim çok para istediler orada da. Bir tane de buldum ama tam uyuyor mu güvenenemedim.... Ben sorun çıkarttıkça temizliyorum. Çıkmasını da almayı düşündüm ama sizden başka kişilerde de duydum bu kontak termiği sorununu demekki kronik bir sorun. Onun için çıkma almakta mantıklı gelmiyor....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2014 10:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
hatipoglu yazdı:

yani bence sorunsuz.

1- trigerin ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız, değiştirmeniz de fayda var. Ben aracı aldığında tüm bakımların yapıldığı söylendi. Ben yine hepsini yaptırdım, kafam rahat etti.
2- bir fikrim yok.
3- çok normal. Benzinliyken şehiriçi 100 km de 10 litre yakan araç, şehirlerarası 5.9 litreye indi! Atiker taktırdım. Şehiriçi 32 kuruş yakıyor, şehirlerarası ortalama 20. 15 kuruşa indiğide oldu :)
4- oynar rölanti. 750 ye de iner, 1.000 de olur. Ancak hep 750 lerde ise boğaz kelebeğini bir temizletmeni öneririm.
5- 120-130 u çok rahat geçer normalde. Yağ ve filtreler yeni mi? Bujiler, kablolarda sıkıntı var mı?
6- evet maalesef tokuşlar biraz sıkıntılı ama triptonice alıp vites düşürüp deviri 4.000-6.000 arasına alınca yokuş tanımıyor :)

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2014 17:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: trcn
Araç: yok ki
Meslek: çalşan
2008 model eski kasa Lancer'ın 120 bin bakımında değiştirmediğimiz; ama şimdi değiştireceğmiz yakıt filtresi hususunda kafamı karıştırdılar. Bulunduğum ildeki yetkili serrvis değiştirebiliriz dedi, motor tarafında olduğunu söyledi ve fiyat olarak da 380 lira istedi ki bana indirimli olanı o da. Ustayla samimiyim, aramız iyi. O da samimi ve her seferinde "Hocam Lancer'dan fazla anlamayız biz; ama gerekli ekipman olduğu için sorunu çözebiliyoruz." der. Bu ilde Lancer yok denecek kadar az.

Diğer şehirlerde bulunan bir iki servisi daha aradım, hem fiyat hem de bilgi almak için. Konya'daki servis bu filtrenin "deponun" içinde olduğunu ve pompayla birlikte değişmesi gerektiğini; ama kendisinin şu ana kadar hiç değiştirmediğini, buna ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Bir servis daha buna yakın bir şeyler söyledi.

Bu konuda beni bilgilendirir misiniz lütfen?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2014 04:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: ümit
Araç: mitsubishi lancer 2007
Meslek: işçi
Kan grubu: 0rh-
herkese selam arkadaşlar( 2007 lancer otomatik) aldım inşallah beni üzmez

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2014 23:30 
Kullanıcı avatarı

trcn yazdı:
2008 model eski kasa Lancer'ın 120 bin bakımında değiştirmediğimiz; ama şimdi değiştireceğmiz yakıt filtresi hususunda kafamı karıştırdılar. Bulunduğum ildeki yetkili serrvis değiştirebiliriz dedi, motor tarafında olduğunu söyledi ve fiyat olarak da 380 lira istedi ki bana indirimli olanı o da. Ustayla samimiyim, aramız iyi. O da samimi ve her seferinde "Hocam Lancer'dan fazla anlamayız biz; ama gerekli ekipman olduğu için sorunu çözebiliyoruz." der. Bu ilde Lancer yok denecek kadar az.

Diğer şehirlerde bulunan bir iki servisi daha aradım, hem fiyat hem de bilgi almak için. Konya'daki servis bu filtrenin "deponun" içinde olduğunu ve pompayla birlikte değişmesi gerektiğini; ama kendisinin şu ana kadar hiç değiştirmediğini, buna ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Bir servis daha buna yakın bir şeyler söyledi.

Bu konuda beni bilgilendirir misiniz lütfen?

yakıt filtresi ve pompası birleşik. deponun içinde. ben sökmüştüm. arka koltuğu sökün. elyafı kaldırın. sürücü koltuğunun arkasına gelen oturma yerinde 4 vidalı bir kapak göreceksiniz. kapağı söktüğünüzde, karşınıza filtre ve pompayı oluşturan eleman çıkacak.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2014 22:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Dundun
Araç: Lancer
Meslek: Serbest
Bugün 2005 model aracımi iç dış yikattim motora falan su degmedi.arabadan indim ve eve ciktim,komşu zile bastı ve teyp açık kalmış dedi.nasıl olur diyerek indim gerçektende öyle.normalde yarım kontakta çalışır anahtar yokken kendiliğinden açılmış.ayrıca çakmaklikta şarj aleti vardı onunda ışığı yanıyordu.yani anahtar yokken sanki yarım kontak gibi herşey faaldi.bir türlü cozum bulamadım ve kutup başını soktum.sorunla ilgili fikir sahibi olan varmi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2014 22:49 
Kullanıcı avatarı

Bedfellow yazdı:
Bugün 2005 model aracımi iç dış yikattim motora falan su degmedi.arabadan indim ve eve ciktim,komşu zile bastı ve teyp açık kalmış dedi.nasıl olur diyerek indim gerçektende öyle.normalde yarım kontakta çalışır anahtar yokken kendiliğinden açılmış.ayrıca çakmaklikta şarj aleti vardı onunda ışığı yanıyordu.yani anahtar yokken sanki yarım kontak gibi herşey faaldi.bir türlü cozum bulamadım ve kutup başını soktum.sorunla ilgili fikir sahibi olan varmi

bir yerden su değip devreyi tamamlamış olabilir. 8-10 sene evvel babamın Renault Kangoo aracını iyice yıkadım, sonra üflemeden hoş koku gelmesi için içeri kolonya sıktım ve teyp açılıp kapanmaya başladı. yaklaşık 3-4 dakika sonra ancak normale döndü. acaba sizde oralara bişeyler sıktınız mı yada oraya bi şekilde su filan mı geldi?

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 18:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: ferit
Araç: mitsubishi lancer 2006
Meslek: memur
Kan grubu: 0 +
Arkadaşlar ben burada yeniyim. Benim bir sıkıntım var. 2006 Model Lancerim var ve ben 2 yıl oldu alalı. 142000 de ve şimdi yağ yakıyor. nedenleri ne olabilir ve ne çözüm önerrsiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2014 12:37 
Kullanıcı avatarı

filan yazdı:
Arkadaşlar ben burada yeniyim. Benim bir sıkıntım var. 2006 Model Lancerim var ve ben 2 yıl oldu alalı. 142000 de ve şimdi yağ yakıyor. nedenleri ne olabilir ve ne çözüm önerrsiniz

Şehir içi kısa mesafede kullanıyorsanız yada aracı yüksek devirlerde zorlarsanız bu araç yağ eksiltir. Servis kitapçığında da yazıyor. Çok hor kullanılırsa (şehir içi kısa mesafede araç ısınmayacak kadar, yüksek devirde, bozuk yollarda vs..) 1000km(bin) de 1lt yağ eksiltebilir diyor. Ki araç 3,3lt yağ alıyor hesap et. Tabi mutlaka eksiltecek diye bir kaide yok. Yağı
Ben şehir içinde kısa mesafede kullanıyorum yağ eksiltiyor. Üzerini tamamlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2014 20:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Meslek: serbest
arkadaşlar bende 2006 otomatik lancer var,aracın şanzıman yağ soğutucu arızalı,servis komple radyatör değişecek diyor fiyat 1.270 TL.sadece yağ soğutucu satılıyormu,bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2014 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Dundun
Araç: Lancer
Meslek: Serbest
Arkadaşlar 2005 lancerımın gösterge panelindeki aydınlatma ışıkları çok zayıf olduğu için değiştirmek istedim ancak bulunduğum şehirde temin edemedim.internetten bu ampulü alabileceğim bir yer varmi.yardimlarinizi bekliyorum.
http://i.hizliresim.com/4RLLl7.jpg
http://i.hizliresim.com/OdRRVn.jpg

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye