Zaman: 30 Ara 2025 00:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 20:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: fahrettin
Araç: carisma
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A +
merhaba değerli üstadlar, benim arabam 2000 model carisma GLX 1.6. başıma gelenleri tamamen yazarsam herhalde daha güzel cevaplar alacağım. 1 ay evvel Erzincan merkeze ailecek gittik, şehir içinde seyrederken arabanın teklediğini farkettim yani araba yarım saniye aralıklarla biraz düşük devirde ki 2000 civarında gaz kesiyordu. rolanti bozukmuş gibi titreme (doğru kelimeleri belkide bulamıyorum belki kusura bakmayın) yapıyordu yani yavaşla-hızlan, yavaşla hızlan şeklinde seyrediyordum, gaza yükleninde bu olay ortadan kalkıyordu. hemen sanayiye gittim daha önce de gittiğim japoncu bir ustam var ona derdimi anlatamayacağımı düşünüp "ustam! şu arabayı biraz kullan da sorun nedir anlamaya çalış" dedim. usta da bindi gitti geldi baskı balata dedi ve bana 630 lira masraf çıkardı. param yoktu, yaptıramadım. neyse oradan ayrıldım. eve geldim. bir hafta sonra memleketim tokat'a gitmek için ailecek yola çıktık tabi sıcak klimayı açtım. 30 dk sonra birden yarım depo olan benzinimin sıfıra yaklaştığını gördüm (araç lpg de gidiyor) "herhalde benzin hortumu yırtıldı" indim baktım bişey yok. neyse bindik devam ettim. mola verince benzin göstergesinin tekrar yarım depo gösterdiini gördüm. "klimadan yapıyormuş" yarumunu yaptım ve memlekete ulaştım. bir kaç gün sonra Erzincan da başıma gelen tekleme daha da arttı derken ustaya gittim. lpg ustasına yönlendirildim. lpg ustası araçın pırpırladığını ateşlemeden olduğunu söyledi 4 buji değişti. ohhh ne rahat arabam yine süperdi. keyfim yerine geldi. derken tatil bitti döndük sorunsuz erzincana. geldikten 1 hafta sonra araba benzinde çalışmadı, eyvah dedim benzin pompası gitti. ustaya gittim usta klimayı açtı benimle muhabbet ediyor bir yandan da benzin pompasının hemen arıza yapmayacağını belki de pislik geldiğini felan anlatıyor. marşa bastı araba benzinde çalıştı. o zaman farkına vardım ki klima ile benzin arasında bir bağlantı veya bir kısa devre olayı var. elektrikciye gittim bişey yok dedi. 2 gün sonra tekrar klimayı açtım araba benzinde yine çalışmadı. klimayı açtım kapattım araba benzinde çalıştı. bugün yine klimayı ya ben açtım ya da biri açtı araba yine benzinde çalışmıyor.... umarım anlatabilmişimdir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 21:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: ümit kılıç
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
Meslek: kamu
Araç çalışırken klimayı açık halde,lpg den benzine geçirdiğinizde araba çalışmaya devam ediyor mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 22:07 
Kullanıcı avatarı

umitkilic yazdı:
Araç çalışırken klimayı açık halde,lpg den benzine geçirdiğinizde araba çalışmaya devam ediyor mu?

araç çalışırken benzine aldığımda benzin gelmiyor ama klima açıkken denemedim. yani şu anda arabamı lpg ye elle alıyorum çalıştırıyorum gidiyorum. giderken benzine alıyorum benzin gelmiyor. bunları yaparken klima kapalı. ama hemen inip deneyeceğim. ve sonucu size söyleyeceğim.

evet aşağı indim ve arabamı benzinde çalıştırmayı denedim çalışmadı, lpgye aldım çalıştırdım, klimayı açtım ve benine aldım araba stop etti yani benzin gelmedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 22:38 
Kullanıcı avatarı

Benzin pompası veya benzin filtresi gibi tahmin ediyorum.klima ile alakası yok gibi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 23:04 
Kullanıcı avatarı

umitkilic yazdı:
Benzin pompası veya benzin filtresi gibi tahmin ediyorum.klima ile alakası yok gibi

benzin filtresini yağ değiştirirken değiştirdim. benzin pompası hakkında fikrim yok ama şunu sorayım. benzin gelmeme olayı ara ara 4. kez oluyor acaba benzin pompası kademeli mi bozulan bir parça yoksa birden mi bozulan bir parça bu konuda birşey söylermisiniz.. teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 23:14 
Kullanıcı avatarı

Kademeli bozulmaz.ayrıca bozuk olmayabilir de.zaman zaman yapıyorsa elektrik gitmiyor olabilir.depodan gelen benzin hortumunu benzin filtresinin girişinden sökün ve kontağı açıp benzin gelip gelmediğini kontrol edin.gelmiyorsa,bir elektrikçi benzin pompasına akım gelip gelmediğini kontrol etsin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2014 23:42 
Kullanıcı avatarı

umitkilic yazdı:
Kademeli bozulmaz.ayrıca bozuk olmayabilir de.zaman zaman yapıyorsa elektrik gitmiyor olabilir.depodan gelen benzin hortumunu benzin filtresinin girişinden sökün ve kontağı açıp benzin gelip gelmediğini kontrol edin.gelmiyorsa,bir elektrikçi benzin pompasına akım gelip gelmediğini kontrol etsin

tşkler ilginize, burada usta yok malesef ne yapacağım bilmiyorum. iyi konuştuğum bir usta var deneyelim bakalım ne olacak...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 00:02 
Kullanıcı avatarı

Rica ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 09:28 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Aku zayiflamis olabilir. Belki bu kadar basit birseyden dolayi pompa calismiyor olabilir

ümitkılıç ve opeth arkadaşların ilgisine teşekkürler. hemen son durumu paylaşayım. dün gece 3 kadar tüm forumu gösden geçirdim. benzin ponpasının yerini öğrendim bir kaç metod gördüm. sabah ilk işim arabaya geçip arka koltuğu söktüm. kapağı kaldırdım benzin pompası tozlu bir halde karşımda duruyordu. bağlantılarını sökmeden kapasına elimle bir iki tıkladım. bastım kontağa araba çalıştı. şimdi sorum söyle. benzin pompası sürekli mi çalışıyor? gaza geçtikten sonra durması gerekmiyor mu? sürekli çalıştığında yanmaz mı? kesinlikle çeyrek deponun altına düşmeyeceğim!!!! temizletsem paydası olur mu veya temizletme gibi bir işlemi var mı? opeth kardeşime de unutmadan cevap vereyim. aküyü yeni aldım daha 4 aylık yani aküde hiç sıkıntı yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 09:58 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Carismadaki eski tip dalgic pompa mantiginda calisan pompa oldugundan durmayabilir

PEKİ NE ÖNERİRSİNİZ bir ustamın yanına gidip pompayı söktürüp temizleteyim mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 10:39 
Kullanıcı avatarı

Pompanın dışındaki toz sizi aldatmasın.önemli olan iç temizliği :).tıkladınız ve çalışmaya başladıysa dediğim gibi enerji kesiliyor gibi.sert bir kasiste tekrar kesilebilir.pompanın elektrik kablolarını ve bağlantı yerlerini kontrol edin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 11:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Pompa omrunu tamamlamis gibi tiklatinca calisir 3 gun gider daha sonra tekrar durur icerisinde bulunan motoru degistirmeniz gerekecek komple pompa cok pahalidir.bu yaptiginizin aynisini ustaya anlatin o tamir ettirir yada eder.birde arac lpgye gecse bile pompa devamli calisir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 16:23 
Kullanıcı avatarı

blackberry06 yazdı:
Pompa omrunu tamamlamis gibi tiklatinca calisir 3 gun gider daha sonra tekrar durur icerisinde bulunan motoru degistirmeniz gerekecek komple pompa cok pahalidir.bu yaptiginizin aynisini ustaya anlatin o tamir ettirir yada eder.birde arac lpgye gecse bile pompa devamli calisir.

öncelikle şunu belirteyim. burası 2500 nüfuslu bir ilçe 3 tane usta var bunlardan biri elektrikciye git dedi, bir tanesi direk pompa değişecek ytemizlenmez dedi, en son ustam ise abi toz, yaprak, çöp, sinek pompayı tıkayabilir, pazartesi getir depoyu felan sökelim, pompayı çıkartalım motoru ayırıp bir güzel temizleyelim dedi. usta noktasında sıkıntı yaşıyorum açıkcası. en son depoyu sökelim motoru ayırıp temizleyelim diyen usta aslında kaynakçı ve burada ki insanlar o anlamaz diyor ama ben ne zaman gitsem tamiri yaptı sağolsun ama bu tamirler çok teknik konular değildi.
şimdi motor değiştirmek gerekirse carisma motoru mu almam lazım yoksa uygun başka araç motoru da varmı bildiğiniz. yani carisma yakıt pompası motoruna uyan başka bir aracın pompa motoru oluyor mu? saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 19:01 
Kullanıcı avatarı

Güzel kardeşim senin pompa bozuk olsa hiç çalışmaz.kaynakçı adama pompayı söktüreceğine elektrikçiye pompanın kablolarını kontrol ettir.başıma geldi de ondan diyorum

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: