Zaman: 17 Oca 2026 08:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2014 21:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: 99 Carisma 1.8 GDI
Meslek: Program & Grafik
Kan grubu: AB+
_opeth yazdı:
Polis sorun cikarmazda muayene de belki sorun cikabilir

Artık duruma göre bakarım, muayenede sorun çıkarırlarsa, zaten ruhsatı daha almadım üstüme, üstümüze alırız tek masrafta işin içinden çıkarız inş.

Bu arada kararsız kaldım, kapı-çamurluk üstü çıtalar boyasız, onları da aynı renk boyatsam kötü mü durur acaba? Herkese soruyorum!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2014 22:45 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar Selam.

Boyama işine biraz daha var. Baştan bu yana aklımdaki tek renk Tungsten Gri idi, ama şimdi iki renk arasında kaldım.

Sizlere soruyorum; pasifik mavi mi, tungsten gri mi?

Düzetme; Vazcaydım tungten gri ye devam. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 00:10 
Kullanıcı avatarı

Resim

Arkadaş selam.
İnternetten bulduğum bir fotoğraf üstünde çok az oynama yaptım, aracımın aşağı yukarı buna benzeyeceğini düşünüyorum.

Sizce nasıl olur.

Not: Resimde oynama yaparkene tungsten gri yi pek tutturamadım, mazgal tamponla birleşecek, kaput önü biraz inecek!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 15:34 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Galant olmus bu :)

Ahh be kardeşim damarıma bastın, galant'ım olsaydı süper olurdu, onlar daha çok hoşuma gidiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2014 22:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sezgin
Araç: Outlander Turbo
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0Rh+
Arkadaşlar bu canister denen parça nerdedir.
Nasıl sökülür.
Tam tarif edebilirmisiniz?
Bende de ilk çalıştırdığımda çiğ benzin kokusu geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2014 23:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2001 Carisma 1,8 gdi
Meslek: Kimyager
Kan grubu: ARh+
Kanister motor içindeki sigorta kutusunun altında bulunan yuvarlak bir parçadır.sigorta kutusunun 2 civatasını sök.kanisteri görürsün. 3 hortum girişi var.ama 2 hortum bağlıdır.sökünce içini deterjanlı suyla güzelce yıka.kapağı yoktur.sakın biryerini zorlama kırarsın.hortum girişlerinden su sık.içinde kömür filitreler var.yıkamak zarar vermez.sonra güneşe ters bırak ve kurut.tazikli hava basmayın.başında geri kaçışı önleyici mekanizma var.tersten hava basarsanız patlar.illaki hava basacağım derseniz ortadan hava basın.

Ayrıca bu aracın yağı tam sentetik 0-30 yağdır.diğer yağları koyunca iticiler şakır şakır ses yapar.tecrübeyle sabittir.diğef yağlar kalın olduğundan iticiler tam yağlanmaz ve sesli çalışır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2014 11:57 
Kullanıcı avatarı

Üstad bilgi için çok teşekkürler.
Bunu temizleyeceğim en kısa zamanda.
Bana birde depo kapağının içinde bulunan içerden depo kapağını açmak için mandalı çekince depo kapağını iten yay var o lazım benim araçta yok.
Benzinciye gidiyorum mandala basıyorum adam eliyle açıyor depo kapağını çok saçma bir şey oluyor ordaki yay nasıl bir şey yerine ikame edilecek bir şey olabilir mi ?
Bilgisi olan var mı ?
Bana o yayın nasıl bir şey olduğunu bir foto ile gösterebilecek bir arkadaş var mı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2014 11:57 
Kullanıcı avatarı

Bana birde depo kapağının içinde bulunan içerden depo kapağını açmak için mandalı çekince depo kapağını iten yay var o lazım benim araçta yok.
Benzinciye gidiyorum mandala basıyorum adam eliyle açıyor depo kapağını çok saçma bir şey oluyor ordaki yay nasıl bir şey yerine ikame edilecek bir şey olabilir mi ?
Bilgisi olan var mı ?
Bana o yayın nasıl bir şey olduğunu bir foto ile gösterebilecek bir arkadaş var mı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2014 03:03 
Kullanıcı avatarı

Sezdemir yazdı:
Bilgisi olan var mı ?

Tam olarak incelemedim ama geçen gün yüzeysel kurcalamıştım (Aracım şu an darmadağın vaziyette), mekanizmanın çok basit olduğunu düşünüyorum, bir şeyler uydurabilirsin.
İlk önce bagaj içi, sol plastiği çıkart, çıkartırken nazik olmanı tavsiye ederim, ben geçmeli yerlerden birini kırmıştım:), zeminde 2 yada 3 adet vidası var, bir tane gizli vida mevcut, çift kanca şeklinde plastik görünümlü, onuda çevirerek çıkar, sonrası çıt çıt çıt gelir ama dediğim gibi kırma nazik davran, sonrasında hemen göreceksin o mekanizmayı.
Daha detaylı bilgi istersen, hani sökmeyeyim şimdi dersen eğer, pazartesi akşamını beklemen lazım, inceler yazarım.

Not: Benim araç HB, senin araç sedan ise galiba onlar farklı, halı gibim birşeyle kaplı orası!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2014 14:06 
Kullanıcı avatarı

Üstad ilgin için çok teşekkür ederim. Benim araç da HB lakin. İçeriyi sökecek bi durum yok benzin deposunun içerden açılan kapağı var ya işte o çalışmıyor benim onun yayı yok oraya yay uydurmam gerek.
Benzinciye gidiyorum ben içerden mandala basıyorum pompacıneliyle açıyor kapağı :)
İçerisi ike ilgisi yok galiba bunum dimi ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2014 01:18 
Kullanıcı avatarı

Sezdemir yazdı:
Üstad ilgin için çok teşekkür ederim. Benim araç da HB lakin. İçeriyi sökecek bi durum yok benzin deposunun içerden açılan kapağı var ya işte o çalışmıyor benim onun yayı yok oraya yay uydurmam gerek.
Benzinciye gidiyorum ben içerden mandala basıyorum pompacıneliyle açıyor kapağı :)

Pardon ya benim akıl tutma mandalına gitti, sanırım kapak menteşesine bağlı bir yay olması lazım. Bugün baka akşam yazarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2014 01:15 
Kullanıcı avatarı

Sezdemir yazdı:

Yaydan ziyade, 3 e katlanmış gergi demiri, ataç gibi tutturuluyor, yay ile çözemezsin. Ama bulunamayacak bir şey olduğunu sanmıyorum, farklı model bir aracınkini bile uydurabilirsin.

Parçanın Kodu : MR970563

Sanırım yurt dışından bulabilirsin, türkiyede de kesin vardır ama bizim millet böyle şeyleri internete koymayı tercih etmediğinden, telefon açıp sorarsın verdiğim parça numarası ile!

Alttaki parça işte;

Resim

Buyur bu da muhtemel bulabileceğin yer! (Türkiye 'de)
http://www.oemfiyatlar.com/MITSUBISHI/MR970563

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eki 2014 12:41 
Kullanıcı avatarı

Çiğ benzin kokusu canisterden kaynaklanmıyormuş, hiç yoktan benim aracın ki! Sorun yanlış buji kullanımı.
Piyasa da 99 carisma 1.8 gdi bujisi istiyorum dediğinizde, 2 veya 3 seçenek çıkarıyorlar karşınıza. İlki ucuz seçenek, tanesi 5 tl olan NGK BKR6E. İlk seçenek saçmalığına bende aldandım, araç kendine gelmişti, yakıt tüketimi tatminkar seviyeye düştü fakat, 1 ay geçmeden tırtladı.

2. Seçenek ise orjinal olan, NGK IZFR6B 3116 iridium buji, tanesi 45 tl. Dün bujilerimi orjinal olanla değiştirdim, farkını yeni buji gibi gösterdi, fakat tam yorumu ancak uzun süre kullandıktan sonra söyleyebilirim.

Tavsiyem, aracınız için belirlenen orjinal bujiyi kullanmanız. Aksi halde pahalı diye almadığınız bujinin fiyatının kat ve katını benzine ödeyeceksinizdir!

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: