Zaman: 17 Oca 2026 19:33

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2014 20:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
ha birde eklemek istediğim birşey var ilanımdan aracın kaza resimlerini kaldırdım, daha doğrusu milletin yazdığı gibi kaza değil avuç içi kadar boya ve çiziklerden temizlik boya resimlerini çünkü dürüst olunca olmuyor hemen adamlar yazıyor işte geçen şu forumda okudum adam aynı arabayı 28'e almış yok 29'a almış. kaza yokmuş şöyleymiş böyleymiş. bizimde 2008 de bir akabamızın arkadaşı pejo 307 almıştı dizel 13 bin kmde arabada gram boya yok piyasadan 2-3 bin lira da ucuza aldı istanbuldan. 3 ustaya göstermiş hepside sıfır ayarında demiş km'si 10 bin bakımında servise girdiği için orjinal. bunlar 3 arkadaş istanbuldan arabayı alıp gelirken adapazarını geçince araba elektrik kesiyor ve yolda kalıyorlar sonra çekici ile araba kayseriye geliyor incelerken ederken bir bakıyorlarki araba 2 parça önden kazalı 307 ile aynı renk arkadan kazalı 307 tam punto yerlerinden ortadan birleştirilmiş öyle özenle yapılmışki bu iş birleştirme yerlerindeki boya mikronu bile ölçünce aynı. zaten ön ve arkası orjinal renkler birleştirildiği için gerçekten kapılar kaput bagaj vs orjinal. aldıkları adamı mahkemeye verdiler ama hiçbirşey çıkmadı çünkü kendi rızanız ile ustaya göstererek aldıkları için. bende sana böyle bir aracı 28'e değil 25'ede alırım. piyasa artık kurtlar sofrası olmuş sıfır araba bile tıra yükleme sırasında düşüyor boyanıyor yada gelirken yolda doluya tutuluyor söylenmeden satılıyor. ben bu sebep ile sıfır aldığım aracı plazadan çıkarmadan boya ölçüm cihazı ile baktım heryerine. ha ben demiyorumki 28'e alan adamın arabası perttir şöyledir böyledir ama alan kişi aracın geçmişinden tam emin mi? ben herşeyi tek tek yazdım fotolarıylada gösterdim serviste bütün kayıtları var gelip aracın boyasına elinizi deyseniz yumuşaklığını hissetseniz araca nasıl bakıldığını daha iyi anlarsınız. bu iş bende bir hastalık dışarda karda yağsa ben aracı cilalıyorum ilan resimlerinde zaten yerde kar var. ha bu cilalama dediğimde dışarda 300 liraya yaptıkları boya koruma aslında, onlarda benim yaptığımın aynısını yapıyorlar ama kimse senin aracının boya durumu ile ilgilenmiyor. örnek verecek olursak alman araçlarının boyaları bizim japonlardan daha serttir ve çizik kapatmak için kalın pasta dediğimiz aşındırıcılığı yüksek pasta ile çizikleri alırlar üstüne boya koruma dedikleri wax'ı atarlar en son kat olarak glaze uygulanır ve araç parıl parıl parlar. peki bu sizce adamlar her aracın boya sertliğine göre mi pasta kullanıyorlar? tabiki hayır elinde standart birisi normal diğeri sert aşındırıcı değerli pasta var arabanın duruma göre vuruyor pastayı. ben iste wax ve pastayı alırken 1 hafta araştırma yaptım istanbuldan yetkilileri aradım ve onun sonucuna göre aracımın boyasına en uygun pastayı ve wax'ı aldım (pasta dediğim aslında aşındırıcılık değeri en düşük çizik doldurucu SRP'dir. ) SRP olarak nette araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. İşte bendeki biraz hastalık gibi yapmadan duramıyorum. ama şunu çok iyi anladım benimki amelelikten başka birşey değil yok çukura dikkat et yok temiz bin yok kapıyı yavaş kapat valla millet eşşek gibi biniyor içinde kabuklu fıstık yiyor yerlere atıyor satacağı zaman ver 200 lira kuaföre al sana cillop gibi araba. benim aldığım sadece wax 155 lira SRP dediğim ürün 50 lira paspas aldım 85 lira kılıf aldım 125 lira birde bunların ameleliği kısmı var işte. birdahaki alacağım arabaya 5 kuruş para harcamayacağım bozuk yoldan gitmeyim diye yolu uzatmayacağım, motoru zorlamadan kullanmak, en iyi yağ olsun diye 140 liraya mobil 1 tam sentetik yağ koymuştum yemişim yağını al petrol ofisinden 10/40 60 liraya koy gitsin senden sonra alan düşünsün 100 binde motor yemeyi çünkü herkes kuaföre girmiş dandik yağ kullanılmış belkide 18-20 bin kmde hiç yağ değişmemiş arabayla senin gözün gibi baktığın arabaya aynı değeri biçiyor. artık temiz araba işinin pek bi esprisi kalmadı, dürüst satıcılıkta aynı işte adam ilanda telefonda yeminler ediyor arabada gram boya yok diye paraya kıyıp teste sokunca arabayı motor çıkıyor %80 kaportada 5 parça boya vs. hatta hala ilanı duran örnek araç bile burada yayınlayabilirim ama etik değil işte. benim aracım gibi ciddi manada aracına özen gösteren 1 tane corolla bulsam piyasa değerinden değil 500-1 3-4 binlira fazlasını vermeye razıyım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2014 21:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Akif
Araç: Mitsubishi Lancer Sportback 1.6
Meslek: araş. gör.
Ercan hocam sen kendini üzme, nasibi çıkar gelir bir yerden. Sen gönlünü ferah tut. Ben de mavi Sportback i satarken böyle düşünmüştüm ama detay yapmadan aldığım arabaya binemem.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2014 22:11 
Kullanıcı avatarı

agbozkurt yazdı:
Ercan hocam sen kendini üzme, nasibi çıkar gelir bir yerden. Sen gönlünü ferah tut. Ben de mavi Sportback i satarken böyle düşünmüştüm ama detay yapmadan aldığım arabaya binemem.

Yok hocam üzülmüyorum çünkü arabamdan memnunum acelemde yok satacağım diye. arkadaş bana kaça verirsin diye sormuştu bende 33'e demiştim bana yönelik yazı yamış ondan yazdım bunları, yani anlatmak istediğim temiz araba başka temizlenmiş araba başka, ben bu kadar emek harcadım para harcadım dikkat ettim bırakında piyasadan 2 lira fazla isteyim diye düşünüyorum.zaten fiyatıda istediğim rakamdan daha da düşürdüm. daha arabamla 1 kere patinaj çekmedim kimseyi sürücü koltuğuna oturtmadım vites geçiş uyarısına uyarak kullandım kapıyı 1 kere sert kapatmadım bu kadar özenilen bir arabaya 2 binlira fazla istemek sanırım çokta yanlış değil diye düşünüyorum üstelik inanın alacak adam ustaya computeste bile sokmasına para vermesine gerek kalmasın diye tek tek fotolarıyla beraber sürttüğüm yerlerinde açıkladım benim tek üzüldüğüm şey bunların anlaşılmaması ve diğer satıcılarla bir tutulmak. ankaradaki mitsubishi yetkili servisi şeref ustaya bile beni yada aracımı telefonla sormaları yeterli. ben muayene yaptırdım ağustos sonunda eksoz yaptırdım 205 lira bakım yaptırdım eylül sonunda sadece yağa 140 lira para ödedim + servis iişçilik filtre paraları lastiklerim daha 10-12 bin km ancak yapmıştır. bunların hepsi parayla oluyor sen alıyorsun 29-30'a araba sonra 4 lastik alıyorsun 2 ay sonra muayene geliyor bakım yaptırıyorsun en az 1 milyarda öyle harıcyorsun yaz geliyor bi bakıyorsun arabanın klima gazı yok yada 2 petek sıcak üflüyor birisi hiç üflemiyor bakıyorsun içten tırnaklar kırılmış daha önce sökülmüş konsol parçayı alıyım diyorsun servise ufacık plastik parçaya 80-100 lira para istiyor çıkmacı dolaşıp duruyorsun gibi birsürü sıkıntılar oluyor bunları yaşadık yani sonrada ucuza araba aldım diye seviniyorsun. en basitinden yukarı bahsettiğim geçen hafta aldığım 2007 yarisin klima aydınlatma lambası geçmiş minicik kendinden plastik duylu bir ampül ankarada şaşmazda aramadığım yer kalmadı pes ettim servise gittim tırnak ucum kadar ampüle 18,5 TL dedi almadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 13:03 
Kullanıcı avatarı

Neyse arkadaşlar Lancer sedan almakta işin açığı aklımdan geçiyordu ama birdaha Mitsubishi araç almayacağım çünkü böyle dip fiyatlara satılıyor. 31950 yazdım fiyatına 31750 den de aşağı inmeyeceğim istediğim bir araç buldum sürdüm hoşumada gitti ama fiyatı 45 bin lirada zaten param yetmiyordu şimdi bütün sınırları zorlamak zorunda kalacağım belki benzin bile Alıp binemediğim zamanlar olacak. Adamlar geçen sene aldıkları vw Toyota SEAT Honda araçlarının üzerine 5 binden fazla koyarken bizler bırak üstüne koymayı aldığımız fiyata bile satamıyoruz. Umarım forumdan asıl kullanıcıya giderde bir nebze olsun tesellim olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: dzgn
Araç: honda jazz fun 2011 mt
Meslek: doktor
Kan grubu: 0rh+
ercan_wrc yazdı:
drkimble yazdı:
benim anlamadığım nokta şurda herkes aracına istediği fiyatı yazar ama arayıp mesaj atınca çok istemiyorum inmeyi ama düz vites arabayı 33 e verecem demeleri :kır: o fiyata boyasız 2011 dizel fiesta var. az daha çıkarsan sıfır spacestar var. anlaşılan ötv zammı ikinci ele erkenden geldi. zamda gelince 40 yazacak millet anlaşıldı :lol: böyle giderse mitsubishi sevdasından vazgeçecem :sorry:

Burada yazdığını ben üzerime alındım. hocam şimdi bende sattığım zaman araba alacağım sonuçta ben nasıl alayım? 2 sene önce 20-21 bin eden araçlar şimdi 30 bin lira. Yani sattığımız arabalar çin malı olsa, tata chery olsa tamam anlayacağım. O fiyata dizel fiesta var diyorsun nerede var abi ben baktım 4 tane eski kasa fiesta baktım 2005-2008 arası modeller birisinde üst conta yanmış yağ akıyor kaportası iyiydi birisinde kaportada boya deymeyen yer kalmamış, inan hoşuma giden araba bulamadım en son gittim benzinli 1.3 yaris otomatik aldım 28 bine 2007 model şimdi ne yapayım ben 2011 model 25 bindeki bu donanımdaki arabayı da mı 28'e vereyim? sen benim yerimde olsan ne düşünürsün yada kaça satarsın? düşünkü elinde benim araba var ilanımı zaten okudun bütün detaylarını aracı nasıl koruduğumu temiz baktığımı gördün, sen bu aracı kaça verirdin?2010 üstü az kmde sedan araba almak istesen kaça alabiliyorsun? açık konuşacağım bugün bir corolla baktım araba 97 binde 2011 model 46,500 lira benzinli tam otomatik yani 4 ileri şanzuman. Sen kızıyorsun biliyorum ama ne yapayım keşke fiyatlar bu kadar pahalı olmasada bende tek 28'e versem 27 ye versem, ama fiyat düştükçe benimde araç almam zorlaşıyor. spacestar diyorsan liste fiyatı 43,850 binlira hadi 40-41 bine versinler arada en az 8-10 bin fark var sence bu fark az mı? üstelik spacestar daha doğru düzgün satılmadı kimse bilmiyor yine colt diyince lancer'ın küçüğü diye milletin aklında bir yeri var. Uzun lafın kısası ben senin düşündüğün gibi kime kaça itelersem hesabında değilim ben bu arabayı 2 binlira ucuza satsam alacağım arabayıda 2 binlira ucuz aramak zorundayım ve inan sabahtan akşama kadar nette araba bakıyorum temiz araba yok, bulsanda normal ederinden düzeltme: 7-8 binlira fazla istiyorlar

Maalesefki ülkemizde herşeyin fiyatı her geçen gün artıyor 2 sene önce cebimde 20 liraya haftalık pazar ihtiyacımı görüyordum cebimde de 3-5 kuruş bozuklukla geliyordum şimdi 3 kilo patates 3 kilo domates alıyorum 20 lira veriyorum. Bu arada yılbaşından sonra sıfırlara tekrar bir ÖTV zammı geliyormuş yani fiyatlar düşmek yerine yine artacak

hocam ben mesajımda isim yazmadım şu bunu diyor şu buna satıyor diye. eğer üstünüze alındıysanız bunu yapan sadece siz değilsiniz benim sözüm genele yazıldı. ama madem siz 3 sayfa mesaj yazdınız bana da cevap hakkı doğuyor sanırım. bu alacağım ilk araçta değil araba alırken ''ha tamam öyleyse ben aldım gitti'' diyen bir adam da değilim. aradığımı bulamadım diye 6 ay araba baktığım olmuştur. hatta dönem dönem o kadar araba bakarım ki marka model km hasar durumu verseler fiyat çıkarırım. aracınızın güzel olduğuna eminim bilinçli kullanıcısınız her halinizden tavrınızdan belli. fakat ben mitsubishiyi f/p aracı olarak düşündüm. verdiğiniz fiyatta bu aralıktan (benim için) çok uzakta. aracınıza istediğiniz fiyatı yazarsınız kimse karışamaz.ama benim colta verebilecek bir 33 binim yok kendimce sebeblerimi sayarsam en barizi araç artık üretilmiyor 5 sene sonra orjinal parçasını sadece servisten alabilme ihtimaliniz çok fazla mesela. satarkende bu riski almam lazım. kimse size neden jazz yaris aldın demez ama coltun ne olduğunu bilmeyen silah modeli sanan adam var. aracı satarken yaptığınız her masrafı koyamazsınız bu imkan dahilinde değil. 1000 liralık wax yaptım diye aracınız o kadar değerlenmez. aracın bakımlı olur binerken hoşunuza gider vs. sizin aracınızın düz vites, spacestarın 2014 düzü 38950 tl , 43000 yazdığınız araç cvt olan modeli. istiyorsanız özelden de favorilerime eklediğim fiestaları mesaj atabilirim. bana mesajınızda forumdan biri alırsa hiç uğraşmadan 33 e verecem demiştiniz şu an 1250 tl fiyat kırmışsınız demek ki uğraştıran bir araç colt ve ben bunu zaten biliyorum hocam :roll: . tekrar söylediğim gibi araç sizin istediğiniz fiyatı yazabilirsiniz. amacım tartışma ortamı yaratmak değildi umarımda yaratmamışımdır. ben her aracın bir alıcısı olduğuna inanırım sizin alıcınızda gelir bulur sizi. teşekkür ederim saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 22:03 
Kullanıcı avatarı

yok hocam estagfurullah benim olay biraz size patlamış gibi yazmış oldu ama sadece sizi hedef almak gibi bir niyetim yoktu. piyasadan çekilme olayını ben bu kadar karamsar görmüyorum çünkü piyasadan çekilen dünya kadar marka var mesela vw bora, ford fusion, chevroletin tamamı ki bu çok daha kötü bir durum, hyundai getz vs. bu araç zaten f/p ürünü olarak fiyatları uygun yani ben şunu anlayamadım siz bu aracı kaça almak istiyorsunuz 25-26 falan mı?evet ben 1250 lira fiyat kırdım çünkü istediğim bir corolla buldum satılmadan almak istiyorum. Tabi herkesin araç alırken düşünceleri farklı ben 25 bindeki bir araçla 75 bindeki bir aracı bir tutamıyorum çünkü 75 bindeki aracın motor aşınma durumu orjinal parça durumu döşeme vb durumları bir olmuyor birisinde hala orjinal amortisör buji fren balatası belki piston segman debriyaj balatası vb kullandıkça aşınan ve kullanım durumuna göre daha da masraf çıkarma ihtimali yüksek parçalar orjinal olması hiç sökülüp takılmaması benim için daha önemlidir, şimdi orjinal fren balatası ile yan sanayi fren balatası yada orjinal debriyaj balatası ile yan sanayi arasında hem ömür hemde performans farkı illaki var sökülüp takılma sırasında verilen zarar veya ayar tutturamada cabası. diyorum ya ben biraz bu işlerde derinlemesine düşünüyorum. neyse tartışma yaratılacak bir durum yok hocam ben sadece aklımdaki yazmak istedim o kadar, neyse o corolla kısmet ise bana zaten ya benim aracım çabuk satılır ya o corolla bekler yok kısmet değilsede her işte vardır bir hayır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 23:06 
Kullanıcı avatarı

ercan_wrc yazdı:
yok hocam estagfurullah benim olay biraz size patlamış gibi yazmış oldu ama sadece sizi hedef almak gibi bir niyetim yoktu. piyasadan çekilme olayını ben bu kadar karamsar görmüyorum çünkü piyasadan çekilen dünya kadar marka var mesela vw bora, ford fusion, chevroletin tamamı ki bu çok daha kötü bir durum, hyundai getz vs. bu araç zaten f/p ürünü olarak fiyatları uygun yani ben şunu anlayamadım siz bu aracı kaça almak istiyorsunuz 25-26 falan mı?evet ben 1250 lira fiyat kırdım çünkü istediğim bir corolla buldum satılmadan almak istiyorum. Tabi herkesin araç alırken düşünceleri farklı ben 25 bindeki bir araçla 75 bindeki bir aracı bir tutamıyorum çünkü 75 bindeki aracın motor aşınma durumu orjinal parça durumu döşeme vb durumları bir olmuyor birisinde hala orjinal amortisör buji fren balatası belki piston segman debriyaj balatası vb kullandıkça aşınan ve kullanım durumuna göre daha da masraf çıkarma ihtimali yüksek parçalar orjinal olması hiç sökülüp takılmaması benim için daha önemlidir, şimdi orjinal fren balatası ile yan sanayi fren balatası yada orjinal debriyaj balatası ile yan sanayi arasında hem ömür hemde performans farkı illaki var sökülüp takılma sırasında verilen zarar veya ayar tutturamada cabası. diyorum ya ben biraz bu işlerde derinlemesine düşünüyorum. neyse tartışma yaratılacak bir durum yok hocam ben sadece aklımdaki yazmak istedim o kadar, neyse o corolla kısmet ise bana zaten ya benim aracım çabuk satılır ya o corolla bekler yok kısmet değilsede her işte vardır bir hayır.

hocam 30 un üzerine çıkamıyorum zaten çıkabilsemde aradığım araç colt olmazdı. bunu aracı küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. ben max 26 ya arıyorum forumdan bir abimizin 2010 coltu var onunla görüşüyorum anlaşabilirsek onun aracını alacam inşallah olmazsada haraket edebilen bir hurda almayı düşünüyorum 90 model colt lancer olabilir kaldığı yerde hurdaya veririm bari başım ağrımaz :D . sizde inşallah istediğiniz fiyata aracı satarsınız aracınız çok güzel görünüyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 23:41 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Piyasanın durumuna hatta Mitsubishi fiyatlarındaki ayarsızlığa bir bakın :) Forumda üstüne basarak durduğum fırsatçılığın nasıl bir şey olduğuna güzel bir örnek...

2012 Colt 50000 binde 4 parça boya var denmiş. Bence daha ciddi hasarı var... Neyse aynı arabaya biri 30500 TL diğeri 26750 TL yazmış...

http://www.sahibinden.com/ilan/187308438/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/187018961/detay

Arayıp sorsanız. Yemin billah ederler 500 TL karları yoktur... Aymazlığın son noktası... :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2014 23:56 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
Piyasanın durumuna hatta Mitsubishi fiyatlarındaki ayarsızlığa bir bakın :) Forumda üstüne basarak durduğum fırsatçılığın nasıl bir şey olduğuna güzel bir örnek...

2012 Colt 50000 binde 4 parça boya var denmiş. Bence daha ciddi hasarı var... Neyse aynı arabaya biri 30500 TL diğeri 26750 TL yazmış...

http://www.sahibinden.com/ilan/187308438/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/187018961/detay

Arayıp sorsanız. Yemin billah ederler 500 TL karları yoktur... Aymazlığın son noktası... :evil:

bu bitmiş okeye dönüyor bence

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2014 00:01 
Kullanıcı avatarı

hocam ben arayıp aracı alacağım kişi yada galericiye ekspertiz yaptıracam yalnız ekspertizi serviste senin adına açtırırız dediğin gibiyse aracın fiyatının üzerine eklerim yoksada sen sağ ben selamet diyorum zaten orda az çok belli oluyor işin rengi.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: