Zaman: 10 Kas 2025 16:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Selamlar
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2014 16:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: EREN
Araç: 2001 Carisma 1.6
Meslek: inşaat mühendisi
selam arkadaşlar,
İsmin eren , ankarada ikamet etmekteyim
inşaat mühendisiyim, 2001 model carisma aracımla aranıza katılıyorum,
iyi forumlar.......

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Selamlar
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 02:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
hoşgeldin eren kardeş, dertsiz tasasız mutlubishi :)

bu arada pazar günü mangal partisi var ankara'da, dilersen gel tanış oluruz :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 14:11 
Kullanıcı avatarı

hoş buldum teşekkür ederim, 2 gün önce ergin ustanın yanındaydım bahsetti mangal partisinden bende katılacağım büyük ihtimal tanışmış oluruz iyi olur, görüşmek üzere...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 15:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Hoş geldin 2001 model geçiş modeli ara Piç model. özellikle araca bişey taktırırken lpg teyp uzaktan kumanda vs dikkat et. Araban bu zamanlarda hep ustanın iyisi japon carismayı bilene gitmek ucuza kaçma bobinler özellikle Ergün ustaya 6 aylık dönemlerde göster takilan şeylerin elektrik aldığı yerlere baktır. Herşeyi birden takma sırayla her ay ara ver montajda basinda dur. Film fotosunu çek bağlantı vs. Ergin ve iyi oto elektrikciyle irtibatı koparma her bakım ve yolun düştükce caylarini ic.Yoksa tenis topu olursun bobin direnci vs olması gereken değerleri öğren ve Ölçme yap ve yaptir. Meraklıysan 40 tl civarı amper volt metre al. Korkuttum belki ama seni en az bin TL den kurtardim. Zaman ve psiko ya girmiyorum bile. Bobin leri koruma için taş sigorta ve bobinler isinmasin diye ısı yalıtım için Aliminyum vs ısı yalıtım kullan. Bana bunlar soylenmedigi için 4 bin TL yakın masraf ve sonuç yok. Bozuk olarak yürümez vaziyette bi ustaya aldığımin yarı fiyatına sattım.

ARAF TARAFTAN PARAFLA GÖNDERİLDİ

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 16:07 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Eren aramıza Hoşgeldin,
İlhami ağabeyi dinle sorun yaşamazsın :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: Selamlar
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 16:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
ilhami abi bu kadar karamsar olma.ergin ustaya sorarsan orjinal bobinin bozulması imkansız diyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 17:49 
Kullanıcı avatarı

İşin açığı mitsubishi club turkey ' e biraz geç katıldım aslında yıllardır mıtsu kullanmaktayım, aracımı sıfır almıştık, ondan öncede L300 kullanıyorduk yani ortalama 18-19 senedir mıtsubıshı kullanmaktayım ve bu araçların biraz huyunu suyunu bilirim, baba mesleği de yedek parçacı olunca malum çocukluğumuz sanayide geçti, Uzman Japon ergin usta yanı başımızdaymış ama biz biraz geç tanıştık 2 sene filan oldu ama hakikaten çok iyi usta, bobin sorununu bende yaşadım ergin ustanın çözmesi 10 sn sürmedi,önerileriniz ve bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 18:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Karamsar değil tedbirli. Araç yürümez duruma gelmeseydi ergine gidecektim nasip olmadı. Ama bobin bozulur amma kavalı amma düdüğü bozuluyor. Tabi aslında sorun başka şey ama kendini ateşleme de gösteriyor

Ben evlenecek arkadaslara bir uyarı bir tavsiyeler veriyorum. Adam korkuyor. En son diyom ki bunları evlenmemen için değil şimdi ayakların yerden kesik yere deyince şok yaşayıp da boşanma diye anlatıyorum yoksa evlendim diyorum. Dün konuştum Tıfıl ama fiziki yüzü düzgün çocuk evlenip boşanmış umut la yeniden evlilik şansımız var dedi. Evlenmeden önce tanisaydim bugün filizof ve evli olurdu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2014 20:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
siteye ilk üye olduğumdada site sayesinde bobin fobisi başladı.ne olur olmaz yurtdışından bir takım bobin alıp orjinalleri rafa kaldırdırdım ama 2 ay geçmeden bobinin biri mefta oldu tekrar orjinallere döndüm. aslında bobin arzalı olup olmadığını bulmak çok kolay.bobinin buji çıkışlarını mutimetrenin direnç ölçme kısmına alıyoruz iki uçtan ölçtüğümüz direnç 15-16 kΩ (kilo ohm) dan yüksek se veya hiç değer göstermiyorsa bozuktur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2014 22:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

A bi bu bilgisi saglam bobin değerlerini olcerek mu buldun yoksa kitabi mi. Bana bu tip değerlere ulasabilecegim kaynak lazım geçenlerde pensametre bile aldım. Yazdığınız bobin değeri başka bobinler için de geçerli mi.
Prins yüzünden artık bu elektronik elektirik işine de gircem araç zengin karışım veriyor ama lpg ayarını yapmıyorlar. Arıza prins değil aracın şu parçası da deniyor lar artık iletişim forumlarima da dönüş yapmıyorlar ile zaman hemen dönüş yapmışlardı. 444 veya sabit aramalarımda müşteri hizmetleri telefonla donus yapılacağı söylendi hatta gece arayinca İpragaz çıktı prins mesai dışı hizmet vermiyormus ısrar edince sabah 9 gıbı aranacak şekilde not aldirdim ama hâlâ saat 9 olmadı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2014 22:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Peki bobin değeri 15 den küçük olursa veya ne bileyim değişken rakamlar gösterilse aynı ölçüm anın da veya yakın ara farklı zamanlarda. Bu soruda ölçüm cihazı ve kullanıcının hata yapmadığı varsayılan olarak kabul edilecek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2014 22:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Araba bobinlerinden anlamam pek ama bobin kopmuş ise ya devre vermez yada direk kısa devre gibi gösterir diğerleri ile mukayese. Etmek en sağlamı

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: