Zaman: 20 Ara 2025 15:46

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2001 avance hararet sorunu
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2014 13:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: 2001 carizma avance
Meslek: memur
arkadaşlar cümleten merhabalar. ben uzun zamandır aradığım 2001 beyaz bir avance aldım. ismim mehmet demir. arabamdan çok memnunun fakat biraz bakıma ihtiyacı var. ilk aldığımda bir sorunu yoktu daha sonra yağını hava filtresini bujileri falan değiştirdikten bir gün sonra araba hararet yapmaya başladı. uzun yolda bir sorun yok ama şehiriçinde dur kalk yaptıktan sonra yada bir rampadan çıkarken hararet ortayı geçiyor ve kırmızaya yetişmeden tekrar ortaya geliyor. ustalara baktırdım ancak bir sonuç elde edemedim. yardımcı olabilir misiniz. şimdiden teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2014 15:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
Aracinizi ehil olmayan ustalara yaptirmayin. Her usta anlamaz carismalardan bir yerini yapatim derken obur tarfini bozabilir. Radyotor suyunun seviyesini kontrol edin suyu azalmis olabilir, Radyotor hava yapmis ola bilir,hararet musuru bozulmus olabilir.

Motorola cihazimdan gonderildi

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: 2001 avance hararet sorunu
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2014 18:32 
Kullanıcı avatarı

bana fan muşuru arızalı dediler, termostat arızalı dediler, radyatör ölmüş yenisini takalım dediler, hararet muşuru değiştirelim dediler. ama ben hiç biri yaptırmadım. ustaya motoruma el atma dedim. arabamı aldım servise gittim o da eğer arıza tespiti yaparsak 100 tl alırız dedi. peki fan muşuru arızalıysa ne kadardır dedim. bana söylediği
fan muşuru:340 tl
hararet muşuru: 180 tl
bir de işçilik masrafı var dediler. klima açıkken sorun olmuyor ama klimaı kapatınca bazen hararet yükseltebiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2014 18:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
hararet müşürü : 15-20 tl hyundai uyuyor
fan açmıyorsa fan müşürü değişir.50-60 tl
termostat hyundai starex 25 tl
radyatör 150-200 tl arası hepside çok ustalık gerektirmeyecek şekilde eli anahtar tutan herkes değiştirebilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2014 22:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: Lancer - 2007
Meslek: Memur
radyatörden motor tarafına giden plastik boru şişiyor ise belki motorun alt tarafındaki hararet contasının ömrü bitmiş olabilir değiştirilmesi gerekir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2014 18:47 

İsim: ongun
Araç: carisma
Meslek: öğrenci
Arkadaşın dediği gibi bizde yaşamıştık bu sorunu motor kapağı contası serteldiğinden motor hava yapıyormuş buda harareti dipliyor rölanti de çalışırken vs. Hortumlar şişiyordu iyi bir Japon ustası üstesinden gelebilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2014 15:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2001 Carisma 1,8 gdi
Meslek: Kimyager
Kan grubu: ARh+
hararet müşürü bozuk olsa gösterge çalışmaz.Ani kalkıp iniyorsa büyük ihtimal termostat geç açıyordur.Onu öncelikle değiştirin.Eğer devam ederse fan müşürünün sağlamlığını kontrol ettirin.
Yanlış hatırlamıyorsam müşür bozulduğunda fan hiç çalışmaz.Eğer müşürün fişini çekerseniz fan sürekli çalışır.
Sizde suyunu tamamladıktan sonra bu işlemi deneyin.Eğer hararet yükseldiğinde fan açılıyorsa sorun termostatta.
Tabiki bunları aracınızda su kaçağı olmadığını varsayarak yazıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2014 19:41 
Kullanıcı avatarı

hararet göstergesi kırmızıya yetişmeden fan çalışıyor ve hararet göstergesi tekrar ortaya geliyor. uzun yolda hiç proplem yok gösterge yerinden oynamıyor bile. ancak şehiriçinde dur kalk yapınca hararet göstergesi bazen yükseliyor. kırmızıya yetişmeden de takrar ortaya geliyor. bir gün tekrar düşmeyecek ve kırmızıya yetişecek diye ödüm kopuyor. gerçi arabama bugün 13500 verdiler. ama bilmiyorum çok seviyorum arabamı. arabanın biraz masrafı var işte arka amortisörler değişecek teriger seti değiştireli 70 bin km olmuş. değiştirsem mi bilemiyorum. şaşırdım kaldım arkadaşlar. arabam 2001 avance beyaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2014 21:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
mitsubishiler en son hararet yapacak araçlardır, mitsubishi mühendislerinin farkı motorların yüksek devirde dahi hararet yapmamasıdır, mitsubishi ustasına baktır çözer..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2014 23:07 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar müjdemi isterim. arabayı sattım. 13500e verdim. beyaz 2001 avance. alan adam daha iki gün olmadan kaza yapmış. evinin önünde park halindeyken sebze dolmuş gelmiş buna arkadan vurmuş. arka stop lambası kırılmış. servis de bundan 520 tl istemiş. beni aradı ne yapacam şimdi dedi.ben de kendisine yapacak birşey yok carismaya biniyorsan bedelini ödeyeceksin dedim. allah yardımcısı olsun şimdiden... bir daha carismaya binermiyim bilmiyorum. mükemmel bir araba ama sanayi ustaları yok mu adamı kahrediyorlar. parça bulmak da sıkıntı oldu mu arabanın tadını almak bir yana eziyet oluyor adama. hepinize kazasız belasız günler dilerim....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Eyl 2014 23:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
arffmemuru yazdı:
arkadaşlar müjdemi isterim. arabayı sattım. 13500e verdim. beyaz 2001 avance. alan adam daha iki gün olmadan kaza yapmış. evinin önünde park halindeyken sebze dolmuş gelmiş buna arkadan vurmuş. arka stop lambası kırılmış. servis de bundan 520 tl istemiş. beni aradı ne yapacam şimdi dedi.ben de kendisine yapacak birşey yok carismaya biniyorsan bedelini ödeyeceksin dedim. allah yardımcısı olsun şimdiden... bir daha carismaya binermiyim bilmiyorum. mükemmel bir araba ama sanayi ustaları yok mu adamı kahrediyorlar. parça bulmak da sıkıntı oldu mu arabanın tadını almak bir yana eziyet oluyor adama. hepinize kazasız belasız günler dilerim....

:D :lol:

ucuza gitmiş ya neyse hem de beyaz :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2014 12:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sezgin
Araç: Outlander Turbo
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0Rh+
O nasıl bir 2001 avance ki 13.500 e sattım diye sevinmişsin ?
Şaşırdım kaldım.
Benim aracıma 17.500 teklif edildi. Kıyıpta veremedim.
Benimkide 2001 benimkide avance o araba o paraya verilmez.
Çok garipsedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2014 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
Bizim araclarin piyasasi yaklasik 12000 tl den baslayip 20000 tl ye kadar uzaniyor. Bilmeyen fiyatina gore ucuzunu alir canindan bezer,bilen arastirir bskimlisini alir yuzu guler.

Motorola cihazimdan gonderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2014 10:22 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar benim araç masraf istiyordu. yani önceki sahibi tarafından biraz yıpratılmıştı. araç komple boyalı, kaput ve sağ çamurluk değişmişti. arka iki amortisör değişecek, iç döşemeleri değişecek, dört lastik bitmiş, hararet sorunu vardı, klimayı çalıştırırken durduğunda motor titriyor devir düşüyordu, dörtlü cam düğmeleri yerlerinden çıkıyordu, sağ arka kapı kilidi çalışmıyordu, bunlara yapacağım masrafı eklediğim zaman ucuza satmadığımı düşünüyorum. ama o kadar arabaya bindim hiçbiri carismanın tadını vermedi. 2 ay kullandım. 4 bin km yol yaptım. tadı damağımda kaldı vallahi. internete ne zaman girsem elim 2003 carismalara gidiyor. o kasayı çok beğeniyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2014 22:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
En güzel kasalı aracını mitsubishi nedense devam ettirmedi... Keşke yeni modelleri çıksa...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2015 06:51 
Kullanıcı avatarı

merhaba arkadaşlar. dayanamadım yine gittim carisma aldım. 2000 model glx otomatik vites. bir araba bu kadar mı rahat olur. geçişler mükemmel. daha 160000 km. inşallah proplem çıkarmadan bineriz. bu carisma aşkı beni öldürecek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2015 15:33 
Kullanıcı avatarı

arffmemuru yazdı:
arkadaşlar cümleten merhabalar. ben uzun zamandır aradığım 2001 beyaz bir avance aldım. ismim mehmet demir. arabamdan çok memnunun fakat biraz bakıma ihtiyacı var. ilk aldığımda bir sorunu yoktu daha sonra yağını hava filtresini bujileri falan değiştirdikten bir gün sonra araba hararet yapmaya başladı. uzun yolda bir sorun yok ama şehiriçinde dur kalk yaptıktan sonra yada bir rampadan çıkarken hararet ortayı geçiyor ve kırmızaya yetişmeden tekrar ortaya geliyor. ustalara baktırdım ancak bir sonuç elde edemedim. yardımcı olabilir misiniz. şimdiden teşekkürler...

abi senin sorunun aynısı bende var. sıkışık trafikte bazen kırmızıya doğru gidip geliyor. klima açınca hemen düşüyür hararet. uzun yolda ise birşey yok. sen hallettin mi diyecektim ama sen de arabayı satmışsın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2015 15:40 
Kullanıcı avatarı

bir de devir daim pompası radyatör ve termostat değişti benim arabanın kısa bir süre önce..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2015 21:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: necmi
Araç: mitsubişi karizma 2000
Meslek: deri
Kan grubu: 0+pz
uluca yazdı:
hararet müşürü bozuk olsa gösterge çalışmaz.Ani kalkıp iniyorsa büyük ihtimal termostat geç açıyordur.Onu öncelikle değiştirin.Eğer devam ederse fan müşürünün sağlamlığını kontrol ettirin.
Yanlış hatırlamıyorsam müşür bozulduğunda fan hiç çalışmaz.Eğer müşürün fişini çekerseniz fan sürekli çalışır.
Sizde suyunu tamamladıktan sonra bu işlemi deneyin.Eğer hararet yükseldiğinde fan açılıyorsa sorun termostatta.
Tabiki bunları aracınızda su kaçağı olmadığını varsayarak yazıyorum.

HÜSEYİN KARDEŞ BEN DE SENİN GİBİ KENDİ ARACIMI KENDİM YAPMA YA ÇALIŞIYORUM BU ARAÇLARDAN ANLAYAN AZ BENİMDE ELİMDEN AZBUÇUK TAMİR GELİYOR USTA BOZUP PARA ALACAĞINA BEN BOZAYIM YAPAMAZSAM USTAYA GİDERİM BİRDE ARACIN RADYATÖR SUYUNU TEMİZ SU İLE DEĞİŞTİRMEKTA FAYDA VAR ANTİFİRİZ İ KESİNLİKLE ŞEHLL MARKA OLSUN BAŞKA TANIMAM.. SUYU TEMİZ ANTİFİRİZLİ ARAÇLARDA KESİNLİKLE NE HARARET NE TERMOSTAT NE FAN MÜŞÜRÜ KOLAL KOLAY ARIZA YAPAR ÖZELLİĞİNİ KAYBETMİŞ ANTİFİRİZLİ SUYUNUZU KULLANMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN.. HOŞÇAKALIN..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2015 21:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: necmi
Araç: mitsubişi karizma 2000
Meslek: deri
Kan grubu: 0+pz
carizmaevo yazdı:
mitsubishiler en son hararet yapacak araçlardır, mitsubishi mühendislerinin farkı motorların yüksek devirde dahi hararet yapmamasıdır, mitsubishi ustasına baktır çözer..

BU ARABALAR HARARET SORUNU OLAN ARAÇLAR OLSA ÇÖL SICAKLARINA NASIL DAYANIRLAR ..ANORMAL BİRŞEY OLMAZSA KESİNLİKLE HARARET YAPMAZ SU BİLE EKSİLTMEZ KESİNLİKLE..BENDE OLMADI SİZİ BİLMEM...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: