Zaman: 17 Eki 2025 00:42

Tüm zamanlar UTC + 3 saat





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASX ile 9 ay 12.000 km
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2015 09:24 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 05 Tem 2014 13:55
Mesajlar: 21
İsim: Batuhan
Araç: Asx
Meslek: Serbest
Yaş: 37
Temmuz 2014 de 2013 model yılı ASX invite'ı 57.500 TL ye aldım. Satın almadan önce sayfalarca forum okudum , onlarca video seyrettim ve sonunda çevremin bu devirde benzinli atmosferik araç mı alınır ikazlarına kulağımı tıkayıp kararımı verdim.

Öncelikle aracın hakikaten kullanımı son derece keyifli, insanı yormuyor. Kimi araçlarda ne kadar uğraşsam da bulamadığım ideal sürüş pozisyonumu kolayca ayarlayabiliyorum. İlk çalışmada sessiz bir benzinli motor sizi karşılıyor. Motorun hareket halindeki sesi ve artık bir şehir efsanesine dönmüş kabin içi sesi hakkında ise şunu söyleyebilirim. ilk aylarda (ilk 6-7 bin km) beni rahatsız etmeyen , hatta sportif olarak da adlandırabileceğim bana göre tatlı bir motor sesi her daim bizimle beraberdi. Ancak sonraları bu ses de ortadan kayboldu.

Motor ekonomi veya performans odaklı kullanılabilir. Yüksek viteslerde düşük devir çevirebilen ASX 'in yol bilgisayarı ile zamanla aramızda bir oyun haline gelen (daha ne kadar düşürebilirim) şaşırtıcı yakıt tüketimini etrafınızdakilerle pek fazla paylaşmanızı tavsiye etmem çünkü kimse size inanmıyor. Hafta sonları ailece çıktığımız İstanbul trafiğinde eve dönüşte ekranda görülen 5.8-6.4-6.8 lt gibi değerler birçok dizel kullanıcısının dahi yakalamakta zorluk çekeceği tüketimler. Hiç sıfırlamadığım manuel yakıt tüketim değeri (12.000 km ortalaması) şu an 7.2 lt ve düşmeye devam ediyor. Katalog verisi olan değerin altında olan bu tüketim değeri çoğunlukla İstanbul içi (10.000 km) ve kısa mesafe kullanımların tamamının ortalamasıdır. Start stop ve cruise kullanımı tüketimin aşağı çekilmesinde size çok yardımcı olacaktır.

Bu paraları nereye götüreceğim boşver ne yakarsa yaksın diyorsanız ASX sizi yine şaşırtacaktır. Otoban kullanımında gaza basmanızla soluksuz bir şekilde 190-200 km hızlara tırmanabilirsiniz. Tabi yüksek süratlerde geniş olan aynaların da etkisiyle oluşan rüzgar sesine karşı müziğin sesini biraz daha açmalısınız.
Trim ve yol seslerine gelecek olursak : Bir çok arkadaşın şikayet ettiği kabin içi sesler bende hiç tu. Sanırım akyajlı Öncelikle lütfen ne aldığınızı kasada bu sıkıntılar hallolmuş. Yol sesi ise bu zamana kadar kullandığım araçlardan farklı değil.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
 Mesaj Başlığı: Re: ASX ile 9 ay 12.000 km
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2015 09:59 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 18 Şub 2013 21:53
Mesajlar: 94
İsim: twins
Araç: 2015 asx intense
Meslek: eğitim
Yaş: 30
Batubey hayatında "şu aracın ikincieli çok iyi, yedek parçası çok bulunuyo, memlekette çok tutuluyo, içide civil civil janjanlı" diye marka belirleyip o belirlediği markadan başka marka beğenmeyen insanlara sizin söylediklerinizi anlatamazsınız.aynı inatçı insanlara bende bir türlü laf anlatamıyorum.asx için arkadaş şöyle şöyle bir araç var ayrıntılı olarak araştırdım aracı sürdüm satın alacağım diyorum adamın bana verdiği cevap "ya o paraya sıfır onu alacağına 2010 model X marka şu var bak onu al" dediği markada 2 yıl sonra neresinden saçma sapan ne arıza vereceği belli olmayan, insanımızı yedek parça servisle sömürmeye çalışan janjanlı avrupa markalarından biri.ama bende sizin gibi kulaklarımı tıkadım 1-2 hafta içinde inş asx e geçiş yapacağım.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
 Mesaj Başlığı: Re: ASX ile 9 ay 12.000 km
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2015 11:35 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 05 Tem 2014 13:55
Mesajlar: 21
İsim: Batuhan
Araç: Asx
Meslek: Serbest
Yaş: 37
Yazımın son kısmı anlayamadığım bir şekilde kaybolmuş

Trim ve yol seslerine gelecek olursak : Bir çok arkadaşın şikayet ettiği kabin içi sesler bende hiç yoktu. Sanırım makyajlı kasada bu problemler hallolmuş. Öncelikle lütfen ne aldığınızı bilin. 1.6 lt atmosferik bir araç satın alıyorsunuz. Turbo motorlarla kıyaslamayın.Yol sesi ise bu zamana kadar kullandığım araçlardan farklı değil.

İnternet ortamında , klavye başında ' Bi tanıdığımda var. Komşum aldı şöyle böyle oldu. babamda var vs. vs ' diyen ergenlere kanmayın. Mümkünse aracı kullanın ve mümkünse sıfır alacak arkadaşlar makyajlı kasayı kullansınlar. Çünkü hakikaten genelde şikayet edilen konularda ciddi iyileştirmeler yapılmış.

Güvenlik konusunda çok fazla şey söylemeye gerek yok. Small overlap testlerine bakın. Forester ve Volvo ile birlikte sınıfının en güvenli araçlarından biri olduğunu göreceksiniz. inanılmaz kısa bir fren mesafesi ve viraj performansı var. Bazen yolda değil ray üstünde gidiyor hissine kapılıyorsunuz.

Eksikler yok mu ??? Dünyanın en iyi crossoverı mı??? Tabiki hayır. Şunu aklınızdan çıkarmayın arkadaşlar. 60.000 tl bandına bir araç alıyorsunuz ve Accent blue veya clio 50.000 tl olduğu yerde bu fiyatı bence bu araç hakkediyor.

Almayı düşünen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.....


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
 Mesaj Başlığı: Re: ASX ile 9 ay 12.000 km
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2015 23:40 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 16 May 2014 11:07
Mesajlar: 753
Şehir: Ankara
İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Yaş: 42
Batuhan bey asx tuhaf ama kendini acayip sevdiriyor kullanmak çok zevkli hani bir söz varya tam asx için söylenmiş anlatılmaz yaşanır
Yakit olayindada su videoyu izlettirin Allah nasip ederse ayni yolun aynı hızla 4,4 - 4,5 lt olani yayinlayacagim
https://m.youtube.com/watch?v=8Aomu9BfKj8

_________________
2 Nasihat
Kulun gözüne girmek için, Rabbın gözünden düşecek işler yapma.
Başkalarının mertebesini düşürmeye çalışmak, kendi mertebeni yükseltmez.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
 Mesaj Başlığı: Re: ASX ile 9 ay 12.000 km
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2015 02:26 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 22 Eki 2013 22:42
Mesajlar: 131
İsim: Levent
Araç: SUBARU XV
Meslek: Basketbol Antrenörü
Kan grubu: ARH+
Yaş: 51
Batuhan bey,öncelikle anlattıklarınız çok gerçekçi ve bir çok Asx kulanıcısının canı gönülden katılacağı şeyler..
Ben Asx le ilk 2011 model makyajsız kasa ile tanıştım..Temsa ya kızgınlığım sebebiyle aracımı sattım ve başka araç arayışına girdim...Ve çok güzel bir araç aldım Asx 2012 makyajlı kasa...:)
İkisinide kullanan biri olarak kesinlikle makyajlı kasa diyorum..


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
cron
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye