Zaman: 01 Kas 2025 01:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 77 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 08:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: tamer
Araç: Asx intense
Meslek: Öğretmen
Yorumlarini esirgemeyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Yakıt konusunda ne kadar cimri olduğunu korhan beyin yorumunu okuduktan sonra tescillemis oldum. Yine bir arkadaşım dizel seçeneğini düşünebilirsiniz demiş.ancak onu ikiye ayırmışlar. Baz ve lüks. Baz model intensenin ayni. Ama bazı opsiyonlarini dahil etmemişler. Lüks modelde hepsi var. Onunda diyeti malum. Inse Inse 5 6 bin insin ki bana göre yüksek. Bayiyle konuşmamda benzinli intensenin dizelinden daha opsiyonlu oldugnu dizel yerine benzinliyi tercih edebilirsiniz dedigini biliyorum. Bence de mantıklı geldi. arkadaşlar 2016 da otomatik illaki gelecektir. Peki 2016 da asx makyajlanir mi? Makyajlanirsa ne gibi değişiklikler yapilir? Hem dış hemde iç dizayn olarak?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 13:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
mesut taşdemir yazdı:
2016 Haziran ayında yeni kasa Asx gelecek çok agresif bir tasarımla

İnşallah 2017 sarkmaz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 14:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
birinci ağız kim ki :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 15:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Temsaya güvenimiz yok ki...

Baksanıza 2015 benzinli ASX lerden Auto Stop & Go yu kaldırtmışlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 16:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
bişey dikkatimi çekti; millet artık ingliş imza kullanmaya başlamış

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 16:45 
Kullanıcı avatarı

2016 da yeni kasa gelecek. motor da 1.2 cvt turbo motor olacağı söyleniyor. fiyatları ne olur acaba? start go özelliğini kaldırmasalardı eyiydi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2015 19:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0+
Start-Stop derken tam olarak neyden bahsediyorsunuz? AS&Go' dan mı yoksa anahtarsız giriş ve düğmeyle çalıştırıp stop etmekten mi? Yoğun trafikte, dur-kalk' larda genellikle As&Go' yu zaten kapatıyorum çünkü araç durduğu anda araba stop ediyor 2-3 saniye sonra öndeki araç yürüyünce mecburen debriyaja basıp aracı çalıştırıyorsun böylece pek bir esprisi olmuyor. Yada durup beklerken bazen sistem devreye girmiyor tam debriyaja bastığın anda As&Go' nun devreye gireceği tutuyor bu sefer de araba çalışsam mı çalışmasam mı şaşırıp kalıyor, başlıyor dit dit yapmaya ve araç sana söverek tekrar çalışıyor. Bu sistemin yokluğuna fazla üzülmeyin yani. Sadece uzun bekleyişlerde ve kırmızı ışık bekleyişlerinde yada tam hareket edecekken sizi lafa tutan bir gevezenin lafını bitirmesini beklerken ki bekleyişlerde çok faydalı oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 13:40 
Kullanıcı avatarı

dediğiniz gibi hocam belki çok kullanılmasa da bence önemli bir donanım. olsaydı iyi olurdu. dizellerde var olması ama benzinlilerde olmaması. keşke olsaydı. kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum her yönüyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Umit
Araç: ASX Intense 2015
Yılın başında, dizeller gelmeden önce satılan 2015 model benzinli intense almıştım. Auto Stop&Go özelliği var. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Hiç kapatmadım. Motor başlangıcında hiçbir gecikme yaşamıyorum. Şehir içinde çok sık araç kullanmadığım için yoğun trafikteki sorunları yaşamıyor olabilirim ama uzun yolda, trafik ışıklarında ve uzun süreli duraklamalarda mükemmel çalışıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 17:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Umit
Araç: ASX Intense 2015
Bir de yakıt konusunda deneyimimi paylaşayım. ASX almadan önce uzun süre dizel araç arayışım olmuştu. Sonunda yakıt konusundaki cimriliği yüzünden biraz risk aldığımı düşünüp ASX aldım. Aracımı bayiden aldıktan sonra (istanbul-avrupa) direk şehir dışına gittim. Araçta sürücü dahil 3 kişi vardı, herkes normal kilodaydı, bagaj yüklüydü. 350km yol yaptım, ortalama tüketim 5.9lt'ydi. 1000km'den sonra bu değerin düşeceği söylendi. Geçen hafta sonu, araç 1500km'ye ulaştığında aynı yolu bu kez araçta iki kişi, bagaj tam dolu, klima tüm yol boyunca açık şekilde gittim. Yakıt tüketimi 5.1lt'yi gösteriyordu. Bu değerin biraz daha düşeceğine eminim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 20:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
ix35 almak parayı sokağa atmaktır. Araç ASX'in %25 fazlasını yakıyor, yaktığı gibi de aynı gidiyor, hatta gidişi zevk de vermez o meretin... asx ile 5-7lt civarında gezebilecekken, ix35 ile 7-10lt arasında gezmek hiç akıl kârı değil. Öte yandan ASX lpg'ye uyumlu. Çelik subap ile tamamen uyumlu. ix35 ise tüple aynı cümle içinde yer alamaz. Ayrıca tüketim hastalığına gerek yok. Aaa şu donanım varmış ne güzel... O donanıma gerçekten ihtiyacınız var mı? Artık donanım adı altında o kadar çok teknolojik çöp satılıyor ki... Bazı donanımlar fuzuli oluyor. Şu devirde ekonomi yapmak lazım. Doğru dürüst kullanmayacağınız laf olsun diye konulmuş donanım uğruna yılda 10bin km yapsanız ix35te fazladan 1500tl yakıt parası ödeyeceksiniz. Ben şu teknoloji çağında teknolojik diye 1.6 arabaya 10lt benzin yaktırtmam. Teknoloji değil zaten, bildiğin kandırmaca...

Ben ASX'i daha karakteristik ve albenili buluyorum. Hyundainin nedense güvenlik olarak zayıf olduğunu düşünüyorum. Frenleri filan çok başarısız. ASX güvenlik ödüllerini topluyor, herhangi bir mitsubishinin fren konusunda ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Ayrıca lancer ile aynı platform olması aracın ne kadar güzel bir sürüşe sahip olduğunu da gösterir.

Donanım demişken, herkes arabada sis farı arar. Ben sis farından önce güvenlik ararım, eski sahibi coltuma sis farı taktırmış. 2yıldır aracı kullanıyorum 1kere kullanmadım. Görüntü/gösterişten başka bir şey değil, cebimizden para çalmaktan başka bir şey değil... Yakıtı az, güvenliği fazla olsun, elzem donanımlar olsun yeterli diye düşünüyorum. Varsın far sensörü, yağmur sensörü olmasın. o kadar da üşengeç adam değilim, bi düğmeyi çeviremeyecek kadar üşenirsek işin içinden çıkamayız... Bu açıdan yaklaşırsanız ASX daha cazip gelir :D

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 20:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Sis farı gereklidir de delikanlı adam pembesini takmaz :-) ben iki üç kez açmışımdır sisleri hakkaten sis vardı istanbulda ve bolu dağında o park sis gezenlerinde kulağını çınlatırım :-)

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2015 22:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
sis farı sadece sisli havalarda kullanılmaz gece arazi kullanımında yolun yan taraflarını da çok iyi aydınlattığı için özellikle dar alanlarda dönüşlerde çok işe yarar .
yağmur sensörüne gelince yağmurdan ve çeşitli nedenlerden dolayı oluşan su birikintilerinden başka bir araç bol miktarda ön camınıza su sıçrattığında otomatik silecekler çok işe yarar. ha keza far sensörleri de tünellerde oluşan ani karanlıklarda (tünel aydınlatmalarının arızalanması elektrik kesintisi gibi )çok işe yarar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 13:28 
Kullanıcı avatarı

kaan kardeşim güzel söylemişsin. bu formun yanında hyundainin formunuda takip ediyorum arasıra. yazanların çoğu yakıttan söz ediyorlar. lpg ile aynı cümlede kullanılıyor aslında ix35 :) ancak cümlenin içerisinde özne olarak kendinizi göremiyorsunuz. evet janjanlı bir araç. insanı da cezbeden tarafı o. test sürüşü yapmıştım ix35 ile. test aracı olduğundan muhtemelen 8 - 10 litrelerdeydi gösterge. tabi bu onun az yaktığını göstermiyor. sağlamlık açısından da araştırdım. asx göre güvenlik açısından daha aşağıda olduğunu gördüm. crash testlerinde asx ten daha iyi olduğu forumlarda veya bazı sitelerde yazılmış. bu pek inandırıcıda gelmedi. Euro ncap ın yıldız dağıttığını biliyoruz. ancak asx in bu yıldızların yanında daha pek çok yıldızının olduğunu ve dünyanın farklı ve en zor crash testlerinden geçtiğini bayideki arkadaş tarafından bizzat duydum. bu da güvenliğin önemini daha da arttırıyor asx için. tabi günümüzde yakıt ve güvenlik bizler için daha önemli. evet donanımsal GÖRÜNÜŞ olarak sade. ancak hem donanımsal hem de diğer artılarını düşünürsek evet ASX.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 13:34 
Kullanıcı avatarı

bu forma üye olduktan sonra asx ile bilgi düşüncelerim çok değişti. hiç düşünmediğim bir araç iken asx şimdi gözdem haline geldi ve daha çok araştırır soruşturur duruma geldim. asx in bir çok özelliğini ve nasıl bir araç olduğunu daha iyi öğreniyorum. bayiden de bilgi alıyorsunuz ancak buradaki kadar değil. forumdaki kullanıcı ismimi bile asx=aşk olarak yazdım. burada yorum yazan arkadaşlardan da çok şey öğreniyoruz öğreniyorum asx hakkında. tabi yorumlarını tecrübelerini kullanıcı arkadaşlar esirgemesinler. karar verirken tabi bu ve bu gibi forumlar etkili oluyor. sizde üzerine araştırma yapıyorsunuz. test sürüşü bayi görüşmeleri vs.. buradaki bayiye 4 5 defa gittim asx için. ahbap olduk oradakilerle valla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
akif06eren yazdı:
sis farı sadece sisli havalarda kullanılmaz gece arazi kullanımında yolun yan taraflarını da çok iyi aydınlattığı için özellikle dar alanlarda dönüşlerde çok işe yarar .
yağmur sensörüne gelince yağmurdan ve çeşitli nedenlerden dolayı oluşan su birikintilerinden başka bir araç bol miktarda ön camınıza su sıçrattığında otomatik silecekler çok işe yarar. ha keza far sensörleri de tünellerde oluşan ani karanlıklarda (tünel aydınlatmalarının arızalanması elektrik kesintisi gibi )çok işe yarar.

Uçak kontrol etmiyoruz, milyonlarca düğme, sistem yok :)

Dediğiniz durumlarda hemen direksiyonun dibindeki tuşları hareket ettirmek zor değil. Benim demek istediğim yani çok çok aşırı bir avantajı olmayan donanım uğruna %25 fazla yakan bir aracı tercih etmek doğru olmaz...

Benim eski aracım hyundai idi ve o forumda idim. Açık sözlülüğüm yüzünden hyundai forumu kellemi uçurmuştu. Sanırsınız 2000li yıllarda dandik araba üreten hyundai değil, bir başkasıymış gibi havaları var. Araçta şöyle bir problem yaşıyorum diyorum, eşek niyetine binmişsindir, hor kullanmışsındır, sürekli bana laf söylemeler filan. Arabanın dandik olduğunu bir türlü kabul edemediler...

44bin km'de aldığım hyundai aracımı 61bin km'de sattım, arabanın herhangi bir kazası olmamasına rağmen 50bin km'de ön balatalarla beraber diskleri değişti(su filan yamultmuştur olabilir), ama ne kadar uğraştıysam da aracın ön takımı hayır tutmadı. ufak tefek bir sürü sorunum oldu... saysam sanırsınız araba 200bin km'de. Bunu sürekli dile getirip yardımlarını beklerken bana hakarete varan düzeylerde ithamlarda bulundular. Güvenlik olarak zayıf olmasından ötürü sakin binerdim, kendimi güvende hissemediğim için tirin tirin sürerdim. Şimdi coltumu verdiği performanstan ve güvenden ötürü daha agresif(hor kullanmıyorum yine) sürmeme rağmen bakımları ve kazaları dışında durduk yere bozulmadı. Herhangi bir sorunumda bu forumda kimse hakarete varan cümleler kurmadı. Mitsubishi forumu kadar samimi, yardımsever otomobil forumu yok...

O zamanlar hyundai forumunda da gördüm, kulaktan dolma bilgilerle hyundai araçlarını bir mercedes kadar kaliteli düşünüyorlar. Bir çoğu bilgi olarak zayıf ve apaçi takımı var. Hiçbir zaman ikili konuşmadım, ama veloster'in ralli şampiyonasında söylediğim acı gerçek(tam detayını anlamıyorum) ağırlarına gitmiş, forumda adıma konu açıldı ve hepsine gerekli cevapları versem de ağırlarına gitmiş ki sorgusuz sualsiz banladılar. Banlandıktan sonra forumda ne konuşuldu diye bakmaya bile gerek duymadım, boş ayak takımından ibaretler.

Yani orada yer alan güvenlidir şöyledir böyledir hikayelerine kulak asmayın. ASX IIHS'den top safety pick ödülü aldı, birçok araç kolay kolay bunu alamaz. ncap'ten ziyade IIHS'in testlerini izleyebilirsiniz. IIHS'de güvenli denilen nice araba dağıldı, aslında o kadar da güvenli olmadıkları ortaya çıktı, birçok firma araçlarını yeniden dizayn etti. Yine yazıyorum, hyundai daha dünkü coçuk, tabiri caizse daha poposunda beziyle yeni yetmenin arabası, ASX'ten daha güvenliymiş... Mitsubishi yıllardır SUV üretiyor, outlander, pajero gibi araçları biz daha doğmadan vardı. Bilgi birikiminin getirmiş olduğu yılların tecrübesi var, neymiş ix35 daha hyundainin ilk tecrübesi sayılır daha güvenliymiş :LOL:

Hiç km'de 45-50kr araç sahibi oldunuz mu bilmiyorum, böyle yaktığını bilmek araç sürmekten soğutuyor. benim hyundai de satmadan önce 45kr civarında geziyordu. 50tl benzin alırdım, 2gün sonra biterdi :cry: sattıktan 1hafta sonra şans eseri coltumu buldum. istanbuldan aldım geldim, 50tl gaz attım, hyundaiden alışkanlık 100km sonra deponun durumuna bakıyorum, daha çeyreği gitmiş inanamadım. 200km oldu hala bakıyorum daha gaz var :LOL: 315km sonra tekrar depo fulledim. 650km yolda 100tl civarında yakıt harcadım, 15kr yaktım; o anki mutluluğumu hiç unutmam :LOL: ilk 1ay aracın bu kadar az yakabileceğine inanamamıştım :D yanlış hesaplıyorum diye düşünüyordum :LOL:

ASX alsanız, şehiriçinde 35kr fazla gelse dahi, ix35'teki absürt lpg işlemleriyle uğraşmadan 20kr'lere inebilirsiniz... ix35'in 2.elde çok fazla satılık olduğunu görürsünüz, herkes bir heves alıyor, yakıtından bezip hemen satıyor. Kimse böyle müsrif araca istasyon sahibi değilse katlanmaz...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 14:40 
Kullanıcı avatarı

kaan kardeşim bravo. Hyundai forumlarında gerçekten öyle yazılanlar. bu işin ağababası ix35 miş gibi davranılıyor. bayide aynı söylemlerde bulunuyor. önceleri ix35 i ciddi ciddi düşünmeme rağmen bir de Mitsubishi asx e bak onu da bir düşün ve incele sözleriyle başladığım bu yolculukta bu foruma üye olmadan yorumları incelemem okumam sonra üye olmam ve sizlerle tanışıp yorumlarınızı okumam asx ile ilgili düşüncelerimi tamamen değiştirdi. ben Mitsubishi düşünüyorum onu inceliyorum dediğimde arkadaşlarım direkt 2. elinden bahsediyor. hiç yakıtından bahseden yoktu. ama diğerlerinin yakıt konusu öncelikliydi. lpg düşünüyorum aldıktan sonra hangi araç olursa olsun. ama asx için uyumlu olduğu diğerlerindeki uçuk fiyatlar lpg kullanımdanda insanı soğutuyor. ama asx bu işin en iyisi bence AĞABABASI. donanımsal olarak sade olarak göründğü için insanları cezbedemiyor bence. tabi asxçileri değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 14:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: TARKAN
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: BRH+
asx=aşk kardeşim asx aldıktan sonra kaliteli bir 7-8 inç multimedya taktırınca ix35,qashqai ya da diğer suvlardan farksız bir iç mekan oluşuyor,asx in diğer avantajlarıda (yakıt-güvenlik-sürüş keyfi) yanınıza kar kalıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 15:01 
Kullanıcı avatarı

doğru söylüyorsunuz sevgili hocam iç mekan olarak diğerlerinden bir farkı yok dediğiniz gibi multimedyayı değiştirdiğinizde muhtemelen yetiyordur oda hiç bir fark olmaz. diğer artılarıda kâr kalıyor yanınıza.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2015 19:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
kaan20 yazdı:
akif06eren yazdı:

Uçak kontrol etmiyoruz, milyonlarca düğme, sistem yok :)

sayın kaan kardeşim ben sadece yazdığım donanımların benim nasıl işime yaradığını ve avantajlarını yazdım yoksa gereksiz donanım için elbette çok para vermek abes olur. ancak gereksinimler kişiseldir. sizin için gereksiz olan başkası için çok gereklidir.
mesela benim için balıkçılık hobim nedeniyle geceleri arazide çok gezerim bu sebepten sis farı benim için elzemdir. diğer taraftan siz hızla giderken ani gelen ve ön görüşünüzü tamamen kapatan bir su sıçraması durumunda bazen şaşkınlıkla silecekleri açmakta gecikebilirsiniz . ancak yağmur sensörü varsa ani şekilde otomatik olarak silecekler çalışacak ve sizin bir an önce görüşünüzün açılması sağlanacaktır. bu durum daha yeni teyze oğlunun başına gelmiş (onda fluance var ve onun aracında da yağmur sensörü var) ve hemen silecekler otomatik çalışmış ve bu durumun çok iyi olduğundan bahsetti .
Ayrıca sayın Kaan insanlara aslında yapması hiç de zor olamayan şeylere üşenmeleri olmasaydı teknoloji bu kadar gelişmezdi :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 77 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye