Zaman: 23 Kas 2025 12:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2015 11:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
4 temmuz saat 10.00 itibariyle bir bosch-car servisi olan Tekirdağ yeni sanayideki Engin Oto ya aracımın 60 bin bakımı için gittim... Tavsiye edermiyim? Ederim, çünkü gelip giden müşterilerin tavrından Usta ya güvendikleri çok belliydi.
En azından bir sorunla karşılaşmadım, bir aksilik olursa yazarım...
1 usta 1 kalfa ve 2 çıraktan oluşan ekip gayet ilgiliydi... Ne varki eksikleri de yok değil, hem mitsubishi araçlarına yönelik yedek parça bulundurmaları gerek hem de en az bilgili bir ustanın daha olması gerekiyor, ama yine de hak veriyorum, 6 aylık bosch servisi ve usta aradıkları halde bulamıyorlar, ayrıca Tekirdağ gibi yerde senede kaç tane lancer gelecek ki bakıma... tabi yine mazeret sayılmaz bu çünkü geleceğimi söylediğim halde filtreler temin edilmemişti...
İlk yapılan işlem baskı balatanın değiştirilmesi oldu, saat 2 ye kadar sürdü, sonraki 1 saat sağdan soldan fitre bulmaya çalışılarak geçti neyseki bulunup takıldı... polen fitresinin nerede olduğunu nasıl değiştirileceğini ben gösterdim, lancer görmedikleri burdan belli :)
Karbonsuz polen fitresi takılmasını kabul ettim ama az önce forumdan gördüğüm bir link üzerine karbonlu olanını da sipariş ettim, bir süre kullanıp değiştireceğim....
Aracım lifte alındığında sol ön amörtisörün patlak olduğunu görünce Tekirdağ belediyesinden girdim karayollarından çıktım... hemen parçacıya gidip KYB olması lazım kargo dahil 300 TL ye 2 tane sipariş ettik, Salı günü gelecekmiş, çarşamba yada perşembe değiştireceğim...
Bu arada Kaan'ın söylediği şekilde resetleme işlemini kendim yaptım, şimdi 9 ay ve 20.000 km var bakıma :D
Baskı balatanın halini gören kalfa abi bu kaç km de dedi önceki sahibi baya yüklenmiş sanırım yoksa ben 10 bin km de bu hale getiremem sanırım :)
Mobil 1 New life 0W-40 yağ koydurdum, geliş fiyatı 120 tl idi, bana 130 TL ye verdi...
Debriyaj pedalı kuş gibi oldu hissetmiyorum desem yeridir... Ayağım serte o kadar alışmışki kavramayı zor yakalıyorum...
300 TL amortisör, 530 TL bakım ve baskı balata değişimi için ödedim... Kalem kalem bakmadım oruç kafa birde hasta gibiydim bir an önce arabamı alıp eve kaçmak istedim... Yorucu oldu arabanın tepesinde saatlerce dikilmek...
Bunlarda parçaların resimleri....
Patlak amortisörüm...
Resim
Bitik baskı balatam...
Resim
İçi balata tozu ile doluydu hava tutulup temizlendi...
Resim
Yeni baskı balatam...
Resim
Kirli hava filtresi...
Resim
Yağ filtresi
Resim

En son canerkaraman tarafından 05 Tem 2015 17:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2015 18:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: sabri
Araç: 2014 attrage 1.2 cvt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: b+
Guzel bakım olmuş, iyi günlerde kullanın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2015 00:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yücel
Araç: 2011 Lancer 1.6 MT İnvite
Meslek: İng. Öğretmeni
Kan grubu: ARh+
Caner hocam debriyaj balatasını hangi marka taktırdın, fiyat uygun geldi merak ettim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2015 01:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Hayırlı olsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2015 07:50 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler arkadaşlar, Yücel hocam, exedy marka olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ama baskı balatayı 800 TL ye aldım aylar önce evde duruyordu bir türlü değiştirebileceğim güveneceğim bir yer bulamıyordum Tekirdağ'da, 230 TL bakım (yağ, filtreler), 300 TL sadece baskı balatayı değiştirmeye aldı usta :D Serviste orjinal baskı balata için 1400 TL + işçilik, bakım için 450 TL demişlerdi...
Çarşamba amörtisörler değişecek kısmetse geriye bir tek disklerin tornalanması kalıyor onu da araç üzerinde yapan bir yer bulursam yaptıracağım, seneye de hem diskleri hem de fren balatalarını değiştireceğim o zamana kadar idare etsin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2015 15:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: OSMAN
Araç: lancer 2011
Meslek: MEMUR
Kan grubu: ARh-
HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN KAZASIZ BELASIZ ŞEKİLDE :d

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2015 07:42 
Kullanıcı avatarı

Sağol, inşallah :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2015 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Bektaş
Meslek: Kimya Müh.
Kan grubu: ORh+
Hayırlı olsun. Trakyada malesef referans olunacak yerleri deneyerek buluyoruz. Tavsiye ve fikirlerin için ayrıca teşekkür ediyorum.
Tekirdağ şehir içi ve şehirler arası yol bağlantıları zaten bir aracın Türkiyede göreceği en kötü yollardan biridir. Ben trabzonlu olmama rağmen karadenizde böyle bozuk yol görmedim yıllardır. Birçok arkadaşım aracını bile değiştirmek yada sıfır kilometre araç almak bile istemiyor bu durumda.
Bu arada haftasonu Allah nasip ederse Ankaraya gidip IBA Otomotive uğrayacağım. Kapalı olan özelliklerimi açtırmak için ve gitmişken bir pasta cila vs. gibi birkaç işlem daha yaptırmayı düşünüyorum. Ankarada yaptırılması gereken başka birşey varmı aklıma gelmeyen? bu konuda önerileriniz varsa rica ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2015 12:24 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler Ali Bey, ben de arkadaşlarınız gibi düşünüyorum, 2. el, hırpalanacak jeep tarzı araçlar lazım bizim Tekirdağ yollarına....
Ben de gitmek istiyorum IBA otomotive ama ben ancak önümüzdeki yaz gidebilirim sanırım...
Maddi durumunuz iyi ise önceden arayın parçaları temin etsinler, hız sabitleyiciden katlanan aynaya, adaptif fardan otomatik açılan bagaja kadar hepsini yaptırın :)
Fazla para harcamayayım derseniz, benim heves ettiklerim şunlar: arabayı kitleyince çıkan korna sesi, kumandadan camları ve sunroof kapatma-açma, Kontak anahtar uyarı sinyali, 20 km den sonra kapıların otomatik kilitlenmesi, leave home-follow me home :) Bildiğin oyuncaklar işte....
viewtopic.php?f=12&t=9150

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2015 13:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Bektaş
Meslek: Kimya Müh.
Kan grubu: ORh+
:)
Parçalık birşey yok şimdilik istediğim. sadece biraz yazılımsal oyuncaklar lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2015 01:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: seyit
Araç: lancer
Meslek: şoför
Kan grubu: 0rh+
Slm arkadaslar 2011 1.6 invite m.t. 60 bin bakimi serviste yapildi arac suan 64.500 de tuplu bir litre yag eksiltti servisin koydugu yag shell 10/40 sizce normalmi? Bu kadar yag eksiltmesi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2015 02:41 
Kullanıcı avatarı

Selam Seyit Bey, Öncelikle bu soru için ayrı başlık açmanı tavsiye ederim, sorunuzun cevabına gelirsek bence hiç normal değil, kaçak vardır, kontrol ettir... ince yağ olsa devirli kullanım falan bir ihtimal normal olabilirdi de 10/40 ı nasıl eksiltir 4 yıllık lancer...Benim önceki yağım 10/40 idi ve gram eksiltme yoktu. Bu konu çok uzar dağılır ama benden söylemesi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2015 03:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: lancer glx
Meslek: bilişim
canerk yazdı:
Teşekkürler arkadaşlar, Yücel hocam, exedy marka olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ama baskı balatayı 800 TL ye aldım aylar önce evde duruyordu bir türlü değiştirebileceğim güveneceğim bir yer bulamıyordum Tekirdağ'da, 230 TL bakım (yağ, filtreler), 300 TL sadece baskı balatayı değiştirmeye aldı usta :D Serviste orjinal baskı balata için 1400 TL + işçilik, bakım için 450 TL demişlerdi...
Çarşamba amörtisörler değişecek kısmetse geriye bir tek disklerin tornalanması kalıyor onu da araç üzerinde yapan bir yer bulursam yaptıracağım, seneye de hem diskleri hem de fren balatalarını değiştireceğim o zamana kadar idare etsin...

Diskleri tornalatacağım demişsiniz, bence önümüzdeki senenin planını bu seneye alın ve yenileriyle değiştirin.Kesinlikle tornalanan diskten hayır gelmez, metal özelliğini kaybetmekle beraber daha narin bir hal alacak ve gerektiğinden daha çok ısınacak ve yine en kısa zamanda yamulup canınızı sıkacaktır.

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2015 11:47 
Kullanıcı avatarı

Öneri için teşekkürler Selim Bey, gönül ister bütün parçaları vakti bile gelmeden orjinaliyle değişmek ama bu ay vergisi, sigortası, bakımı derken 1500 TL masraf yaptım. 1 aylık maaşım nerdeyse + ayda 2000 TL ev kredisi ödüyorum :) Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız, tornalamak yerine şuan ki hali ile de idare edebilirim çok kötü durumda değil, zaten usta 5 bin km daha gider balataların demişti, muhtemelen kış ortasında fren balatalarını değiştirmek gerekecek oonları değiştirirken dediğiniz gibi diskleri de değiştiririm, boşuna tornalatmayayım hiç... Bu konuyu geçen yaz ben Mar-Oto daki ustaya sormuştum, diskin belli bir tornalatma düzeyi var bilgisayarla bakıp ölçüp ona göre inceltiyoruz, yeterki işlem araç üzerinde yapılsın demişti, ta oradan aklımda kaldı bu tornalatma fikri... Bu arada bana ders oldu seneye temmuz ayına bırakmam bakımını, dışardan temin edip nisan yada mayıs da yaptıracağım bakımı, hem bakım hem vergi +sigorta fena acıtıyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 00:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: şerif
Araç: 2016 Honda civic elegance otomatik
Kan grubu: aRh+
Caner hayırlı olsun ve Geçmiş olsun :)
önümüzdeki ay sağlam bi 80bin bakımı beni bekliyor :)
Baskı balata 1000tl. İşçilik dahil
-iridyum buji4*48tl artı işçilik
ve standart bakım ort. 250 tl
toplamda 1500tl ortalama beni bekliyor :)

BU ARADA BASKI BALATAYI NERDEN TEMİN ETTİN?
otomobilyedekparcalari.com 550tl dedi bana ama güvenemiyorum orjinal daiken mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 01:00 
Kullanıcı avatarı

Birde baskı balatadan sonra arabada çekiş artışı, debriyajda çoook yumuşama, yakıt ekonomisi vs. farklar oluştu mu kardeşim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 08:55 
Kullanıcı avatarı

Sağol Hocam, darısı başına :)
Bizim burda yeni sanayide oto nihat var sanayide parçacı, baskı balatayı 800 TL'ye onlardan aldım, şu an kullandığım baskı balatanın markası exedy. Hatta önce bir sipariş verdik, gönderdikleri balatayı İstanbul da servise götürdüğümde bu 1.6 nın değil verim alamazsın değiştir dediler, parçacı arkadaşa (rahmetli oldu geçen ay) dişlerini tek tek saydırıp yenisini istedik, değiştiren usta uyumlu bu dedi. Debriyaj gerçekten çok hafifledi pamuk gibi, çekiş arttı, vites geçişleri kesinlikle değişti, zorlanarak giriyordu şimdi kayıyor, yakıt ekonomisi için birşey diyemeyeceğim daha bir kaç gün oldu ve tasarruflu kullanmıyorum, çekiş iyi olduğu için tadını çıkarıyorum şu ara ama illaki fark olur :)
Bu arada amortisörlerin biri gelmiş biri gelmemiş hala parça bekliyorum, konforsuz sürüşe devam...
Sen bakımı nerede yaptıracaksın? çorlu da bosch car servisi varmış orada mı ? bakım yaptıracağın yere ilk kez gidiyorsan filtreni yağını dışardan temin et onlar sadece değiştirsin, hatta polen filtresini sen bile değiştirebilirsin, seneye öyle yapacağım ben :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 09:39 
Kullanıcı avatarı

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa ... 489/detay/
Sipariş ettim, gelsin bagaj havuzum da kafam rahat etsin, köye gidip geldiğimde aklım bagajda kalıyordu :D Domatezler bir tarafa karpuzlar bir tarafa :D İnşallah ürün iyi çıkar...

sipariş ettiğim üründen vazgeçmek zorunda kaldım, neyse artık kısmetse 2-3 ay sonra alacağım.... :(

En son canerkaraman tarafından 14 Tem 2015 16:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 09:42 
Kullanıcı avatarı

Ben 1 aydır izmirdeyim tatil sebebi ile.
Bornovada mutlu otomativ var. Dikmen usta. Genç bir arkadas. Nasipse gelmeden onunla yaptiracagiz.
Eger cekiş ve vites gecisleri rahatliyorsa mükemmel bisey olur benim için.
Işlemler bitince haberlesiriz :-)
Face de eklemek istedim seni ama bulamadım. Soy isim bilmiyorum :-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2015 09:56 
Kullanıcı avatarı

Beni öyle bulamazsın çünkü Facebook-twitter-instagram her türlü sosyal ağdan uzağım evlendiğimden beri :D
Bakımı İzmir de yaptırıyorsun iyi, biliyorsun burada imkanlar daha kısıtlı :)
Cep numaramı özelden atarım, geldiğinde haberleşiriz, şimdiden hayırlı olsun bakımın :)
Bu arada 2-3 ay önce tekirdağda gördüm sanki senin arabayı, babamın lancerına cila atıyorduk benzinlikte, abart egzozlu beyaz üstü siyah kaplı bir lancer benzinlikten ani bir çıkış yaptı, sendin herhalde :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: