Zaman: 04 Haz 2026 15:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2010 12:12 
Kullanıcı avatarı

aydın kardeş ben kocaeli de oturuyorum..yakınımda bi galeride 1.8 gdi otomatik bi carisma var...galeri sahibi kullanıyor onu şu anda ama 12 civarı satıldığını duydum...araba dıştan temiz görünüyor...deniz mavisi... kaporta şekli gayet yerinde ama içini bilmiyorum...incelendikten sonra sıkıntısı yoksa o fiyata alınabilecek bi araba bence...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2010 20:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
Turgay sen kartı ne yaptın ya, tanıtabildin mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eyl 2010 10:56 
Kullanıcı avatarı

mustafa982 yazdı:
Turgay sen kartı ne yaptın ya, tanıtabildin mi?

abi hala sesiz kullanıyorum...cd yi gönderecek arkadaşı aramadım bilmiyorum gönderdimi bekliyorum...
olmazsa 2.el bi kart alıcaz artık...mesela CREATIVE Sound Blaster Audigy SE 7.1 Pcı Ses Kartı diyor sahibinden 25 tl ..bukart nasıl sence abi...bi model önerebilirmisin...sahibinden creativ kartlara bir bak 2 dakka bizim için..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eyl 2010 18:00 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Uşaklar geçmiş bayramınız mübarek olsun.
Alttaki başlıkta yeni arabanın tüketim değerlerini paylaştım, bilginiz olsun.
viewtopic.php?f=12&t=997

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 14:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: carisma 1.6 Avance
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A-
av.ilhami yazdı:
mitsu motorlarda arıza lambası genelde yanarderler. ben protona zavoli takdırdığımda ısuzu ve mitsu motorlar dışında lamba yanmıyor. dediler. ancak rahat olmak istiyorsanız benim takdırdığım telefleks GFİ çok iyi ve lambayı yakmıyor. ancak şunu belirteyim. lpg montajından sonra ikaz yandı. bu durum bozuk olup ikaz yakmayan oksijen sensöründen kaynaklanabiliyormuş: gaz takınca aklı başına gelip bozuk olduğunu fark ediyor. ben de baya bi uğraştıktan sonra bilenler bilir bosc sensör aldım. hatalı bağladıkları için lambam yandı. ve sensör de bozulmuş nihayetinde aksaray da yan sanayi sensör aldım taktım ve şu an araçda ikaz yanmıyor. bu maceramın ayrıntıları donanım haber forumda telefleks deneyimleri köşesinde takip edebilirler. İSTANBULDA OLAN VEYA GİDEBİLEN ARKADAŞLAR DH. TELEFLEKS FORUMUNDA BULUNAN BAKIRKÖYDEKİ ÜNSAL USTAYA DANIŞABİLİR GAZ TAKTIRA BİLİR. hatta G1 diye kolay montajlı bir ürünü piyasaya sunmaya başladı. SONUÇTA MİTSU MOTOR OLUNCA İKAZ LAMBASI İLLA YANAR DİYEN SERVİSLERE İNANMAYIN. telefleks ikaz yanmayacağını taahhüt ediyor. sitesine bakın.

benim aracın oksijen sensörü arızalı
yansanayi kaça aldın? aldığın yer aksarayda nerede

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 14:25 

makgun yazdı:
av.ilhami yazdı:
mitsu motorlarda arıza lambası genelde yanarderler. ben protona zavoli takdırdığımda ısuzu ve mitsu motorlar dışında lamba yanmıyor. dediler. ancak rahat olmak istiyorsanız benim takdırdığım telefleks GFİ çok iyi ve lambayı yakmıyor. ancak şunu belirteyim. lpg montajından sonra ikaz yandı. bu durum bozuk olup ikaz yakmayan oksijen sensöründen kaynaklanabiliyormuş: gaz takınca aklı başına gelip bozuk olduğunu fark ediyor. ben de baya bi uğraştıktan sonra bilenler bilir bosc sensör aldım. hatalı bağladıkları için lambam yandı. ve sensör de bozulmuş nihayetinde aksaray da yan sanayi sensör aldım taktım ve şu an araçda ikaz yanmıyor. bu maceramın ayrıntıları donanım haber forumda telefleks deneyimleri köşesinde takip edebilirler. İSTANBULDA OLAN VEYA GİDEBİLEN ARKADAŞLAR DH. TELEFLEKS FORUMUNDA BULUNAN BAKIRKÖYDEKİ ÜNSAL USTAYA DANIŞABİLİR GAZ TAKTIRA BİLİR. hatta G1 diye kolay montajlı bir ürünü piyasaya sunmaya başladı. SONUÇTA MİTSU MOTOR OLUNCA İKAZ LAMBASI İLLA YANAR DİYEN SERVİSLERE İNANMAYIN. telefleks ikaz yanmayacağını taahhüt ediyor. sitesine bakın.

benim aracın oksijen sensörü arızalı
yansanayi kaça aldın? aldığın yer aksarayda nerede

Siz kimsiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 14:29 
Kullanıcı avatarı

Hangi LPG kiti taktırayım kararsız kaldım
Mitsubishi servis STEFANELLİ takıyor 1250tl 10 taksit
Benim usta ATİKER takıyor 990tl 10 taksit
Atiker kullanan arkadaşlarımda memnunlar

Carisma 1.6 avance model
hangisini tavsiye edersiniz
şu an atiker daha ağır basıyor hangisi arabaya daha çok uyar
kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 14:58 

makgun yazdı:

Carisma 1.6 avance model

Siz kendinizi bi tanıtın, ona göre haddimizi bilelim.
LPG kiti filan, hepsi çözülür...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 15:37 
Kullanıcı avatarı

İstanbul Pendkte'yim
Haziranda Mitsubishi Carizma 1.6 avance aldım.
139bin km 2001 model

araç şehirler arası 19kr (yol bilgisayarı 5.1 gösterdi 100 -110 aşmamaya çalışarak)
şehir içi 35kr (yol bilgisayar 9,5 gösteriyor)
şehiriçi çok yaktığından LPG taktırmayı düşünüyorum. Meşhur Google'dan arama yaparken bu siteyi gördüm. Mitsubishi'ye özel forum olması güzel bir şey.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 16:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: 1.8 gdi hb
Kan grubu: 0+
arkadaşlar hepinize merhabalar
öncelikle herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun

birkaç ufak!!! :cry: sorunumuz var. forumdaki tüm arkadaşlardan tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.

kardeşimin 2000 model 1.8 gdi arabası var. aracın birkaç ufak sorunu olmuş ve kendisi giresun eynesil gibi küçük bir yerde çalıştığı için güvenip kimseye elletmemiş. bayram vesilesiyle hatta bayramdan birkaç gün önce ziyaretime geldi ve arabayıda bakımını yaptırmam bana bıraktı. yaklaşık bir haftadır kullanıyorum.kardeşimin anlattığı ve benimde kullanarak tecrübe ettiğim sorunlar şunlar;
(bu arada yaklaşık üç gündür "Carisma Sahipleri Buraya..." başlığını okuyorum ve tatmin edici cevaplar+tavsiyeler alacağıma eminim)
1- sanırım klasik ama cam açma kapatma düğmesi kırık(sağ taraftaki tekli olan) :D
2- tavan döşemesi kendini bırakmış.
3- havalandırma mazgalının perdeleri kırılmış (orta göğüsteki ikili ve sağ taraftaki tekli) :D

buraya kadar yazılanlar genelde klasik carisma hastalıkları gibi (2.madde hariç) en azından fiyat ve nereden alabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

gelelim asıl konuya;
4- arkadaşlar araba hızlanmıyor. araca yük bindiğinde yada en düşük meyilli yokuşu tırmanırken gaza basmama rağmen araba bir türlü toplamıyor ve kafa sallamaya başlıyor ve gaz yemiyor gibi. ayağımı gazdan çekiyorum tekrar basıyorum ama nafile hızlı yada yavaş gitmem değiştirmiyor ama belli bir hızdaysam yani sabitlemişim gibi 90-100 gidiyorsam problem yok araba gayet güzel gidiyor ama trafiğe takılıp yavaşlayıp tekrar hızlanmaya çalışınca yemiyor çekmiyor gibi kafa sallıyor gazı köklersem toparlar gibi oluyor( bu arada otomatik vites). hatta kardeşimin söylemesine rağmen unutup sollamaya çıktım da neredeyse kaza yapıyordum.

benim tahminlerime gelince; :o
* vitesten olduğunu sanmıyorum çünkü düşük hızdada yüksek hızda da arabaya yük binince yapıyor onun haricinde gayet güzel.geçişlerde falan hiçbir problem yok.
* ben önce benzin pompası gibi düşündüm hatta kardeşimin dediğine göre bir sefer aldığı benzinden dolayı bir sıkıntısı olmuş. o benzini yolda kalana kadar bitirip tekrar benzin koyduğunda ilk çalıştırışında gaza her basışında egzost'tan siyah bir sıvı atmış.kontrol etmişler benzin yağ vs. değilmiş benzinliktekilerle beraber su olduğu kanaatine varmışlar. şimdi ben pompada problem olsa her zaman sorun çıkarır diye düşünüyorum. birde pompa arızalıysa arızalıdır bu kadar idare etmez diye biliyorum.bir yerde bırakması lazım değilmi?
* en son aklıma gelen ateşleme sistemi ama neden kaynaklandığını doğal olarak bilmiyorum. beni düşündüren iki şey var birincisi gördüğüm kadarıyla egzost tan çiğ benzin kokusu geliyor, ikincisi kardeşimin dediği kadarıyla en son bakımını yaptırdığında bujileri değiştirirken bujiye takılan siyah parça (forumdan okuduğum ve anladığım kadarıyla) ATEŞLEME BOBİNİ'nin birinin ucunu koparmışlar :evil: . kardeşim sorun olmazmı deyince de yok bundan birşey olmaz deyip yerine takmışlar. o kırık bobin yüzünden bu arıza olabilirmi bilmiyorum sadece tahmin...

şimdi sevgili arkadaşlar, arabayı bir an önce yaptırmam lazım. hayır olmaz olmaz bende emanet daha kötü birşey olur elimde patlamadan bakıma sokmam lazım. =@
değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 17:20 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Düğme,tavan döşemesi,mazgallarla ilgili Ali beyin değerli görüşlerini merak ettiğimi belirterek,
4. mevzuda tahminlerimi paylaşayım.
Şimdi aracınızda bariz bir problem var. En ucuz yoldan başlayarak tespitte bulunmanız lazım.
En ucuz parça benzin pompası.Pompa basıncını ölçen alet varsa her hangi bir serviste yakıt basıncını ölçtürebilirsiniz. Yok ise pompayı değiştirerek işe başlamanızı öneririm. Ateşlemeyle ilgili sıkıntı olsa egzostta patlama olur, araç titrer ama yine araç hızlanır.
İpucu: Benzin pompası eğer Proton ile aynı ise Megane benzin pompası uyuyor. 40-50 lira arası bir şey.Pompa arızalı olursa uzun sure devam edebilir. Çünkü belli ki motorda sıkıntı yok. Ya check valfte yada pervanede sıkıntı var eger sıkıntı pompada ise.

İlk çalıştırmada egzosttan gelen çiğ benzin kokusu ise ateşleme ve enjeksiyon düzeninde bir sıkıntı olasılığına işaret olabilir. Ayrıca zor bir ihtimal ama senteyle ilgilide olabilir. Araç yağ yakıyor mu?
Bujiye takılan siyah parça koruma lastiği olmalı. Lastik olmaz ise elektrik bujiden önce motorun gövdeye atlama yapabilir. Ateşlemeyı etkiler ama bahsettiğiniz semptomlar onun sonucu olur mu bilemeyeceğim.Bobini ve bujiyi çıkararak bujiyi bobine takım açıkta bir yer kalıyor mu kontrol etmenizde yarar var.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 17:25 
Carisma Uzmanı

Pompa neden bu şekilde etkiler?
Yakıt basıncı düşük olduğunda, siz gaza yüklendiğinizde zaten düsük olan basınc enjektörlerin iyice açılmasıyla iyice azalır ve sonuçta sizin gaza bastığınız miktara göre avans vs ayarlanır ama yakıt o seviyede gelemez. Araç yığılır kalır.
Şahsi kanaatim %80 pompa arızalı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 19:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: 1.8 gdi hb
Kan grubu: 0+
@umera
ilgine ve yorumuna teşekkürler,
aracın yağ yakıp yakmadığını bilmiyorum olabilir ama sanırım yağ eksiltiyor. hatırladığım kadarıyla muayenede motorda yağ kaçakları var diyerek hafif kusurlu olarak muayeneden geçebilmişti.

bu arada arabayı bir haftadır kullanıyorum şu toparlayamama sorunu olmasa neredeyse arabayı kardeşimden gasp edeceğim. :) alırken ben karşı çıkmıştım ama bayağı konforlu, sürüşü falan bayağı iyi hele benim fiesta' dan sonra...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 20:09 
Carisma Uzmanı

Rica ederim.
Gözden kaçırdığım, aklıma gelmeyen bir nokta daha var.
Gdi ler normal benzinli arabalar dan farklı olarak birde yüksek basınç motoruna sahip. Bildiğimiz dizel araç gibi.
Eğer sizin sorun oradan kaynaklanıyor ise vay geldi başınıza:)
Öncelikle basıncı ölçtürmeniz gerekiyor.Ölçtürmeden olmaz. İlk mesajımda bu noktayı gözden kaçırmışım.
Ben Carisma kullanmıyorum ama nasıl bir araba olduğu tarafımca malum. Yakın zamanda olmasa da almayı planlıyorum.
Eğer ölçtürecek yer bulabilirseniz size teknik bilgileri verebilirim.

Bu arada bir adetimiz var. Yeni gelen arkadaşların sorularını cevaplamadan önce kendilerini tanıtmalarını istiyoruz.
Ben bunu ihmal ettim. Kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 20:17 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
benim otomatik lpg li araçtada benzer durum var kırmızı ışıkta bazen neredeyse stop edecek gibi oluyor ama devir 2000 olunca veya 2. vitese geçince rahatlıyor. benzinde ya tekleme yapmıyor yada hissedilmeyecek kadar az oluyor. bayramdan önce bilgisayara bağlandığında hava basınç sensörü arızalı çıkmıştı. ama kalıcı arıza vermiyordu. şu an ikaz lambası yanık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 20:17 
Carisma Uzmanı

makgun yazdı:

Carisma 1.6 avance model

Atiker Carismalar için yeterli.
Fazladan 250 vermenize gerek yok.
Sıfır sorun ile arkadaşlar kullanıyorlar Atikeri.
Tavsiyem Atiker.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 21:52 
Kullanıcı avatarı

umera abi motor ikaz lambasının sinyal verir gibi yanıp sönmesi ne anlama geliyor...bayramda istanbula gitmiştim..
rolantideyken bir baktım sinyal gibi yanıp sönüyordu ama arabayı hareket ettirince söndü... bu neden oldu acaba...bu lamba ne olunca yanar veya yanıyor...??????

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 22:12 
Carisma Uzmanı

@Turgay
Klavuzda denk gelmedim fakat diğer araçlarda mesela Opel de:
yanıp sönen arıza ışığı ya bobin arızasına ya da katalitik konvertör ile ilgili bir sorun olduğuna işaret olduğunu biliyorum.
Mitsuda yanıp sönen arıza ışığı tabirini görmedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 22:37 

karahan yazdı:
arkadaşlar hepinize merhabalar
öncelikle herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun

birkaç ufak!!! :cry: sorunumuz var. forumdaki tüm arkadaşlardan tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.

kardeşimin 2000 model 1.8 gdi arabası var. aracın birkaç ufak sorunu olmuş ve kendisi giresun eynesil gibi küçük bir yerde çalıştığı için güvenip kimseye elletmemiş. bayram vesilesiyle hatta bayramdan birkaç gün önce ziyaretime geldi ve arabayıda bakımını yaptırmam bana bıraktı. yaklaşık bir haftadır kullanıyorum.kardeşimin anlattığı ve benimde kullanarak tecrübe ettiğim sorunlar şunlar;
(bu arada yaklaşık üç gündür "Carisma Sahipleri Buraya..." başlığını okuyorum ve tatmin edici cevaplar+tavsiyeler alacağıma eminim)
1- sanırım klasik ama cam açma kapatma düğmesi kırık(sağ taraftaki tekli olan) :D
2- tavan döşemesi kendini bırakmış.
3- havalandırma mazgalının perdeleri kırılmış (orta göğüsteki ikili ve sağ taraftaki tekli) :D

buraya kadar yazılanlar genelde klasik carisma hastalıkları gibi (2.madde hariç) en azından fiyat ve nereden alabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

gelelim asıl konuya;
4- arkadaşlar araba hızlanmıyor. araca yük bindiğinde yada en düşük meyilli yokuşu tırmanırken gaza basmama rağmen araba bir türlü toplamıyor ve kafa sallamaya başlıyor ve gaz yemiyor gibi. ayağımı gazdan çekiyorum tekrar basıyorum ama nafile hızlı yada yavaş gitmem değiştirmiyor ama belli bir hızdaysam yani sabitlemişim gibi 90-100 gidiyorsam problem yok araba gayet güzel gidiyor ama trafiğe takılıp yavaşlayıp tekrar hızlanmaya çalışınca yemiyor çekmiyor gibi kafa sallıyor gazı köklersem toparlar gibi oluyor( bu arada otomatik vites). hatta kardeşimin söylemesine rağmen unutup sollamaya çıktım da neredeyse kaza yapıyordum.

benim tahminlerime gelince; :o
* vitesten olduğunu sanmıyorum çünkü düşük hızdada yüksek hızda da arabaya yük binince yapıyor onun haricinde gayet güzel.geçişlerde falan hiçbir problem yok.
* ben önce benzin pompası gibi düşündüm hatta kardeşimin dediğine göre bir sefer aldığı benzinden dolayı bir sıkıntısı olmuş. o benzini yolda kalana kadar bitirip tekrar benzin koyduğunda ilk çalıştırışında gaza her basışında egzost'tan siyah bir sıvı atmış.kontrol etmişler benzin yağ vs. değilmiş benzinliktekilerle beraber su olduğu kanaatine varmışlar. şimdi ben pompada problem olsa her zaman sorun çıkarır diye düşünüyorum. birde pompa arızalıysa arızalıdır bu kadar idare etmez diye biliyorum.bir yerde bırakması lazım değilmi?
* en son aklıma gelen ateşleme sistemi ama neden kaynaklandığını doğal olarak bilmiyorum. beni düşündüren iki şey var birincisi gördüğüm kadarıyla egzost tan çiğ benzin kokusu geliyor, ikincisi kardeşimin dediği kadarıyla en son bakımını yaptırdığında bujileri değiştirirken bujiye takılan siyah parça (forumdan okuduğum ve anladığım kadarıyla) ATEŞLEME BOBİNİ'nin birinin ucunu koparmışlar :evil: . kardeşim sorun olmazmı deyince de yok bundan birşey olmaz deyip yerine takmışlar. o kırık bobin yüzünden bu arıza olabilirmi bilmiyorum sadece tahmin...

şimdi sevgili arkadaşlar, arabayı bir an önce yaptırmam lazım. hayır olmaz olmaz bende emanet daha kötü birşey olur elimde patlamadan bakıma sokmam lazım. =@
değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler.

Sizi bir tanıyalım, bir şekilde yardımcı oluruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 22:44 
Kullanıcı avatarı

normalde bi arıza olsa kontağı açtığımda o ışığın devamlı yanması lazım değilmi...bi ara servise danışırım neden yanıp sönmüş olabilir ....birde deponun devamlı ful tutulması arabaya zarar verirmi...ve değişik firmalardan alınan benzinler karışırsa problem olurmu??total kart aldım totalin benzini nasıldır?**ilginiz için sağolun...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye