Zaman: 26 Ara 2025 21:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 22:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: 1.8 gdi hb
Kan grubu: 0+
umera yazdı:
Rica ederim.
Gözden kaçırdığım, aklıma gelmeyen bir nokta daha var.
Gdi ler normal benzinli arabalar dan farklı olarak birde yüksek basınç motoruna sahip. Bildiğimiz dizel araç gibi.
Eğer sizin sorun oradan kaynaklanıyor ise vay geldi başınıza:)
Öncelikle basıncı ölçtürmeniz gerekiyor.Ölçtürmeden olmaz. İlk mesajımda bu noktayı gözden kaçırmışım.
Ben Carisma kullanmıyorum ama nasıl bir araba olduğu tarafımca malum. Yakın zamanda olmasa da almayı planlıyorum.
Eğer ölçtürecek yer bulabilirseniz size teknik bilgileri verebilirim.

Bu arada bir adetimiz var. Yeni gelen arkadaşların sorularını cevaplamadan önce kendilerini tanıtmalarını istiyoruz.
Ben bunu ihmal ettim. Kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz..

aslında kendinizi tanıtın bölümüne yazmıştım ama yeniden tanıtayım;
adım deniz karahan 35 yaşındayım istanbul'da ikamet ediyorum. paramedic olarak özel bir ambulans şirketinde çalışıyorum. Arabamız kardeşime ait. giresun eynesil de fizik öğretmeni. oralarda anlayan ya da anladığına ikna eden usta çıkmayınca bayram öncesi bana getirdi kurban bayramına kadar halledip veririm diye düşünüyorum. ilgilenen tüm dostlara teşekkürler. bu arada ben tüm forumu iki günde okuyunca hepinizi tanıyor gibi oldum vallahi :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2010 23:03 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
karahan yazdı:
arkadaşlar hepinize merhabalar
öncelikle herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun

birkaç ufak!!! :cry: sorunumuz var. forumdaki tüm arkadaşlardan tavsiye ve yardımlarını bekliyorum.

kardeşimin 2000 model 1.8 gdi arabası var. aracın birkaç ufak sorunu olmuş ve kendisi giresun eynesil gibi küçük bir yerde çalıştığı için güvenip kimseye elletmemiş. bayram vesilesiyle hatta bayramdan birkaç gün önce ziyaretime geldi ve arabayıda bakımını yaptırmam bana bıraktı. yaklaşık bir haftadır kullanıyorum.kardeşimin anlattığı ve benimde kullanarak tecrübe ettiğim sorunlar şunlar;
(bu arada yaklaşık üç gündür "Carisma Sahipleri Buraya..." başlığını okuyorum ve tatmin edici cevaplar+tavsiyeler alacağıma eminim)
1- sanırım klasik ama cam açma kapatma düğmesi kırık(sağ taraftaki tekli olan) :D
2- tavan döşemesi kendini bırakmış.
3- havalandırma mazgalının perdeleri kırılmış (orta göğüsteki ikili ve sağ taraftaki tekli) :D

buraya kadar yazılanlar genelde klasik carisma hastalıkları gibi (2.madde hariç) en azından fiyat ve nereden alabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

gelelim asıl konuya;
4- arkadaşlar araba hızlanmıyor. araca yük bindiğinde yada en düşük meyilli yokuşu tırmanırken gaza basmama rağmen araba bir türlü toplamıyor ve kafa sallamaya başlıyor ve gaz yemiyor gibi. ayağımı gazdan çekiyorum tekrar basıyorum ama nafile hızlı yada yavaş gitmem değiştirmiyor ama belli bir hızdaysam yani sabitlemişim gibi 90-100 gidiyorsam problem yok araba gayet güzel gidiyor ama trafiğe takılıp yavaşlayıp tekrar hızlanmaya çalışınca yemiyor çekmiyor gibi kafa sallıyor gazı köklersem toparlar gibi oluyor( bu arada otomatik vites). hatta kardeşimin söylemesine rağmen unutup sollamaya çıktım da neredeyse kaza yapıyordum.

benim tahminlerime gelince; :o
* vitesten olduğunu sanmıyorum çünkü düşük hızdada yüksek hızda da arabaya yük binince yapıyor onun haricinde gayet güzel.geçişlerde falan hiçbir problem yok.
* ben önce benzin pompası gibi düşündüm hatta kardeşimin dediğine göre bir sefer aldığı benzinden dolayı bir sıkıntısı olmuş. o benzini yolda kalana kadar bitirip tekrar benzin koyduğunda ilk çalıştırışında gaza her basışında egzost'tan siyah bir sıvı atmış.kontrol etmişler benzin yağ vs. değilmiş benzinliktekilerle beraber su olduğu kanaatine varmışlar. şimdi ben pompada problem olsa her zaman sorun çıkarır diye düşünüyorum. birde pompa arızalıysa arızalıdır bu kadar idare etmez diye biliyorum.bir yerde bırakması lazım değilmi?
* en son aklıma gelen ateşleme sistemi ama neden kaynaklandığını doğal olarak bilmiyorum. beni düşündüren iki şey var birincisi gördüğüm kadarıyla egzost tan çiğ benzin kokusu geliyor, ikincisi kardeşimin dediği kadarıyla en son bakımını yaptırdığında bujileri değiştirirken bujiye takılan siyah parça (forumdan okuduğum ve anladığım kadarıyla) ATEŞLEME BOBİNİ'nin birinin ucunu koparmışlar :evil: . kardeşim sorun olmazmı deyince de yok bundan birşey olmaz deyip yerine takmışlar. o kırık bobin yüzünden bu arıza olabilirmi bilmiyorum sadece tahmin...

şimdi sevgili arkadaşlar, arabayı bir an önce yaptırmam lazım. hayır olmaz olmaz bende emanet daha kötü birşey olur elimde patlamadan bakıma sokmam lazım. =@
değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler.

Deniz Bey,
Hocamızın aracı GDI. Dolayısıyla siz de az çok araştırma yapmışsınızdır. Biraz sakıncalı bir araba. Hiçbir yeri tanıdık bildik arabalara benzemiyor. Bikaç şey söyleyecektim ama şimdi Turgay üzerime atlar :) Bu nedenle burada bırakıp kendi ilgi alanıma dönüyorum :)

Sağ taraftaki cam düğmesi bulunabiliyor. Sıfırı da bulunuyor, ikinci eli de. Yerinizde olsam İkitelli Atatürk Organize Sanayi' sine gidip, oradaki parçacıları gezerdim. Orada ortalama 20-30 TL' ye havalandırma mazgalı ve cam düğmesi işiniz hallolur. Cam düğmesini komple almanıza gerek yok. Kırığın durumuna göre yalnızca hareketli olan düğme kısmı değişebilir. Muhtemelen de o kırılmıştır. Sıfırı Aksarayda tek düğme 30 TL, dolayısıyla parçacıya verilmesi gereken maksimum rakam 15-20 TL.

Havalandırma mazgalı ise tüm eski kasa Carisma' ların aynı. Mazgalın çerçevesini torpidoya zarar vermeden kenarından kanırtım çıkarın. Mazgalı komple elinize alarak kırık parçaları tam olarak tespit edin. Sonra o parçaları çıkmacılardan alın. Onlara da komple tamamına en fazla 15-20 TL veriniz. Parçacılar çok fırsatçıdır, bilginiz olsun.

Tavan döşemesinin sarkmasının tek çözümü ise döşemeyi yenilemek. Art Car size bu konuda yardımcı olacaktır. Tahminen fiyatı 200 civarı tutar diye düşünüyorum.

Benim yardımcı olabileceğim konular bunlarla sınırlı...

Motor işi, Bahattin Hocam' ın işi. Eğer işin içinden çıkamaz iseniz, sizi Alpay USta' ya yollayayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2010 00:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: carisma 1.6 Avance
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A-
umera yazdı:
makgun yazdı:
Hangi LPG kiti taktırayım kararsız kaldım
Mitsubishi servis STEFANELLİ takıyor 1250tl 10 taksit
Benim usta ATİKER takıyor 990tl 10 taksit
Atiker kullanan arkadaşlarımda memnunlar

Carisma 1.6 avance model
hangisini tavsiye edersiniz
şu an atiker daha ağır basıyor hangisi arabaya daha çok uyar
kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Atiker Carismalar için yeterli.
Fazladan 250 vermenize gerek yok.
Sıfır sorun ile arkadaşlar kullanıyorlar Atikeri.
Tavsiyem Atiker.

tavsiyen için sağol tavsiyeni dikkate alacağım. Carismada sorunsuz çalışıyorsa tamamdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2010 01:00 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
turgay yazdı:
normalde bi arıza olsa kontağı açtığımda o ışığın devamlı yanması lazım değilmi...bi ara servise danışırım neden yanıp sönmüş olabilir ....birde deponun devamlı ful tutulması arabaya zarar verirmi...ve değişik firmalardan alınan benzinler karışırsa problem olurmu??total kart aldım totalin benzini nasıldır?**ilginiz için sağolun...

Donanım arızalarında devamlı yanması gerekıyor evet. Fakat illa ki onunda bir anlamı vardır. Egzost emisyon veya dediğim gibi bobinle alakalı olabilir. Fakat daha kimse böyle bir şey yaşamadı bildiğim kadarıyla. Deponun full dolu olması herhangi bir zarar vermez ağırlığı dışında. Deponun buharlaşma ve genleşmeye yönelik tedbirleri vardır ve hiçbir klavuzda depoyu sürekli dolu tutmayın diye yazmaz.

En önemli mevzu ise benzin.
Evet değişik yerlerden alınan benzinler aracı etkiler. Zorunlu olmadıkça farklı yerlerden almamak gerekiyor. total sanırım bu konuda iyi. kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Reklamlarında km fazla yapma muhabbeti oluyordu genelde. Dizeli test edenlerden doğru oldugunu duydum.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2010 21:16 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
MMC ASA nedir bileniniz var mı? Umera usta, bu MMC ASA denen şey özellikle sizin işinize yarar gibime geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2010 21:57 
Carisma Uzmanı

gdi yazdı:
MMC ASA nedir bileniniz var mı? Umera usta, bu MMC ASA denen şey özellikle sizin işinize yarar gibime geliyor.

Evet program hakkında malumatım var.
Orjinal parça kataloğu. Servislerde bunu kullanıyor.
Şase numarasıyla çalışıyor.
Edinmeye çalışıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2010 23:16 
Kullanıcı avatarı

akerimoğlu arkadaşım korkma üzerine falan atlamam.. :) ne demek yani hiç bir yeri tanıdık bildik arabalara benzemiyor... :D uzaydanmı geldi bu arabalar...ALLAHA şükür hiç bir sakıncasınıda görmedim daha...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2010 23:42 
Carisma Uzmanı

Offside nedeniyle silindi..

En son umera tarafından 19 Eyl 2010 00:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2010 23:54 

turgay yazdı:
akerimoğlu arkadaşım korkma üzerine falan atlamam.. :) ne demek yani hiç bir yeri tanıdık bildik arabalara benzemiyor... :D uzaydanmı geldi bu arabalar...ALLAHA şükür hiç bir sakıncasınıda görmedim daha...

İşte bak, bu tepkinden korkutuğumuz için ağzımızı açamıyoruz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 00:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
bende atiker kullanıyorum çok şükür sıfır problem dedimki bir kac kuruş fazla vereyim yabancı marka taktırayım arkadaslar macera arama dediler atiker taktırdım 7-8 aydır çok şükür problem yok

ali sen ne yaptın lpg işini taktırdınmı ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 00:16 

brkyildiz yazdı:
bende atiker kullanıyorum çok şükür sıfır problem dedimki bir kac kuruş fazla vereyim yabancı marka taktırayım arkadaslar macera arama dediler atiker taktırdım 7-8 aydır çok şükür problem yok

ali sen ne yaptın lpg işini taktırdınmı ?

LPG' yi çoktan taktırdım. Tüketim değerlerimi bile paylaştım Burakcığım...

Tabi ki Atiker taktıracaksın. Kit arabaya uyumlu ve piyasadaki en ucuz olanı...

Yeni arabada da Maaşallah pek bi problemsiz. Taktırdıktan 400KM sonra, uzun yolda giderken arıza lambası yandı. Bu arabada söndürmek mümkün değilmiş, illa yanacakmış. Ben de kendi kendime biraz huzursuzlandım. Dedim bu lambayı sürekli burada görmeye alışacağız sanırım. Derken, gazım bitti. İlk karşılaştığım istasyon olan HABAŞ' tan depoyu fulledim. Yaklaşık 200-250 KM sonra ışık söndü. O gün bugün hiç yanmadı. (üste 1500 KM yol katettim).

Velhasıl şu an sorunsuz. Güçte tabi ki özellikle yokuşlarda düşme izleniyor. Fakat o kadar olacak... Alt devirlerde Carisma' nın tam ters karakterinde olduğundan, bu benim için sorun olmuyor. Carisma ile 2' de bitiremeyip en sonlarına doğru 1. vitese aldığım yokuşu 3. vites cayır cayır çıkıyorum. Bu da oldukça keyifli oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 00:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
SAYFALARA BAKMIŞTIM kacırmışım bizdemi en yakın zamanda carismayı satıp lancere dönsek bir de bu arabaya neden köpek balığı diyolar lancerin anlamı inigilizce süvari demekmiş

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 07:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
sözlüğe değilde köpekbalığının fotoğrafına baksaydın anlardın :D
yokuş/rampa demişken benim araç bazen gaza basınca fırlıyor ve yokuşta 2. viteste 3bin devir ile rahatça seri çıkıyor. bazen de 2. viteste 2bin devirle kamyon gibi oluyor. ve araç durduktan sonra ilk gazadokunuşta lpg de vuruntulu bir başlangıç yapıp hemen vuruntuyu kesiyor. daha öncede biraz bahsetmiştim ama araç bazen iyi gaz yiyip bazen yemeyince ustaya da götüremiyorum. çünkü gidecek olsam yokuşta bile gaz yemeye başlıyor. bu arada gaz yediği seri olduğu zaman başlangıçtaki vuruntu yine olsa da lpg de bile performans düşmüyor (telefleks gfi farkı!! ama yine de atiker tavsiye ederim) ben şimdi ne yapayım. bilgisayara bağlıyorlar ama kesin çözüm olmuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 10:51 

av.ilhami yazdı:
sözlüğe değilde köpekbalığının fotoğrafına baksaydın anlardın :D
yokuş/rampa demişken benim araç bazen gaza basınca fırlıyor ve yokuşta 2. viteste 3bin devir ile rahatça seri çıkıyor. bazen de 2. viteste 2bin devirle kamyon gibi oluyor. ve araç durduktan sonra ilk gazadokunuşta lpg de vuruntulu bir başlangıç yapıp hemen vuruntuyu kesiyor. daha öncede biraz bahsetmiştim ama araç bazen iyi gaz yiyip bazen yemeyince ustaya da götüremiyorum. çünkü gidecek olsam yokuşta bile gaz yemeye başlıyor. bu arada gaz yediği seri olduğu zaman başlangıçtaki vuruntu yine olsa da lpg de bile performans düşmüyor (telefleks gfi farkı!! ama yine de atiker tavsiye ederim) ben şimdi ne yapayım. bilgisayara bağlıyorlar ama kesin çözüm olmuyor.

Abi senin sağlam bir motor ustasına ihtiyacın var. Yolun İstanbul! a düşse, Yıldızlar' da senin işi çözeriz, garanti ederim.
Ya da ben sana bir PM atayım, bi değerlendir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 11:15 
Kullanıcı avatarı

yanliş anlaşıldıysak özür dilerim...neyse şu araba iyi bu araba iyi çekişmesine gerek yok...herkesin arabası kendine göre iyi...bi ufak sorum olucak kış geldi havalar soğudu yağı 10 40 castrol kullanıyorum yağı değişip http://i1009.hizliresim.com/2010/9/19/1109.jpg bundan kullansam motora nasıl gelir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 11:17 
Kullanıcı avatarı

5 40 edge diyor...performans açısından artı yönde etki edermi...veya motora herangi bi zararı olurmu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 11:23 

Senin arabana 10-40 olmaz sanırım, bi ara yağ için çizelge paylaşılmıştı. Hangi arabaya hangi yağ kullanılmalı diye, bi bakalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 11:26 

viewtopic.php?f=9&t=971&hilit=ya%C4%9F

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 11:36 
Carisma Uzmanı

Gdi ler yağ konusunda son derece titiz davranılmasını ister. Çünkü subablar hidrolik iticilidir. Performansa etkisi olmaz sadece uzun yağ değişim periyodu olur. Eksilme falan oluyorsa yağında daha erken eksilir. Fabrika verisi olan yağı kullanmaz iseniz motor içerisinde ki yağ basıncı değişir. atıyorum tavsiye 10/40 siz daha ince bir yağ atıyorum 0/30 yağ basınc azalır(ali beyin verdiği linkte yağ lambasının pır pır etmesi). Daha kalın yağ kullanırsanız(gdi de bu lüksünüz yok) basınc artar. Bunun dışında bir etkisi olmaz.
İdeal olan tavsiye edilen yağı her seferinde kullanmak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 16:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: deniz
Araç: 1.8 gdi hb
Kan grubu: 0+
ali bey
tavsiyeler için teşekkürler parçaların bulunabilmesi iyi de ikitelli biraz uzak olacak samandıra da oturuyorum o yüzden ilk etapta kartal sanayisinde çıkmacı ve parçacılara bakayım diyorum. birde tüm forumu okuyunca alpay usta nın bu arabalar için doktor olduğunu doğal olarak anladım tabi ama yıldızlar otoda bayağı bir uzak kalıyor. sizden istediğim tavsiye şu; forumun önceki sayfalarında kartal sanayi de ilknur oto dan bahsediliyor. orayı deneyim mi ya da ataşehir de bir servis varmış ulugöl sanırım oraya gideyimmi. en azından buralar hakkında artı eksi bir yorum duydunuz mu.bahattin hocamın tavsiyesi ve tahmini ile ilk önce benzin pompasından başlamak istiyorum da. yoksa garanti olsun hiç kimseye elletmeden bir gün ayırıp yıldızlara mı geleyim.
birde orta havalandırmayı direk kanırtıp mı çıkarıyorum? ortasında saat falan var birşey sökmem gerekirmi?
görüşürüz

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye