Zaman: 02 Eki 2025 08:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 159 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2010 06:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
akerimoglu yazdı:
sinir kupu yazdı:
yok hacı eleman alım satım işine girmiş bir arkadaşıyla birlikte ondan sormuştur sana. ama satmaya niyetlenirsem ona haber veririm. bir aklımdan geçmedi de değil ha üstüne para alıp benim 1.5'i almak. mis gibi vialle de var üstünde. ama 1.5 alırsam seni kakışta bir daha nasıl toktlarım :D

Ulen vallaha aklıma geldi, bu dedim inceden bi yerden bana takılır şimdi :)
Ben patinaj işini hesaba katmadım :)
Daha doğrusu Carisma' ya alışkınım ya, bunu daha çözemedim. Aynı tarz basışımda Carisma o kadar patinaj yapmazdı.
O patinajı göz önünde bulundurarak, 1.8 CVT' nin 1.6' MT' yi tokatlaması mümkün değil.
Hele de pilot bensem :Yahoo!:

Ama tokatladı işte. Hem de pilot senken.
He he sen içki şişeli resimleri paylaşırsın deee miii.

yok aga dediğin gibi patinaj işi bozdu. ama ben yine de pisliğimi yapayım da.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2010 09:01 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
sinir kupu yazdı:
akerimoglu yazdı:
sinir kupu yazdı:
yok hacı eleman alım satım işine girmiş bir arkadaşıyla birlikte ondan sormuştur sana. ama satmaya niyetlenirsem ona haber veririm. bir aklımdan geçmedi de değil ha üstüne para alıp benim 1.5'i almak. mis gibi vialle de var üstünde. ama 1.5 alırsam seni kakışta bir daha nasıl toktlarım :D

Ulen vallaha aklıma geldi, bu dedim inceden bi yerden bana takılır şimdi :)
Ben patinaj işini hesaba katmadım :)
Daha doğrusu Carisma' ya alışkınım ya, bunu daha çözemedim. Aynı tarz basışımda Carisma o kadar patinaj yapmazdı.
O patinajı göz önünde bulundurarak, 1.8 CVT' nin 1.6' MT' yi tokatlaması mümkün değil.
Hele de pilot bensem :Yahoo!:

Ama tokatladı işte. Hem de pilot senken.
He he sen içki şişeli resimleri paylaşırsın deee miii.

yok aga dediğin gibi patinaj işi bozdu. ama ben yine de pisliğimi yapayım da.

Vay çamur herif :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2010 23:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sinir kupu yazdı:

Tokat mokat diyon da haci 1.8 cvt arac yakiyor haci ben hala s.disi 7.3un altina dusemedim. Sehir ici de 8-8.5 gibi yakiyorum. Ayrica kalkislari mumkun oldugunca yavastan aliyorum hatta araci hic 2000 deviri gecirtmesem de olmuyor yakiyor kerata.

Bu arada performansi da pek begenmedim, benim 1.3 MT colt daha cabuk hizlaniyordu.

Bir de geri vites olayini denedim, geri viteste de cvt calisiyor hakkaten ama 100 basmadim tabi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2010 00:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

1.3 mt'nin hızlanması tabi ki daha iyi olacak olm. netten bakarsan 11.1 sn 1.3 mt'nin hızlanması. anlamadığım senin o farkı nasıl ayırt ettiğin. arada 0.2 sn var. bence 1.3 mt hızlanmak için anırıyor diye sana öyle geliyor. bir de 0-100 yapacaksan manulel kullanacan aracı. ben cumartesi günü Ali'yi o şekilde tokatladım :D
Şehir içi 8*8.5 yakıyorsan daha ne ağlanıyon onu anlamadım. benim 1.5 AT ile genel ortalamam 8.6 idi. Bak genel diyorum yani karışık. Bakma vialle taktırdıktan sonra o değer 8.2 ye düşmüştü ama o zaman da her Allah'ın günü okula (çengelköy-avcılar) araba ile gittim geldim de ortalama şehirler arasına doğru kaydıydı. Gerçi vialle taktırınca biraz daha fazla basıyordum ama lpg yaptırınca genel ortalamayı da sıfırlamıştım. yani o 8.6'nın bir katkısı yoktu.
Bu aracın hızlanmasını 0-100 değil de ara hızlanmalarda değerlendirmek lazım bence kardeş.
yani şehir içi tüketimi 10.9 olan bir araçla 9 bile yakmıyorsun sonra da ağlanıyorsun. ben anlamadım bu işi. süpriz de olmadı ya sana. teknik veriler ve benim dediğim belli. ortalamada 1.5 AT'den 0.5 fazla yakıyor dedim ve bu da 9.1 e gelir. sen onun da yakmıyormuşsun. Artı bence daha da alışman lazım araca. sen git başka markaların tüketimd eğerlerine bak onlarla karşılaştır. senin colt 970 kiloydu bu araç 1380 kilo arada 410 kilo fark var. yani bu araç senin eski aracından neredeyse (410/970=0.42) % 42 daha ağır. üstüne bir de koy otomatik farkını. hep düz yolda sürmüyoruz araçları unutma.

bak mesela
100 hp ford focus AT şehir içi-şehir dışı-karışık:10.6-6-7.7 (4 ileri), hızlanma:13.7 sn, ağırlık:1286
115 hp yeni opel astra 6 ileri AT şehir içi-şehir dışı-karışık:9.8-5.6-7.1 (6 ileri),hızlanma:13.3 sn, ağırlık:1368
105 hp mazda 3 sedan AT şehir içi-şehir dışı-karışık:9.8-5.8-7.3 (4 ileri),hızlanma:13.1 sn, ağırlık:1195
107 hp sunbaru impreza AT sedan (2 çeker) şehir içi-şehir dışı-karışık:9.5-6.2-7.4 (4 ileri),hızlanma:?? (sitede yok) sn, ağırlık:1400
şu beygir gücü-tüketim-ağırlık-hızlanma değerlerine bak sonra konuş. Bu eşeklerden hangisini alsan sağlam yakacaktın üstüne araba da gitmeyecekti. otomatik bir araç için tüketim ve hızlanma değerlerin bence güzel. ama sen hala bir segment aşağıdaki ve manule bir araçla karşılaştıracaksan bir şey diyemiyeceğim sana. mitsubishi'nin teknik verilerde bırak doğrucu olmayı mütevazi bile olduğunu sen de benim kadar biliyorsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2010 09:02 

catalyst yazdı:
sinir kupu yazdı:

Tokat mokat diyon da haci 1.8 cvt arac yakiyor haci ben hala s.disi 7.3un altina dusemedim. Sehir ici de 8-8.5 gibi yakiyorum. Ayrica kalkislari mumkun oldugunca yavastan aliyorum hatta araci hic 2000 deviri gecirtmesem de olmuyor yakiyor kerata.

Bu arada performansi da pek begenmedim, benim 1.3 MT colt daha cabuk hizlaniyordu.

Bir de geri vites olayini denedim, geri viteste de cvt calisiyor hakkaten ama 100 basmadim tabi :)

Şehiriçi 8-8,5 mu?
Bu değer yüksek mi?
Yahu birisi duyar, kepaze oluruz :Yahoo!:
8x3,65=29,2 KRŞ, şehiriçi, araç otomatik ve 1.8

Hakikaten birisi duyacak nazar değecek :Yahoo!:

LPG taktırsan %30 aşağı gelecek ve şehiriçi tüketim 20 KRŞ olacak.

Değerler bu şekilde ise, artık hiçkimse 1.5 almaz!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2010 19:31 
Kullanıcı avatarı

Kizmayin ya :) Problem 8.5 lt yakmasi degil, ben kasinti surdugum halde 8.5 yakmasi. Ayrica s.icinden s.icine fark var. Ben Coltu 2,5 sene surmus biri olarak tecrubelerime gore colt ile 6 lt yakacagim yol ve hizda bu arac 8.5 yakiyor. Sindi diceksiniz ki ulen coltla ne kiyasliyon. Ben muadillerine gore cok yakiyor demiyorum zaten. Sunu demek istiyorum: Bu surusle bu kadar yakarsa sagi solu tokatlicam desem 15 lt'ye dayanir bu :))

Ama neyse yeni alisiyorum araca daha dusecek bu degerler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2010 15:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
alanada satanada sonra tekrar alanada hayırlı olsun.maşallah mitsucuların dostluğu ticarete kadar varmış.aslında bi tanışma buluşma yemeğimi ayarlasak.her seferinde başka bir ilde..nasıl olur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2010 17:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

öncekle teşekkürler.
hacı buluşma zaten yapıyoruz. ama her seferinde geleceğim diyenlerin mutlaka bir işi çıkıyor.
İyi tarafından bakarsak forumda boş adam yok. ben ve bir kaç kişi dışında. :D
hatta 26 eylülde bir buluşma yapıyoruz. istanbuldaysan bekleriz.
seni dh dan biliyoruz ama sen bir de tanşma bölümüne kendini ve aracını tanıtıcı yazılar resimler filan koyarsan güzel olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eyl 2010 17:51 

Uşaklar Pazar günü buluşuyoruz, ilgili başlığa takılın...
viewtopic.php?f=21&t=994&start=60

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2010 11:51 
Kullanıcı avatarı

Ben gelemicem tatildeyim maalesef :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Eyl 2010 10:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
sizler istanbulda çoğunluktasınız.güzel güzel buluşmalar yapabiliyorsunuz.benim bahsettiğim her buluşmayı farklı bir ilde yapmak.gerçi aynı ilde bile fireler veriliyor gördüğüm kadarıyla.bende izindeyim.istanbul a gelmeyi düşündüm ama hanımın izni az kaldı.sinop a gittik.şimdide trabzona gidiyoruz.bu forumada daha geniş katılmak istiyorum artık tatil dönüşü fotoğraflı bir tanıtımla giriş yaparım burayada.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 07:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
yaşlanmışım ben...sinirkupu araç almış satmış...1.8 CVT...hemi de catalyste...Abiler hakkınızı helal edin...akerimoğlu da Carismadan Lensıra geçmiş...herkese hayırlı olsun, dertsz sürüşler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 15:33 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
yaşlanmışım ben...sinirkupu araç almış satmış...1.8 CVT...hemi de catalyste...Abiler hakkınızı helal edin...akerimoğlu da Carismadan Lensıra geçmiş...herkese hayırlı olsun, dertsz sürüşler...

akerimoglunun lancer'a gectigini de ben bilmiyordum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 16:28 

catalyst yazdı:
bacey yazdı:

akerimoglunun lancer'a gectigini de ben bilmiyordum :D

Vay canına :crazy: Kerimoğlu Carisma' dan Lancer' a mı geçmiş %)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 21:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
sanırım tekerlerimiz(eğer resimdeki tekerleriniz kalmışsa :lol: ) aynı sizin hiç bir sıkıntınız oldu mu ses konusunda yoldan gelen?..Görünüşte aynı ama içeriği neyse anlayamadım ankara asfaltını birinde giderken ses yok kaymak gibi birinde giderken hafif bir uğultu ben çözemedim :ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 22:13 

gorkemuse yazdı:
sanırım tekerlerimiz(eğer resimdeki tekerleriniz kalmışsa :lol: ) aynı sizin hiç bir sıkıntınız oldu mu ses konusunda yoldan gelen?..Görünüşte aynı ama içeriği neyse anlayamadım ankara asfaltını birinde giderken ses yok kaymak gibi birinde giderken hafif bir uğultu ben çözemedim :ROFL:

Benim yol sesi ile ilgili görüşlerim şunlar,
- Yoldaki hataları (çukur, kasis adı herneyse) çok iyi tolere ediyor. Süspansiyonları çok iyi.
- Asfaltın o ince sesini içeriye bir miktar alıyor. (kaymak gibi asfaltta giderken Carisma' da hiç ses gelmezdi, bunda çok az inceden bi plastik-beton sürtüşme sesi duyuyorum). Fakat rahatsız edici şekilde değil.

Sizin kastınız kasis geçişlerindeki ses mi, yoksa aracın lastiğinin asfalt ile sürtüşmesinden gelen ses mi? Eğer ikinci seçenek ise lastiklerinizin durumu, yaşı, markası, modeli buna etki eder...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eki 2010 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: MERİÇ
Araç: MİTSUBİSHİ
Kan grubu: A+RH
BİZDEDE LANCER 2007 1.6 PLUS VAR. satıyorm yerine yha 1.8 ya da 1.5 invite alcam. Diyorlar HONDA CİVİC al. Abi HONDA bnde var CR-V(mecburi aldım yoksa hep Mitsubishi kullanırım) ÖKÜZ GİBİ YAKIYOR CİVİCDE ÖLE HONDALAR bilmiom nedn böle?? Sizce 1.8 lancer, civic kadar yakırmı yoksa, lancer daha mı az yakar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 09:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

mitsubishici_meric yazdı:
BİZDEDE LANCER 2007 1.6 PLUS VAR. satıyorm yerine yha 1.8 ya da 1.5 invite alcam. Diyorlar HONDA CİVİC al. Abi HONDA bnde var CR-V(mecburi aldım yoksa hep Mitsubishi kullanırım) ÖKÜZ GİBİ YAKIYOR CİVİCDE ÖLE HONDALAR bilmiom nedn böle?? Sizce 1.8 lancer, civic kadar yakırmı yoksa, lancer daha mı az yakar

aga ilk sayfalarda bir sürü yakıt değeri verdim karşılaştırma yaptım hala soruyor musun :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 17:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: seyit
Araç: yaris
Meslek: kaptan
iyi günler,

ben de yeni araba almayı planlıyorum. mitsubishi lancer görünüm olarak çok hoşuma gitti. bir de japon arabası olduğu için tercih edebileceğim bir araba sınıfına giriyor. subaru impreza sedan elegance ile kıyaslama yapmak istedim ama subaru hakkında pek bir yorum bulamadım. neyse gittim mitsubishi'ye lancer 1.5 automatic ve 1.6 manuel invite arabalara baktım. 1,8 intense yoktu ellerinde. arabaya binerken dizim direksiyona çarptı, yükseklik ayarı var fakat derinlik ayarı yok denildi. bi de bana, kullanılan malzeme ve işçilik biraz ucuza kaçılmış hissi uyandırdı. yani arabaya binince kalite damlamıyor. tavan da biraz alçakmış gibi sanki. koltuğa oturduktan sonra tamam diyosun ama 1.5 için yeterli performansı sağlayamıyor anladığım kadarıyla.

1.8 bu konularda daha mı başarılı?
koltuk döşemeleri daha mı kaliteli? ya da opsiyonel olarak evo koltukları ile değiştirilebiliyor mu?
renkli cam seçeneği bulunuyor mu?

ha dostum son olarak aynı paraya avensis ve subaru impreza sedan elegance ihtimali de var. bunları kıyaslarsan senin yorumun ne olur? neden? şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Kas 2010 22:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Lancer 1.8 Intense
Meslek: Bilgi İşlem
Kan grubu: A+
Merhaba Seyitali,

Ben yaklaşık 1 ay önce sıfır Lancer 1.8 intense Cvt aldım. Bildiğim kadarıyla Şase olarak bir farkları yok. Üzerindeki aksesuar, şanzıman ve motor farkları var. Ben aracı kullanırken eşim sonunda sana küçük gelmeyen bir araç bulduk dedi (Boyum 178cm). Ben direksiyonu yükselttiğimde ve koltuğu alçalttığımda rahatsız olmadan kullanabiliyorum ancak sizin boyunuz daha uzunsa bir şey söyleyemeyeceğim.

Lancer artık 3.nesil üretime geçtiği için asfalt sesini alması vs gibi konularda araçlar üzerinde iyileştirmeler yapılmış.
1.5 performansı için bir şey söyleyemeyeceğim ama 1.8 motor cvt vitesleri (eğer normal kullanırsan :) ) 1500 - 2000 devirde değiştiriyor ve uzun yolda 2500 devirde 130km/h yapabiliyor.

Renkli camı sordum yoktu. Sadece normal cam vardı aldığım bayide. Diğerlerinde varmıdır bilmem.

Dediğiniz gibi aynı paraya (1.8 için konuşuyorum) çok fazla alternatif var (Örneğin ben VW, Opel ve Renault tercih etmem çünkü bu markalar bende hep bir kişilik arayışında ve kibirli bir görünüm sergileme çabasında hissi uyandırıyor). Eğer sonradan kolay ve değerinde satmak isterseniz tabiki Toyota gibi markalara bakmalısınız. Mitsubishi'nin sanırım biraz daha zamana ve onu Türkiye'ye getiren firmanın ilgisine ihtiyacı var.

Ben yinede 1.8'e bakmanızı öneririm ancak kampanyalı fiyatı şu an 50.000TL sanırım.

Selamlar,

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 159 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye