Zaman: 27 Eki 2025 13:19

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2015 17:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: kadrettin yuksel
Araç: asx2013
Meslek: arşivist- Tarihçi
Kan grubu: Arh+
Eğer yolcularınız aşırı sabırsızsa ve daha araç tam park edilmeden kapı mandalına asılıyorsa ( örnek; küçük kızım ve kayınvalidem %) ) bundan iyi özellik yok derim..! yaklaşık 3,5 yıl önce eski aracımda, benim kız daha durduğum anda kapıyı açıp dışarı atladı ve arkadan gelen komşunun dikiz aynası ile benim sol arka kapı yamuldu. (o an bendeki şoku bir düşünün... :crazy: ) Allahtan kıza bir şey olmadı da hasarı bu şekilde sineye çektik.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2015 19:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0+
akif06eren yazdı:
Erdem bey hız 20 km olunca kapılar kilitlenir ancak aracı durdurunca yalnızca şoför kapısı direk açılıyor diğer kapıları ya mandallarında ki kilidi açıp açacaksın yada şoför kapısında olan merkezi Kilit açma butonuna basacaksın . Böyle bir eksiklik var.
İlk başlarda zor oluyor ancak sonradan alışiyor insan

Ben de aynen böyle olmasını istiyorum Akif Bey, 20 km' den sonra kapılar kilitlensin ben emniyetli olduğuna kanaat getirene dek kapılar açılmasın. Özellikle küçük çocuğu olanlar için olmazsa olmaz bir şey. Bazen kapıları kilitlemek aklımıza gelmiyor ve çocuklar hep kapı mandalıyla oynuyorlar. Nerede ve nasıl açtırabilirim bu özelliği İstanbul içi bilen var mıdır? (Yoksa bir İstanbul buluşmasına mı saklayalım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2015 22:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Zeki EYÜBOĞLU
Araç: 2013 ASX
Meslek: Memur
Kan grubu: B+
akif06eren yazdı:
Zeki bey Daha neler var neler ancak onları açmak bu kadar kolay değil aslında kolay ancak mut cihazı gerek
Mesala aracınızda
alarm var
Karşılama ışığı var
Otomatik kapı kilitleme var ( 20 km hızın üstüne çıkınca otomatik kapılar kilitlenir)
Hiz uyarısı var
Kontakta Anahtar unutturmama sinyali var
Ben bu özellikleri Ankarada uzman japon ergin usta da 100 lira karşılığında açtırdim
Ankara iba da açıyor ancak iba fiyatları biraz daha şişmandi ama şimdi fiyatlar her iki yerdede nedir bilmiyorum

USTAT bunları niye gizlemişler acaba anlayamadım diğer markalar olmayan olsada doğrudürüst çalişmayan şeyleri veriyorlar bizimkiler gizliyor
bu arada mut cihazi dediğiniz ney

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2015 23:42 
Kullanıcı avatarı

Aracın beynindeki yazılıma ulaşmak ve müdahale etmek için https://www.drive2.ru/l/8379980/ Ve Benzeri cihazlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ara 2015 23:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alparslan
Araç: Lancer,carisma,L-200
Meslek: otomotiv
Kan grubu: +
Zeki EYÜBOĞLU yazdı:
akif06eren yazdı:
Zeki bey Daha neler var neler ancak onları açmak bu kadar kolay değil aslında kolay ancak mut cihazı gerek
Mesala aracınızda
alarm var
Karşılama ışığı var
Otomatik kapı kilitleme var ( 20 km hızın üstüne çıkınca otomatik kapılar kilitlenir)
Hiz uyarısı var
Kontakta Anahtar unutturmama sinyali var
Ben bu özellikleri Ankarada uzman japon ergin usta da 100 lira karşılığında açtırdim
Ankara iba da açıyor ancak iba fiyatları biraz daha şişmandi ama şimdi fiyatlar her iki yerdede nedir bilmiyorum

USTAT bunları niye gizlemişler acaba anlayamadım diğer markalar olmayan olsada doğrudürüst çalişmayan şeyleri veriyorlar bizimkiler gizliyor
bu arada mut cihazi dediğiniz ney

Gizli özelliklerin, neden gizli olduğu hakkında bilgi !
Arkadaşlar çoğunuz merak ediyorsunuz ve soruyorsunuz, bu özellikler benim arabamda var ve neden açık değil ? ben bu sorularınızın cevabını vermek istiyorum.
Otomotiv sektörü çok hızlı büyüdü ve gelişti, eskiden dergilerde okuduğumuz özellikler 10 yıl sonra kıllandığımız araçlara gelirdi, ama artık yeni bir araba çıktığında 4-5 yıl sonra makyajlanıyor 4-5 yıl sonra kasası tamamen değişiyor. inanılmaz maliyetleri karşılamak ve yeni modeller üretmek için üreticiler inanılması güç manevralar ve anlaşmalar yapıyor. örn: Peugeot biper, citroen nemo ve fiat fiorino adı ile neredeyse tamamen aynı aracı üretiyor. Mitsubishi alıyorsunuz wv otorlu çıkıyor, Volvo alıyorsunuz Mitsubishi motorlu çıkabiliyor, Peugeot alıyorsunuz tamamen Mitsubishi çıkıyor. Maliyetler bu kadar yüksek ve müşteri beklentisi ise aynı seviyede yüksek olunca üreticiler buna cevap vermek ve para kazanabilmek için maliyetleri düşürmek zorundalar. Mitsubishi ürünlerini farklılaştırmak ve değişik varyasyonlar ile pazarlamak için her modele değişik özellikler ilave edip satmaktadır. Mitsubishi hemen hemen tüm modellerinde Etacs adı verilen aynı parçayı kullanıyor. Ne işe yarıyor bu etacs ? Etacs adını, electronic time and alarm control system in baş harflerinden almıştır. Araç üzerinde elektrik ile çalışan hemen hemen tüm sistemleri can-bus hattı ile kontrol edip çalıştırır, aslında bir işlemcisi olan bir bilgisayardır. Etacs satılacak aracın teknik ve opsiyon özelliklerine göre kodlanarak araca monte edilir, yani araçta alarm olacak mı, p ye takınca kapılar açılacak mı, kumanda ile kapılar kilitlenirken camları kapatabilecek mi .... gibi değişken özellikler kodlanarak araçlara takılıyor. 1 tane etacs 100 lerce değişik varyasyon ile satılan değişik modeller. Siz aslında kendinize yanlış soru soruyorsunuz, benim aracımda alarm var ve bunu kullanamıyorum, benim aracımda değişken hız alarmı var ve bunu kullanamıyorum, .... bu yanlış soru. Sizin aracınızda alarm yok! alarm Evo X larda var :)) sizin aracınızda değişken hız alarmı yok! Galant Fortiste var :)) biz mitsubishi'nin bize yasakladığı girmemize, hatta bakmamıza bile müsaade etmediği yerlere girip değişiklikler yapıyoruz.

Bu linkten yapılan eklemelerin videolarını izleyebilirsiniz.https://www.youtube.com/channel/UCX63rU ... C_aNjrSFtg
ve ayrıca katlanır aynalar https://www.youtube.com/watch?v=Qd_M5QU1QJc

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 10:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Murat bey çok doğru söylüyorsunuz. Ancak var olan özellikler de var. Servisler aracı teslim etmeden mut3 ile ayarlama yapıyor. Aslında bir form ile yapılabilecek işleri sorsalar cevaba göre ayarlasalar insanlar bunlara gizli özellik demeyecek. (Alarm, değişken hız alarmı hariç)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 12:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: kadir
Araç: kaya
Meslek: emekli
Kan grubu: B +
Arkadaşlar hepnizin yeni yılını kutlar, 2016 yılının başta ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 15:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Kadir bey amin Rabbimiz Cumlemizin ömrünü hayırlı ve bereketli yapsın .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 16:07 
Kullanıcı avatarı

Bu tip donanımlar dediğim gibi bir satış politikası zaten murat bey de gayet güzel açıklamış bu durum mesala led tv lerdede var .
Araçlara kontrol amacıyla piyasada beyin diye tabir edilen aslında bir mikro denetleyicili sistem takılıyor bu aynı bilgisayar gibi ki zaten bilgisayar lar tabletler akıllı telefon lar vb. Cihazların hepsi bir mikro denetleyicili sistemlerdir ve bu tip sistemler giriş çıkış hafıza ve cpu denilen bir mikro işlemciden oluşur . Bu sistemlerin ana yazılım diye tabir edilen bir işletim sistemi programları vardır Windows android gibi tabi işletim sistemi sadece bunlar değildir sisteme özel yazilimlarda vardır . İşte mitsu da tüm araçlarında aynı özel yazılımli mikro işlemci kullanıyor. Tabi sadece işletim sistemi değil birde bu işletim sisteminde çalışan kontrol Programı da yüklü olması gerekiyor. İşte farklılık bu program ile oluyor . Bu programı yazmak yada yazılan programda değişiklik yapmak için editör yada arayüz programı gerekli bu arayüz programı bilgisayarlarda çalışan bir program .
Olay kısaca şu mitsu tüm araçlara aynı mikro denetleyicili sistemi kullanıyor ve bu mikro denetleyici giriş ve çıkış elektriksel hemen hemen aynı bağlantılar yapılıyor (giriş derken araç içindeki tum kullanıcı anahtarları (cruse cam far v.s. kontrol düğmeleri) ve sensör bağlantıları çıkış derken ise tum elektrikle çalışan veya kontrol edilen aksamlar ( far silicek korna klima abs ebd elektronik ateşleme v.s.)) yalnız mesala elektrik kontrollu koltuk ldr katlanabilir ayna v.s. gibi donanım lar invitede yok ancak invitelerin denetleyicisinde bu donanımların giriş ve çıkış bağlantıları var ama boşta.
Sonra mikro denetleyicinin hafızasına kontrol Programı aslında yazılımı yükleniyor . Mut 3 denen cihaz araçta ki mikro denetleyicili sistem ile Bilgisayar arasındaki bağlantı kablosu ve Elektronik cihazı oluyor. İş sadece mut 3 ile bitmiyor Birde bilgisayarda arayüz programı ve bu programı kullanabilen bir şahsın olması gerekir.
İşte bu mut 3 cihazı ile aracı bilgisayara bağlıyoruz sonra arayüz programı ile aracın mikro denetleyicisinde olan yazılımı bilgisayara yüklüyor bu yazılımda gerekli değişiklik leri arayuz programi ile yapip kaydettikten sonra yeni kaydilen yazılımı geri aracın mikro denetleyicisine yukluyoruz . Böylece alarm olmayan araç alarmli oluyor.
Bu arada bu kadar yazıyı telefon ile yazdığım için bazı kelime imla hataları ve anlatım bozuklukları olabilir kusura bakmayın. Saygilarimla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 16:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi asx 2013 intence
Meslek: Dekoratör
Hocam hayırlı ve yararlı bilgileriniz için teşekkür ederim.Linkleri dikkatle inceledim.Peki linklerde gördüğümüz özellikler ile sizin yukarıda saydığınız özelliklerin hepsini nerede ,güvenilir olarak nerede yaptırabiliriz.Bize ne kadara mal olur ve araç garanti kapsamından çıkar mı .Bu saydığınız özelliklerin hepsini söylemeden anlayıp açabilecek usta tavsiyesi :) :) :) Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 17:46 
Kullanıcı avatarı

akif06eren yazdı:
Kadir bey amin Rabbimiz Cumlemizin ömrünü hayırlı ve bereketli yapsın .

Hatırladıkça içim ürperir.. O günden beri aracın içinde jandarma gibiyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2015 19:14 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
_opeth yazdı:
istanbulda yok şimdilik

FSM bu işe niye el atmıyor aceb? İlk gördüğümde sorucam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2016 03:10 
Kullanıcı avatarı

Uzman japon ergin usta ankara IBA
Ben ergin ustada 100 lira ya yaptırmıştım
Fiyat konusu için
Aşağıda tel numaraları var arayıp sorabilirsiniz
http://www.ibaotomotiv.com.tr/mitsubishi.html
http://www.uzmanjapon.net

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2016 14:44 
Kullanıcı avatarı

akif06eren yazdı:
Uzman japon ergin usta ankara IBA
Ben ergin ustada 100 lira ya yaptırmıştım
Fiyat konusu için
Aşağıda tel numaraları var arayıp sorabilirsiniz
http://www.ibaotomotiv.com.tr/mitsubishi.html
http://www.uzmanjapon.net

Tesekkur ederdi. İlgi, alaka için akif hocam :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2016 01:59 
Kullanıcı avatarı

Geçen gün, öğlen saati iba'ya gidip kapalı özellikleri açtırdım( alarm, hareket halindeyken kapıların otm. Kilitlenmesi, cam kumandalarının araç kapalıyken aktif edilmesi, anahtar unutma ikazı, horn Chrip, v.s.). arzuladığım Bazı özelliklerin asx' te olamadığını yada tuzlu modüller gerektiğini de öğrenmiş oldum. Personelinin yaklaşımı, ilgisi ve araçlar konusundaki bilgi düzeyi gerçekten takdire şayan bir servis. Hem işim görüldü, hem de kafamdaki bazı soru işaretlerine net cevaplar aldım. Tavsiye ederim....!

En son K. Yüksel tarafından 16 Oca 2016 15:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2016 13:38 
Kullanıcı avatarı

K. Yüksel yazdı:
Geçen gün, öğlen saati iba'ya gidip kapalı özellikleri açtırdım( alarm, hareket halindeyken kapıların otm. Kilitlenmesi, cam kumandalarının araç kapalıyken aktif edilmesi, anahtar unutma ikazı, horn Chrip, v.s.). arzuladığım Bazı özelliklerin asx' te olamadığını yada tuzlu modüller gerektiğini de öğrenmiş oldum. Personelinin yaklaşımı, ilgisi ve araçlar konusundaki bilgi düzeyi gerçekten takdire şayan bir servis. Hem işim görüldü, hem dekafamdaki bazı soru işaretlerine net
cevaplar aldım. Tavsiye ederim....!

Hocam tam olarak hangi özellikleri açtılar, ücret olarak ne odediniz ve isteyip te aracımız da bulunmayan özellikler nelerdir.açıklayıcı bir değerlendirme yazısı yazarsanız aydınlanmış oluruz,saygilar :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2016 15:19 
Kullanıcı avatarı

thedesigner yazdı:
K. Yüksel yazdı:
Geçen gün, öğlen saati iba'ya gidip kapalı özellikleri açtırdım( alarm, hareket halindeyken kapıların otm. Kilitlenmesi, cam kumandalarının araç kapalıyken aktif edilmesi, anahtar unutma ikazı, horn Chrip, v.s.). arzuladığım Bazı özelliklerin asx' te olamadığını yada tuzlu modüller gerektiğini de öğrenmiş oldum. Personelinin yaklaşımı, ilgisi ve araçlar konusundaki bilgi düzeyi gerçekten takdire şayan bir servis. Hem işim görüldü, hem dekafamdaki bazı soru işaretlerine net
cevaplar aldım. Tavsiye ederim....!

Hocam tam olarak hangi özellikleri açtılar, ücret olarak ne odediniz ve isteyip te aracımız da bulunmayan özellikler nelerdir.açıklayıcı bir değerlendirme yazısı yazarsanız aydınlanmış oluruz,saygilar :kart:

Aşağıdaki linklerde te tüm açıklamalar var

http://www.uzmanjapon.net/#!uygulamalar/cd4e

http://www.ibaotomotiv.com.tr/modifiye.htm

Ücretlerini linklerden telefon numaraları na ulaşıp sorabilirsiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2016 15:35 
Kullanıcı avatarı

Ben ankara polatli li olmama rağmen polatlıyi çok severim ama ankarayi hiç sevmem şartlardan dolayı maalesef ankarada yaşıyoruz .
Ancak mitsubishi sahibi olarak ister yetkili servis ister özel servis bakımından ankarada yaşamak avantajlı
yetkili de şeref oto ozellerde uzman japon ergin usta ve IBA otomotiv
hepsi arkadaşlar tarafından onaylı iyi firmalar ve ayrıca araçların bu ekstra işlemlerini de galiba sadece ankarada uzman japon ergin usta ve IBA yapıyor.
Ankarayi sevmek için bir neden :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2016 15:38 
Kullanıcı avatarı

100 tl verdim. . ekstra modül gerekmeden aktif edilenler içinde açtırmadığım tek özellik...; uzun yolda 120 km ikazının aktif edilmesi. Bende sürekli bağıracağını bildiğimden (ve yolcuları uyandırmamak adına ;) ) açtırmadım :twisted: :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: