Zaman: 19 Ara 2025 20:57

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 18:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERKAN
Araç: 3008
Meslek: PERFÜZYONİST
Kan grubu: ARH+
bende de atiker var filitre değişimi bence cok fazla değişik yerlerden gaz almadıysanız tertemiz oluyo.artık kolay kolay değiştirmiyorum bende.sadece ayar 20 tl idi en son.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 18:51 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
COLT_74_INSYTLE_1.5 yazdı:
bende de atiker var filitre değişimi bence cok fazla değişik yerlerden gaz almadıysanız tertemiz oluyo.artık kolay kolay değiştirmiyorum bende.sadece ayar 20 tl idi en son.

Kalibrasyon ayarına para almamaları lazım. Garanti süresince ayar ücretsiz olmalı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 20:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Ne bitmesi Vedatım.. garanti devam ediyor yau.. Ama kalibrasyonu burda yaptırmam.. İlk 1000km'de götürdüğümde 8lt/100km gibi bir ortalamam var dedim. Adamın dediği, "-hocam hiç ellemeyelim bu sefer daha çok yakabilir.."

Hal böyle olunca yol İstanbul görünüyor.. O değil de en çok kışı merak ediyorum. İnşallah kışın kan kusturmaz LPG.. Motor soğuk bi şekilde yokuş aşağı hızlı inip düze çıkınca aracı acayip silkeliyor..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 23:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
LPG filtresi konusunda 20bin'den once ben de gereksiz diye dusunuyorum.

Ayrica ayari duzgun tutturduktan sonra onu da 20bin km hic degistirmemekte fayda var.

Bu arada Colt'ta ariza lambasi yanmiyorsa ayarda problem yok demektir cunku ayarsiz olsa lamba hemen yaniyor. Sen zaten 170 falan yapmissin problem olmamis. Yokusta falan cekiste problem olmadigini varsayiyorum. Arada benzinde surup oyle de dene, fark hissetmemen lazim.

Belki o anda kalitesiz LPG denk geldi ondan olmustur anlik olarak problem.

Bu arada ayara herkes para aliyor sadece atikere ozel degil. Garanti olsa da aliyorlar garantinin onemi yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 23:47 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
LPG filtresi konusunda 20bin'den once ben de gereksiz diye dusunuyorum.

Ayrica ayari duzgun tutturduktan sonra onu da 20bin km hic degistirmemekte fayda var.

Bu arada Colt'ta ariza lambasi yanmiyorsa ayarda problem yok demektir cunku ayarsiz olsa lamba hemen yaniyor. Sen zaten 170 falan yapmissin problem olmamis. Yokusta falan cekiste problem olmadigini varsayiyorum. Arada benzinde surup oyle de dene, fark hissetmemen lazim.

Belki o anda kalitesiz LPG denk geldi ondan olmustur anlik olarak problem.

Bu arada ayara herkes para aliyor sadece atikere ozel degil. Garanti olsa da aliyorlar garantinin onemi yok.

Arıza lambası arada yanıyor, sönüyor.. Genelde yanık ama.. Mut'da zengin karışım gösteriyor..

En son aldığım total gaz beni zaten illet etti.. O gazın etkisi 2-3 depoda anca çıkar heralde.. Diğer pompalardan 2 litre fazla bastılar ama opetin 28 litresine zar zor yetişebildi.. PErformans çok düştü.. LPG ile 13bine yakın yol katettim. Performastan yana pek sıkıntı yok..

Bahsettiğim silkeleme olayı, benzindeyken de oluyordu. Siz sabah çalıştırıp hemen 50 metrelik bir yokuş inerken araba yapmıyor mu böyle? Çünkü benim araba hep böyleydi.. Motor sıcakken yok.. Çünkü 10-15 saniye bekleyip de inince bile pek olmuyor.. Direk çalıştırıp inince oluyor.. Pek kafaya takmıyorum.. çünkü soğukken olabilir diyorum..

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2010 23:50 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ayarsız LPG' de 170 de basılır 190' da.
Ayar bozuk olunca gidişi normal olmuyor. Silkeleme, boşlama, güç kaybı filan.
Yoksa ben ayarsız LPG ile Trabzon' a giderken 200 rahatlıkla bastım.

@Doğan Hoca,
Abi senin arabada ayarın bozuk olduğu kesin. İstanbul' a gelince benim USta' ya gidelim, senin işi çözelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eki 2010 10:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERKAN
Araç: 3008
Meslek: PERFÜZYONİST
Kan grubu: ARH+
DOĞAN kardeş senin bogaz kelebeği kirlenmiş olmasın.anlaşılan soğukken yapıyor bu sirkelemeyi.
birde ona baktır.çünkü benzinde de aynı problem varsa lpg ye camur atmak doğru değil.birde benzinde
motorun toparla olayı cok fazla ,gazda iken sorunu birazda fazla yansıtabiliyor.sirkelenme artabilir gazdayken.bende genelde ole idi.hic temizlettinmi bogaz kelebeğini.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eki 2010 11:09 
Kullanıcı avatarı

Yok hiç temizletmedim.. Açıkçası pek önemsemedim.. Arabayı 48binde aldım geçen sene, şimdi 69binde.. bi aldığımda, birde 15bin km sonra yetkili servise götürdüm.. Olmazsa buluşma zamanı aldatmazlarda temizlettireyim.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2015 19:26 

İsim: Ömer
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 İnvite AMT 2006
Meslek: Serbest
Benimde 2 gündür farkettiğim aynısı.
Sadece hız sınırlarımız farklı. Dün 60 km üstünde seyrederken gaz pedalında hafif bir titreme ve motorda sürtme hissi vardı. Hatta gaza bastığımda ufak bir üflemeyi de ekleyebilirim bütün bunlara. Klima açık olduğundan mevzuyu hep klimaya vermiştim, taa ki klimayı kapatana kadar.

Bisikletin arka tekerine pet şişe sıkıştırırsın da hem bi titreme hemde bir ses çıkar ya. Aynısı. Sadece o kadar kuvvetli değil.
Motoru sürekli dinlediğimden hemen farkına vardım, Yanımdakiler maalesef duymuyor. :evil:

Bugün Beykent'te ustayla beraber yokuş aşağı sürdük arabayı fakat sesi onlar duymadı, sonrasında moralim bozuldu bende çok zorlamadım. Pimpirikliğime verdim geri döndüm.

Derken; şimdi işten eve dönerken 40 km'nin üstünde bile gaz pedalında hafif titreme ve sürtme hissi arabada.

Motora bir şey olacak diye acayip korkuyorum. :cry:

Araçtaki belirtileri aşağıya yazayım da fikri olan, parçaları birleştiren birisi yardımcı olsun. Yoksa Askale'ye yatırmak zorunda kalacağım aracı. :cry: Yakında uzun yol var. Ve ses de titreme de kafayı takmayacak gibi değil.

-V kayışından dolayı olabilir mi? Çünkü sabahları v kayışından civ civ ses geliyor, fakat geçiyor 10sn içinde.
-Aracı çalıştırdıktan sonra 5 sn sonra dışarda bir benzin kokusu oluşuyor, bununla bir alakası var mıdır?
-Araçta hali hazırda geri vites veyahut ''0'' problemi mevcut? Baskı balata bununla beraber ona da sebep olmuş mudur?
-Aracın yağ değişimi için kartına 50k demişler, araç şuan 50,173 KM'de. Motor yağını değiştirmememle veyahut filtrelerle bir alakası olabilir mi?
-Benden önceki sahibinin dediğine göre diskleri ve balataları daha yeni değiştirmiş.
-Aracım LPG'li değil bu arada.

Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2015 00:16 

Daha önce aynı şekilde şüphelenip sanayide bilgisayara taktık baskı balata için fakat hiçbir şey çıkmadı. Bende en çok baskı balatadan olduğunu düşünüyorum.

Volan ile beraber olursa bana arabanın 5'te 1'i ne mal olur :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2015 17:17 

_opeth yazdı:
e madem beykent diyorsun benim dükkana gel beraber bakalım. Ben de Beylikdüzündeyim.

Kaça kadar dükkandasın :) İşten sonra eve geçip yanına uğrarım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2015 17:30 

İftardan önce yanındayım o zaman :) Vali Muammer Güler'den yukarıda mı aşağıda mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2015 22:29 

İftardan önce sevgili Vedat'la Beylikdüzü'nde yeni mekanında buluştuk. Yeniden hayırlı olsun diyelim.

Araca baktık, şöyle bir dolandık, yan koltuktan dinleyince bana da motordan değilde tekerleklerden geldiğini düşünmeye başladım. Oralarda bir yerde o sesi yapan şey :)

Vedat'ın uzun zaman Colt kullanması sorun sayısını en aza indirmeme yaradı. Yarın içimin rahatlaması için genede bir Askale'ye şöyle bir gözükeceğim uzun yola çıkmadan.

@_opeth Hacım yeniden çok teşekkürler :good:

Yarın sonucu buradan paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2015 13:46 

Öğle arası Askale'ye gittim. Sıcağı sıcağına yazayım.

Öncelikle Turgay Usta'ya çok teşekkürler emekleri için.

Bizim sağ ön porya bitmiş. Değişmesi gerekiyor dediler. Ramazan Usta Orjinal parça 980 + kdv, ithal parça 480 + kdv. Bütün bunlara 90 TL+ kdv 'de işçilik alırım dedi. Her ne kadar yetkili servis taraftarı olsamda tutarlar acayip pahalı geldi bana.

Buralardan fikir alıp kararımı öyle vereceğim. Dolayısıyla konuya kendi başlığından devam edelim :pardon:

viewtopic.php?f=8&t=5922

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 34 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: