Zaman: 16 Eki 2025 09:16

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 02:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: lancer 2015 AT
Meslek: gazeteci
Kan grubu: 0 pz
Arkadaslar sattigım obur arabam olan 2005 lancer oylesine temiz ve bakımlıydı ki daha araba 2 yıllıktı adamın biri trafikte yeni mi boyattınız diye sordu.Yoo 2 yıllık arabanın nesi boyanacak demistim sonra olaylar corap sokugu gibi gelmeye basladı.Bazıları arabayı gorunce pelerin gormus boga gibi hareketler yapmalar tuhaf laf atmalar biraz hızlı kalksan pesine dusmeler falan derken karakolda biten adli olarak sonuclanan bir kac olayım olmustur.Gazeteci olarak isin sosyal yapısına baktıgımızda diger arac suruculeri Lancerların iyi araba oldugunu bilmekteler.Hatta cebine 15 lira koyan gelip arabaya talip olanları da yavasca baska yonlere dogru yolladıgım olmustur.Biliyorlar bilmesine ama 20 bin liralık arabanın isletim ve bakım giderlerini karsılayamayacak tipler bu tur trafik denyoları.Millette hasıl olan kıskanclık dalgasının bizim sahile vuranları.Bunlar gidip bi E36 nın yanında boyle yapmazlar cunku dayak yerler.Adam biliyordur icindekine bakınca anlar.Cunku bunların meslegi budur.Yeni aracta da durum pek farklı degil dogancılar falan artık yok ama kasanın hayranı olup da 2.el kaygısıyla Lancer almayanların zortik hareketleri yine suruyor. :gamer:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 02:38 
Kullanıcı avatarı

Simdi gerceklerden konusursak eski kasaların tanıtımını yapmayan Temsa belini Toyota uretmeye baglamısti.Ancak bu ulkede Opel gibi bir devin pılısını pırtısını toplayıp İspanyaya gidisini gozardı ettiler.Toyota da kalite kontrol muhendisi arkadasım bir Japon Naoto Ohtsuki uretimde aksaklıklar oldugunu soylediginde sasırmıstim.Neydi bunlar.Bunlar klasik Turk insanı tripleriydi sallamamazlık elestiri kabul etmemem ozguven eksikligi gibi Japon inancına aykırı durumlardı.Sabancı bu islerin hakkından gelemeyince fabrikanın altına bi kalıp sabun koyup oyle bir ittiler ki Japonlar artık kendi uretimlerini de kendileri yapmaya basladılar.Asyalı olmak tarihi bagların kurulmus olması gibi nedenler vurusmadan cekilmemek gibi karakterler yuzunden ulkeden ayrılmadılar.Temsaya kaldı Canter Safir otobus ama is isten gecti.Kullanıcı portfoyu kulturel anlamda fiyat kalite bilinci anlamında bilincli insanlar yine Mitsubishi binek arac almaya devam ettiler.Japonların jesti ise gumruk ve navlun masraflarının bir cok bolumunu kendilerinin karsılamasıyla oldu.Bakınız yurt dısı satıs fiyatlarına diger markalarla oldugu gibi bir fark gormezsiniz.Gurcistan Romanya Bulgaristan ve Polonya da araclar ulkemiz uzerinden yapılan sevkiyatlardır.Ancak Warsaw da Polonyada siz Lancerinizin bakım ucretini burdakinin yarısı olarak odersiniz.Tam yarısı.Yaptırdıgım icicn soyluyorum.M itsubishi lancer bu destek olmadan satılsa sen arabayı golf parasına alırsın bu kesin.Ama aracın ucuz satılmasında soyle bir melanet laf ortaya atılıyor.Ucuzdur vardır bir illeti.Yoktur kardesim pek coguna gore bizimkiler arabadır.Malesef bu ucuzcu yaklasım 2 el piyasasını uzmustur.Sahipleri ucuz almıs ama pahalı isletim gideri odemistir.Arabaya tup takarsın satarken derttir kac binde takıldı.Takmazsın tupsuz abi daha benim masrafım olacak.Bunları ve bu gibi b.ktan durumu defalarca yasadım.Lancer alamayan da yolda doganıyla skodası ile gelir salca olur sonra.Yani arkadaslar marka prestiji onemlidir ama getiren firma daha onemlidir.Bosuna umut yok Temsa Mitsubishiyi bırakma yok satacagız falan dendi satamazlar da alan da olmaz Mercedes otobus sektorunde yolu kimseye vermez anca iste midi bus ve Canter le yola devam ederler.L200 meselesi ise muammadır araclar Thailand ve Malezya fabrikasında uretilirler.Buraya gelirler.Oysa burada uretilmez mi bal gibi de...Ama Temsa bu isi burada yaparsa Toyota ornegi olusur diyedir Japonun korkusu.Konu uzar ama Mitsubishiyi binek aracta bilen alır.Marka guveni yuksek bie firmdır.Gemi de yapar uzaya uydu da yollar kalem de yapar ucak da.USA nın Pearl Harbour baskınını yediginde pasifik donanmasını cokertenler de Mitsubishi A6M P Zerolardır.Samuray ailedir Shinto dinindedirler devletleriyle sıkıntıları yoktur.Bu da marka guveninde onemlidir.Ama b.k atmaya devam edilir araclarımız bunun tek sebebi de ulasılamayan ete mundar denmesi zihniyeti ve toplumsal hazımsızlıgın mikro bir ornegidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 02:40 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Birde bunların şu versiyonu var. Forumda da vardır gerçi çevremde de var. Kimse alınmasın :) Aracı 10 bine alıyorlar bir 10 bin modifiyeye ayırıyorlar feket ve lakin benzin alacak para yoktur. Yollarda karı gıza artizlik yaparlar. Böyle lancer vs görünce tahrik olurlar rahatsız ederler. Lancer varken çok başıma geliyordu benimde. Bazen tahrike geldiğim olmuştu da şimdi bakıyorum ne gerek var :)

Bu tiplerin bazıları araca bakım bile yaptırmazlar. Nasıl olsa satıcam yeni alıcısına itelerler. Arabaya 50-60 bin verip en dandik lastiği takarlar vs.

Benim eleştirdiğim konu maddiyatla ilgili değil kafayla ilgili. Arkadaş alışmadık .. durmaz işte durmaz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 02:48 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar sizler de Anakinim gibi sıkıntılı durumlar yasadıysanız burdan yazın gulelim biraz.Seksi arabalarımız ne gibi tahrikler oluyor.Kimler deliriyor kimler seviyor.Yani bunlar pic kasa tabir edilen bir BMW liye bunları yapmazlar da gelir bize bulasırlar.Konusalım az yahu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 02:49 

Verdiğiniz bilgiler çok önemli. Mitsubishi sahibi olanlar olaylar birde bu perspektiften bakmalılar. Ucuz kötüdür diye bir ön yargı var maalesef. Bilmeyen almasın zaten. Artık ben çevreme övmüyorum aracımı. Piyasası artmasın f/p alalım binelim... Özel insanlar özel araçlar kullansın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 03:10 
Kullanıcı avatarı

İBA otomotivin kurucularında otomobil ve Mitsubishi duayeni Ahmet Amca bir Mitsubishi muhendisiyle tanısmıs.Markanın ulkemizdeki ilk yılları...Muhendise kac yıldır Mitsubishide calısıyorsun demis.26 yasındaki genc japon 24 yıldır cevabını vermis.Yani ise 2 yasında girmis.Babası annesi kardeleri ma aile burdalar dusunsenize insana yapılan yatırımı.Burdad da aclık sınırında yasamak istemeyen Renault iscilerini dusunun daha dun iyi bi sopa yediler polisten.Megana biner misiniz.Ona da binmeli.Bir koyde iki bakkal varsa ikisinden de alıs veris yap diyen Ahmet Amcam bana baska servisleri de denememi soylemisti.Mutevazılık mı aslan yureklilik mi siz karar verin.2004 yılında getirttigi ve Temsaya iade etmek zorunda kaldıgı amortisor takımlarını kolilerken 2014 yılındaydık.Soyle dedi iste Mitsubishi boyle araba yapar 10 yılda amortisoru bile patmaz.258 binde sattıgım aracımın amortisorleri halen saglamdı hem de ulke sartlarında.Simdilerde wv den birileriyle konustum da araclarda arızadan gecilmiyormus.Salınım konusundaki hilelerin ceremesini ceken isciler demek ki ellerinden gelenin hepsini yapmıyor demektir bu.Marka imajı budur dostlar zor kazanılır kolay kaybedilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 14:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
ben boşverdim, "o kadar alanın bir bildiği vardır" minvalinde jetta jütta alıp gözlerini lancer'ımdan alamayan insanları :) hayır gerçekten benimle aynı duygu/düşüncede olan insan binsin jetta'sına başgan, o ayrı...

toplumun seviyesi her alanda olduğu gibi otomotiv'de de kendini göstermekte.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 23:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Şimdi soruyorum
Lancer (genel olarak mitsubishi ) aldınız diye başınız çok agridimi ?
Araciniz zirt pirt bozulduğu oldumu ?
Çok mu yakıt yakıyor ?
Servis ücretleri bakım giderleri tamir işçiliği çokmu pahalı?
Parçalar çok pahalı ve bulunmuyormu?
Aracınız donanımsal olarak fukarami ?
Aracınızin yol tutuşu ve yol güvenliği kötü mü?
Aracınızi sürmek çok sıkıcı mı ?
Tipi bozukmu ?
Aracınızin ikinci eli yavasmi ve çok mu değer kaybı var ?
bu soruların cevabını son soru hariç kesinlikle hayır diye cevapladiysaniz sorun nerede ?
Son soruda aslında hayır ancak tabi bir Honda da değil diyemi cevapladiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2016 23:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
Akif bey çok güzel tespitler. Lancer alıpta pişman olan yoktur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2016 00:11 
Kullanıcı avatarı

Bende onu diyorum sorun lancer de yada mitsubishi de değil sorun beyinlerde algılarda
2005 Honda civice 40000 lira istenirse ve de alan olursa artık sorun nerede siz söyleyin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2016 11:47 

Jawserdi yazdı:
Akif bey çok güzel tespitler. Lancer alıpta pişman olan yoktur.

Lancer satıp da pişman olan var ben gibi :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2016 12:29 
Kullanıcı avatarı

asx i alırken bayide lanceri inceleme fırsatım oldu otomatik vitesti içine bindim o an o araca vuruldum neredeyse asx den vazgeçip lancer alacaktım ancak asx daha ağır bastı .
inanın imkanım olsa sırf zevkine bir lancer alırım :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2016 12:53 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Kıraç'ın Tarkan için söylediği bir söz geldi aklıma: Tarkan bu milletin ikiyüzlülüğüdür. hiç kimse oğlunun Tarkan gibi olmasını istemez ama en çok onun albümünün alır. bu anlamda mitsubishi ve volvo da herkesin takdir ettiği ama bi sebepten almadığı araçlardır. Barış Manço yu herkes sever takdir eder ama Albümleri Tarkanın yarısı satmazdı.
Neden böyle ikircikli bir toplumuz çözemedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2016 13:12 

Asya veya Ortadoğu toplumunun genel karakteristiği bence. Genlerimiz de bir sorun var :) Takiye hat safkada. Damarlarımıza işlemiş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2016 10:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
İba dan Alpaslan beyle bi akşam telefonda görüştüğümüz 3.2 DID Pajeroları sordum. (Buradan kendisine selamlar)
çünkü sahibindende 170k km den aşağı pajero yok.
aldığım yanıt beni şok etti, beynimden vurulmuşa döndüm.
Bir abimizi 2003 model Pajore 3.2 si var, ilk sahibi, geçende 740.000 ininci bakımını yaptık dedi :)
motor hiç açılmamış ve 450 binde zincir değişmiş sadece.
buyrun buradan yakın.

İstanbul trafiğinde olanlar bilir, araçların yarısı kiralık, plakalıklardan anlaşılır.
milletin kiralayarak bindiği arabaya para verip alamam da binemem de...
biraz farkımız olsun ;)

yemişim piyasasını, ölümlü dünyada kaç senemiz var, en fazla kaç araca bineriz, en fazla ne kadar zarar ederiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2016 22:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Alın size bir anı:
Afyonda yaşadığım dönemde işten eve giderken çevre yolu otogar kavşağında kırmızı ışıkta durdum. O zamanlar arabada evo x body kit vardı. Yaz günü cam açık. Yanımda bir tane Audi TT durdu. Yolcu tarafının camını açtı. "Abi, bir sonraki ışıklara kadar var mısın" dedi. Ulen adamın altında Audi TT var. Bizim arabayı bodykitten evo sandı. Şimdi yok desen korku sanacak, kalksan herif evo yedim diye hava basacak... Döndüm dedim ki "Kardeş, arabada nos var. Hiç yorma beni" diye attım bi cevap. Çocuğun tepki "Abi kusura bakma o zaman, özür dilerim" dedi. Camı kapattı. O arada yeşil yandı. Ben de ağır ağır kalktım 80 km yi geçmeden otele kadar gittim. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2016 22:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Başka bir anı daha...
Bu kez Silifke Susanoğlu'nda tatildeyiz. Babamla birlikte bir yere gitti arabayala. Tam ana caddeye çıkacağız beklerken yanımızdan iki tane genç geçti. Arabayı görünce çocuklardan biri diğerine "A.q. arabamı lan bu" diye seslendi. Babam da zaten kızıyor bodykit falan işlerine... Hemen yapıştırdı tabi babam lafı "Bak gördünmü, küfürü bastı geçti çocuk arabana, sen beğeniyon ama millet araba yerine bile koymuyor" diye... Gülümsemekten öteye gidemedim. "haklısın babacım" demekle yetinebildim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: