Zaman: 04 Haz 2026 18:48

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 02:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
umera yazdı:
Detayları aktardığın için tşk. ediyorum.
...
Bir kaza geçirdim şimdiye kadar her araca bindiğimde gözümün önüne getiririm o manzarayı. Oğlumun ağlayışını. Ve bakıyorum ayağım kaz tüyü gibi hafifliyor gayri iradi.

Allah(cc)görünen,görünmeyen her türlü kazadan bizleri muhafaza etsin.

Amiin, amin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 13:53 
Kullanıcı avatarı

Ali merhaba.
Telefon numaranı kaybettim. Geçen ay telefonumdan yanlışlıkla rehberim silindi. Geçen başına gelen tatsız olay için çok üzüldüm. Çok sinir bozucu bir olay yaşamışsın. Geçmiş olsun. Çocuk aileden ne şekil terbiye alırsa o çerçevede hareket edebilir ancak. Bunların aileleri terbiyesiz asıl. Çok sıkma artık canını. Olan olmuş artık. Canın sağolsun kardeşim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 14:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: carisma 1.6 Avance
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A-
Bugün LPG taktırıyorum. Forumdaki arkadaşların tavsiyeleri için teşekkür ederim. ATİKER tavsiye edilmişti ben de onu taktırıyorum. Simit tank farkı almıyorlar. 99*10 taksit. LPG göstergesi için süper bir yer buldum. Direksiyonun sağ alt tarafındaki çukur bir boşluk var oraya koyduruyorum. Resmini ekleyeceğim. Performansla ilgili izlenimlerimi forumda paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 14:34 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
makgun yazdı:
Bugün LPG taktırıyorum. Forumdaki arkadaşların tavsiyeleri için teşekkür ederim. ATİKER tavsiye edilmişti ben de onu taktırıyorum. Simit tank farkı almıyorlar. 99*10 taksit. LPG göstergesi için süper bir yer buldum. Direksiyonun sağ alt tarafındaki çukur bir boşluk var oraya koyduruyorum. Resmini ekleyeceğim. Performansla ilgili izlenimlerimi forumda paylaşırım.

Hayırlı olsun,
LPG göstergesi için bulduğunuz yeri, LPG' li Carismacıların %99' u daha önce bulmuştu.
Ama hakikaten çok güzel bir yer. Sonradan takılma bir ekipman olduğu için sırıtmıyor.

@mustafa,
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Bir şekilde unuttuk artık. Arabayı satıp 131 alacağım, kesin kararımı verdim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 15:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
s.a.
öncelikle ali bey geçmiş olsun aracına sevdalı birisi için üzücü bir durum Allah beterinden korusun.
umera hocam
benim aracın motor kısmıda böyle idi hatta ben daha sonra motor silk koydurdum ancak bariz bir fark göremedim gerçi motordaki sürtünen parçaları dedikleri gibi korusun bana yeter. aklıma kirli motorlar için bir fikir geldi . motor iç blok temizleyicisi kullanılsa nasıl olur. hatta 416 sı olan bir arkadaş kullanmıştı çıkan yağı görünce usta bile şaşımış. bir nevi balçık gibi olan pislikleri bile temizlemiş ancak dediğiniz gibi motor parçalarının üzerinde vernik gibi bir kaplama varsa temizleyici buna zarar verir mi bilmiyorum. bu arada 416 sı olan arkadaş net bir fark göremediğini söylemişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 15:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
ayrıca lastik konusunda petlas kullanan var mı. kulananlar izlenimlerini aktarırsa memnun olurum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 15:39 

kupelioglu yazdı:
ayrıca lastik konusunda petlas kullanan var mı. kulananlar izlenimlerini aktarırsa memnun olurum

Dilekleriniz için teşekkürler.
Petlas marka lastiği Spring arabamızda kullanmıştık. Öncesinde Pirelli vardı. Oldukça memnun kalmıştık. Yani Pirelli' ye nazaran bizi bayağı bir memnun etmişti.

Bence Pirelli, özellikle alt ve orta serileri 5 para etmez bir lastik.

Tavsiye olarak uygun fiyatlı ve kaliteli bir lastik olan (Carisma' da kullanmıştım) Lassa önerebilirim. Ebat olarak Carisma için 195-60-14 kullanıyordum, Impetus 2 almıştım. Çok memnundum...

Tercihe göre 185-65-14 alınabilir. Seçenek daha da artıyor.
Jant ebadı 15 olan araçlar için zaten yelpaze çok geniş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 19:07 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
@kupelioğlu
a.selam.
Eğer sizin araçta böyle idi ise sorun yok o zaman. Demek ki fabrikasyon bir durum söz konusu.
Temizleyicinin bu kaplamaya zarar vereceğini tahmin ediyorum. Daha önce de söyledim bez ile silince çıkıyordu.
Bor katkılarının hareketli aksama faydasının dışında bir artı katkısı olacağını sanmıyorum. Ne yağ yakan motorun yağ yakmasını engelleyebilir, ne de subab iticilerinin sesini kesebilir.
Hülasa kendim kullanmıyorum, kullanmasını da kimseye şimdiye kadar tavsiye etmedim.
Kalitelisinden yağı koyup, zamanında değiştirin hiç bir şey olmaz motora.
@makgun
Ali beyın dediği gibi o bölge ideal bir bölge ve hemen hemen butun carismalarda ordadır gaz göstergesi.
Hatta sizin yazıyı okuduktan sonra resım koyayım dedim ama fırsat bulamadım çekmeye.

Petlas konusunda tecrübesi olan arkadaşlar paylaşsınlar.
Kötü değilse en azından yerli bir firmaya katkımız olur ve gelişmesine vesile oluruz.
Sahibi Abdulkadir Özcan(Allah rahmet eylesin) Kızılcahamamlı, hayır sever bir vatandaştı.

Bu arada arkadaşlar Kızılcahamam demişken söyleyeyim.
Bir ay içerisinde Kızılcahamam müftülüğünde olacağım. Veri hazırlama memuru olarak oraya geçiyorum.
Yolu düşen bütün forumdaşları çayımı içmeye bekliyorum.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 21:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
@akerimoğlu

Geçmiş olsun.. İnsanoğlu çiğ süt emmiş, probis de versen bazen böyle şeyler olabiliyor.. Düşündüğüm kadar kötü değilmiş ama yine de bir çizik bile insanı sinir etmeye yeter siyah bir arabada..

Ayrıca son 3-4 sayfayı okudum da neler geçmiş.. Hatta biara 3-4 sayfa geri geldim, geçen aydan kalmadır bunlar dicektim, gördüm ki 3-4 gün olmuş :D Muhabbet akıcı olunca, sayfalar da taze kalmış :D

Bu arada turuncu motor vakası için ne diyorsunuz? Bor katkısı mı? yağ yakma mı? yoksa normal mi?

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 21:34 

@umera,
Bahattin Hocam çok mutlu oldum. Yeni görevinizde Allah C.C. yar ve yardımcınız olsun.

@SynTheSizer,
Doğan Hocam artık kararımızı verdik. İstanbul' da ikamet ettiğim sürece 131' den başka arabaya binmem :)
İlave olarak, bizim başlık forumdaki başka başlıklara benzemez. Arada bir damdan düşer gibi DH forumuna yazan 3. şahıslar oluyor tanışmadan etmeden ama, onlar da izleyen mesajlarında fakirhaneyi hemen sahipleniyorlar sağolsunlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 21:58 
Carisma Uzmanı

Ali bey çok tşk. ediyorum.
Allah razı olsun.

Bence murat'a falan bulaşmadan yine Proton'a göz atmakta yarar var.:)
Temiz bulup, alsaymışsınız demek ki çok isabetli olacaktı.
Ama vardır bunda da bir hayır. O zaman da başka şeyler olabılırdı.
Her musibet bizlere bir şeyler öğretiyor. Allah beterinden muhafaza etsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 22:03 

Hocam tamamıyla katılıyorum.
Şimdi proton desek nerden baksanız 7-9 arası bir rakama temizini bulup alırız.
Beni biliyorsunuz huylu bir insanım. Döşemesiydi, jantıydı, tüpüydü derken 3-4 harcarım. Etti mi sana 12-13. E bu para Carisma parası. Ne anladım o işten...

131 benim genç kızlık hayalim. Şöyle 1983 model, T stop bir doğan bulsam benim için 1.8 Lancer' den tatlı arabadır.
Usul usul 1-2 Bin TL harcar, klima neyin takrırır, orjinaline sadık kalarak geri kalanını toparlarım. Bir güzel nostalji yaparım...

Arabayı da 19.750' ye isteyen var. Karşıma geçip elimi sıksa 300-500 üstüne vereceğim... Ama henüz elimi tutmadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 22:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kupelioglu yazdı:

petlas ile aynı firmada üretilen starmax kullanıyorum. starmax petlastan bir adım daha iyiymiş. arkadaşa starmax aldırdım ve memnun kaldı. PARANIN HAKKINI VERİYOR. forumlarda petlas kış lastikleri övülüyor. pirelli yi çıkmacılar bile yıpranmasına bakmadan almam diyorlar: 2. elde tutulmayan bir lastik. ben çıkma satan prelli bayisine bile satamadım. yarın inşaalla kar lastiklerimi takacağım. arkalar prelli 65 yanak, önler de fulda cristal 60 yanak olacak. YANAK FARKI SORUN OLURMU??? (elimde bunlar var yoksa ortaya karışık istemedim: cristaller volvodan kalma prelliler pert öncesi araçta vardı. kazada sol ön parçalandı. ama elimdeki tüm kışlıkların dişleri sadece bir kış hemen hemen 6 aylık-1 yıllık kullanılmış. sanırım elimde fazladan 1 adet prelli 195*65* 15 kış lastiğim var 6 aylık kullanılmış sadece 1 mm. yıpranma var isteyene mitsu kardeşliği hatırına korgo bedeli karşılığı verebilirim.)
klima/polen meselesini ben alpay ustaya sormuştum (2001 carisma 1.6) poen filtresi yok ama klima temizleme spreyleri var. hem temizler hem de daha soğuk üflemeyi sağlar demişti. ferhat usta yanımdaydı hemen sprey uyguladık ve gerçekten serinliği arrtı. geçenlerde yeni bir klima temizleme ürünü gelmiş. (tüv markaydı sanırım) köpüren bir yapısı var ızgaralar dolana kadar köpük sıkıyorsun. adeti 30 TL. yaklaşık5-6 kere uygulaya biliyorsun. köpük tüm sisteme temas ettiği için daha iyi temizliyor ama pek serinlik hissi vermiyor.

En son av.ilhami tarafından 07 Eki 2010 23:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 22:20 
Carisma Uzmanı

@akerimoğlu
7-8 arası tüpsüz temiz alınarak sadece ve sadece tüpe para verirseniz bence makul.
Bu paraya başka zaman ve zeminde sizinde dediğiniz gibi temiz carisma bulunmaz.Ancak döküntüler düşer.
Ki onlarda adamın ocağına incir ağacı dikerler.
Belli ki sizin ki dermansız dert. Platonik de diyebilir miyiz bilemiyorum:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 22:32 

av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:

petlas ile aynı firmada üretilen starmax kullanıyorum. starmax petlastan bir adım daha iyiymiş. arkadaşa starmax aldırdım ve memnun kaldı. PARANIN HAKKINI VERİYOR. forumlarda petlas kış lastikleri övülüyor. pirelli yi çıkmacılar bile yıpranmasına bakmadan almam diyorlar: 2. elde tutulmayan bir lastik. ben çıkma satan prelli bayisine bile satamadım. yarın inşaalla kar lastiklerimi takacağım. arkalar prelli 65 yanak, önler de fulda cristal 60 yanak olacak. YANAK FARKI SORUN OLURMU???
klima/polen meselesini ben alpay ustaya sormuştum (2001 carisma 1.6) poen filtresi yok ama klima temizleme spreyleri var. hem temizler hem de daha soğuk üflemeyi sağlar demişti. ferhat usta yanımdaydı hemen sprey uyguladık ve gerçekten serinliği arrtı. geçenlerde yeni bir klima temizleme ürünü gelmiş. (tüv markaydı sanırım) köpüren bir yapısı var ızgaralar dolana kadar köpük sıkıyorsun. adeti 30 TL. yaklaşık5-6 kere uygulaya biliyorsun. köpük tüm sisteme temas ettiği için daha iyi temizliyor ama pek serinlik hissi vermiyor.

Abi bahsettiğin temizlik meselesini herkes yapmalı o zaman. Hem solunum için, hem serinlik için...
Önler 60, arkalar 65 yanak olursa sorun olmaz. Araban zaten HB, arkalar da biraz daha yükselir tam at gibi olur :)

@umera,
Hocam 7-8 liraya temiz 416 GLXI bulsam alırım. Ama illa ki 2. araba olarak 100otuz1' i alacağım nasip olursa.
Bi de klima uydururum. Koltukları da krem deri, tamponlar miraffiori, jantlar papatya, T stop, yeşil filmli camlar...
Herşeyi orjinal...
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 22:52 
Carisma Uzmanı

:good:
Yakışır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2010 23:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yukarıdaki yazımı düzelttim. okuyun isteyene1 adet kış lastiği verecem. umera hocam isterse ateşleme bobinini de göndereyim ptt kargo adresi neydi?
araç inşaallah at gibi olur ben tavuk olmasından korkuyorum. :D
kerim hocam da inşaallah MURADına erer resimdeki modellere turbo inter cooler vs. modifiye yapıp çevre yollarında kapışıyorlar. bilgilerine

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 00:53 
Carisma Uzmanı

Zamanlama iyi oldu.
Adresi mesaj atıyorum.Bugün verirseniz p.tesi elimde olur.
Gönderirseniz forumdaşlar hatırına içini dışını bir inceleriz.

Kışlık lastik muhabbeti açılmışken bir tecrübe ve tavsiyemi paylaşayım.
Bir önceki ve ilk arabam 92 şahindi.
Görev yerimin rakımı 1300 metre. Şurda 15-20 gun sonra buralardan kar eksik olmaz.
Şahini 4 yıl bindim. İlk yıl kış geçmişti hemen hemen o yuzden kışlık kullanmadım.
2. yıl GoodYear ultraGrip 500 aldım iki adet.
Resim

Lastik ama ne lastik.
3 kış kullandım. Kar buz banamısın demedi.
Milletin pati çekip zincir takmak zorunda kaldığı yerlerde biz güle oynaya gidiyorduk.
Carismacı osman hocamada almıştık iki adet(Broadway)
Şahini satınca 2 sini 100 liraya sattım. Dişler oldugu gibi duruyor ve sertleşmedi.
Bir kötü tarafı var bu lastikler artık üretilmiyor. Bulmak çok zor.
Bulursam 2 adet daha alacağım.
Aklınızda bulunsun sorun lastikçinize bakalım ne diyecek.

Edit: resimde çiviler var. Çivi olmuyor yerleri mevcut isteğe bağlı uyguanabiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 01:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bende eski aracıma araştırıp fulda cristal almıştım. hem mişlenden ucuzdu hemde çivi delikleri vardı istersen taktırabiliyordun. uludağa giden taksiler takıyor denince ikna olmuıştum. sadece sesi biraz fazlaymış milletin çoğu o yüzden tercih etmiyormuş. ben de maksata uygun deyip almıştım. gerçekten zincire gerek kalmamıştı. millet yollarda kalırken ben basıp gidiyordum. fren denemesi yapınca da tabii düşük hızda, yola çakılıyordu. ama millete sorsan kış lastiği para tuzağı ne gerek var derler. çin malı hariç bence herkes bütçeye uygun almalı. ayrıca da lastiklerini biraz dinlendirmiş olur.
yarın ayrıca fren balatası alacağım. araştırmalarım TRW MARKA diyor. birçok marka alman/japon vs. fabrika montajda kullanıyormuş. bu konuda bilen/duyan/tavsiye var mı? (bu saatte sorulmayacak bir soru ama öğleye kadar zaman var)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2010 02:29 
Kullanıcı avatarı

trw yi al abi. ben biraz araştırmıştım. sağlam marka. ötme yapmaz. ses yapmaz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye