Zaman: 24 Eyl 2025 21:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Herkese Merhaba
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2017 01:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: Gökçe
Meslek: Otomotiv Mühendisi
Kan grubu: B+
Selamınaleyküm Mitsubishi Club ailesi :) Ben Emre. Malatya Darendeliyim. 24 yaşındayım. Bu sene Karabük üniversitesi otomotiv mühendisliği bölümünden mezun oldum. Küçüklükten beri inanılmaz bir araba merakım var ve altın sarısı sedan mitsubishi carisma aşığı bir insanım. İnşallah şubat ayında askerim.

Mitsubishi club ailesine katılmamı kısaca anlatayım. Bu sene mezun olduktan sonra çok severek bir carisma aldık. Aracın bendeki yeri bambaşkadır. Carismaların yeni çıktığı senelerde babam sedan lacivert bi Carisma almıştı eski makyajsız kasalardan. Daha sonra o aracı satmadan gidip yeni modelinden altın sarısı sedan bir carisma daha aldılar. O zamanlar küçüğüm ama her zamanki gibi arabalara olan merakım tavan :) Bu carismaya resmen aşık oldum. Daha yeni yeni aklımın yetmeye başladığı zamanlarda çok severek biniyoduk carismamıza. Dayımın düğününde gelin arabası falan yapmıştık :) Yaklaşık üç sene binebildik üçüncü senede ara sokakta bir kazada sağ önden büyük bir darbeyle aracımızın şasesine kadar eğildi. Çok şükür cana bişey gelmedi ama arabamıza da çok üzüldük. Babam o zamanki en iyi ustayı buldu gitti geldi bahşiş vererek yaptırdı. Ustalar harika iş çıkardılar ancak içine sinmedi satmak zorunda kaldı. Ondan sonra ne arabaya bindiysek o arabanın tadını alamadık. Aracımızın plakasına kadar özeldi hala hatırlarım. İnternetten plaka üzerinden ufak bir araştırma yapayım dedim, 34 DAF 44 bilemiyorum belki araç sahibi şuan aramızdadır :) Araç rizede 2008 yılında sahil yolunda el freni çekerek dönüş yaparken sol orta sütundan bir darbe daha almış baya büyük bir kazaya karışmış. Bakarken içimiz cız etti haliyle. Babama falan gösterdim baya üzüldük. Derken babam sahibindene bir baksana dedi var mı internette ne alemde fiyatları. Bakarken birkaç tane araca gidip bakma kararı aldık. İçlerinde bir tanesi altın sarısı tabikide sedan :) Aklımız o araçta ama seçenekleri de değerlendiriyoruz tabiki :) Hepsine baktıktan sonra Altın sarısı olan aracı almak için pazarlığa tutuştuk. Kendimizi bir anda böyle bi pazarlıkta bulduk ve hayırlısıyla aldık. Rüya gibi içimizde ukte kalan araca aynı renk aynı model olarak sahip olduk ve dolayısıyla Mitsubishi ailesine bir mistubishi carisma sahibi olarak katılmış oldum...

Bu arada aracı alır almaz talihsizlikler yaşadık sağ salıncağı kırdık yolda kaldık çok şükür şuan sadece ufak etefek eksiklerimiz kaldı problemlerimizi eksilerimizi sizinle paylaşarak yardımlaşarak tamamlamak için buradayım...

Resim

Resim

Resim

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Herkese Merhaba
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2017 07:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: talha
Araç: Outlander 2.4
Meslek: Memur
Hoş geldiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2017 10:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Hoşgeldiniz
geçmiş olsun.
Daha iyi arabalar üretilebilir ama hiçbir araç Carismadaki duygusal bağı sağlayamayacak.
Ben de kendimi bildim bileli araba sevdasındayım. çoğunuz bilmeyebilir: BiBip sakızlarındaki çıkartmaları biriktirirdik. daha sonraları Turbo sakızlarındaki çıkartmaları biriktirdik. hatta foto seri nolarını sırasıyla ezbere bilirdim.
Carismayı kasa olarak çok beğenirdim ancak özel ilgi uyandıran üretildiği yıllarda en sorunsuz araç seçilmesiydi. fiyatları da Türkiyede benim için alınabilir olunca kafama koydum. Ancak bişeye aşırı bağlanınca bir el olaya müdahele etti aldıktan 2 ay sonra kaza da perte çıktı. Kaskodan tamir masrafını alıp yine de binmeye devam ettim. daha sonrada bulunamayan bobin yakma sorunu yüzünden araç yürümez vaziyette bir ustaya yarı fiyatına sattım. 3 sene herşeye rağmen bindim. şanssızlıklar ve sorunlar yaşasam da hiç Carismama gücenmedim. ustam araçtaki asıl sorunu bulup tamir etti ve sattı. (lpg bağlantıları yanlışmış). Sattıktan sonra alan kişi daha sonraları "Allah senden razı olsun hiç sorun çıkartmıyor" demiş. Carisma benim için halen ayrı bir yere sahiptir: bizimkisi bir aşk hikayesi :(
https://www.youtube.com/watch?v=NCKvjIJP0lE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2017 11:12 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Emre aramıza Hoşgeldin...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2017 21:04 
Kullanıcı avatarı

Hoşbulduk abiler teşekkür ederim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ara 2017 21:09 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
Hoşgeldiniz
geçmiş olsun.
Daha iyi arabalar üretilebilir ama hiçbir araç Carismadaki duygusal bağı sağlayamayacak.
Ben de kendimi bildim bileli araba sevdasındayım. çoğunuz bilmeyebilir: BiBip sakızlarındaki çıkartmaları biriktirirdik. daha sonraları Turbo sakızlarındaki çıkartmaları biriktirdik. hatta foto seri nolarını sırasıyla ezbere bilirdim.
Carismayı kasa olarak çok beğenirdim ancak özel ilgi uyandıran üretildiği yıllarda en sorunsuz araç seçilmesiydi. fiyatları da Türkiyede benim için alınabilir olunca kafama koydum. Ancak bişeye aşırı bağlanınca bir el olaya müdahele etti aldıktan 2 ay sonra kaza da perte çıktı. Kaskodan tamir masrafını alıp yine de binmeye devam ettim. daha sonrada bulunamayan bobin yakma sorunu yüzünden araç yürümez vaziyette bir ustaya yarı fiyatına sattım. 3 sene herşeye rağmen bindim. şanssızlıklar ve sorunlar yaşasam da hiç Carismama gücenmedim. ustam araçtaki asıl sorunu bulup tamir etti ve sattı. (lpg bağlantıları yanlışmış). Sattıktan sonra alan kişi daha sonraları "Allah senden razı olsun hiç sorun çıkartmıyor" demiş. Carisma benim için halen ayrı bir yere sahiptir: bizimkisi bir aşk hikayesi :(
https://www.youtube.com/watch?v=NCKvjIJP0lE

Abi çok üzüldüm öncelikle geçmiş olsun. İnsanın içinde ukte kalıyo böyle durumlar. Gerçekten çok ayrı bağlar kurulabiliyo bazen bazı araçlarla. O araba bizdeyken kuzenimle yoldan geçen arabalara bakıp o araba senin bu araba benim yarışı yapardık. Mitsubishilerin hepsi benimdi kavga ederdik :) İnşallah yeniden içinize sinen bir carismanız olur :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ara 2017 11:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Meslek: memur
Kan grubu: A+
İnşallah diyelim. hayalimdir: çok param olunca eskiden sahip olduğum araçların hepsini geri almak.
yukarıdakileri yazarken üzülmeniz için değil sizi anladığımı göstermek istedim. yoksa sonuç olarak Allah bize Carisma nasip etmiş sevinmek lazım :) Ama gerçekten başka arkadaşlarımdan da duydum satarken ağlayan , karı koca üzülen: yani sadece erkekler de değil seven. başka forumlarda Carisma'lı nick görürseniz o ben olabilirim! Buradaki geçmişin hatırına buradaki ismimi değiştirmedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2017 00:29 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
İnşallah diyelim. hayalimdir: çok param olunca eskiden sahip olduğum araçların hepsini geri almak.
yukarıdakileri yazarken üzülmeniz için değil sizi anladığımı göstermek istedim. yoksa sonuç olarak Allah bize Carisma nasip etmiş sevinmek lazım :) Ama gerçekten başka arkadaşlarımdan da duydum satarken ağlayan , karı koca üzülen: yani sadece erkekler de değil seven. başka forumlarda Carisma'lı nick görürseniz o ben olabilirim! Buradaki geçmişin hatırına buradaki ismimi değiştirmedim

Tabiki de dediğiniz gibi bize carisma nasib edilmiş üzülmemek lazım :) yine yeniden sahip olabiliriz. Benim de hayallerim arasındadır böyle iz bırakan arabaların hepsini geri almak. Plakalarıyla birlikte geri alırız inşallah.
Arabalarla insanlar arasında duygusal bağ oluşmasına biraz karşıyım ama carisma bu tabuları yıkan bir araç :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2018 12:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çelik
Araç: mitsubishi
Meslek: bişimci
Kan grubu: ARH+
Uzun uzun hoş geldiniz o zaman D:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ]