Zaman: 24 Eyl 2025 21:50

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Konya'dan selamlar
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2018 23:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Elantra 4g61
Meslek: Öğretmen
Bende 4g61 elantra var açıkcası bunu 2.0 yapmak istiyorum yani 4g63 sonrasında da turbo falan aslında bu aralar çok git geldim mitsubishi eclipse için herkes elantra değer mi baba yadigarı olunca maalsef babam bakmadığı için düzeltmek bayağı bir zor oluyor yaklaşık 5000 tl masraf yaptım en ufak detaylarına kadar toplayaya çalışıyorum kırık parçaları çıkmacılardan alıyorum sağ olsunlar onlar da beni öpüyor. 4x4 bile düşünüyorum ama boyacının teki hocam saygım var uğraşına ama değer mi dedi orada aklım dank etti. sonrasında da eclipse arayışını girdim ama şu dönemde almak da riskli bir şeyler...Umarım faydalı olurum forumu. eğer arabayı satmazsam ilk işim cruise control ve abs takmak olacak..

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Konya'dan selamlar
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2018 09:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
Ustanız doğru demiş özellikle Turbolamak da işin içine girince aracınızı satıp turbo Outlander almak daha mantıklı gibi.
Cruise control niçin istiyorsunuz, daha önce kullandınız mı? ben de bir ara heves etmiştim ancak cc. olan bir araç alınca çok memnun kalmadım açıkcası. özellikle yakıt tasarrufu için istiyordum ama tasarrufunu görmedim. uzun yolda düz giderken de frene basma sollama gerekiyor derken. çok da bir kolaylığını görmedim. Ancak kız kardeşim çok beğenmiş. Demek istemem daha önce cc. kullandıysanız siz bilirsiniz ama kullanmadıysanız masrafa değer mi emin değilim.
Neticede araçla ilgilenmek kendinizden bişeyler katmak güzel bir uğraş; bütçenize uyduğu kadar yapabildiğinizi yapın, hevesinizi kırmayalım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2018 10:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: can
Araç: Outlander2003/2011 itfiş
Meslek: eskiborsacı
Hocam yeni mitsular özelliklerine göre pahalıya kaçıyor (onun yerine aynı paraya daha fazla özellikli 2. el diğer markaları tercih ederim) ve eski gibi sağlam sac kaliteleride yok. Özellik dersen ben biraz eski kafalıyım araç sağlam sorunsuz gitsin klimalı olsun ötesini pek önemsemem. Yeni araç da kullanmama rağmen, özellikleri kullanıyormusun desen... Hayır derim. O yüzden komşu vay desin gibi hisler varsa ondan kurtulmak önemli... Değmez...
Yeni araç almaktansa eskisine bakmak daha mantıklı. Çünkü yenisinin kasko parasına eskiyi full yaptırırsın.
CC işine bende ısınamadım ama konya gibi düz bi yerde sürekli araç kullanıyorsanız belki mantıklı olabilir. ABS olayı ise önemli bi özellik eski aracı revize yerine, daha yeni abs li 2. el araç almanız daha tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2018 11:51 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
Ustanız doğru demiş özellikle Turbolamak da işin içine girince aracınızı satıp turbo Outlander almak daha mantıklı gibi.
Cruise control niçin istiyorsunuz, daha önce kullandınız mı? ben de bir ara heves etmiştim ancak cc. olan bir araç alınca çok memnun kalmadım açıkcası. özellikle yakıt tasarrufu için istiyordum ama tasarrufunu görmedim. uzun yolda düz giderken de frene basma sollama gerekiyor derken. çok da bir kolaylığını görmedim. Ancak kız kardeşim çok beğenmiş. Demek istemem daha önce cc. kullandıysanız siz bilirsiniz ama kullanmadıysanız masrafa değer mi emin değilim.
Neticede araçla ilgilenmek kendinizden bişeyler katmaz güzel bir uğraş; bütçenize uyduğu kadar yapabildiğinizi yapın, hevesinizi kırmayalım :)

bence de kirmayin evt bu zevk icin ugrastigim bir arac CC kullandim baska arabam da var zaten ona turkiye’de ilkleri yaptim diyebilirim sonradan esp taktim mesela beyin degistirdim yagmur fsr sensoru icin yokis kalkis destegi taptim AFL fsr sistemini yaptim opel icin konusuyorum Turkiyedeki en full araba diyebilirim cok emek ve bilgi var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2018 12:09 
Kullanıcı avatarı

canztr yazdı:
Hocam yeni mitsular özelliklerine göre pahalıya kaçıyor (onun yerine aynı paraya daha fazla özellikli 2. el diğer markaları tercih ederim) ve eski gibi sağlam sac kaliteleride yok. Özellik dersen ben biraz eski kafalıyım araç sağlam sorunsuz gitsin klimalı olsun ötesini pek önemsemem. Yeni araç da kullanmama rağmen, özellikleri kullanıyormusun desen... Hayır derim. O yüzden komşu vay desin gibi hisler varsa ondan kurtulmak önemli... Değmez...
Yeni araç almaktansa eskisine bakmak daha mantıklı. Çünkü yenisinin kasko parasına eskiyi full yaptırırsın.
CC işine bende ısınamadım ama konya gibi düz bi yerde sürekli araç kullanıyorsanız belki mantıklı olabilir. ABS olayı ise önemli bi özellik eski aracı revize yerine, daha yeni abs li 2. el araç almanız daha tercih edilebilir diye düşünüyorum.

konya disina cikiyorum surekli sadece konyada yasamiyoruz:) elantrayi sevme nedenim tum tesisatlarin cekili olmasiydi bu beni sasirtti o yuzden hemen klima taktim canavar gibi de calisiyor kimse yapmak istemwdi kendim yaptim gerekli tesisat ve borularinkontrol ettikten sonra simdi klimali bir arabadan fsrki yok.. opelde tesisat yoktu mesela hepsini kendim sifirdan cektim o yuzden bu japan arabalarini cok seviyorum elantra guney kore ama sasi mitsu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2018 14:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bahsettiğiniz deneyimlere göre bizden daha iyi fikir sahibisiniz: siz daha iyi bilirsiniz.
Araç konusunda ben de F/P açısından Can abi gibi asgari donanımlı (ABS klima vs.) eski ve sağlam araç taraftarıyım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2018 15:44 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
Bahsettiğiniz deneyimlere göre bizden daha iyi fikir sahibisiniz: siz daha iyi bilirsiniz.
Araç konusunda ben de F/P açısından Can abi gibi asgari donanımlı (ABS klima vs.) eski ve sağlam araç taraftarıyım.

estg..öyle bir derdim yok paylaşmadan yanayım ama arabayla bir bağın olunca 98'den beri ister istemez öyle satayım absli bir araba alayım modunda olmuyor insan şimdilik turbo araştırmasına gireceğim hepsini yavaş yavaş oturtacam parçaları bulduktan sonra abs ve CC zorlamaz da turbo beni biraz zorlayacak 4g61T colt beynini elantraya göre kablolama yapmam gerekecek.. Belki de en çok beni üzecek konu bu..En kötü ihtimal dönüştürücü yapacağım. Benim corsada abs için yaptğım soket gibi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2018 08:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: talha
Meslek: Memur
Merhabalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2018 09:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sakroda yazdı:
av.ilhami yazdı:

estg..öyle bir derdim yok paylaşmadan yanayım ama arabayla bir bağın olunca 98'den beri ister istemez öyle satayım absli bir araba alayım modunda olmuyor insan şimdilik turbo araştırmasına gireceğim hepsini yavaş yavaş oturtacam parçaları bulduktan sonra abs ve CC zorlamaz da turbo beni biraz zorlayacak 4g61T colt beynini elantraya göre kablolama yapmam gerekecek.. Belki de en çok beni üzecek konu bu..En kötü ihtimal dönüştürücü yapacağım. Benim corsada abs için yaptğım soket gibi..

Kendi adıma söylemek gerekirse aracı alayım sonra satayım tarzında değilim. Ancak sizin kadar büyük projelere girme İmkanım yok. Ben daha çok sarfiyat malzemeleri (buji , yağ, filtre vs.) noktasında en iyisini bulma kullanmak isterim. hiç orjinal ürün takıntım yok. Bi de tasarruf iddiasında olan cihazları (VGT, eko66, Hidrojen) montajlamayı seviyorum: Sigara kullanmadığım için bu tip Cihazlara para vermekten korkmam: sigara parasına diye.

Onlar neyse de Talha abiye hiç yakıştıramadım: insan hemşehrisine kuru kuruya Merhaba diye geçiştirir mi yaw :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2018 13:27 
Kullanıcı avatarı

tilki yazdı:
Merhabalar.

Merhaba :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2018 15:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sakroda yazdı:
tilki yazdı:
Merhabalar.

al birine vur ötekine İnsan bi neresindensin falan bi sorar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2018 15:25 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
sakroda yazdı:
tilki yazdı:
Merhabalar.

al birine vur ötekine İnsan bi neresindensin falan bi sorar :D

ya selçuklu ya meramdır:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2018 08:18 
Kullanıcı avatarı

Hem selçuklu hem meram :D

İş yerlerim selçukluda
Ev Meram'da...

Mustafa hocam siz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2019 21:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: erden
Araç: lancer 2011
Meslek: öğretmen
Merhaba herkese, ben de Meram'dayım. Daha önceden Lancer 2005'im vardı. O zaman Kırıkkale'deydim ve tanıdık ustam vardı hiç olmazsa Ankara'ya gidiyordum. Şimdi 2011 Lancer'ım var. Konya'da mitsubishi için önereceğiniz bi usta var mı? Saygılar herkese.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2019 10:35 
Kullanıcı avatarı

Ankaradan usta istiyorsan söyleyebilirim de . Konyada Talha var o sanırım bi tavsiyede bulunur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2019 13:07 
Kullanıcı avatarı

Sağ olun. Ankara'da kimi tavsiye edersiniz? Hayırlı günler herkese.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2019 15:01 
Kullanıcı avatarı

Talip Usta dışında gitmiyorum artık. Teknolojik bi şeyler olursa o zaman iba
Huzur Oto dan Talip Usta cebi : 0535 782 60 29 Navigasyonda Huzur Oto deyince başka şeylerde çıkabiliyor adresi vereyim Şaşmaz 2571 sk ( Eski 21 sk) No:8

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2019 17:48 
Kullanıcı avatarı

canztr yazdı:
Talip Usta dışında gitmiyorum artık. Teknolojik bi şeyler olursa o zaman iba
Huzur Oto dan Talip Usta cebi : 0535 782 60 29 Navigasyonda Huzur Oto deyince başka şeylerde çıkabiliyor adresi vereyim Şaşmaz 2571 sk ( Eski 21 sk) No:8

Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2019 08:27 
Kullanıcı avatarı

tuer yazdı:
Merhaba herkese, ben de Meram'dayım. Daha önceden Lancer 2005'im vardı. O zaman Kırıkkale'deydim ve tanıdık ustam vardı hiç olmazsa Ankara'ya gidiyordum. Şimdi 2011 Lancer'ım var. Konya'da mitsubishi için önereceğiniz bi usta var mı? Saygılar herkese.

konyada mitsubishi whatsapp grubu var orda tavsiye edilen 2 usta var.

Teknik auto garage : Uğur usta : 0545 519 30 34 (Anadolu sanayisinde )

Sinan usta var bide telefonu bilmiyorum ama oda anadolu sanayisinde ikiside mitsu konusunda uzman ve bu araçları sevdikleri için iyi ilgileniyorlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2019 12:00 
Kullanıcı avatarı

tilki yazdı:
tuer yazdı:

konyada mitsubishi whatsapp grubu var orda tavsiye edilen 2 usta var.

Teknik auto garage : Uğur usta : 0545 519 30 34 (Anadolu sanayisinde )

Sinan usta var bide telefonu bilmiyorum ama oda anadolu sanayisinde ikiside mitsu konusunda uzman ve bu araçları sevdikleri için iyi ilgileniyorlar

Teşekkür ederim bilgiler için sağ olun. Konya whatsapp grubuna üye misiniz siz de, ben de üye olabilir miyim oraya? Hayırlı günler.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: