Zaman: 05 Haz 2026 06:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2010 11:13 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Focus patates çıktı.
2.650 TL' lik ağır bir kazası var.
Aramaya devam.
2. el temiz araba bulmak imkansız gibi birşey. Çok şanslı olmak lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2010 13:38 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Valla kalan mıktarı nasıl göndereyım derken kargo işi bahane oldu:)
Cihaz dağıtıcıya verilmiş. Bugün elinizde demektir..

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2010 20:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
brkyildiz yazdı:
turgay arabanın bozulma işi yada soru sorma işi yada binme işi kişiden kişiye değişir ben arabama 5 kuruş koymadan 5 sene binebilirdim ama lastik sorduk soruşturduk aldık döşeme deri yaptırdım triger değiştirdim herkes bunlar japon bir şey olmaz değiştirme demişti direksiyon power 2 dk. ses çıkarıyodu sonra kesiyodu sıkıntı çıkarmıyodu ilerde sıkıntı çıkarır diye değiştim sol aks başı direksiyonu çevirirken kimsenin duymayacağı çok az tıkırt diye ses çıkarıyodu ben huylandım değiştim klima soğutuyodu ben memnun diildim ve gazı eksikmiş eklettirdim şarj dinamosu kayışı su yiyince arada ötüyodu değiştim bugün değişmesem 3 sene sonra yolda bırakacak frenleri bütün frencilere gösterdim hepsi iyi dedi ben farklı arabalarla kıyaslayınca memnun olmuyodum en sonunda bir usta tornaya gönderdi balata çaktı şu an bana göre idare eder şimdi zenon alacam alman veya japon bakıcam orjinalde paspas bulmaya çalışıyorum hee bunları yaptırmasaydımda yağını suyunu koyar devam ederdim birde aracı ne jkadar çok kullanırsan sıkıntı çıkar her gün 50 100 200 k.m. yapmış bir araçla haftada bir 20 k.m.yapmış araç bir olmaz bu iş biazda ihtiyaçlada alakalı ben ticaride kullanıyorum arabamı arka koltuğu yatırıyorum malzememi koyuyorum işe gidiyorum kartaldan da geniş oluyor sedan olsaydı almazdım mesela işimi görmezdi bugün ben çok görüyorum adam doğan şahin alıyor çok memnun yol tutuşu yok diyosun arabanın ben zaten 80 i geçmem diyor haftada bir çıkarıyor arabasını garajdan arıza yapmıyor diyor yapmaz tabii benim araç ölüsü günde 50 k.m. yol yapıyor yollar malum köstebek eşelemiş gibi her gün yap bakalım o yolu lastikte sorarsın hangi yağı koyacam diyede sorarsın alt takımdan şöyle böyle ses geliyor içerden şu gıcırtı geliyo diyede sorarsın

kesinlikle katılıyorum aracın masrafsız olması kulanıcıya göre değişir. bu arada aracımıza uygun paspas çok araştırdım ben bulamadım orta kalite bir paspası biraz oynayarak uydurdum bulursanız paylaşım bekliyorum malum bizim buralarda (kmaraş) imkanlar kısıtlı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2010 20:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
arkadaşlar uzun zamandır takip ettiğim ürün eko 66 kampanyaya girmiş 600+kdv den 300+kdv ye inmiş kullanıcılar çok memnun %20 tasarruf ve + 10-15 hp performans bu gidişle ben taktıracağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2010 21:44 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar uzun zamandır takip ettiğim ürün eko 66 kampanyaya girmiş 600+kdv den 300+kdv ye inmiş kullanıcılar çok memnun %20 tasarruf ve + 10-15 hp performans bu gidişle ben taktıracağım.

ben eski aracımda kullanmıştım hissedilir performans artışı oldu. tasarrufunu ise tam ölçmedim ama az çok tasarrufa faydası oluyor. ancak sabit yetkili servislari baya azaldı. seyyar satıcılık yapıyor artık :D (bursa daki ilk bayi ile arkadaş olmuştuk: bayiliklerini nasıl bittiğini biliyorum. cihazı taktırmadan önce de mucidi (ve patron) ile telefonda sorularımı cevaplamaya çalışmıştı ama bir odun66 tipinde biri olduğunu hissettirmişti. bu nedenle sabit bayilerle anlaşamamasını normal karşılıyorum. lakin içimde de bu nedenlerle soğuk66 lık oluştu. neyse cihaza lafım yok. yozgatlı (66'nın anlamı bu: memleketi) hemşerim esneklilten pek fazla anlamasa da adamın pardon aracın motorunu kızdırmayı :evil: ve iyi yakmayı başararak kendi yeteneklerine uygun bir cihaz yapmış. :D (naapiim arkadaşlar huyum kurusun taktım mı takıyom bazen insanları/cihazları)
bobin ve cihaz geldi. akşam geç vakit aldığımdan her ikisinide deneyemedim. cihaz 9 volt piile çalıştığından henüz pil alamadım. çalıştıramadım. cihaz sıfır görünümlü ama ekran camında önemsiz çizikler var ve camın iç tarafında küçük bir çöp/toz parçası var: herhalde montajlamada dikkatsizlik yapılmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 00:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Focus patates çıktı.
2.650 TL' lik ağır bir kazası var.
Aramaya devam.
2. el temiz araba bulmak imkansız gibi birşey. Çok şanslı olmak lazım.

abi bizim adanalı arkadaş (turanadam abimiz) 2001 modele17.5 vermeye razı olup pazarlıkla 15.5 e düşürdüm deyip sevinince dün bende aracımı (2001 model)sahibinden com. da 14ten dostlar alışverişte görsün deyip satışa çıkarttım. istersen sana 13990 olur: arabada çizik yok :D
ha dersen ki ford patetes ti ama senin ki patetes püresi ona da saygılıyım: patetesin her türlüsünü severim :D
ama unutma patetesime yağın (5-40) tuzun (orjinal bor power) en iyisini koyuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 01:55 

Uşaklar,
Bunlara nasıl inanabilirsiniz aklım almıyor.

Ünv' de okurken, mühendislik fakültesindeki bir arkadaşımın hocası demişti ki, "bırakın %25-%30' u, %5 tasarruf sağlayan bir sistem geliştirin, hepimiz köşeyi dönelim"

Bildiğim kadarıyla FSI, TDCI gibi teknolojiler dahi yakıtı %3-%5 azaltıyorlar, ki, dünyada devrim niteliğindedirler.

eko66 ile ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı' nın resmi internet sitesindeki kararını yazıyorum,

"22) 2007/108 – ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait “www.eko66.com” adlı internet sitesinde yayınlanan “Eko 66” adlı yakıt tasarruf cihazına ilişkin reklamlarda bahsi geçen “Motorunuzun performansını yükseltir. Yakıtta % 25-35 tasarruf. Aracınızın performansını % 25-35 yükseltir” ifadelerinin bilimsel bir temelinin olmadığı anlaşılmış olup;
Bu durumun 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir. "

Kaynak: http://e-imza.sanayi.gov.tr/webedit/goz ... yfaNo=3712

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 02:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

%25-30 bence de hikaye o yüzden hiç tasarrufunu övmedim. ama motoru rahatlattığını söyleyebilirim ki kullandığım aracın yetkili servisi de motor performansına olumlu yönde etkilemiş dediydi. ama mucize değil tabii tasarruf uzun yolda bence en fazla %5 di ve performansda diyelim 5 beygir. motora katkısı düşük devirlerde olup motor daha çabuk toparlanırken 5 vitesten itibaren cihazın katkısını hiç hissetmedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 09:54 

Uşaklar,
Mazda 323...
Bu araba hakkında bilgisi olan var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Araç: carisma
Kan grubu: brh
Selam:Eko66 kullanıp muzdarip olan biri olarak yazmak istedim.Tamamiyle aldatmaca,bir yıl boyunca yeterli km yapmadın,hava filtreni degiştir vb sözlerle oyalandın.Sanayi bakanlıgına sikayet edecem deyince Ankaraya gelip cihazda yanlış baglantı var cihazı degiştirecez ve degiştirdiler sonuç yine yok,tasarruf yalan.Şikayetim com listesinden aratıp bakın lütfen ne kadar madur var.Hepinize kolay gelsin,kazasız arızasız günler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 13:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Uşaklar,
Mazda 323...
Bu araba hakkında bilgisi olan var mı?

kalite/fiyat açısından uygun ama 6 ay sonra satacaksan 2. el olayı seni üzebilir: carisma nın C segmenti gibi düşünebiliriz yani. alır mıyım: ben alırım, demekki piyasası yok :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 13:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ertan yazdı:
Selam:Eko66 kullanıp muzdarip olan biri olarak yazmak istedim.Tamamiyle aldatmaca,bir yıl boyunca yeterli km yapmadın,hava filtreni degiştir vb sözlerle oyalandın.Sanayi bakanlıgına sikayet edecem deyince Ankaraya gelip cihazda yanlış baglantı var cihazı degiştirecez ve degiştirdiler sonuç yine yok,tasarruf yalan.Şikayetim com listesinden aratıp bakın lütfen ne kadar madur var.Hepinize kolay gelsin,kazasız arızasız günler dilerim.

takdırdığınız zaman gaz pedalında az-çok sertleşme olmuşmuydu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 15:50 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
İlhami bey hayırlı olsun.
Umarım ciddi bir durum yok cihazda.
Eğer ciddi bir durum var ise satıcı ile iletişime geçerim.
Olumsuz yorum dedim mi aklı çıkar onların...
Bizim sitelerde ki gibi uyduruk olmuyor.
Denediniz mi?

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2010 16:21 
Kullanıcı avatarı

İlhami bey,ben ilk takıldıgında pisikolojik olarak dünyanın essiz cihazı gibi görmemden dolayı fark etmedim.Kullandıkça söylenenlerin boş oldugunu anladım.Fakat olan 600tl oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2010 00:52 
Kullanıcı avatarı

Araç: carisma 1.6 GLX
Zaten şirketin isminde hayır yok(ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti.) ne olursa yaparım abi misali.

akerimoglu yazdı:
Uşaklar,
Bunlara nasıl inanabilirsiniz aklım almıyor.

Ünv' de okurken, mühendislik fakültesindeki bir arkadaşımın hocası demişti ki, "bırakın %25-%30' u, %5 tasarruf sağlayan bir sistem geliştirin, hepimiz köşeyi dönelim"

Bildiğim kadarıyla FSI, TDCI gibi teknolojiler dahi yakıtı %3-%5 azaltıyorlar, ki, dünyada devrim niteliğindedirler.

eko66 ile ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı' nın resmi internet sitesindeki kararını yazıyorum,

"22) 2007/108 – ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait “www.eko66.com” adlı internet sitesinde yayınlanan “Eko 66” adlı yakıt tasarruf cihazına ilişkin reklamlarda bahsi geçen “Motorunuzun performansını yükseltir. Yakıtta % 25-35 tasarruf. Aracınızın performansını % 25-35 yükseltir” ifadelerinin bilimsel bir temelinin olmadığı anlaşılmış olup;
Zaten şirketin adında hayır yok,ne olursa yaparım abi misali.
Bu durumun 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren ATM Madencilik Liman İşletmeciliği Kozmetik Turizm ve Prodüksiyon Yapımcılık San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir. "

Kaynak: http://e-imza.sanayi.gov.tr/webedit/goz ... yfaNo=3712

En son karizmatik tarafından 27 Kas 2010 00:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2010 00:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
İlhami bey hayırlı olsun.
Umarım ciddi bir durum yok cihazda.
Eğer ciddi bir durum var ise satıcı ile iletişime geçerim.
Olumsuz yorum dedim mi aklı çıkar onların...
Bizim sitelerde ki gibi uyduruk olmuyor.
Denediniz mi?

benim araçta hata silme işlemini yaptı. ecu ile bağlantı kurma sorunu yaşamadım. ancak 1.5 protonlarda (2 araçta denedik) ecu bağlantısını kuramadı. 1.6 larda 1.8 coupe de ve dizelde ecu bağlantısını kurdu. dizellerde abs yok. olsaydı abs li araçlarda sorun yok abs olmayanlarda bağlanma sorunu var diyecektim. mitsu yetkili servisteki cihaz (eski modelmiş)hepsinede başarılı olarak bağlanıyormuş mesela immobilizer anahtar tanıtımını yapıyormuş.
benim araçta bazı denemelerde başarısız oldum ama sanırım cihazı biraz tanımam gerekecek actuator mode kullanımını pek başaramadım otomatik vites konumunu da pek devreye sokamadım sanırım. araç ilk bağlantıyı yaparken ecu bağlantısı yapıyor ama işlemleri en baştan yapayım derken bağlantıyı sökmeden yaparsam ecu bağlanamadı ikazı verebiliyor. vs.
şimdilik dediğim gibi hata silme başarılı diğer hususlar ya cihazdan yada benden kaynaklanıyor ama en önemli sorun 1.5 protonlarda ecu bağlantısı gerçekleşmiyor???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2010 01:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ertan yazdı:
İlhami bey,ben ilk takıldıgında pisikolojik olarak dünyanın essiz cihazı gibi görmemden dolayı fark etmedim.Kullandıkça söylenenlerin boş oldugunu anladım.Fakat olan 600tl oldu.

bu yıl içinde bizimde bir arkadaş takdırdı. ilk başta memnundu ancak daha sonra ilk takdırdığım gibi değil dedi. hassas cihaz olabilir. benim araca montaj yapan usta şu an reno özel serviste çalışıyor. geçen günlerde (eko 66 ile bağlantısı kalmadı.) bir ara en iyi verimi wv (dod) grubta aldık demişti. demekki üretimde standart kalite tutturamadılar. dediğim gibi ben de performans rahatladı, gaz pedalı sertleşti vs. psikolojik olduğunu zannetmem çünkü başka bir usta (yetkili volberk) faydası olmuş dediydi. şu an da eski aracım abimde ve bayramda kullandım: gaz pedalı taş gibi ve virajlı dağ yolunda nerdeyse 4-5. vites yetti. kasa ağır ve 1.6 motor. bursadan bir arkadaş kartala lpgye takdırdı o da memnundu. hatta baya da iddialıydı ama tasarrufun uzun yolda olduğunu şehir içinde az olduğunu söylüyordu. aracı satınca söktürdü yenisinde kullanırım diye. SONUÇ: SAĞLAMCI ARKADAŞLAR ALMASIN BENİM GİBİ MERAKLILAR ALSIN ŞANSINA %50 (tabii %20vs. tasarruf beklemesin düşük devirlerde/rampada motoru toparlar uzun yoldada %5 yakıt tasarrufu diye alsınlar)
benim anlamadığım siz cihazı takdırırken nasıl psikolojik olarak dünyanın eşsiz cihazı diye takdırdınız: normalde acaba doğrumu yapıyorum kandırılıyormuyum şüpheleri ile takılır böyle cihazlar. ben öyle yaptım ve yaparım aldığım her cihazda en ufak sorunda cihaz hatalı mı acaba diye düşünürüm genelde de sorunun cihazdan olmadığı benim eksik bilgimden kaynaklandığı sonucuna ulaşsam da. yukarıda umera hocamla bahsettiğim diagnos cihaz için bile şüphelerim var ama biraz cihazı deneyelim diye bekliyorum: en iyi cihazı aldım psikolojisinde değilim. insanlara genelde güvenirim ama ürettikleri cihazlarda hata ararım, en azından bu konuda kendimi şansız hisseder bozuk olan gene bana geldi derim. hatta eko66yı alınca kısa sürede pedalda yumuşama hissettim servis sigortası bozulmuş deyip yenisini verdi sorun çözüldü. proton aracımda zavoli lpg taktırmıştım ondada vuruntu hissedince servisine gittim usta baktı ve ilkdefa sende başımıza geldi 1 tane enjektör bozulmuş dedi ve arıza çözüldü.
eko66yı savunur konuma düştüm ama sizler için bir fedakarlık daha yapayım yukarıda bahsettiğim yeni araca taktırmak için kartaldan eko66 yı söken arkadaştan rica edip kendi aracıma takdıracağım ve benzinde kullanıp sonuçları sizlere bildireceğim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2010 12:58 
Kullanıcı avatarı

En yakın arkadaşınız(makina mühendisi)aracında kullanıp%35 verim aldım der ve bu araçta birçok ilde demo tanıtımlarında kullanılırsa.....Şu anda carismamda zavoli lpg mevcut,memnunum tasarruf %50 ilk defa carisma ya bindigimdeki heyecanım hala devam etmekte,her sabah arabamı çalıştırdıgımdaki motor sesi en güzel müzikten daha hoş geliyor.Sizlere teşekür ederim özelliktede Umera hocama bu siteden tesadüf sonucu görüp carisma ile tanışmama vesile oldunuz.Kazasız saglıklı günlere.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2010 23:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

gerçekten carismanın sesi (sessizliği) üretim yılı yaptığı km. vs. düşünülünce harika!
mühendis arkadaşınızın arabası neydi? kendisi bayilik mi almıştı (kusura bakmayın siz cevapladıkça merakım artıyor)?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2010 22:52 

Kimsede ses yok.
Ben şu başlığı şöyle yukarıya bi taşıyayım :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye