Zaman: 05 Haz 2026 08:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 02:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
Aksaraydaki parcacıların cogunda var asagı yukarı aynı fıyatlardalar Benım sordugum ve trıger setını aldıgım yer ya uçar tıcaret yada vızyon otoydu yanı soyle yerını bılıyorum ama ısmını hatırlayamadım.dedıgım gıbı fıyatları 130 - 90 arasında degısıyor baskı balatanın.
Valla genellıkle aynı yerden alıyorum yakıtı ve hep 97 oktan alıyorum benımde aklım almadı mısal 90 la sabıt gıdıyorum arabayı sankı arkadan tutup tutup bırakıyolar.Servıs hıc bısey yok dıyor benım usta dedıgım gıbı benzın fıltresı veya atesleme bobını dıyor.Kafam karıstı cok fazla kurcalatmakta ıstemıyorum ama arabamda ters gıen bıseyller var bu egr valfı temızlenıyormu bırde onu temızletmeyı dusunuyorum.ayrıca katalıtık konvertorun doldugunu nerden anlarım bılen varmı veya onun boyle bır arıza cıkartma ıhtımalı varmı acaba ?

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 14:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
akerimoglu yazdı:
Tamam abi bizi tespit ettiniz, daha sesimi çıkarmıyorum :)

Abi cihazı bu şekilde sağlıklı test edemeyiz.
EKO66 montajsız halde iken ortalama yakıt değerini kenara yazıver.
Daha sonra öyle 20-30 KM kullanımla değil, depoyu fulleyip km sıfırla. Sonra depo bittiğinde tekrar gidip fulle.
Kaç TL' lik yakıt aldıysan yaptığın KM' ye böl.
Sonra EKO66 hariç değerler ile karşılaştıralım :)

acil tarafından kabaca böyle yaptım. lakin depo bittiğinde boş depoyla nasıl fullemeye gidecem onu anlayamadım :D
depo dibindeki pislikler ne olacak: verin binTL pompa parası hemen deneyelim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 17:09 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Alıntı:
Valla genellıkle aynı yerden alıyorum yakıtı ve hep 97 oktan alıyorum benımde aklım almadı mısal 90 la sabıt gıdıyorum arabayı sankı arkadan tutup tutup bırakıyolar.Servıs hıc bısey yok dıyor benım usta dedıgım gıbı benzın fıltresı veya atesleme bobını dıyor.Kafam karıstı cok fazla kurcalatmakta ıstemıyorum ama arabamda ters gıen bıseyller var bu egr valfı temızlenıyormu bırde onu temızletmeyı dusunuyorum.ayrıca katalıtık konvertorun doldugunu nerden anlarım bılen varmı veya onun boyle bır arıza cıkartma ıhtımalı varmı acaba ?

@tburon
Bunun birebir aynisi benim de basima geldi bir kac ay once. (Eski mesajlarda vardir yazdiklarim, bi bakin isterseniz.) O zaman kendi ustam bos yere benzin pompasini degistirtti. Yetkli servis atesleme bobinlerinin bagli oldugu kucucuk bir sensor var ondandir deyip, 200 TL, onu degistirtti. Neticede hic bir sey degismedi. Hatta araba daha kotu hale geldi, gaz kesmeye basladi. O surecte zaten temiz olan bogaz kelebegini tekrar temizlettim, egr valfini sokturup (les gibiydi, kurum doluydu) temizlettim. Netice ayni.

Sonra ne mi oldu? Araba kendi kendine duzeldi.

Bu arada, gecen baska birsey sormak icin yeni bir ustaya gittim. Usta beni, ben onu tanimaz. Arabami da bilmez. Adam GDI Carismayi gorunce ilk cumle ne dedi biliyr musunuz? "Bu araba yaklasik 3000 devirde anlik kasilma yapiyor mu?" Nasil yani? Bogaz kelebeginin o taraflarda bir yerde bilmem bisey regulatoru varmis. O tikanirmis. Yenisi 2500 liraymis. Onu sokup temizliyorlarmis, Manifoldu ve silindir kapagini sokup kurum temizligi yapiyorlarmis, sorun cozuluyormus. Tabi bu is icin 400 lira civari para istedi.

Uzun sozun kisasi, bence arabayi bilen ustalar bu sorunun asil sebebini de biliyorlar da, yapmak icin biraz $$$ istiyorlar.

Bir de aradan bir soru, yakin vakittte (bir kac gun ya da hafta icinde yag degisimi yaptiniz mi? Onunla ilgili de bir teorim var ama paylasmak icin daha erken, once biraz saglama yapmam lazim.)

@umera

Hocam burada ustalara da guvenemez olduk. Bu bilmemne regulatoru temizleme, manifold sokme zor ismidir degil midir, 400 liralik ismidir bi anlativerseniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 19:48 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
akerimoglu yazdı:

Daha sonra öyle 20-30 KM kullanımla değil, depoyu fulleyip km sıfırla. Sonra depo bittiğinde tekrar gidip fulle.

acil tarafından kabaca böyle yaptım. lakin depo bittiğinde boş depoyla nasıl fullemeye gidecem onu anlayamadım :D

Abi depo bittiğinde derken, illa bitirmene gerek yok ki. İStersen deponun yarısı dururken gidip tekrar fulle.
Önemli olan, ful alıp gezip dolaştıktan sonra tekrar fulleyip (illa bitmesi gerekmiyor, ama en azından yarım depo gezip), alınan benzin TL' sini yapılan KM' ye bölmek. En sağlıklı ölçüm bu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 19:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
akerimoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
akerimoglu yazdı:

Abi depo bittiğinde derken, illa bitirmene gerek yok ki. İStersen deponun yarısı dururken gidip tekrar fulle.
Önemli olan, ful alıp gezip dolaştıktan sonra tekrar fulleyip (illa bitmesi gerekmiyor, ama en azından yarım depo gezip), alınan benzin TL' sini yapılan KM' ye bölmek. En sağlıklı ölçüm bu :)

aracı eskişehirden aldığımda gelirken ölçmüştüm (eskişehir-inegöl) ortalaması 5.89 idi. daha sonra hava filtresi değiştirdim. tam sentetik 5-40 kullanıyorum. bor katkısı kullanıyorum. nano cherger takdırdım. bunlarında şimdiye kadar ne kadar etkisi oldu ölçmedim. tabii 30bini aşan km. yaptım. şu an için şunu söyleyebilirim. bizim evin rampasaında 3bin devir olunca keyifli çıkıyordu.daha da devirlenmiyordu "D" modunda, dün 4bin deviri gördü rampada bana yeter: tasarruf meçhul, performans full :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 20:16 

Alıntı:
aracı eskişehirden aldığımda gelirken ölçmüştüm (eskişehir-inegöl) ortalaması 5.89 idi. daha sonra hava filtresi değiştirdim. tam sentetik 5-40 kullanıyorum. bor katkısı kullanıyorum. nano cherger takdırdım. bunlarında şimdiye kadar ne kadar etkisi oldu ölçmedim. tabii 30bini aşan km. yaptım. şu an için şunu söyleyebilirim. bizim evin rampasaında 3bin devir olunca keyifli çıkıyordu.daha da devirlenmiyordu "D" modunda, dün 4bin deviri gördü rampada bana yeter: tasarruf meçhul, performans full :good:

Bi de yakıt ölçümü yapabilsek, hemen alacağım cihazı abi. O kadar söyleyim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 23:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: şevki
Araç: karizmaglx
Kan grubu: 0rh+
slm .bende geldim.10 günlük karizmacıyım.inşallah birbirimizin fikirlerine yardımcı oluruz.1999 model glx hb.kazasız arızasız tüm karizmacılara slm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 03:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
gdi yazdı:
Alıntı:

@tburon
Bunun birebir aynisi benim de basima geldi bir kac ay once. (Eski mesajlarda vardir yazdiklarim, bi bakin isterseniz.) O zaman kendi ustam bos yere benzin pompasini degistirtti. Yetkli servis atesleme bobinlerinin bagli oldugu kucucuk bir sensor var ondandir deyip, 200 TL, onu degistirtti. Neticede hic bir sey degismedi. Hatta araba daha kotu hale geldi, gaz kesmeye basladi. O surecte zaten temiz olan bogaz kelebegini tekrar temizlettim, egr valfini sokturup (les gibiydi, kurum doluydu) temizlettim. Netice ayni.

Sonra ne mi oldu? Araba kendi kendine duzeldi.

Bu arada, gecen baska birsey sormak icin yeni bir ustaya gittim. Usta beni, ben onu tanimaz. Arabami da bilmez. Adam GDI Carismayi gorunce ilk cumle ne dedi biliyr musunuz? "Bu araba yaklasik 3000 devirde anlik kasilma yapiyor mu?" Nasil yani? Bogaz kelebeginin o taraflarda bir yerde bilmem bisey regulatoru varmis. O tikanirmis. Yenisi 2500 liraymis. Onu sokup temizliyorlarmis, Manifoldu ve silindir kapagini sokup kurum temizligi yapiyorlarmis, sorun cozuluyormus. Tabi bu is icin 400 lira civari para istedi.

Uzun sozun kisasi, bence arabayi bilen ustalar bu sorunun asil sebebini de biliyorlar da, yapmak icin biraz $$$ istiyorlar.

Bir de aradan bir soru, yakin vakittte (bir kac gun ya da hafta icinde yag degisimi yaptiniz mi? Onunla ilgili de bir teorim var ama paylasmak icin daha erken, once biraz saglama yapmam lazim.)

@umera

Hocam burada ustalara da guvenemez olduk. Bu bilmemne regulatoru temizleme, manifold sokme zor ismidir degil midir, 400 liralik ismidir bi anlativerseniz.

Valla sevgılı forumdasım en son yag degısımını servıste 4000 km once yaptırdım 0-50 mi 0-30 mu ne yag koydular tam sentetık yarında servısı zıyaret edıcem arka fren merkezımle alakalı bı sıkıntı var olmassa egr valfnıde bı temızletırım orda ve bu regulatorude sorarım yarın paylasırım ne dedıklerını teorınıde merak ettım acıkcası kazasız surusler...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 11:09 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
gdi yazdı:
Alıntı:

@umera

En son motoru indirmeye 400 lira istediklerinde kızıp kendim indirmiştim.
Nasıl bir regülatörden bahsediyor bilmiyorum ama sanırım tekelcilik niyetinde eleman.
Kimsenin bilmediğinin farkında sizin dediğiniz gibi ve emekten ziyade bilgiye para istiyor gibi.
Komple manifoldu söküp takmak 2 saat sürmez.
İmzamda ki sitede gdi temizliği fotografları detaylı mevcut.
Oradan fikir edinebilirsiniz.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 11:20 
Carisma Uzmanı

Regulatorun tam adını öğrenebilirseniz araştırabilirim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 11:42 

Benim de çok masraf var,
- Triger
- Arka fren pabuçları
- Buji
- Ön kolçak (çıkmacılardan Avance kolçak bakacağım, muhtemelen uyumludur)
- Hangi taraftan geldiğini anlayamadığım amortisör gıcırtısı.

bu konuda benim düşüncem 1.8 ile 1.6 pren pabuçları bence aynı olmalı. Her ikisi de 14' ve kampana, sizce doğru mudur? Hatta bir adım ileri gidip, proton ile 1.8 Carisma birbirine uyar mı diye size bi sorayım dedim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 12:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
arkadaşlar be nasip olursa yakında eko 66 taktırıcam. resmi kurumların test sonuçları yapılan yorumlar ve aradan seçtiğim yorum sahiplerini aradım. ben tatmin oldum. sonuçlarını her ölçüm yaptığımda paylaşırım. şu an araç yakıt giderlerini not alıyorum. aracımlpg li . dedikleri gibi yağ değişiminin 50.000 km ye varacak olması dediklerinin %50 si doğru olsa bile 25.000 km eder bu durumda bile belli bir kullanım neticesinde kendisini amorti eder. ayrıca araca katacağı performansı iple çekiyorum. bakalım hayırlısı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 12:24 
Carisma Uzmanı

akerimoglu yazdı:
bu konuda benim düşüncem 1.8 ile 1.6 pren pabuçları bence aynı olmalı. Her ikisi de 14' ve kampana, sizce doğru mudur? Hatta bir adım ileri gidip, proton ile 1.8 Carisma birbirine uyar mı diye size bi sorayım dedim...

Bu konuda sizinle aynı düşünmüyorum.
Protonlarda kullanılan tekerlek ve fren tetibatı Mitsubishi üretimi.
Carismalarda ise avrupa üretimi Markasını tam hatırlamamakla beraber "TRW" dir.
Uymama ihtimali yüksek.
Bu konularda otostart.com sitesine başvurabilirsiniz.
Mevcut ürünler arasında hangi araçlara uyumlu olduğu listelenmektedir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 14:43 

kupelioglu yazdı:
arkadaşlar be nasip olursa yakında eko 66 taktırıcam. resmi kurumların test sonuçları yapılan yorumlar ve aradan seçtiğim yorum sahiplerini aradım. ben tatmin oldum. sonuçlarını her ölçüm yaptığımda paylaşırım. şu an araç yakıt giderlerini not alıyorum. aracımlpg li . dedikleri gibi yağ değişiminin 50.000 km ye varacak olması dediklerinin %50 si doğru olsa bile 25.000 km eder bu durumda bile belli bir kullanım neticesinde kendisini amorti eder. ayrıca araca katacağı performansı iple çekiyorum. bakalım hayırlısı.

Hocam ben de sizin sonuçları iple çekiyorum.
Aman dikkat edelim, şu anki tüketimimizi ve performansımızı güzelce notlayalım.
Sonuç olarak kattığı mı var, yoksa aldatması mı var görelim.
Açıkçası ben %25' lere filan ihtimal vermiyorum.
Hadi hayırlısı diyelim.

@umera,
Abi peki 1.6 ile 1.8 fren pabuçlarının birbirine uyumlu olup olmayacağı konusundaki fikrinizi öğrenebilir miyim? Ben birebir aynı olduklarını düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 15:16 
Carisma Uzmanı

1.6 ve 1.8 ve hatta bütün 400 serisinin aynı.
Avance kasa ile aynı değil. Eski kasa carismalarla durum nedir bilmiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 15:58 

umera yazdı:
1.6 ve 1.8 ve hatta bütün 400 serisinin aynı.
Avance kasa ile aynı değil. Eski kasa carismalarla durum nedir bilmiyorum.

Ben direkt eski kasa 1.6 için pabuç bakayım o zaman.
Marka olarak VALEO bulabilirsek ne ala.
Açıkçası kampanayı söküp bakmadım hiç, ama çıkan ses kendisini belli ediyor. Belli ki pabuç bitmiş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 16:19 
Kullanıcı avatarı

aslında tereddütlerim yok değil ama internette her yeri didik didik araştırdım 10-15 olumsuz yorum buldum olumlu yorum ise binlerce. üstelik şöyle bir durumdan da bahsediyorlar daha önce bayilik verdiği bazı şahıslar eko 66 nın çakmasını yapmışlar özellikle gaziantep ayağı bu konuda hızlı imiş. olumsuz yorumların bunlardan da olabileceğini düşündüm. neticede kul yapısı hatalı arızalı üretim de olabileceğini göze alıyorum. vaad edilen dizelde %30, benzin-lpg de ise %20 . ben yarı yarıya düşürüyorum %10 olsun hesaplarıma göre 20.000 km sonra cihaz kendisini amorti edecek aracımı satmayı düşünmüyorum ama satarsam bile cihazı sökerim. sonuç ta Allah tan çok büyük bir sıkıntı olmazsa ömür yettiğince bir araç kullanıcam.
Adamlar şunu da söylüyo yakıt tasarrufunun tam istenildiği ölçülere gelmesi aracın cihazla kullanılarak motor iç kısmını oluşan eski tortulardan , kurumlardan temizlendikten sonra olabileceğini belirtiyorlar.
Hiç kuşkusuz yakıtın ne olursa olsun tasarruf kulanıcı ile kesinlikle direk alakalı. ben sert araç kullanmayı seviyorum. ne kadar desem ki tamam artık sakin olayım dayanamıyorum yol müsait araç giderim diyo ozaman bende basarım diyorum. ancak güvenlik sınırları dahilinde herkes aracının ve kendinin reflekslerini yeteneğini iyi bilmeli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 16:26 
Kullanıcı avatarı

en son aralık başındaki yakıt(lpg) ölçümlerim:218km--26 lt. şehir içi . 100 km de 11,9 lt oluyo. sizin yakıt durumları nasıl en azından bizim şimdiki veriler normal mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 17:09 

@umera,
Hocam triger setini değiştirirken biz elüzumlu olan parçalar,
- kayış
- rulman (2 adet)
- piston (bu parça kayışı gergin tutmaya yarıyor ve değiştirilmeli diyorlar)

Eğer bu piston, değiştirilmesi elzem bir parça ise, servisten başka yerde biraz zor buluruz sanırım.

İlave olarak, arka fren pabuçlarını da orjinal olanından almamı tavsiye ediyorlar. Kampana kısmı muadil ürünlerde sıklıkla ötme yapabiliyormuş. Bu nedenle orjinalini almak mantıklı diyorlar.

Ne dersin abi?

Bana kalsa piston mudur ne zıkkımdır, bunu hiç değiştirmem. Diğer parçaları ve fren pabucunu alıp değiştiririrm direkt olarak. Aksi takdirde piston ve pabuç servisten satın alınacağı için, astronomik rakamlar çıkabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 17:29 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Alıntı:
En son motoru indirmeye 400 lira istediklerinde kızıp kendim indirmiştim.
Nasıl bir regülatörden bahsediyor bilmiyorum ama sanırım tekelcilik niyetinde eleman.
Kimsenin bilmediğinin farkında sizin dediğiniz gibi ve emekten ziyade bilgiye para istiyor gibi.
Komple manifoldu söküp takmak 2 saat sürmez.
İmzamda ki sitede gdi temizliği fotografları detaylı mevcut.
Oradan fikir edinebilirsiniz.

Vallahi ne ragülatörü dediğini bilmiyorum ama boğaz kelebeğinin alttarafını göstermişti regülatör derken. Bugün aldım arabayı kendi ustama götürdüm. Boğaz kelebeğini söktürdüm, tertemiz çıktı (7-8 ay önce temizletmiştim). Egr'yi söktürdüm, biraz kirlenmiş (4-5 ay önce temizletmiştim.) Boğaz kelebeğinin alt tarafında, Egrnin bağlı olduğu metal bir kısım var. O da motor bloğuna bağlanıyor. Orada başka da birşey yok. O parçayı da söktürdüm. Sökmek zor oldu, zira manifolda değiyordu. Biraz pisti, temizleyip geri taktık. Bu arada Egr'yi iptal ettirdim. İlk izlenimim arabanın gidişine müspet ya da menfi bir etkisi olmadığı yönünde. Birazcık rölantiyi arttırmış olabilir ki bu iyi, istediğim birşey ama en önemlisi kurum sorunu azalacak.

Şimdi Mitsubishi ASA'dan baktım da o söktüğümüz parça EGR desteği imiş. Parça no: MR560664 Oralarda regülatör falan yok bu arada. (Yine de bir ara servis kitapçıklalarını inceleyeceğim.)

Bizim usta da manifoldu sökmeye yanaşmıyor. Çok vakit alır diyor. Belli ki onun da manifold, üst kapak, sibop mibop temizleyesi var. Para olsa tamam vereceğim ne ederlerse etsinler de para yok. Of of... Gözüm kesse kendim sökeceğim ama beni aşıyor.

Neyse, bu arada, forumda bir arkadaş katalitik konvertörünü söktürüp susturu taktırmış ya, ben de egzoscuya gidip katalitik konvertörü söktürdüm. Yerine susturu taktıracaktım ama benim katalitik konvertör tertemiz çıktı. Tekrar yerine monte ettik.

Benden haberler böyle.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye