Zaman: 05 Haz 2026 11:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 09:53 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
gelen cevap arkadaşlar..

Thanks for your mail and sorry for your problem.

Culd it be acceptable if you return the item and we issue a refund for you ?

Awaitting your reply.

tam tercume istıyoruz tabi ki..

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 10:02 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
umera yazdı:
gelen cevap arkadaşlar..

Awaitting your reply.

Posta ve sorun için üzgünüm için teşekkür ederiz.
Eğer ürün iade ve eğer sizin için bir geri ödeme sorunu, kabul edilebilir mi?
Cevabınız Awaitting.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 18:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Cevap için teşekkür eder, yaşanan sorun nedeniyle üzgün olduğumu belirtirim.

ürünü iade etmeniz halinde para iadesi yapılabilir.

Cevabınızı bekliyoruz

gibilerinden bişiler demiş. yani cevap olarak tamam ürünü iade ediyorum para iadesi yapılsın derseniz satıcı bunu kabul etmeye hazır...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 20:15 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Kıymetli arkadaşlar,

Önce küçük bir bilgi paylaşmak (kısmen) sonra da bir kaç soru sormak istiyorum:

Belki hatırlarsınız benim arabanın bazı sorunları vardı. Sorunları çöze çöze geriye bir tek düşük rölanti sorunu kalmıştı. Araba yükte (viteste - otomatik olduğu için D konumunda) kırmızı ışıkta beklerken rölanti bir bir sanyiye dibe vurup sonra toparlıyordu, sonra tekrar vuruyordu, duracak gibi oluyordu ama durmuyordu. Tabi bu olunca yağ lambası da pır pır ediyordu. O usta bu usta herkes çok para istedi, hepsi emme manifoldunu, motor üst kapağanı söküp kurum temizliği yapmak, siboları ve iticileri temizlemek gerektiğini söyledi. (Takip edenler önceki haftalarda, aylarda yazdıklarımı hatırlar.) Uzatmayayım, yaklaşık 1 yıllık okuma ve kafa yormadan sonra bugün bir delilik yapıp 10-20 liralık bir masrafla sorunu %99.9 oranında çözdüm. Ne itici sesi kaldı, ne rölanti sorunu. Araba hem yolda kayıyor hem ışıkta tık çıkarmadan duruyor. Yalnız yaptığım iş bana göre riskli birşeydi o sebeple ne yaptığımı ve meseleyle ilgili genel kanaatimi izninizle bir iki hafta yazmayacağım. Önce sorunun gerçekten çözüldüğünden ve arabaya herhangi bir zarar vermediğimden emin olmak istiyorum. (Öyleyse niye yazıyorsun bunları diyeniniz olursa, sevincimi paylaşmak için yazıyorum. Zira çok mutluyum.)

Gelelim sormak istediklerime:

Arabanın ağır bakımı yaklaşıyor, 3-4bin kaldı. Benim kullanımımla 1,5-2 aya bakım demek bu. Motordaki yağ ve filtreler yeni, dolayısıyla onlara masraf etmeyeceğim; triger için yapılacak masrafın da işçilik dahil 250 TL civarı tutacağını son günlerde yazılanlardan öğrendim ama benim arabada yağ eksiltme sorunu var. Hafiften yağ yakıyor ve motorun arkaya bakan bir tarafındaki keçelerden hafiften kaçırma yapıyor gibi. Motorun altında yağ haznesinin olduğu yer de terleme yapıyor. Hazır ağır bakıma girmişken bunları da yapayım istiyorum. Böylelikle araba evladiyelik hale gelecek. Benim usta trigeri değiştirken motora sekman atalım diyor. Bu iş (sekman, keçeler ve akıl edemediklerim) kaça patlar (Ankara'da). Hangi malzemeler gerekir. Bilenleriniz hem malzeme isim ve yaklaşık fiyatlarını, hem de böyle bir işin işçilik bedelini yazıverirse müteşekkir olacağım.

Ha bu arada, araba 2001 1.8 GDI otomatik

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 20:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
akerimoglu yazdı:
umera yazdı:
gelen cevap arkadaşlar..

Awaitting your reply.

Posta ve sorun için üzgünüm için teşekkür ederiz.
Eğer ürün iade ve eğer sizin için bir geri ödeme sorunu, kabul edilebilir mi?
Cevabınız Awaitting.

Anlamadı bişey ben :D

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 20:34 
Kullanıcı avatarı

gdi yazdı:
Kıymetli arkadaşlar,

Önce küçük bir bilgi paylaşmak (kısmen) sonra da bir kaç soru sormak istiyorum:

Belki hatırlarsınız benim arabanın bazı sorunları vardı. Sorunları çöze çöze geriye bir tek düşük rölanti sorunu kalmıştı. Araba yükte (viteste - otomatik olduğu için D konumunda) kırmızı ışıkta beklerken rölanti bir bir sanyiye dibe vurup sonra toparlıyordu, sonra tekrar vuruyordu, duracak gibi oluyordu ama durmuyordu. Tabi bu olunca yağ lambası da pır pır ediyordu. O usta bu usta herkes çok para istedi, hepsi emme manifoldunu, motor üst kapağanı söküp kurum temizliği yapmak, siboları ve iticileri temizlemek gerektiğini söyledi. (Takip edenler önceki haftalarda, aylarda yazdıklarımı hatırlar.) Uzatmayayım, yaklaşık 1 yıllık okuma ve kafa yormadan sonra bugün bir delilik yapıp 10-20 liralık bir masrafla sorunu %99.9 oranında çözdüm. Ne itici sesi kaldı, ne rölanti sorunu. Araba hem yolda kayıyor hem ışıkta tık çıkarmadan duruyor. Yalnız yaptığım iş bana göre riskli birşeydi o sebeple ne yaptığımı ve meseleyle ilgili genel kanaatimi izninizle bir iki hafta yazmayacağım. Önce sorunun gerçekten çözüldüğünden ve arabaya herhangi bir zarar vermediğimden emin olmak istiyorum. (Öyleyse niye yazıyorsun bunları diyeniniz olursa, sevincimi paylaşmak için yazıyorum. Zira çok mutluyum.)

Gelelim sormak istediklerime:

Arabanın ağır bakımı yaklaşıyor, 3-4bin kaldı. Benim kullanımımla 1,5-2 aya bakım demek bu. Motordaki yağ ve filtreler yeni, dolayısıyla onlara masraf etmeyeceğim; triger için yapılacak masrafın da işçilik dahil 250 TL civarı tutacağını son günlerde yazılanlardan öğrendim ama benim arabada yağ eksiltme sorunu var. Hafiften yağ yakıyor ve motorun arkaya bakan bir tarafındaki keçelerden hafiften kaçırma yapıyor gibi. Motorun altında yağ haznesinin olduğu yer de terleme yapıyor. Hazır ağır bakıma girmişken bunları da yapayım istiyorum. Böylelikle araba evladiyelik hale gelecek. Benim usta trigeri değiştirken motora sekman atalım diyor. Bu iş (sekman, keçeler ve akıl edemediklerim) kaça patlar (Ankara'da). Hangi malzemeler gerekir. Bilenleriniz hem malzeme isim ve yaklaşık fiyatlarını, hem de böyle bir işin işçilik bedelini yazıverirse müteşekkir olacağım.

Ha bu arada, araba 2001 1.8 GDI otomatik

benım arabada sanzımanın alt kecesımı ne orasından yag damlatıyor ustama sordugumda sanzımanı asagı almamız lazım demıstı cok sukur yag yakmıyor arabam kecenın fıyatını sormustum fakat sımdı hatırlıyamadım parcacımı aradım sanırım kapalı cevap vermedı.yarın ogrenırım parcalarının fıyatlarını paylasırım burdan istersenız.trıgerı ali kardesıme daha yenı aldık okumussunuzdur parca fıyatlarını sanırım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 20:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
bu arada bende 30 yaşındayım. carismaya bende aşığım. ayrıca kurtlar vadisinin ilk bölümlerinde avance kasanın hp modeli açık mavi bir araç kullanıyorlardı.
ali bey: aracın yeni döşeme fotolarını bekliyoruz.
gdi: sorunu nasıl çözdüğünü çok merak ettim yazın , biz sizin son sözünüzü bekleyelim.

bu arada eko 66 tekrar kampanya yapmış ilgilenen arkadaşlara.
biz servis ustalarının gelemesini bekliyoruz gelişmeleri hemen aktarıcam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 21:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
akerimoglu yazdı:
Konu parçalardan açılmışken, aramızda kutu içi performans filtre kullanan var mı?
Ben sıcak bakıyorum, kullananlar varsa yorum alırsak daha iyi olur.

bende çok araştırdım aracın ciğeri olan hava filtresinin iyi olması rahatlatır yakıtı azaltır diyorum . hatta toyota ve protonun hava filtreleri beyaz pamuksu bir dokuya benziyor. aynı ölçülerde bu dokudan bulsam denicem.
k&n hava filtresini en uygun burada buldum:
http://ozarelektronik.com/urunler.php?KatID=186
istanbul şirketi: yakın olan arakadaş varsa ürün incelenirse iyi olur. aynı ürün piyasada çok daha pahallıya gidiyo ve çoğu sitede volvo ile aynı ürün sunuluyo. eğer oluyorsa ucuz olanı alalım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 22:40 

Uşaklar bugün Emrah Bey işi gücü bırakıp aldığı parçalarla birlikte işyerime uğradı.
Epeyce bi lafladık. Parçalarımızı da teslim aldık.
Yıldızlar' dan da Cuma sabahına gün aldım. Aksilik olmazsa Cuma sabah bırakıp akşama alacağım.

Az önce de Bor Power' im elime geçti.
İşyerinden eve gelene kadar araba zaten güzelce ısınmıştı. Kullanma talimatına uygun şekilde sıcak motora uyguladım. Uygulamadan önce 4-5 dk güzelce çalkaladım. Ardından 10km gezdim ve 10 dk da rölantide çalıştırdım. İlk izlenimlerim araçta hiçbir değişiklik olmadığı yönünde. Ama zaten kullanma talimatında 6-7 saatlik kullanımdan sonra etkisini göstermeye başlayacağı yazıyor. Deneyip bakacağız artık.

Deneyip bakacağız derken, eğer bir değişiklik olursa hangisine yoracağız? Cuma günü arabanın triger seti, kayışları, bujileri, devirdaim pompası vs herşeyi değişiyor. Hoş, bu saydıklarım arasında buji harici aracın çalışmasını ve performansını değiştirecek hiçbirşey yok. Tahminime göre de buji değişiminin etkisi kendisini anında belli eder.

Velhasıl kelam, bugün ne fışkı yedimse paylaşmak istedim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 22:47 
Kullanıcı avatarı

Bu arada bende birsey ekleyeyim arkadaslar Ali bey in ascıları dedıği kadar var.Hepinize tavsiye ediyorum işi gucu bırakın oglen yemek vakti uğrayın:D Ayrıca Ali bey gercekten çok beyefendi ve sıcak kanlı ve mısafır perver bırısi.Saol Ali birgün de kısmet olursa ben sana bir yemek ısmarlayım.
Bu arada Alicim bana bir metin mail atıcaktın mail adresimi pm atıyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ara 2010 22:55 

kupelioglu yazdı:
bu arada bende 30 yaşındayım. carismaya bende aşığım. ayrıca kurtlar vadisinin ilk bölümlerinde avance kasanın hp modeli açık mavi bir araç kullanıyorlardı.
ali bey: aracın yeni döşeme fotolarını bekliyoruz.
gdi: sorunu nasıl çözdüğünü çok merak ettim yazın , biz sizin son sözünüzü bekleyelim.

bu arada eko 66 tekrar kampanya yapmış ilgilenen arkadaşlara.
biz servis ustalarının gelemesini bekliyoruz gelişmeleri hemen aktarıcam.

Carisma hakikaten tam manasıyla Delikanlı arabası diyelim.
Esasında tam açıklaması, "Ağır Kanlı Delikanlı" arabası.
Zira, araç D segmenti ve gerek görüntü, gerek yolda gidişi, gerek iç aksamı ile orta yaş üzerine hitap eden bir araç.
Bizlerin bu yaşlarda tercihi bu araç ise, bunun açıklaması bence tam manasıyla "kanı kaynayan" yerine "ağır kanlı" kişilerin arabasıdır...
Şahsen, aracın ağır kanlı, usul usul hızlanan, oturaklı görüntüsü tam benim tarzım...

@kupelioglu,
Hocam nasipse haftasonu detaylı fotoları çekip ekleyeceğim. Resimlerin bu kadar gecikmesi forum erkanınca heyecan uyandırdı. Artık millet sıradan bir Carisma değil, helikopter şeklinde bişey bekleyecek. Resimleri görünce de, "aaa bu muymuş, bu bildiğimiz Carisma yav" diyecek :Yahoo!:

@ilhami abi,
Bor Power' dan büyük beklentim var. Bakalım nihayeti nece olur...

@tburon,
Yemekleri beğendiysen her gün beklerim :)

@gdi,
Hocam aracın yağ eksiltme problemi varsa, derim ki motoru açtırıp rektifiyeye sokmadan önce Bor Power uygulaması yapınız. Ben, olumlu sinyal alacağımıza eminim. Kullanıcıların tamamına yakını rektifiye saati yaklaşmış araçlarda %90 olumlu yorumlar yapmışlar. Yağ eksiltmenin kesildiğini vs söylüyorlar... Rölanti sorununuzla ilgili olarak da Bahattin Hocam' ın sitesinde rölanti hırıldamasıyla ilgili çözümün videosu vardı diye hatırlıyorum. Muhtemelen bakmışsınızdır ama bakmadıysanız, bakmakta fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 00:14 
Carisma Uzmanı

Emin bey tşk. ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 01:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kerimoğlu abime katılıyorum: rektefeden önce bor power uygulanmalı. ne kadar yıpranmışsa o kadar etkisi/faydası hissediliyor. kullandım ama birşey değişmedi diyenler de sevinsin ki araçlarının motoru iyi durumdadır. çevremdeki tecrübelerimle sabittir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 09:48 
Carisma Uzmanı

gelen cevap :
Kargo ücreti ödeyemeyeceğimizi, sorunlu ürünü göndermenin onların hatası olduğunu yazmıştım.
100 dolar para iadesi istemiştim.

Thanks for your mail.

We are afraid the maximum we can refund is 50USD. Please send the item back to us if you don't agree. We will pay for the return postage (25USD).

Any questions please feel free to let us know.

Best Regards
Jiang

Sanırım 50 dolar iade edebileceklerini kabul etmezsem de kargo ücretini ödeyeceklerini yazıyorlar.
Google ile tam anlaşamıyoruz:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 09:52 

Son yakıt tüketim değerlerimi paylaşayım.
Opet' in world kart 100 TL' lik akaryakıt alımına bir milli piyango bileti kampanyasından dibine kadar yararlanmak için akşam 100 TL, sabah da 125 TL' lik yakıt aldım. Toplamda alınan 225 TL, ama depoda hava deliği bırakmadım. Yapılan yol 755,2 km. Yol bilgisayarı verisi ise 7,3...

225 / 755,2 = 29,8 Krş.

Yol bilgisayarını baz alırsak,

7,3 x 3,85 = 28,5 Krş.

Bu seferki tüketimin biraz yüksek çıkmasının nedeni, önceki depoyu 95 oktan, bu depoyu ise 97 oktan ile doldurmuş olmam (yani 95 in fiyatından harcayıp hesaplamayı 97' nin fiyatına göre yaptık. Aradaki 0,3 KRş' u hesaptan düşmek gerekir. Bu da demek oluyor ki 225,00 TL' ye 97 oktan ile dolan depo, 95 oktan ile dolsaydı 223,25 TL' ye dolacaktı. Hesabı ona göre yaparsak,

223,25 / 755,2 = 29,5 KRŞ

Bu arada, aşağı yukarı 250-300 Ml arası benzin de yere döküldü :)

Değerlerin yükselmesinin diğer ve asıl nedeni ise, bu kez dur kalk trafiğine çok takıldım. Ondan olsa gerek.

Bor ile ilgili olarak, sabah işe gelişimde de pek bir fark göremedim. Tabi henüz daha erken...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 14:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Uzun zamandır yoktum ali bey hayırlı olsun yeni aracınız bor power yaklaşık 1000-1500km den sonra etkisini gösterir.Ayrıca bir bor power pazarlama elemanın ifadesi çok sıklıkta atılmamaıs gerektiği idi 40. 000 de bir bor power atın demişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 14:49 

dündar polat yazdı:
Uzun zamandır yoktum ali bey hayırlı olsun yeni aracınız bor power yaklaşık 1000-1500km den sonra etkisini gösterir.Ayrıca bir bor power pazarlama elemanın ifadesi çok sıklıkta atılmamaıs gerektiği idi 40. 000 de bir bor power atın demişti.

Çok teşekkür ederim Dündar Bey.
Aynı tarz yazılarla ben de karşılaştım. Zaten bor katkısının tamamıyla ancak 2-3 ya değişiminde motordan atıldığı yazıyor. Dolayısıyla bor katkısı ilave ettikten sonra 15k km' de bir değişim yapsak 3x15=45bin km yapar ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 19:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Benim aracım 195.00 km de ben yaklaşık 2 senedir bor power kullanıyorum araçda yakıt ekonomisi düşürtmüyor ama şu açıdan cidden fark var aracın alt devirlerindeki ivmeyi ve yokuşlarda aracın devir kaybı azalıyor.Benim ustamın tavsiyesi motorda memeler var hangileri olduğunu hatırlamıyorum su an bunları bor powerın tıkama ihtimali bunu göz ardı etme dedi .Şikayet.com da bu tarz yazılarda okumuştum .Bor power kullanma olayı tercih meselesi ben yararı olduğu inancındayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 23:02 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar eko66 yakıt tasarruf cıhazını 6 ay kullanılmıs ıkıncı el olarak 250 tl ye buldum.Sızce almalımıyım ne dersiniz???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 01:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
tburon yazdı:
Arkadaslar eko66 yakıt tasarruf cıhazını 6 ay kullanılmıs ıkıncı el olarak 250 tl ye buldum.Sızce almalımıyım ne dersiniz???

1- fiyat cazip değil (ben 2. elini bedava buldum :D bence 150 en fazla 200TL)
2- montajını garanti kapsamında yaptırabileceksen belki olabilir: bu tür tasarruf cihazlarında montajdan sonraki sorunlar için destek/garanti olması şart.
3- deneme şartıyla (1 ay gibi) alabilirsin.
bu arada taktığım eko66 benzin ayarlı ama nasıl bişeyse lpg de bile araç rampa çıkarken daha iyi oldu gibi: cihaz sanki motor yanma odasında nasıl en iyi yanma olacağını ecu'ya öğretmiş gibi. (isteyen arkadaş tamamen psikolojik diyebilir ama lpgde rampada 3bin deviri zor görürken 4bin deviri görmeye başladım, gözlerin bozulmuş diyen arkadaşlara da saygı duyarım). kış zamanı zengin karışım olma ihtimalini düşünüyorum ama eve yaklaştığımda (yaklaşık 8 km/15dk) ne olsa motor ideal sıcaklığa gelmiş olur herhalde. bu eko 66 da ne psikolojik şeymiş yahu insan gördüğünden bile şüphe ediyor :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye