Zaman: 05 Haz 2026 11:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
umera yazdı:
tburon yazdı:

Umera hocam bu arıza tespıt cıhazını amma uzattı bu adamlar burda olsalarda çöker alırdım paranızı valla :) bu nasıl iştir hem cıhaz işe yaramıyo hemde paranızı vermek ıcın pazarlık yapıyorlar :x .
Bu arada size bırsey sormak ıstıyorum bızım bu gdilerde benzin filtresi nerde yanı sadece benzin deposunun ıcındemi.Birde bugun servıse goturdum arabamı amörtisör üst tabla ve bilyeleri ve benzin filtresi değişmesi gerekıyomus.Usta amörtisörlerinde degiştirmem gerekebılcegını soyledı.Ayrıca amortisör üst tablasıda piyasada yok forumda bır yerde okumustum bır arkadasımız tornacıda yaptırmıs tablaların tamırını ama bulamadım bu konuyla ılgılı bılgınız varmı?
Bu arada 4 tanede lastik almam ve 4 jantımıda duzelttırmem gerekıyor bırde yıne egr valfini temizletemedim :( manıfoltu sokturmem lazımmıs usta uzun ıs dedı bunlarıda neden anlattıysam artık :)

İşe yaramamak demeyelim biz buna da ufak bir kandırmaca var.
Normalde piyasada sattıkları üniversal cihazı isim değişkliği ile fazla fiyata satıyor çakallar.
Motor ile ilgili kısımlar tamam eksik yok. Fakat immobilizer falan iş görmüyor.
80 dolar alırsak normal üniversal cihaz almış gibi olacağız.
Serviste ustanın işini yeterli derecede görür bu cihaz mobilizer hariç.
Mesela piyasada olan bir çok cihaz anlık veri vermez.Bu cihazda anlık veriler okunabiliyor.
Lpg ayarı yapılırken son derece faydalı olur.

Amortisörlerde ses yok ise değiştirmeni tavsiye etmem.Zaten sert olan süspansiyona sahip araç pek farkı olmuyor.
Bunun dışında tabla olayına gelince malesef o konuda bılgım yok.
Gdi nin dediği gibi egr valfini temizlemek için manifoldu sökmeye hacet yok.
Boğaz kelebeği ünitesi sökülerek halledilebilir.
Az sonra gdi nin mesajına cevap olarak genel bilgiler vermeyi planlıyorum.
Sana da ithaf olunur:)[/quote]

Neticede burda olsalar ben yinede çökerdim :D
amortisörlerde ses yok fakat arabamın yaylanmasında bı garıplık sezıyorum tablayı degıstırdıkten sonra duzelmesse amortısorlerı degıstırmeyı duzunuyorum.bu arada bugun ki yaptıklarımdan bır paylasım da ben yapayım benım arabamda yolda gıderken kesıklık sorunu oldugunu daha once paylasmıstım sanırım bugun o sorun cozuldu gıbı bırsey cozumude su sekılde bulduk atesleme bobınlerını soktuk servıste bobının kavalını bobınden ayırıp içine pas sokucu ve bir muddet sonra kontak spreyi sıktık kapattık su an ıcın aracımda kesıklık gıtmıs gıbı gozukuyor ayrıca gdi lerin bir modelinde gaz teli varmıs dıgerınde yokmus benımkısı olmayan model gaz pedalımdakı sertlıkte gaz pedalının dıbınde yaylar ve eklem yerlerıne yıne pas sokucu ve yag sıktık su an ıcın o sorunda ortadan kalkmıs gozukuyor.Belkı bırılerının ısıne yarar :)

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:17 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
tburon yazdı:
umera yazdı:
tburon yazdı:

Neticede burda olsalar ben yinede çökerdim :D
amortisörlerde ses yok fakat arabamın yaylanmasında bı garıplık sezıyorum tablayı degıstırdıkten sonra duzelmesse amortısorlerı degıstırmeyı duzunuyorum.bu arada bugun ki yaptıklarımdan bır paylasım da ben yapayım benım arabamda yolda gıderken kesıklık sorunu oldugunu daha once paylasmıstım sanırım bugun o sorun cozuldu gıbı bırsey cozumude su sekılde bulduk atesleme bobınlerını soktuk servıste bobının kavalını bobınden ayırıp içine pas sokucu ve bir muddet sonra kontak spreyi sıktık kapattık su an ıcın aracımda kesıklık gıtmıs gıbı gozukuyor ayrıca gdi lerin bir modelinde gaz teli varmıs dıgerınde yokmus benımkısı olmayan model gaz pedalımdakı sertlıkte gaz pedalının dıbınde yaylar ve eklem yerlerıne yıne pas sokucu ve yag sıktık su an ıcın o sorunda ortadan kalkmıs gozukuyor.Belkı bırılerının ısıne yarar :)

Demek ki avance kasa gdi lerde elektronik gaz pedalı var.
Önemli bir ayrıntı.
İnşaAllah halledeceğiz çökmelik bir taraf kalmayacak:)
Alt takım önemli bir gariplik varsa baktır.
Aracın en önemli kısmı altt takım ve lastiklerdir.:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:23 
Kullanıcı avatarı

Demek ki avance kasa gdi lerde elektronik gaz pedalı var.
Önemli bir ayrıntı.
İnşaAllah halledeceğiz çökmelik bir taraf kalmayacak:)
Alt takım önemli bir gariplik varsa baktır.
Aracın en önemli kısmı altt takım ve lastiklerdir.:)[/quote]
İnsaAllah baktırcam.Tesekkur ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:26 
Kullanıcı avatarı

neden boyle bır garıplık yapmıslarkı dusunmeden edemıyorum arabanın pis dumanını neden yıne motora verme geregı duymuslar bu egr zımbırtısıyla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:46 
Carisma Uzmanı

alıntı:

Motorlarda NOx (nitrojen oksit) emisyonlarını kontrol edebilmek için iki yol vardır. Birinci yol katalitik konvertör kullanılarak egzoz gazını kimyasal işleme tabi tutmak. Diğer yol ise yanma esnasında nitrojen oksit oluşumunu azaltmaktır. Bir kısım egzoz gazları yanma odası içerisinde tutularak NOx in kontrolü için kullanılır. Bu egzoz gaz resirkülasyonu (geri dönüşüm- EGR) ile sağlanır.

H/Y oranı 15/1 oranına getirildiği zaman nitrojenin oksitlenmesi daha da artmaktadır ve NOx oranında büyük bir artış görülmektedir. H/Y oranını 18/1 veya 20/1 seviyelerinde tuttuğumuz zaman yanma sonu sıcaklığı düştüğü için NOx miktarında da düşme meydana gelmektedir. Öte yandan karışım oranının fakirleşmesinden dolayı da motor performansında büyük bir düşme meydana gelmektedir. Silindir içine giren havanın içeriğindeki gazlar: %75.5 Nitrojen ve %23 ise oksijenden oluşmaktadır. Bu iki element normal koşullarda tehlike arz etmez iken yüksek sıcaklıklarda birleşerek NOx gazını oluşturmaktadır. Bu iki elementin silindir içinde birleşmesi 1370 °C’de olmaktadır. Bu yanma sonundaki sıcaklığı düşürmek amacıyla bir metot uygulanmaktadır. Yanma odası içerisindeki egzoz gazları ile seyreltilmesi sonucu yanma sonu sıcaklıkları, dolayısıyla üretilen NOx miktarı düşmektedir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:51 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
alıntı:

Motorlarda NOx (nitrojen oksit) emisyonlarını kontrol edebilmek için iki yol vardır. Birinci yol katalitik konvertör kullanılarak egzoz gazını kimyasal işleme tabi tutmak. Diğer yol ise yanma esnasında nitrojen oksit oluşumunu azaltmaktır. Bir kısım egzoz gazları yanma odası içerisinde tutularak NOx in kontrolü için kullanılır. Bu egzoz gaz resirkülasyonu (geri dönüşüm- EGR) ile sağlanır.

H/Y oranı 15/1 oranına getirildiği zaman nitrojenin oksitlenmesi daha da artmaktadır ve NOx oranında büyük bir artış görülmektedir. H/Y oranını 18/1 veya 20/1 seviyelerinde tuttuğumuz zaman yanma sonu sıcaklığı düştüğü için NOx miktarında da düşme meydana gelmektedir. Öte yandan karışım oranının fakirleşmesinden dolayı da motor performansında büyük bir düşme meydana gelmektedir. Silindir içine giren havanın içeriğindeki gazlar: %75.5 Nitrojen ve %23 ise oksijenden oluşmaktadır. Bu iki element normal koşullarda tehlike arz etmez iken yüksek sıcaklıklarda birleşerek NOx gazını oluşturmaktadır. Bu iki elementin silindir içinde birleşmesi 1370 °C’de olmaktadır. Bu yanma sonundaki sıcaklığı düşürmek amacıyla bir metot uygulanmaktadır. Yanma odası içerisindeki egzoz gazları ile seyreltilmesi sonucu yanma sonu sıcaklıkları, dolayısıyla üretilen NOx miktarı düşmektedir.

şimdi hocam yanı sadece hava pis gaz vermemek amaclı arabaya herhangı bır yakıt tasarrufu veya performans artısı gıbı bır getırısı yok dogrumu.Eger oyleyse aksıne motora zararı var cunku pis gazı tekrar motora verıp kurum olusumunu artırmakta.E o zaman ben bunu ıptal ettırıyım varsın bırazda ben pısletım havayı olmamı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:04 
Carisma Uzmanı

Bu iki element normal koşullarda tehlike arz etmez iken yüksek sıcaklıklarda birleşerek NOx gazını oluşturmaktadır. Bu iki elementin silindir içinde birleşmesi 1370 °C’de olmaktadır. Bu yanma sonundaki sıcaklığı düşürmek amacıyla bir metot uygulanmaktadır. Yanma odası içerisindeki egzoz gazları ile seyreltilmesi sonucu yanma sonu sıcaklıkları, dolayısıyla üretilen NOx miktarı düşmektedir.

Havayı korumaktan ziyade silindir içerisinde oluşan yüksek ısıyı bertaraf etmek maksadı var.
Yüksek ısı motorun bir numaralı düşmanıdır.nitrojen oksitin de zararı olduğu söylenıyor yazıda. Hem ısı dusuruluyor hem nox oranı dusuruluyor. iptal edılmemesi gerekir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:10 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Bu iki element normal koşullarda tehlike arz etmez iken yüksek sıcaklıklarda birleşerek NOx gazını oluşturmaktadır. Bu iki elementin silindir içinde birleşmesi 1370 °C’de olmaktadır. Bu yanma sonundaki sıcaklığı düşürmek amacıyla bir metot uygulanmaktadır. Yanma odası içerisindeki egzoz gazları ile seyreltilmesi sonucu yanma sonu sıcaklıkları, dolayısıyla üretilen NOx miktarı düşmektedir.

Havayı korumaktan ziyade silindir içerisinde oluşan yüksek ısıyı bertaraf etmek maksadı var.
Yüksek ısı motorun bir numaralı düşmanıdır.nitrojen oksitin de zararı olduğu söylenıyor yazıda. Hem ısı dusuruluyor hem nox oranı dusuruluyor. iptal edılmemesi gerekir.

tesekkur ederım hocam Allah razı olsun ısterse motoru ındırsın usta onu temızletıcem kararım kesındır...Peki bir soru daha bu arabalarda kronıkmıdır farları yakınca veya klımayı acında rolantı dengesızlıgı zıra bugun servıste makıneye baglattım duzelttıler yarım saat sonra yıne farlrı yakıyorum rolantı kafayı yıyor yoksa bır arızamı var?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:37 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
...

En son gdi tarafından 22 May 2012 23:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:49 
Carisma Uzmanı

tburon yazdı:
umera yazdı:

tesekkur ederım hocam Allah razı olsun ısterse motoru ındırsın usta onu temızletıcem kararım kesındır...Peki bir soru daha bu arabalarda kronıkmıdır farları yakınca veya klımayı acında rolantı dengesızlıgı zıra bugun servıste makıneye baglattım duzelttıler yarım saat sonra yıne farlrı yakıyorum rolantı kafayı yıyor yoksa bır arızamı var?

kronik değil.
Yapmanız gereken rolanti valfini(boğaz kelebeği üzerinde) saat yonunun tersınde rolant, düzelene kadar açmak.
Ellenmış ise oradan kaynaklanıyor genelde.
Arıza falan değil.
Amin cümlemizden İnşaAllah

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:52 
Carisma Uzmanı

@gdi
Söylenecek söz bırakmamışsın helal olsun.
Tebrik ediyorum.
Araştırmanın en tatlı yönü bu olsa gerek...
motora hiçbir zararı olmamıştır.
Risk durumunu sorarsanız bence rıskı bulunmamaktadır.
İşlemi aynı gun içerisinde tamamlamak yeterli olur.

Bu yazıyı yeni başlık açarak ana başlıkta bence yayınla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:54 
Carisma Uzmanı

gdi yazdı:
@umera
Hocam, işin tekniğine sizin gibi vakıf değilim elbette ama okuduğumu anlamakta iyiyimdir. Kompresyon ölçtürmeksizin sekman gerekip gerekmediğini ezbere söylemenin doğru olmadığını düşünmüştüm. Kaldı ki ben benim motorda motor yaptırmalık bir durum olduğunu düşünöüyorum. Arabanın gidişi, çekişi (şanzumanın otomatik oluşuu dikkate alarak) torku mükemmel.

Kompresyon testi yaptırmadan kesınlıkle böyle bir işe kalkışılmaz.
Her şey hesap kitap işi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 02:57 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Hocam,

Sağolun içimi rahatlattınız. Gene de bence arkadaşlar denemesin. Belli mi olur birinin arabasına bir şey olur, sonra onun en azından vicadani, olmadı hukukuki sorumluluğunu taşımamız gerekir...

Ayrı bir başlık açmak gerekirse oturup yazımdaki yazım hatalarını düzeltmem gerekir. O da uzun iş. Burada kalsın derim. Saat geç oldu da.

:o)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 03:06 
Carisma Uzmanı

Ben şahsen istifade ettim ve kendım tecrube ettiğim bilgiler arasına ekledim.
Arabaya bir şey olma durumu yok neden? Zaten yağa bellı oranda atf katmışsınız.
Yağ yağlamaya devam edıyor, deterjanda kurumu,isi temızlıyor dıyebılırız.
Yuksek devır olayı abartılmasın kafi. Bence yuksek devırden zıyade 3000-4000 aralığında biraz daha yol yapılmalı.
aralıklarla devırı yukseltıp etki çoğaltılmalı.

Zamanınız oldugunda eklersenız ıstıfade eder arkadaşlar.
Paylaşım için tşk. ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 03:19 
Carisma Uzmanı

Unutmadan ekleyeyım
aracınızın çalışmaması ve kerkınmesı olayı elektronik bir problemdi bence.
Tekrarlama olasılığı (bence)var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 04:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
valla arkadaşlar bu kadar bilgi, bu kadar ilgi. bu forumda olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. helal olsun. bu saatte ne işin var demeyin işim gereği ayaktayım. şimdi motor içindeki kurumlar için yakıt sistemi temizleyiciler var onları kullanmak daha az zahmetli olmazmı. farklı yağları karıştırmak yerine motor iç blok temizleyici kullanmak daha kolay olmazmıydı. tabi bunlar az bilgimden dolayı benim basit çözümlerim, ama üstad olarak sizler ne dersiniz bilmiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 05:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yaşar
Araç: Carısma 1.8 GDI
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0(+)
GDI motorlu carısmaların genel ve tek sıkıntısı kurum, kurum, kurum. Benzinin içindeki katkı maddeleri ve çoğu zaman tasarruf amaçlı düşük devirli seyredilmesi, şehir içi dur ve kalklar kurumu hızlandırıyor. Bu da hayalet arızalar meydana getiriyor.Düşük rolanti, rolanti gezinmesi, aracın gaz kesmesi vs hepsi kurum kaynaklı. Düzenli bir gaz boğaz kelebek temizliği, benzin filtresi, hava filtresi, yağ filtresi ve kaliteli yağ kullanımı ile sorunsuz bir sürüş sağlanır kanaatindeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 09:54 
Carisma Uzmanı

80 DOLAR TEKLİFİME GELEN CEVAP :
ortağımla konuşup en kısa sürede size dönüş yapacağım.

Dear umeraa,

Thanks for your mail.

I will talk with my colleague on Mon and get back to you as soon as possible.

Best Regards&Merry Christmas
Jiang

- kleiner-chinese

@kupelioğlu

bu yöntem bence daha sağlıklı netice alma olasılığı daha yüksek.
Biraz külfetli olabilir ama bence blok için birebir.
Akşam eklemeyi unutmuşum. Bu işlemde atf li yağdan hemen sonra kullanacağımız yağı koymazsak daha iyi olur GDI.
Ne yaparız? atf li yağı süzdükten sonra 2-3 litre kadar 10/40 normal yağı koyup bir kaç km yol yaptıktan sonra boşaltarak asıl yağımızı koymamız daha isabetli olur...

Amerikada ki yöntemlerden 1. cisi bence çok mahzurlu. Katalitik konvertöe zarar verme olasılığı mevcut. 1. yontem ancak karburatörlü araçta kullanılabilir.
Gdi nasip olursa manifolduda beraber temızlerız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 11:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Araç: carisma
Kan grubu: brh
Güzel paylaşımlar için teşekürler.Yolunuz açık olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 15:19 
Kullanıcı avatarı

ali kardeşim gdi almışsın hayırlı olsun...tarif ettiğin kadarıyla benim arabanın benzeri ...aynısı değildir ama.. nasıl olduda gdi aldın hayret ettim...ama ben demiştim ve gene diyorum gdi ye binen adam kolay kolay bırakamaz onu..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye