Zaman: 05 Haz 2026 12:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
Valla üstadlar harıka paylasımlar bunlar
@gdi İnsaAllah sorunların tekrar nuksetmez cesaret edebılırmıyım ederim neden etmeyım ama ılk once normal yollardan ustama temızlık yaptırmayı dusunuyorum egr valfı temızlıgı manıfold temızlıgı motor temızleme katkısı vasıtasıyla blok ve subap temızlgı bırde karbon clean uygulaması yaptırırsam sanırım yeterınce temızlenmıs olur ne dersınız.
Bu arada nasıpse pazartesi gunu artık hem lancer hemde carızmacıyım bugun 2008 model 8000km ınvıte otm.derı koltuklu falan bır lancerle teorıde anlastık kapora verdım p.tesı servıse ekspertıze goturcem onayı alırsam arabayıda alıcam İnşaAllah...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2010 00:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kupelioglu yazdı:
valla arkadaşlar bu kadar bilgi, bu kadar ilgi. bu forumda olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. helal olsun. bu saatte ne işin var demeyin işim gereği ayaktayım. şimdi motor içindeki kurumlar için yakıt sistemi temizleyiciler var onları kullanmak daha az zahmetli olmazmı. farklı yağları karıştırmak yerine motor iç blok temizleyici kullanmak daha kolay olmazmıydı. tabi bunlar az bilgimden dolayı benim basit çözümlerim, ama üstad olarak sizler ne dersiniz bilmiyorum.

bence de iç blok temizleyici daha güvenli. ben son 2 yağ değişiminde de yaptım. yanılmıyorsam markası da protech olmalıydı. bursada mercedes yetkili servisi de aynısını kullanıyormuş, temizleyiciyi satanın yalancısıyım. ilk yaptığımda pek hissetmedim (o dönem bobin sıkıntısı vs. vardı) ikincisinde de motor sesi metalikleşti gibiydi sanki tüm yağ ve torular yok gibiydi. ertesi gün bor power koydum: yağsız motora yağ koymuş gibi oldu. bor power benim her yağ değişiminde vazgeçilmezim oldu. her ikisini de ucuza alıncatoplam ödemem piyasadaki 4 litrelik 5-40 fiyatına geliyor. araç 225bine yaklaştı daha özenli olmalıyım diye düşünüyorum. hatta motor kapağının altını da tazyikli hava tabancasıyla tiner püskürterek 2 kere temizledim. ilkini yaptıktan bir süre sonra baktım ki daha önce çıkmayan tortular yumuşayarak çamur gibi olmuş hemen ikinciyi yaptım. bu nedenlede iç blok temizleyicilerini de 2 kere kullanmayı tavsiye ediyorum: birincide çıkmayıp yumuşayanları temizlemek için. zararı olur mu, orasını bilmiyorum. merak ve ihtimam olunca benim gibi yapıyorsunuz gözü karartıyorsunuz. yoksa ne eko66 ya ne bor powera nede nanocharger'a bulaşırdım. şimdilik bir zarar görmedim. ama insanın başına belanın ya meraktan ya dayaktan (!) geldiğini de bilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2010 00:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
tburon yazdı:
Arkadaslar eko66 yakıt tasarruf cıhazını 6 ay kullanılmıs ıkıncı el olarak 250 tl ye buldum.Sızce almalımıyım ne dersiniz???

1- fiyat cazip değil (ben 2. elini bedava buldum :D bence 150 en fazla 200TL)
2- montajını garanti kapsamında yaptırabileceksen belki olabilir: bu tür tasarruf cihazlarında montajdan sonraki sorunlar için destek/garanti olması şart.
3- deneme şartıyla (1 ay gibi) alabilirsin.
bu arada taktığım eko66 benzin ayarlı ama nasıl bişeyse lpg de bile araç rampa çıkarken daha iyi oldu gibi: cihaz sanki motor yanma odasında nasıl en iyi yanma olacağını ecu'ya öğretmiş gibi. (isteyen arkadaş tamamen psikolojik diyebilir ama lpgde rampada 3bin deviri zor görürken 4bin deviri görmeye başladım, gözlerin bozulmuş diyen arkadaşlara da saygı duyarım). kış zamanı zengin karışım olma ihtimalini düşünüyorum ama eve yaklaştığımda (yaklaşık 8 km/15dk) ne olsa motor ideal sıcaklığa gelmiş olur herhalde. bu eko 66 da ne psikolojik şeymiş yahu insan gördüğünden bile şüphe ediyor :D

cihazın mantığı oluşturduğu elektromanyetik alandan dolayı yakıtın daha yanıcı hale gelmesi benzin sisitemine bağlı olsa bile lpg sisitemide en fazla 30-50 cm yakınında olduğundan onlarada etkisi vardır diye düşünüyorum. egerteorim doğruysa direk lpg ye takıldığında daha iyi sonuçlar alınmaz mı?. özellikle gdi aracı olan arakadaşların bu konuyu yakından takip etmeleri daha menfaatlerine olur. çünkü malum lpg kullanamıyorlar. valla benzi fiyatlarınada bakınca insanın içi cız ediyo. inşallah işe yarayan bir alettir de vatana millete hayrı dokunur. taktıracağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.

eko66 nınmanyetik gücünün lpg ye bulaşacak kadar etkili olduğunu sanmıyorum cihaz motor ile hava filtresi arasında konumlanmış durumda lpg kitim de telefleks GFİ yani enjektör ve lpg boruları monifolt içinde. diğer sistemler gibi motor üstünde değil yani pek yakın değiller. ama fikriniz de ihmal edilecek gibi değil. sıralı sistemlere uymaması beni de şaşırtmıştı. neticede lpg borusunun enjektörlere gelmeden herhangi bir yerine eko66 takılabilmeliydi tek aklıma gelen enjektörlere eşit gaz dağılınımı bir şekilde engellemesi diyorum. vuruntu/tekleme yaptığına göre. belki de gazı genleştiriyor bu drumdada enjektörlere yeterli ve dengeli gaz dağıtamıyor. yani fakir ve dengesiz gaz püskürtmeye neden oluyordur.karbüratörlü sistemde yani motor içine tek borudan gaz püskürten sistemde arkadaş çok güzel verim almıştı. bu meseleyi eko66 yetkililerine bir sorayım bakiim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2010 16:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
şimdi eko 66 nın ustası ile telden görüştüm cihaz tüm yakıt sistemlerine (özellikle sıralı sistemlere) monte edilebiliyormuş. özellikle lpg markası için farkeder mi işte bu konuda çok bilgim yok ama yetkililerle iritbata geçmekte fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2010 16:26 
Kullanıcı avatarı

araca 150.000 km lik motor silk koyduk ama o zaman motor iç blok temizleyici hakkında detayllı bilgimiz yoktu. şimdide kullansam yazık olur. bakalım bir süre böyle gitsin. bu arada motor yağı 5-35 castrol tam sentetik yağ koydum motorsilk e etkisi nasıl olur bilmiyorum ama yağ şirketleri bizim ürünlerimize katkıya gerek yok diyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2010 16:28 
Kullanıcı avatarı

özellikle gdi aracı olan arakadaşlar: eko 66 nın motor içinde oluşan kurumu attığını kullanıcılar hep söylüyorlar. eger doğruysa cihaz çokişe yarıyacak gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ara 2010 21:51 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Uşaklar fotoları ekledim,
viewtopic.php?f=33&t=1619

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 01:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
şimdi eko 66 nın ustası ile telden görüştüm cihaz tüm yakıt sistemlerine (özellikle sıralı sistemlere) monte edilebiliyormuş. özellikle lpg markası için farkeder mi işte bu konuda çok bilgim yok ama yetkililerle iritbata geçmekte fayda var.

öyleysebir tane daha ikinci el eko 66 yı alıp lpg sisteminede takalım. ama dediğim gibi benim kitte verim alınamamış ve eski yetkili usta da sıkıntı yaşadık dediydi. hatta ilk taktırmayı düşündüğümde vuruntu yapıyor dediydi. eko66 montajda bazı değişiklikler yaptıysa eski yetkili yeni gelişmelerden haberdar değildir demekki. dediğim gibi şu an benzine montajlı olsada lpg performansım arttı. depo bitsin bakalım 10TL ye ne kadar km. gidecek 40km üstü olursa kış şartlarında ve kar lastik olumsuzluklarına rağmen işe yarıyor diyeceğim.
motor silk fiyatı nedir? bence 70 TL civarıysa gözden çıkartmaya değer. her yağ firması ürünlerine güvenlerinin bir belirtisi olarak katkı gerektirmez diyorlar. ayrıca piyasada çoğu katkı sadece motor sesini yumuşatarak psikolojik kandırmacalı davranıyorlar bence bu nedenlede teflon (kalıcı) katkı diyebileceğimiz ürünlere karşı böyle tedbir alıyorlar
eko66 kurum temizler diyorlar orasını bilemem de yanma derecesini yükselttiğine göre öyle olmalı ama gdi deki sesi yumuşatacağına eminim. hele bor power ile ortaya karışık olursa tadından yenmez.
http://www.eko66.com/eko66/tr/05/defaul ... 240&MID=05

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 09:56 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:

öyleysebir tane daha ikinci el eko 66 yı alıp lpg sisteminede takalım. ama dediğim gibi benim kitte verim alınamamış ve eski yetkili usta da sıkıntı yaşadık dediydi. hatta ilk taktırmayı düşündüğümde vuruntu yapıyor dediydi. eko66 montajda bazı değişiklikler yaptıysa eski yetkili yeni gelişmelerden haberdar değildir demekki. dediğim gibi şu an benzine montajlı olsada lpg performansım arttı. depo bitsin bakalım 10TL ye ne kadar km. gidecek 40km üstü olursa kış şartlarında ve kar lastik olumsuzluklarına rağmen işe yarıyor diyeceğim.
motor silk fiyatı nedir? bence 70 TL civarıysa gözden çıkartmaya değer. her yağ firması ürünlerine güvenlerinin bir belirtisi olarak katkı gerektirmez diyorlar. ayrıca piyasada çoğu katkı sadece motor sesini yumuşatarak psikolojik kandırmacalı davranıyorlar bence bu nedenlede teflon (kalıcı) katkı diyebileceğimiz ürünlere karşı böyle tedbir alıyorlar
eko66 kurum temizler diyorlar orasını bilemem de yanma derecesini yükselttiğine göre öyle olmalı ama gdi deki sesi yumuşatacağına eminim. hele bor power ile ortaya karışık olursa tadından yenmez.

http://www.hepsiburada.com/Liste/motor- ... ryId=26005

dahada ucuzlamış gibi görünüyor.bor pover 40.000 km motorsilk 150.000 km malum yüzyılın buluşu olarak anılıyo. illaki bizim kestiremediğimiz faydaları vardır. açıkçası ben motor silk ten yana pek farkına varamadım ama ben aracımı alır almaz hemen ağır bakımlarını ve gerekli değişimlerini yaptırdım yani kıyaslama şansım çok olmadı. ama şunu farkettim motor sesi iyi azaldı buna artı olarak aracın performansı yakıtı belki iyileşmiştir. performans bana yinede az geliyor eko 66 ile performansı bir nebze olsun arttırmaya çalışıcam. ama o da yetmez daha fazlasını isticem o zaman nasıl yaparız bilmem.
eko 66 sitesindeki sizin yorumunuzu okudum performans artışı sizi de tatmin etmiş . inşallah bizde gerek performans gerekse yakıt konusunda memnun oluruz.
ayrıca şirketin ustaları şu an yurt genelinde servis turundalar bursaya yakınsa bir görüşün cihazı kontrol edip baksınlar. merak ettiğim bir konu var niye benzin tertibatına bağladınız aracı lpg de daha çok kullanmıyormuyuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 10:01 

kupelioglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:

dahada ucuzlamış gibi görünüyor.bor pover 40.000 km motorsilk 150.000 km malum yüzyılın buluşu olarak anılıyo. illaki bizim kestiremediğimiz faydaları vardır. açıkçası ben motor silk ten yana pek farkına varamadım ama ben aracımı alır almaz hemen ağır bakımlarını ve gerekli değişimlerini yaptırdım yani kıyaslama şansım çok olmadı. ama şunu farkettim motor sesi iyi azaldı buna artı olarak aracın performansı yakıtı belki iyileşmiştir. performans bana yinede az geliyor eko 66 ile performansı bir nebze olsun arttırmaya çalışıcam. ama o da yetmez daha fazlasını isticem o zaman nasıl yaparız bilmem.
eko 66 sitesindeki sizin yorumunuzu okudum performans artışı sizi de tatmin etmiş . inşallah bizde gerek performans gerekse yakıt konusunda memnun oluruz.
ayrıca şirketin ustaları şu an yurt genelinde servis turundalar bursaya yakınsa bir görüşün cihazı kontrol edip baksınlar. merak ettiğim bir konu var niye benzin tertibatına bağladınız aracı lpg de daha çok kullanmıyormuyuz?

Bekir Bey sizin test sonuçlarınızı mearkla bekliyorum.
Sizin değerlendirmenize göre eğer onay verirseniz, hem İlhami Abi hem sizin tarafınızdan onaylanmış olacağından içimiz rahat şekilde cihazı alabileceğiz.

Gerçi ben hala fikrimdeyim. eko66' nın sitesindeki belgeleri gördükten sonra (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Raporu' nu açıyorsunuz, içinden dilekçe çıkıyor) bunun başlıbaşına bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum hala...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 11:29 

Uşaklar alttaki başlığa GDI, Avance, Lancer karşılaştırması yapıp ekledim. Bilginiz olsun,
viewtopic.php?f=9&t=1622

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 23:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

eko66 yı benzine taktırmamdaki sebep sıralı sistemde sıkıntılı olduğu yönündeki telefkex yetkili servisi ile eski eko66 yetkili ustanın beyanlarıydı. beleş bulunca da mitsucu arkadaşlara tecrübe aktarımı yapmak. birde ben gaz bitince ilk lpg istasyonundan doldurmam, kıstaslarıma uyan istasyona kadar benzinde giderim. yani ayda 100km benzinle gidiyorumdur. ayrıca ileride yeni araç alırsam özellikle dizel 1.6 ve aşağısı takmak için elimde hazır eko66 bulunsun diye. bu arada dün eko66 sayfasından gönderdiğim maile sıralı sistemlerde sıkıntı yok diye cevap geldi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2010 03:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

quote]
http://www.eko66.com/eko66/tr/05/defaul ... 240&MID=05[/quote]

ayrıca şirketin ustaları şu an yurt genelinde servis turundalar bursaya yakınsa bir görüşün cihazı kontrol edip baksınlar. merak ettiğim bir konu var niye benzin tertibatına bağladınız aracı lpg de daha çok kullanmıyormuyuz?[/quote]
Bekir Bey sizin test sonuçlarınızı mearkla bekliyorum.
Sizin değerlendirmenize göre eğer onay verirseniz, hem İlhami Abi hem sizin tarafınızdan onaylanmış olacağından içimiz rahat şekilde cihazı alabileceğiz.

Gerçi ben hala fikrimdeyim. eko66' nın sitesindeki belgeleri gördükten sonra (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Raporu' nu açıyorsunuz, içinden dilekçe çıkıyor) bunun başlıbaşına bir kandırmaca olduğunu düşünüyorum hala...[/quote]
ben hep cihazı övüp mucidini/firmayı yermişimdir. odun66 diye. ancak sanayi bakanlığının onayı olması iyi bişi olsa da kanımca onayının olmaması önemli değil. birçok dişmacununda reklamlarda bilmem ne üniversitesi klinik test, isviçreli bilimadamları vs. muhabbeti yapıyorlar ama ben 20 yıl önceki ipana/colgate ile şimdiki arasında görüntü ve tat dışında bir fark göremedim. bu cihaz hakkında fikirlerimi güncellersek 1- cihaz faydalı ama 2- %25 tasarruf şahsi tecrübeme göre abartı olup %5. bu sonucu uzun yolda test edince kesinleştireceğim 3- cihaz her motorda/araçta aynı başarıyı sağlayamıyor. mesela WV motorda daha başarılı 4-cihaz basit bir boru desekde bozulma hassasiyetine sahip. sonuç olarak da standart kalitede seri üretimi başaramamışlar, dedikodulara göre de taklitleri varmış (firmanın yalancısıyım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2010 12:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

dün beni işyerinden talat mollaoğlu (eko66 mucidi/firması) aramış sekreter söyledi. avukat arkadaşla görüşmüş.arkadaş, neden test verilerini içeren teknik rapor alıp yayınlamıyorsunuz demiş. ben yoğun adamım şimdi zamanım yok cevaplamaya deyip kapatmış. bana notu da "150 TL ödeme halinde sıralı sisteme monte edebileceklermiş" ödeme sebebi nedir,ek parça mı takılacak (muhtemelen) işçilik mi bilemiyorum. rahatsız olduğum için adama dönüş yapamadım. duruşmalara çıkıp eve geldim. yarın bakarız ne diyeceğine.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2010 12:54 

av.ilhami yazdı:
dün beni işyerinden talat mollaoğlu (eko66 mucidi/firması) aramış sekreter söyledi. avukat arkadaşla görüşmüş.arkadaş, neden test verilerini içeren teknik rapor alıp yayınlamıyorsunuz demiş. ben yoğun adamım şimdi zamanım yok cevaplamaya deyip kapatmış. bana notu da "150 TL ödeme halinde sıralı sisteme monte edebileceklermiş" ödeme sebebi nedir,ek parça mı takılacak (muhtemelen) işçilik mi bilemiyorum. rahatsız olduğum için adama dönüş yapamadım. duruşmalara çıkıp eve geldim. yarın bakarız ne diyeceğine.

Abi yarınki görüşmende bizden de bahsediver o zaman.
Uygun rakam yaptıkları takdirde, motorda da güzel bir yere montaj yaparlarsa eğer (sitelerinde bir tane GDI montajı gördüm, midem bulandı) ben de deneyeceğim şu zıkkımı. Neymiş arkadaş yav. %25 tasarruf bilmem ne.

Hani memnun kalmazsan para iade garantisi var ya abi, ben %25 değil, %10 tasarruf edeyim, geri verirsem namerdim. Bunu da ekleyelim.

Bahsederken aracın 1.8 GDI olduğunu da belirtelim abi. Muhtemelen daha uygun fiyat verecektir. Eğer sonuç müspet olursa çok sağlam bir müşteri kitlesi oluşacak.

Tabi forumun gücünü de söylemeyi ihmal etmeyelim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 00:15 

Şu başlığı ilk sayafa bi taşıyalım şöyle.
2. sayfaya düşünce uyku uyuymıyorum :)
Hadi hayırlı geceler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 01:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera hocam bugün ustaya gideceğimi söyledim ama hayırlı olduğunu düşündüğüm bir iş nedeniyle gidemedim. sanayiye giderken satılık dairelere rastladım. orada oyalanınca da akşam oldu. (anlaştık gibiyiz). inşaallah hayırlı olur dualarınızı bekliyorum bu konuda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 02:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Şu başlığı ilk sayafa bi taşıyalım şöyle.
2. sayfaya düşünce uyku uyuymıyorum :)
Hadi hayırlı geceler...

saat: 01:49 ben şimdi forumdayım sen nerdesin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 08:31 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Hakkınızda hayırlısı İlhami bey.
Kazançlı bir alışveriş yapmanızı temenni ediyorum.
İşlere önem sırasına göre bakmak lazım.
İsabet olmuş:)
Dualar müşterek..

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ara 2010 09:50 
Kullanıcı avatarı

çok güzel bir kıyaslama. Ali bey kendinizi şanslı hissediyorsunuz dimi bu kadar az zamanda 3 aracı da denemek herkese nasip olmaz.
benim 2002 hp avance 1,6 var. herkesin dediği gibi hızlanma çok nazlı. eko 66 + k&n hava filtresi takarak performansı arttırmayı hedefliyorum olabildiğince.
aracın tavan lambası ve far açık uyarısı aynı aparattan. lamba yanmıyorsa yada uyarı gelmiyorsa kapı kenarındaki siyah plastik kaplı tek vidalı parçayı itina ile sökün ve komple çıkartın. muhtemelen oksitlenme olmuştur. güzelce temizleyici kimyasallarla temizleyip vidayı taktıktan sonra deneyin yoksa çalışmaz. o zaman far açık uyarısı veriyor.
bizim aracın ön arka 15" jant ve arkalarda disk. eski bindiğim ailemizin arabalarında abs omadığı için bana frenleri güzel geliyor. en azından nerde nasıl duracağını biliyorum sağa sola kaymadan güvenle duruyor. ankara yolunda otobüs farkına varmadan sıkıştırınca bariyelere girmekten frenler sayesinda kurtuldum. Maşallah diyeyim koç gibi yerine oturdu. Allah herkesi kazadan beladan uzak eylesin.
düz yolda (otoban) farkına varmadan muhabbet arasında 200 yapmışım(lpg de ) aile vardı onların tedirginliğini görünce kadrana baktım . yoksa daha basardım ama bu araç ibreyi sona dayar.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye