Zaman: 27 Eki 2025 16:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 43 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Ara 2010 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Aracım 2007 Mitsubishi Lancer
Arkadaşlar Aracımın 40.000 km bakımı için servislerle görüşüp fiyat araştırması yaptım.
Şanzıman yağının değişmesi gerektiğini söylediler.
Araştırmalarıma göre 40.000 km de değişmesine gerek yok.
50-60 bin den sonra değiştirilebildiği hakkında.
BP nin Miitsubishi için özel ürettiği autran MM-SP III marka yağın servislerdeki litre fiyatı 48-50 TL. Bu yağ pahalı dedim. BP toptancısından araştırdım litre fiyatı ise 47 TL idi. Yani servis gayet ucuz satıyor dedim ve doğruda.
Servisler 7,2 lt yağ değişimi yapıyoruz diyorlar yağ değişimi 4-5 litreyi geçemiyor. Tam boşaltım ancak
şanzıman revizyonunda oluyor buda uzun km sonrası ve yüksek paralar ödenerek oluyor. zaten şanzıman revizyona ihtiyaç varsa kalın kaçmıştır.
Amerikan sitelerinde castrolun bir yağının mitsubishi Diamonds SP II ve SP III için uygun olduğunu gördüm BP ye castrola (ikisi aynı) ayrı ayrı yazı yazdım burada uyanı var neden uymaz diyorsunuz. ülkelere göre mi muamele oluyor kardeşim. şeklinde.
BP firmasından Evren (yanlış hatırlamıyorsam) telfonu verilebilir. beni aradı beyefendi bahsettiğiniz yağ uygundur ancak Türkiyede satışı yok. Ben bulursam uyar mı dedim tam anlamıyla uyar dedi.
Sonra Hyundai marka araçlarda da SP III kullanıldığını öğrendim ve Hyundai servisini aradım. (Çamlıca Kaynak) Otomatik şanzımanlara SP III mü kullanıyorsunuz dedim onlarda başka birisine sordu. O da yeni kullanmaya başladık dedi.
Tekrar sordum teyit amaçlı abi SP 3 mü o yağ hani kırmızı olan. Evet rkadaşım SP 3 . Hangi marka dedim. Castrol dediler.
Sonra döndüm BP Enver beye. Dedim arkadaş Hyundaide castrol marka SP III kullanıyor uyrmı .
Kesinlikle kullanabilirsiniz beyefendi bir problem yok aynı yağdır, dedi.

- Servislerde BP Visco 5000 10w/40 motor yağının 4 litresine 70-75 TL fiyat çekiyorlar.
Göztepe Oto Ahmette 30 TL, Mobil 1 ,inki 40 TL castrolunki 45 TL. haberiniz olsun.
- hidrolik Dot 4 sersizlerde 15 TL, benzincilerde castrol dot 4 10 TL, oto ahmette mobil 9 TL, başka marka 6 TL.
- Bujilerin fiyatını sordum. Temsa Çamlıca oto tanesine 19 TL fiyat verdi * 4 = 76 TL pahalı dedim dedilerki beyefendi biz orjinal japon malı olan NGK buji kullanıyoruz. dediler.
ben ngkmarket internet sitesinden alacaktım öncelikle telefonda sordum motor numaramı sordu söyledim 4 tanesini kargo dahil 22 TL ye orjinal NGk aldım.

hava, yağ, polen filtresine servis toplam 137 TL dedi. onların muadilleri 35 TL den 100 TL ye kadar kaliteye göre değişiyor.

Naçizhane fikirlerimi paylaşmak istedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 03:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
paylaşımların için sağol arkadaşım. bakım sarf malzemelerinde tek sıkıntı mm-spııı şanzıman yağı. geri kalan motor+hidrolik yağ olsun filtre, buji falan piyasadan uyguna temin edilebiliniyor.
triger seti(kayış dayco+rulman gmb) 55 tl ye
alternatör kayışı dayco 12.5 tl ye
hidr. pompa klima comp. kayışı dayco 12.5 tl ye almıştım esenyurt sanayide japon-kore parçacısından.
hava filtresi 15-20 tl
polen kalitelisi 20 tl
bujilerde (ngk-denso) 5 er tl idi.
bp visco 10w/40 4lt 45 tl ye
yağ filtresi 10 tl ye almıştım.

dediğin gibi spııı ün lt si 50 tl civarı. daha uyguna da bulunamaz gibi. hyundai servislerinede bir sormak gerekli aslında. benim araç ta 89400 de değiştirmem gerekiyor benimde.
hayırlı forumlar.
kafana takılan birşey olursa sorabilirsin 6 aydır bende AT kullanıyorum....
he bu arada buji olarak denso alıcam benim araçtakilerde ngk.
forumda umera hocam densonun daha iyi ateşleme yaptığını söylemişti. belki çekişte bir faydası olur..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 19:46 
Kullanıcı avatarı

Merhaba. 2004 AT aracımın 40.000 'de şanzıman yağı değişmiş. Şu anda 93.000 'de. Değiştirmezsem, kapalı devre olan şanzıman içinde ne gibi problemler olur? Teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 23:39 
Kullanıcı avatarı

Nihon yazdı:
Merhaba. 2004 AT aracımın 40.000 'de şanzıman yağı değişmiş. Şu anda 93.000 'de. Değiştirmezsem, kapalı devre olan şanzıman içinde ne gibi problemler olur? Teşekkür ederim.

herhangi bir problem olacağını zannetmiyorum şahsi fikrim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 02:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: 2004 lancer 1.6
Kan grubu: ARH+
Slm.2004 lancer 1.6 AT nin kullandığı buji nedir acaba.Seri no ları elinizde varsa alayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 03:17 
Kullanıcı avatarı

arbiter yazdı:
Slm.2004 lancer 1.6 AT nin kullandığı buji nedir acaba.Seri no ları elinizde varsa alayım.

ngk: BKR6E-11 http://www.otomobilyedekparcalari.com/N ... R-637.html

bosch:FR7DCU

denso:K20PR-U11 http://www.otomobilyedekparcalari.com/i ... how2&p=643

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 03:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Y.
Araç: 2006 Lancer A/T
Kan grubu: AB+
Hyundai'nin castrolun nesini kullandığını bilen varmı. Bu arada kırmızı atf zannedildiği gibi özel bir şey deil, zira caxtrol tqd 2 de kırmızı, ama bildiğiniz dexron 2. Yani renge göre karar vermeyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 09:02 
Kullanıcı avatarı

arbiter yazdı:

https://www.ngkbujimarket.com/contact-form.php

bu siteden telefonla sorabilirsiniz. ben öyle yaptım söylediler siteden aldım bujiyi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 09:04 
Kullanıcı avatarı

yilmaz101 yazdı:
Hyundai'nin castrolun nesini kullandığını bilen varmı. Bu arada kırmızı atf zannedildiği gibi özel bir şey deil, zira caxtrol tqd 2 de kırmızı, ama bildiğiniz dexron 2. Yani renge göre karar vermeyin.

Hyundasi castrolun SP III ünü kullanmaya başlamış.
Ben BP den yetkili olan envermiydi neydi o kişiyle görüştüm. Anlattım.
Kesinlikle olur uyar doğrudur dedi.
Bu konuşmayı 2 kez yaptım emin olmak için.
casrtol BP aynı firma

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2010 22:27 
Kullanıcı avatarı

Farketmez aslında sp III standardını larşılayan her yağ olur. Benim merak ettiğim şey castrol ün çıkarttığı ürünün adının ne olduğu. Keza yakın zamana kadar castrol sp3 yağ yapmıyordu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ara 2010 11:32 
Kullanıcı avatarı

BENDE BİLMİYORUM HYUNDAİ SERVİSİNDE GÖRECEĞİM BİR ARA

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 11:36 
Kullanıcı avatarı

shell donax marka yağ için shelli aradım aracı söyledim SP III dedim onlarda Japonyaya Mitsubishiye sorduklarını ve Donaxın uygun olduğunu söylediler. litre fiyatı yine 15 TL dir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2012 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: faik
Araç: LANCER 2006
Meslek: mak. müh.
Kan grubu: ARh+
herkese merhaba. Gecen ay ilk arabam olan 2006 model otomatik lancer aldım.Km si 55000 de bende forumlara baktım ve şanzıman yağının değişmesi gerktiğini öğrendim servise sordum plakadan sorguladılar şanzıman yağı değişimi yapılmamış. Servisten fiyat aldım 520 TL yağ için 75 TL de işçilik toplam 595 TL ye olacağını sölediler. Bana çok pahalı geldi mobilin sitesinden mobil atf 320 arabam için uygun olduğunu gösteriyo ve litresi 22 TL aldım. 7,7 lt diyo ama 5 lt aldı. değiştirdim şimdilik bi problem yok ama içimde bi şüphe var acaba gercekten servisteki yağ ile benim aldığım yağ arasında fark varmı??? ilerde bi problem yaşarmıyım..Şimdilik arabamdan çok memnunum performans güzel vites gecişleri hissettirmiyo yakıt lpg olmasına rağmen 30 kuruş civarında normaldir herhalde :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2012 18:57 
Kullanıcı avatarı

bursa Sevtaş

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2012 22:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Fiyat dogru servislerde o sekilde. Yanliz oradaki uckagit dediginiz gibi araba 5 lt aldigi halde faturayi 7 ltden kesiyorlar tabi siz bunu bilemiyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2012 10:00 
Kullanıcı avatarı

fiyat doğruda benim mobil den aldığım yağ ile onların koyduğu yağ arasında fark varmı ??? nerde ise 6 da 1 fiyatına bu işi hallettim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2012 10:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Walla yazildi cizildi, SP3 standardinda bir yag ise bence sorun cikmaz. Yag degisimi zamani gelince derinden arastiricam bu konuyu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 09:00 
Kullanıcı avatarı

sorun şu ki o yağ sp3 değil, sadece dexron 3. Mobil web sitesinde yanlış bilgilendirme yapıyor. Araç seçerek bakınca o yağı gösteriyor ama yağın özelliklerine bakınca sp3 standardından bahsetmiyor bile. sp3 tam sentetik bir yağdır, onun için (ayrıca bp nin tekel olmasından) fiyatı epey yüksektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 22:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
yilmaz101 yazdı:
sorun şu ki o yağ sp3 değil, sadece dexron 3. Mobil web sitesinde yanlış bilgilendirme yapıyor. Araç seçerek bakınca o yağı gösteriyor ama yağın özelliklerine bakınca sp3 standardından bahsetmiyor bile. sp3 tam sentetik bir yağdır, onun için (ayrıca bp nin tekel olmasından) fiyatı epey yüksektir.

Servisler de zaten sizin aldığınız mobil 320 yağının 220 litrelik varillerinden dolduruyor. Çünkü bu yağ sp3 standardında. Gönlünüz rahat olsun. Hiç bir sorun çıkmaz. Dexron 3g yağı sp3 ü karşılıyor. 1.5 yıl önce 4.5 litre olarak dexron 3 yağ ile değişim yaptırdım, şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2012 02:02 
Kullanıcı avatarı

İnternette bir sürü yer var, biraz zahmet edip araştırırsanız sp3 ün dexron 3 ü karşıldağını, ama dexron 3 ün sp3 ü karşılamadığını görebilirsiniz. Servislerin mobil 320 kullandığına yönelik herhangi bir deliliniz varmı. Zira benim bildiğim Eskişehir servisi bp autron sp3 alıyor varille..... Zaten onun haricinde bir yağa da garanti vereceğeni zannetmem. Bu mesele benim 2006 dan beri (önce proton sonra da lancer sahibi olmam nedeniyle) bizzat uğraştığım bir mesele... Dediğim gibi internette, eğer ingilizceniz varsa, özellikle ingiltere, abd ve malezya forumlarında tonla tartışma, epeyde kayda değer ciddi bilgi bulabilirsiniz. Bu arada mobilin resmi sitesinde 320 nin sp3 ü karşıldağına dair herhangi bir ibare yok, özellikle yağın spec sheet'inde. Eğer karşılıyor olsaydı bunu özellikle belirtmezlermiydi, hele tüm mitsu, kia, hyundai ve proton kataloglarında ısrarla sadece sp3 şartlarını sağlayan yağ kulllanın diye belirtiliyorken?

İsteyen arabasına istediğini koyar karışacak değilim. Ancak ben yine de söylemiş olayım mitsubishi otomatiklerinde sp3 standartlarını karşılayan yağ kullanılması özellikle belirtilen bir nokta.....

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 43 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye