Zaman: 02 Eki 2025 08:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 159 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Şehir Plancısı
Kan grubu: 0+
sinir kupu yazdı:
Aga saol fotolar için. Nedense çok da abartı yükselmemiş gibi geliyor ama. Yine de yükselmiş. Bu durumda sportback filan alsak hiç sıkıntı yaşamayız demektir.
Bu arada tüketimin nasıl? Herhangi bir sıkıntı var mı vialle ile ilgili. Mesela bizim geç marş almamız filan gibi. Sende hatırladığım vialle lpfi vardı. Memnun musun?

Gaz tüketimleri değişken oluyor. Aracı babamla birlikte kullanıyoruz, kullanıcıya göre çok değişiyor benim anladığım. Ama tüketimleri daha detaylı kaydetmeye başladım. Yakında tam değerler çıkmaya başlar. Şİmdilik 0,20TL/km görünüyor. Yüksek mi bilemiyorum.

Senin bazı konularda ve DH'de bahsettiğin marş almama problemi yok.

Bir de sen burada sanırım bir pompa sesinden bahsermiştin. Sanırım bu pompa içeride ve üstü kapakla kapatıldığı için ve ben deponun kılıfının etrafına sünger ve diğer 10cm yükseklikteki malzemeleri kuyduğum ve üstüne yukarıda bahsettiğim gibi bagaj korumasını ve halısını örttüğüm için ses gelmiyor. Onu ilk geçişte duyuyorum sonra kesiliyor sanki. çok çok dikkat edince duyuyosun ama onu psikolojik kendim de uyduruyo olabilirim :) O sesi aşağıda anlattığım olay sırasında duyuyosun kesik kesik.

Vialle'nin çalışmasında bir problem yok. Ama bir kusuru yoksa bendeki parçaların, Vialle sisteminde mekanik/teknolojik bazı şeylerin geliştirilmesi gerkiyor. Yakıt tankı şamandırası ve benzine geçiş sistemi ile ilgili.

Normalde yakıt 4-5lt kadar kaldığında sinyal sesi çıkarıp benzine geçmesi gerekiyor. Normalde öyle çalışıyor.

Ama iki sefer, hiç uyarı vermedi ve benzine geçmedi. Yolda giderken araba teklemeye başladı. İlk olduğunda paniklemiştim acayip. Motor arıza ikaz lambası da yanmıştı. Ama sonra fark ettim gaz çok azaldı ondan oldu bu.
Gaz bittiği içn oluyor çünkü bunu da denedim. Servis gazı aldığın yeri değiştirip dene demişti ama bu çok düşük ihtimaldi benim için.

Teklerken ister istemez biraz daha gitmek zorundaydım durana kadar baya sıklaştı. Benzine geçirdim ve durdum, stop ettim. Sonra aracı çalıştırdım benzinde. sonra gaza geçtim gaza tamamen geçtikten 1-2 dk sonra stop etti. Tekrar çalıştırdım. Benzinden gaza geçtiği anda stop etti gene. Benzinciye gittim gazı doldurdum. Sorun geçti. düşük devirde, yüksek devirde, yavaş hızlı bir çok şekilde aracı denedim. Her zamanki gibi çalıştı bir problem yoktu.

Bir de bu benzine geçmiyomuş ya giderken motor stop ederse gibi birşey akla gelmesin. Teklemelerden çok sonra bu dediğim stop etmeler oluyor. Anlıyorsunuz teklemeler hafif prblemli bir yola girmişsiniz sarsıntısı yapıyor başta. Korkmayın yani.

Benzine geçişte birşeyler eksik yani.

Depo 60lt, hesaplara göre (%80 doluluk, 4,5lt en az yakıt seviyesi vs.) 52lt fln dolması gerekir.

Bir kere benzine geçtiğinde pompa 38lt dolduğunda stop etti.
Bir kere de 48lt oldu pompacı durduralım dedi ben de yusuf atıyordum zaten oha diye. (bu uyarı vermediği, benzine geçmediği gün oldu)

Bu durum pompa ile ilgili de olabilir. Erdal usta öyle demişti.

Bir de tam sonuca varamadığım bir konu var. Oda ortalama yakıt göstergesi. Araç 10'un altına neredeyse hiç inmiyor ama tüketim de çok fazla değil bana göre. Tüp taktırmadan önce 9'un altına bile inebilmişken gazdan sonra hiç inemedik. Genelde otoparkta çalıştırdıktan sonra gaza geçmeden hiç kalkmadım. 1 dk fln sürüyor. Yola çıktıktan sonra 50'lerde fln başlıyorum yakıt tüketim göstergesinde. kullandıkça o 10'a iniyor. 5.6'ya inmiş adamsın sen bu konuda benden daha tecrübelisin belki bir yorumun olabilir bu konuda.

Ulaşım araçlarım:
1995 Scott Timber Adventurer
2009 Scott Scale 70
2011 Mitsubishi Lancer 1.8 CVT - Vialle Lpfi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 23:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Valla kardeş ben de lpg ile yol bilgisayarı ne kadar uyumlu tam emin olamıyorum. normalde benzin için gelen sinyaller kesilip lpg sinyali gönderiliyor yani benzinliye benzer çalışıyor. ama yine de sen aynı istasyon ve aynı pompadan 2 fulleme arası tüketimine bir bak. misal 100 km filan gideceksen önce bir fulle. sonra yine fulle. fullerken de tüketimi sıfırla öyle karşılaştır. bende senin dediğinin tersi olmuştu. ortalama tüketimim daha düşük gösteriyordu eskisine göre. hesaplar da örtüşük gibiydi. ama belki de artık çok yakmıyor diye sen biraz daha basıyorsundur gaza. açıkcası ben öyle yapıyordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 23:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bu arada 0-100 hızlanma denemesi videosu çekmiştim onları ekledim

http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=12&t=1468

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 02:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
gaz bittiğinde otomatik olarak benzine geçmesi gerekirken geçmiyor mu?doğru anladım değil mi.bu sistemin güzel bir özelliği olarak gaz bitince benzine geçmesi gerekir.bu hep böylrmi oluyor yoksa bir sefermi sadece böyle oldu.hoş bir durum değil yani.karbüratörlü eski araçlarda öyle yapardık.gaz bitince araba teklemeye başlar ve benzine alırdık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 21:25 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
gaz bittiğinde otomatik olarak benzine geçmesi gerekirken geçmiyor mu?doğru anladım değil mi.bu sistemin güzel bir özelliği olarak gaz bitince benzine geçmesi gerekir.bu hep böylrmi oluyor yoksa bir sefermi sadece böyle oldu.hoş bir durum değil yani.karbüratörlü eski araçlarda öyle yapardık.gaz bitince araba teklemeye başlar ve benzine alırdık

Yukarıda anlattığım gibi devamlı yaşadığım bir durum değil. Bu hangi durumlarda oluyor onu öğrenmeye çalışıyorum. Havlar bozulunca çok depo bitirmemeye başladık. O yüzden sorunu tam netleştirmedim. Gaz şimdi tek ışığa düştü. Geçmezse götüreceğim ustaya hangi durumlarda geçtiğini hangi durumlarda geçmediğini anlatacağım.

Çünkü ben şamandıra ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Mesela kent içinde çeyrekten az gaz varken baya bir yol yaptım ama kent içiydi hepsi ve kendiliğinden geçti. Ama sonrakinde bu otomatik geçtiği kadar kaldığı bir zamanda aracı park ettim. Sonraki gün geçmedi. Burada şu olabilir; araç durmadan önce sanki uyarı gelmiş de benzine geçmiş ama biz gene basıp gaza geçirmişiz gibi olmuş olabileceğinden tekrar ikaz verip geçmemiş olabilir. Bir de yüksek hızda ve yüksek yakıt tüketimi olduğu bir seferinde geçmedi.

Ama dediğim gibi her zaman olmuyor. Sürüş sitiline göre değişiyor benim anladığım. Tabi bu geliştirilmesi gereken bir şey. Düzeltilir bir şekilde.

Ulaşım araçlarım:
2009 Scott Scale 70

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2010 22:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

muhtemelen şamandıradır kerdeş. bende lpi takılıyken hiç öyle bişi olmadı. gerçi ben bitirmemeye dikkat ediyordum genelde. ama bir kere bitti mi zaten gaza tekrar alamıyordum. tekrar çalıştırdığımda bile geçmiyordu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 20:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bu arada dün yolda giderken fark ettim araç daha önce bilal'in iddia ettiği gibi otomatik modda düz yolda 3000 devirde 150 km'ye çıkabiliyor. önüme araç çıkmasa daha da artar mıydı acaba? bunu bir gün denemek ve videoya çekmek istiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2011 23:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sinir kupu yazdı:
bu arada dün yolda giderken fark ettim araç daha önce bilal'in iddia ettiği gibi otomatik modda düz yolda 3000 devirde 150 km'ye çıkabiliyor. önüme araç çıkmasa daha da artar mıydı acaba? bunu bir gün denemek ve videoya çekmek istiyorum.

Yok dostum. Benim vites oranlarindan yaptigim hesaplama dogru. Yukarida yazmis miydim hatirlamiyorum hesap ayrintilarini.

Arabayi yeni aldigimda antalyaya gidip gelirken cok dikkatli gozlemlemistim.

Yanliz benim ibrede yaklasik %5 fark var GPS hiz olcusune gore (Orijinal lastiklerle). Yani ibre 100 iken aslinda 96 ile falan gidiyorsun. Senin de buyuk ihtimal oyledir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 15:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

evet ama artık kırmızı intense gelmiyor vedat. yani daha da özel bir hal aldı bizim arabalar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 01:30 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
intense'lerde favori renk kırmızı sanırım :)

Intense'lerde kirmizi iyi.

1.6 ve 1.5'te ben beyazi begeniyorum. Gerci beyaz intense gormedik belki favorim o olur :)

Onun disinda siyah her modelde rakipsiz :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 01:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Anaaa harbiden beyaz intense yok :crazy: kim aldı lan çabuk geri versin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 14:00 
Kullanıcı avatarı

gorkemuse yazdı:
Anaaa harbiden beyaz intense yok :crazy: kim aldı lan çabuk geri versin.

Ayipsin aga siyahini alip folyo kapatiriz. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 14:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bir zamanlar aşkın jeep bir tane beyaz intence satıyordu. bir orada gördüm zaten. o da fotosunu. çok fazla gelmedi sanbırım. bizme mi modqa nedir bu beyaz. yurt dışında da öyle beyaz lancer fotosuna filan denk gelmedim. beyaz evo bile az.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 15:44 
Kullanıcı avatarı

anlamadım.şimdi 1.8 almak istesek beyazmı yok kırmızı mı yok.samsun bayisinde bikaç ay önce beyaz 1.8 vardı.ben tüm lancerlarda kırmızı seviyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 18:40 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
anlamadım.şimdi 1.8 almak istesek beyazmı yok kırmızı mı yok.samsun bayisinde bikaç ay önce beyaz 1.8 vardı.ben tüm lancerlarda kırmızı seviyorum

Once parayi denklestir diyosun yani :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 20:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

aga kırmızı 2011 intense yok. bana serviste söylenen bu şekilde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 20:22 
Kullanıcı avatarı

Ben Intense yi alırken galeride beyazı vardı. Güzel görünüyordu baya. Aldatmaz'daki arkadaş beyaz da satılıyor baya demişti. Ama biz çok düşünüp beyaz almaktan vazgeçmiştik. Kaya grisini istettik o geldi onu aldık. Kırmızı da getirilebiliyordu.

Her rengi alabiliryorsunuz bence. Kırmızı gümrükte yoksa getirtmeniz gerekiyor. Bu da 30 günü geçer gemiyle gelmesi, gümrük işleri vs vs.... Önemli olan olan katalogda olan renk olması.

Ulaşım araçlarım:
2009 Scott Scale 70

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 11:34 
Kullanıcı avatarı

serdarserdar yazdı:
sinir kupu yazdı:
sen bir foto gönder de hele bakalım. eşim misal en çok o bagajdan dolayı ısınamamıştı duruma. deponun ve üzeri kapatıldıktan sonraki fotosunu eklerseniz çok makbule geçer.
alternatif yol da bir alternatif tüketim için. bazen ben yolu uzatıp aynı yakıtla daha uzun yol yapmayı tercih ediyorum. en azından aracı sürdüm diyorum.

Merhaba,

Bir türlü hava kararmadan araca binemedim. Bagaj fotoğrafı da çekemedim. Ama daha da vakit geçirmeyeyim diye otoparkta çektiğim iki fotoğrafı koyuyorum.

Bagaj halısının altında araç gereçler vs zımbırtılar var. Daha da boş yer kaldı onu da süngerlerle doldurdum ve üstüne bagaj korumasını kapattım sonra da halıyı örttüm.

Arkadaki punch seviyesine kadar yükseliyor anlayacağın.

bu fotolar simit tank takılmış halimi bagajın.eğer öyleyse dar olmamış.ben bi düşünmeye başlayayım şu vialle işini benzin zorlamaya başladı

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 11:37 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
evet ama artık kırmızı intense gelmiyor vedat. yani daha da özel bir hal aldı bizim arabalar.

krımızı renk gelmemesi çok saçma olur.bence 1.8 dede bazı değişiklikler yapacaklar o yüzden piyasada araç yok olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 19:37 
Kullanıcı avatarı

serdarserdar yazdı:
Ben Intense yi alırken galeride beyazı vardı. Güzel görünüyordu baya. Aldatmaz'daki arkadaş beyaz da satılıyor baya demişti. Ama biz çok düşünüp beyaz almaktan vazgeçmiştik. Kaya grisini istettik o geldi onu aldık. Kırmızı da getirilebiliyordu.

Her rengi alabiliryorsunuz bence. Kırmızı gümrükte yoksa getirtmeniz gerekiyor. Bu da 30 günü geçer gemiyle gelmesi, gümrük işleri vs vs.... Önemli olan olan katalogda olan renk olması.

Aynen. Katalogdan cikarmadiktan sonra sorun yok. Zaten bu araclardan cok az satiyorlar, her rengini getirmeleri mumkun degil.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 159 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye