Zaman: 05 Haz 2026 20:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2011 13:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
seyo yazdı:
arkadaşlar bikaç gündür foruma giremedim. araç temizlik işim yalan oldu. bizim bebe rahatsızlandı biraz bi kaç gündür cerrahpaşanın yollarını aşındırıyoruz.
bütçe dengesi bozuldu biraz. kısmetse yaza doğru artık detay temizlk.

geçmiş olsun bu aralar bir salgındır gidiyo. Allah acil şifalar versin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2011 15:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
sağolun arkadaşlar.
bi grip salgını var herkeste. bizim bebenin böbreklerde taş çıktı.
cerrahpaşada profa gidiyoruz. özel polikliniklerde ultrason falan.
sağlık olsun. herşey onların sağlığı için...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2011 16:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
aman dikkat edin çocuklara grip ve su çiçeği şu an salgın şekilde

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2011 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
Selamlar herkese, uzun suredir firsat bulup giremiyordum foruma sonunda bebegimiz dogdu ve 5 haftalik oldu hayatta yavas yavas eski rayina oturuyor, öncelikle basina kaza bela gelen arkadaslarimiza gecmis olsun diyorum, bugun bende cocugumu kontrolune goturdukten sonra kendi kendime basima bir is aldim olay söyle gelisti; Bildiginiz gibi 1999 carisma gdi sahibiyim ve 3 haftadir araba ile yolda giderken abs lambasi ile birlikte tlc off yada tdc off tam hatirlamiyorum ikisi ayni anda yaniyordu( ne zaman frene dokunursam yanan lambalar sonuyordu biraktigimda tekrar yaniyorlardi), vakit bulunca biraz yabanci forumlarda bilgi bulabildim cekis kontrol sisteminin devre disi oldugu anlamina geldigini ogrendim ve illaki yaptirilacak bir sorun olmadigini yaziyordu, zaten servise birakicak zamanim yoktu cunku bebegimiz danimarkada dogdu bildiginiz uzerede biz isvecte yasiyoruz ve her hafta kontrol icin danimarkaya gitmek zorunda oldugumdan ustalara gosteremedim, neyse bugun bebegi gene kontrole goturuyordum hastanenin onunde durdugumda araba stop ettikten sonra ayagim frende dururken 5 10 saniye kadar sonra konsolun icinden teybin arka kismindan tikir tikir bir ses geldigini duydum, eve donunce tabi rahat duramadim ve bakmaya karar verdim, dosemenin o kismini soktum ve sesin o ic tarafta bulunan 2 tane soketli röleden geldigini farkettim, röleleri soktum ne var ne yok bakmak icin ve yerine takacagim esnada kontak anahtarini tam kapatmayip 1. konumda birakmisim ve yerine sokarken oradaki vidalardan birine temas etti ve kontak yapti, daha sonra ikisini de tam olarak yerine oturttum ve arabayi calistirmak istedigimde hicbir sekilde arac calismadi... röleleri tekrar soktum ve baktim uzerlerinde kopma vs. herhangi birsey yok ama kontagi cevirdigimde motor kontrol lambasi hic yanmiyor o haric hersey normal, aku baslarini sokup bekledim acaba beyni resetlesek duzelirmi diye ama hicbirsey degismedi, su an olan olay araba mars basiyor ve calismiyor ve konsolda anahtari acinca yanan motor check lambasi hic yanmiyor, onun haricinde hersey normal.

Sorunun nasil duzelebilecegi hakkinda fikriniz varmi? röledenmi yoksa aracin beynindenmi kaynaklaniyordur? Birde bu röleyi sökup yarin bi elektrikciye gotursem ikisinide bozukmu calisir vaziyettemi oldugunu anlayabilirlermi? Tesekkur ederim , ha yazmayi unuttum cocugumun dogdugunun ertesi haftasinda da arabaya hirsiz girdi ve teyp falan herseyi goturdu ;( Bu ara karabulutlar uzerimde anlayacaginiz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2011 19:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
akcagul yazdı:
Selamlar herkese, uzun suredir firsat bulup giremiyordum foruma sonunda bebegimiz dogdu ve 5 haftalik oldu hayatta yavas yavas eski rayina oturuyor, öncelikle basina kaza bela gelen arkadaslarimiza gecmis olsun diyorum, bugun bende cocugumu kontrolune goturdukten sonra kendi kendime basima bir is aldim olay söyle gelisti; Bildiginiz gibi 1999 carisma gdi sahibiyim ve 3 haftadir araba ile yolda giderken abs lambasi ile birlikte tlc off yada tdc off tam hatirlamiyorum ikisi ayni anda yaniyordu( ne zaman frene dokunursam yanan lambalar sonuyordu biraktigimda tekrar yaniyorlardi), vakit bulunca biraz yabanci forumlarda bilgi bulabildim cekis kontrol sisteminin devre disi oldugu anlamina geldigini ogrendim ve illaki yaptirilacak bir sorun olmadigini yaziyordu, zaten servise birakicak zamanim yoktu cunku bebegimiz danimarkada dogdu bildiginiz uzerede biz isvecte yasiyoruz ve her hafta kontrol icin danimarkaya gitmek zorunda oldugumdan ustalara gosteremedim, neyse bugun bebegi gene kontrole goturuyordum hastanenin onunde durdugumda araba stop ettikten sonra ayagim frende dururken 5 10 saniye kadar sonra konsolun icinden teybin arka kismindan tikir tikir bir ses geldigini duydum, eve donunce tabi rahat duramadim ve bakmaya karar verdim, dosemenin o kismini soktum ve sesin o ic tarafta bulunan 2 tane soketli röleden geldigini farkettim, röleleri soktum ne var ne yok bakmak icin ve yerine takacagim esnada kontak anahtarini tam kapatmayip 1. konumda birakmisim ve yerine sokarken oradaki vidalardan birine temas etti ve kontak yapti, daha sonra ikisini de tam olarak yerine oturttum ve arabayi calistirmak istedigimde hicbir sekilde arac calismadi... röleleri tekrar soktum ve baktim uzerlerinde kopma vs. herhangi birsey yok ama kontagi cevirdigimde motor kontrol lambasi hic yanmiyor o haric hersey normal, aku baslarini sokup bekledim acaba beyni resetlesek duzelirmi diye ama hicbirsey degismedi, su an olan olay araba mars basiyor ve calismiyor ve konsolda anahtari acinca yanan motor check lambasi hic yanmiyor, onun haricinde hersey normal.

Sorunun nasil duzelebilecegi hakkinda fikriniz varmi? röledenmi yoksa aracin beynindenmi kaynaklaniyordur? Birde bu röleyi sökup yarin bi elektrikciye gotursem ikisinide bozukmu calisir vaziyettemi oldugunu anlayabilirlermi? Tesekkur ederim , ha yazmayi unuttum cocugumun dogdugunun ertesi haftasinda da arabaya hirsiz girdi ve teyp falan herseyi goturdu ;( Bu ara karabulutlar uzerimde anlayacaginiz...

öncelikle geçmiş olsun bence araç beyni kendisini düz kontak(çalınma ) karşkı imbolizer korumaya almış bu konuda arkadaşlar tecrübesi olanlar varsa daha yardımcı olurlar diye düşünüyorum. ayrıca kutup başlarını ne kadar sökük beklediniz en 20 dk olmalı bence hatta 30 dk daha kesin olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2011 20:16 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
akcagul yazdı:

öncelikle geçmiş olsun bence araç beyni kendisini düz kontak(çalınma ) karşkı imbolizer korumaya almış bu konuda arkadaşlar tecrübesi olanlar varsa daha yardımcı olurlar diye düşünüyorum. ayrıca kutup başlarını ne kadar sökük beklediniz en 20 dk olmalı bence hatta 30 dk daha kesin olur

Selamlar, tesekkur ederim valla herhalde 5 bilemedin 10 dakka bekledim, dediginiz gibi mantikli geldi banada cunku kontak 1. pozisyondayken ben cikartmisim röleleri o yuzden dediginiz gibi korumaya almis olabilir kendisini cunku motor kontrol isigi hic yanmiyor... Birazdan gidip sökup sabaha kadar beklicem sabah bi bakicam insallah dedigimiz gibidir, bu röleler nasil anlasilir bozuldugunda bilmiyorumki, cikartip elimle inceledim herhalde bir kopma falan yok bobinlerinde gorunurde ayrica röle sigortasida var onada baktim ondada sorun yok, isin kotusu yasadigim yerde usta yok anlayan... Söylediginizi bi yapalim sabaha kadar ole dursun sonra deneyecegim bakalim nolacak gorecegiz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 10:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
burak kardeş sen beni aradın sana anlattıgım gibi teyibim arkasında 2 tane siyah beyin rolesi var sen beyin rolesini yakmışın onuda nasıl anlarsın anlatayım aracın kontagını actıgında motor lambası yanmıyosa role yanmış demektir eyerki roleyi taktıktan sonra yanmıyosa beyin bozulmuştur sen ilk önce roleyi deyiştir sonra beyine baktır inşalla beyini yakmamışındır ha bu arada motor icindeki sigorta kutusuna bak sigotaları kontol et benim yardım edeceyim bişey olursa ara yardım edeyim 0555 965 06 49

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 11:03 
Kullanıcı avatarı

adaşım çocuk için gözün aydın ALLAH analı babalı büyütsün

bahattin hocam bende sökülmüş olan gaz kelebeğnin bütün parçalarını kontrol ettim dediğimden başka vida yeri yok resimi bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 14:02 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
edit...

http://www.mscsi.net/destek

En son umera tarafından 22 Oca 2011 18:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 14:03 
Carisma Uzmanı

akcagul yazdı:

Role kontrolunu yaptınız mı anlattığım gibi.
Geçmiş olsun Allah çocuğunuzu Annesi ve babasıyla büyütsün.
Hayırlı bir evlat olur inş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 15:00 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
akcagul yazdı:

Role kontrolunu yaptınız mı anlattığım gibi.
Geçmiş olsun Allah çocuğunuzu Annesi ve babasıyla büyütsün.
Hayırlı bir evlat olur inş.

Tesekkur ederim abi, sarjim bitti seninle konusurken simdi tekrar ararsam gene kapanir, dedigin gibi mars sigortasini kendim cikartip bir test edicem, iki roleyide kontrol ettim calisiyorlar anlattigin gibi yuvalarindan manuel olarak acik konuma getirip denedim ama benim kontak ettirdigim degilde diger role sanirim benzin pompasini calistiriyor ama aracta gene calisma yok, aklimda iki ihtimal kaldi ya senin dedigin gibi mars sigortasi saglam gorunuyo ama calismiyor yada beyin gitti, simdi gidip sigortayi sokup evde deneyecegim... carisma gdi nin beyninin parca kodunu biliyormusunuz acaba ben onu bi aratiyim buralarda ne kadara bulabiliriz diye... Arayacagim seni abi gelismelerle ilgili tekrardan... Cok tesekkurler yardimlar icin...

Bu arada aku kutup baslarinida geceden soktum belki dediginiz gibi kendini kilitlemis olabilir diye ama nafile...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 16:16 
Carisma Uzmanı

Kutup başının işe yaramayacağını söylemıştım.
Arkadaşın carısmada motor lambasını nasıl sondurebılırım dıye bakacağım.
Bılgı edınebılırsem donerım.
Evde olmadııgım için diagrama bakamadım.
evde ınceleyeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 17:15 
Kullanıcı avatarı

50 tane ustaya gitmiştim bir tanesi orda vidaolduğunu bilmedi valla helal olsun hocam hepsi boğaz kelebeğinden ayar yapıyodu sonucu en kısa zamanda ileticem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 18:23 
Carisma Uzmanı

brkyildiz yazdı:
50 tane ustaya gitmiştim bir tanesi orda vidaolduğunu bilmedi valla helal olsun hocam hepsi boğaz kelebeğinden ayar yapıyodu sonucu en kısa zamanda ileticem

Başka bir arkadaşta 15 yıl mitsu servisinde çalışmış elemanın rolanti ayarı olmadığını söylediğini söylemişti.
Sana tavsiyem boğz kelebeğini eski konumuna alman.Full kapalı olacak.
Rolantide çalışırken sadece burdan musade edıldıgı kadar hava gırmesı geekır kı rolanti motoru kontrolu sağlayabılsın.
Düzeleceğini ümit ediorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 18:42 
Kullanıcı avatarı

ergin necip yazdı:
burak kardeş sen beni aradın sana anlattıgım gibi teyibim arkasında 2 tane siyah beyin rolesi var sen beyin rolesini yakmışın onuda nasıl anlarsın anlatayım aracın kontagını actıgında motor lambası yanmıyosa role yanmış demektir eyerki roleyi taktıktan sonra yanmıyosa beyin bozulmuştur sen ilk önce roleyi deyiştir sonra beyine baktır inşalla beyini yakmamışındır ha bu arada motor icindeki sigorta kutusuna bak sigotaları kontol et benim yardım edeceyim bişey olursa ara yardım edeyim 0555 965 06 49

Selam ustam valla senin dediklerinide Bahattin abimizin dediklerinide yaptim sonuc olarak eldekiler, rölelerin ikisinede akim vererek test ettim ve ikiside calisir durumdalar, rölelerin yuvalarini röleleri cikarttiktan sonra Bahattin abinin bahsettigi gibi direk olarak kablo ile gerekli 2 ayagi birbirine baglayarak acik konumuna getirdim ancak bunu yapinca da sadece benzin pompasinin calisma sesini duymaya basladim vizilti gibi, yani rölelerden benzin pompasi ile ilgili olaninin kablo yollarinda bir sorun yok, araci calistiran kisimda sorun var onda da 2 ihtimal var herhalde ya senin soyledigin gibi beyin arizalandi, ya da bu calismayi saglayan röle ile beyin arasinda yada beyinden sonrasinda herhangi bir sigorta yada baska bir röle var onda bozukluk var, båoyle bir guvenlik sigortasi yada baska bir röle olma olasiligi varmi ustam yoksa direk beyinle temas halindami o kablo?

Yarin Bahattin abinin beni yönlendirdigi kabin icinde direksiyonun altindaki sigorta kutusunun üzerindeki 4-5 tane röleyi sökup onlarida test edecegim oradan da bir sonuc cikaramazsak %99 beyin arizali demektir... Bizim arabalarin beyninin parca kodu nedir acaba ?
Ayrica sorun cozuldugunde de sizlere bilgi verecegim ne yaptigimiz konusunda, olurda beyin arizali ise ve tutarida cok fazla ise zaten baska hurda bi arac alma pesine dusecegim...

Bahattin abiye yardimlarindan dolayi cok ama cok tesekkur ederim, gecen sefer rolanti sorunumu cözmustuk onunla simdi insallah bunuda bi sekilde halledicez, sende saol ustam sanada cok tesekkurler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 18:48 
Carisma Uzmanı

http://www.youtube.com/watch?v=M6cpk4O5bvI

http://www.youtube.com/watch?v=I6xoQsHCwcE

Küçük roleleri(Mitsubishi ve Proton) test etme.
Admin arkadaşlar youtube videoları frame de çalışmıyor.
Link olarak koymak zorunda kalıyorum.
Düzeltirseniz memnun olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 19:29 
Carisma Uzmanı

Resim

B58 kodlu role kontrol edılecek..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 22:37 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
@akcagul, siz İsveçteydiniz galiba. Bir işe yarar mı bilemem ama http://en.bildelsbasen.se adresinden uygun fiyata çıkma karizma parçaları buşmuştum bir ara. Tabii alamamıştım o ayrı... Bir bakın istersenizç

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2011 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şahin
Araç: 2001 Carisma GLX
Meslek: Öğretmen
Bütün carisma sahiplerine ve forumda emeği geçen herkese selamlar.Benim 2001 model(eski kasa) 1.6 GLX otomatik vites (4G92) aracımın şanzıman yağı; D2 mi yoksa D3 mü olacak?Cevabınıza şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2011 01:17 
Kullanıcı avatarı

gdi yazdı:
@akcagul, siz İsveçteydiniz galiba. Bir işe yarar mı bilemem ama http://en.bildelsbasen.se adresinden uygun fiyata çıkma karizma parçaları buşmuştum bir ara. Tabii alamamıştım o ayrı... Bir bakın istersenizç

evet isvecteyim o sitede buradaki tek hurdaci sitesi birsuru parca var orada bakalim once arizanin tespiti gerceklessin sonra arayacagim orada... Her parca yok ama bakalim benim ihtiyacim olan sey orda olacakmi :)... Yarin bahattin abinin onerdigi 58 numarali rölenin testini yapacagim o da saglam cikarsa artik pazartesiden sonra arabayi cektirip makine ile bakacagiz...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye