Zaman: 02 Eki 2025 17:31

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 49 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2010 22:36 
Kullanıcı avatarı

süper ya.bunlardan Türkiye ye gelse süper olurdu.honda type r ve golf gt ye nal toplatırdı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2010 10:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Bu araçtan türkiyeye gelecek diye bir duyum almıştım. buluşmada zaten gelen bölge temsilcisi de onaylamıştı. şimdi donanım vs üzerinde konuşuluyor demişti. araç güzel hoş tabi. ama ben sedanı daha çok beğeniyorum. bir de bana arka koltukların kapı içi tarafında destek dolgusu olmadığını söylemişlerdi. colt gibi. o zaman nasıl durur acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2010 16:55 
Kullanıcı avatarı

Aslında bunun consept i harikaydı.Bu onun kadar güzel durmuyor.Türkiye ye gelecek diyorlardı ama akibeti ne oldu bilemiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2010 00:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Bence mahrum kalırız gibime geliyor bu modelden :(

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Sportback izlenimleri...
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 01:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: BRh+
Herkese selamlar ve iyi geceler...

18 Ocak salı günü aracı teslim almıstım Balıkesir Karahallılar'dan bugun 9. gündü ve 650km oldu bizim çocuk. 1 ay araç bakmıştım c sınıfında neredeyse denemediğim bakmadığım araba kalmamıştı ve sonunda lancer sportbackte karar kılıp aldım.Hatta şöyle diyeyim ne arabayı canlı olarak gördüm ne de test ettim.Tamamen iç güdüsel olarak sadece sedanın icine peder beyle oturma testi yapmıstık :)
(ikimizde enine boyuna oldugumuzdan aynı anda öne oturunca omuz omuza mücadele oluyor rahatsızlık yani ama lancer bu testi gecti)
Neyse hiç görmediğim (canlı canlı) aracımı teslim almaya Edremit'ten Balıkesir'e gittim.Hemen bayinin önünde otobüsten indim ve direk gözüm bizim kırmızılıya takıldı yaklasık 100 metre mesafeden "ohannes" oldum. İlk görüşte aşk bu galiba.Plaka ve ruhsat işlemlerini istanbulda yapmıstık dolayısı ile hepsi bende hazır olarak gittim bayiye.
İçeri girdim hemen bi bayan arkadas buyrun dedi bende sportback icin geldiğimi söyledim.Başladı bana aracı anlatmaya motoru,donanımı,fiyatı kısaca özet gecerek saydı bende dinledim :).
Lafını bitirince ben ufak bi tebessümle plakaları gösterip bende hemen alayım o zaman dedim ve durum anlasıldı.
Plakalar takılırken çaylar söylendi ufak tefek muhabbetler falan ustalara bi kaç soru sordum ve fazlada vakit gecirmeden teslim alıp bayiden ayrıldım.Plakaları takan ustaya bahşişimizi bıraktık en yakın benzinciye çektik zira benzin bitiyor diye uyarılar ard arda geliyordu araçtan.Depoyu taşana kadar doldurduk 225tl tuttu bir bahşişte pompacıya geldi cocukcagız epey dua etti sağolsun.
Ekipmanı tamamladık artık geri dönmek lazımdı.Balıkesir içinde ufak bir tur attım bi gece önceden özel mp3 cdsi hazırlamıstım son ses müziği de açtım (camlar kapalı tabi ki apaçi değiliz:) ).
Buna daha sonra değinicem ama insanların bakışları bir acayipti hakikaten dikkat cekiyor alet.Baktıgım diğer aracları tercih etsem bu olmazdı eminim birazda bu yuzden sportback i sectim zaten.
Neyse usta rodaja falan takılma ama fazlada abartma demisti cıkarken bende cok zorlamadım 90kmlik yolda bi kaç kez 130-140 yaptım o kadar daha cok yol tutusu test ettim espyi devreye sokamadım bir türlü.
Edremite döndüm hemen Karahallılar Mitsubishi Edremit şubesine çektim.Alper abi temsilci yakın tanıdık zaten bütün pazarlık ve işlemleri o halletmisti sagolsun.Duvarında bugune kadar sattıgı tum arabaların teslim anı fotoları vardır.Bizde yerimizi almak icin fotolarımızı cekildik garanti belgelerini doldurduk sohbet ettik akşam oldu bir de gidip pedere gösterdik arabayı elini öptük.
Saat 7 eve giresim yok salak salak turluyorum arabayla ama çok bakıyorlar hem hosuma gidiyor hemde nazar değecek korkuyorum
Hemen akçayda arkadaşın birinden nazar boncuğunu aldım aynaya taktım :) Gece epey bi gezdim nasılsa benzinde var o arada batmıyor tabi.Işıklarda yanaşıp bakanlar kalkıs yapmaya calısanlar vs ilk gece bitti geldik evin önüne bir türlü yer begenemiyorum :)
Oraya koyuyorum olmuyor baska yere koyuyorum tam eve gircem aklıma takılıyo neyse sonunda 3. yerde sabit kalıp eve cıktım.
Gece habire aklıma geliyor camdan kesiyorum arada.İkinci arabam da vectra idi 2007 model ve sıfır almıstık aynı ilk gece sendromu yine olmustu.
İlk sabah kalktım her zaman ki gibi işe gidicem her zaman ki otoparka girdim o da ne her yer dolu ancak anahtarla bırakıp park etme imkanı var.Araba paso gir cık yapacak yani otoparkcı tarafından.Hemen cıktım baska bi otoparka yer buldum anahtar bende kalacak sekilde :) Gün bitmek bilmedi 5 olsada cıksam biraz dolassam falan diyorum :) 4 bucukta dayanamayıp kapattım ofisi başladım gezmeye.O aksam da biraz gezdim vs eve döndüm yine park sıkıntısı ama bu sefer kısa sürdü cabuk atlattık.
Haftaici böyle gecti sürekli fazladan gezme istegi icimde geziyorum yolda dalaşanlar oluyor hadlerini bildiriyorum falan (tabi buyuk motorlulara bulasmadan).
Cumartesi boş sayılırım kahvaltıdan sonra pimaş borusuna benzeyen egsoza bi uç bulmak amacıyla tuningcileri tavaf ettim.En sonunda bi tane bulduk aynı zamanda kapı eşiği arıyorum ama yok (hala aramaktayım).Neyse egsozu görüntü olarak düzelttirdik içim ferahladı resmen o gün cünkü arabanın tek cirkin noktasıydı bana kalırsa.
Bu arada arabayı evo sanıp "evo lan bu evoooo" diye bagıran tipler mi istersiniz kocaman lancer yazısı olmasına ragmen "asx mi buuu?" diye soranlar her park ettiğimde yanıma gelip motoru fiyatı otu boku soranlar :)))
Bu arada bi detay vereyim hemen.Yalnız yaşıyorum ve iş yerim kendime ait o yuzden rahat bi tipimdir genelde 10-10.30 civarı işte olurum 9-9.30 da uyanıp.Arabayı aldıgımdan beri 8 de kalkıp 9 olmadan ofisi açar oldum.Çok ciddiyim araba mesai saatlerimi düzeltti resmen nasıl mı? Erken gidip otoparkta saglam yer kapmak icin:)))
Pazartesi günü araca yangın tüpü,trafik seti,kaydırmaz pad,parfum,ıslak mendil,bez,aux icin kablo vs gibi ufak tefek alısveris yaptım.
Kapı eşiğinin hemen yanında ki plastik aksama her inip binenin dikkatsizce ayagını sürtmesi ve pisletmesine uyuz olurum.Kalın siyah bant alıp tüm kapı plastiklerini bununla kapladım.Döşemeyle uyumlu oldu fark edilmiyor ve içim rahatladı resmen her inenin arkasından siliyordum oraları :)
Bugun de tekrar balıkesire gittim sonaxta nano boya koruma,koltuk koruma,cam su kaydırıcı falan yaptırdım.Camlara film olayına girecektim ama liste fiyatı 400tl ve nakite 40 liracık indirim yapabiliriz diyince bende vazgectim.Vectraya butun islemleri ziebartta yapmıstım kaput ve ön tampona koruyucu film,diamond gloss koruma,cam filmleri,su itici vs hepsi 1700 küsür tutmasına ragmen 1000 lira almıslardı ve kesinlikle değdi hepsine.Ama ne bileyim sonaxta cam filmi yaptırmak istemedim tok satıcı muhabbetine girince.

Şimdi gelelim hikayenin son kısmına.Sürüş zevki üst düzey hosuma gitti.Kalkıs biraz agır gibi ama 2. vites ve 2500-3000 devirden sonra araba atağa kalkıyor resmen.Fakat tam arac acılırken ve tutmayın beni derken ekranda 2000 devir olunca shift diyor kerata :)
2. viteste 120 , 3. viteste 155 cvarı görüyor 6500 devire kadar zaten ya yol bitiyor yada kamyon falan cıktı 2-3 denememde 4e atamadık bile. 3000 devir 5. viteste tam 120 yapıyor bana yeter bir performansı var.
Yol tutus vectra ile kapısır hatta daha iyi ve esp olusu güven veriyor cok zorladım ama sokamadım devreye 10 gün oldu :)
Ustunde yokohoma lastikleri var cidden kaliteli yagmurda falan durus mesafesini hic abartmadı rahat rahat durabildik.Ses olarakta düsük.Motor sesi herkese göre değişir ama gaza getirici hos bir ses var rahatsız olmuyorum kesinlikle.
Koltuklar ve ic mekan rahat.Ivır zıvır telefon falan koymak icin epey yer var.Ses sistemi yeterli direksiyondan kumanda sagda olsa daha iyi olurdu benim icin.Havalandırma guzel bugu cözme özelliği falan epey hızlı.Yagmur ve far sensörleri follow me home ozelligi kullanıslı.Bunlar dısında anahtarı daha guzel olabilirdi pedelerin L200 ile aynı mesela :)
Bagajdaki alt bölme ve yan bölmeler hosuma gitti ıvır zıvır koyduk oraya.Yalnız oltam sığmadı :)
Yakıt olarak ne desem yanlıs olur ama yol bilgisayarına göre bugun balıkesir gidis gelis ve sehir ici ortalamam 7.2 litre / 100km
İlk depo ile 470 km yapmıstı ve ceyrekten fazla vardı ama bugun yola cıkarken yine aldım. Tahminen 600kmden biraz az yapardı ilk depoyla sehiricinde. 20 litrede yaksam tüp takmam o ayrı konu...
Şimdi geleyim en buyuk sıkıntıma...Araba cok dikkat cekiyor öyle böyle değil.Balıkesir ilinde ilk aracı ben almıs oldum dolayısı ile Edremittede tek bende var.Her gören soruyor o ne bu ne motor ne şu var mı bu var mı fiyatı ne :) Bazıları iyice kaptırıyo "abi buna bi 18 jant bi de egsoz tamam" diyenler falan :)
Kaskosunu yaptırdık 2000tl tuttu.Aracı annemin üstüne ve istanbul plaka aldık bunlarında etkisi büyükmüs heralde.Ayrıca aldıgımız fiyattan daha yuksek kasko değeri yazıldı iyi mi kötü mü bilmiyorum ama bi de kaskoyu banka yapınca faiz epey azaldı ordan kardayız hic olmassa.
Yazı biraz uzun oldu ben görmeden,binmeden,sürmeden aldıgım bu aractan cok memnunum.İnsallah siz de daha iyilerine binersiniz arkadaslar.
Bu arada son 1 haftadır yagmur camur vs hic foto cekemedim bugun de uygulamalar 7 de bitti gece gözüyle cekmedik yani yeni fotomuz yok.İnsallah cam filmi de yaptırınca guzel fotolarını cektircem fotografcı arkadasa :)
Aklınıza takılan soru varsa alabilirim :)

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Sportback izlenimleri...
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 11:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yazınızı ilgiyle okudum. aracınız tekrar hayırlı olsun. motor karakteristiğine alıştıkça daha performanslı ve ekonomik olarak süreceğinize eminim.
cam filmi olayı ne kadar yakışsa da ben bir kere bu sebepten ceza+film söktürme+muayne parası ödediğim için artık düşünmüyorum. illa yaptıracağım derseniz en açık cam filmini ön cam da dahil taktırmanızı öneririm. benim eski kullandığım araç olan 1.5 at lancer aracımda bu şekildeydi fark edilmiyordu. tatlı bir koyuluğu vardı.
araca bulaşan, merak edip soran her zaman olcaktır. koca istanbulda kaç tane bizim araçlardan var hala bu tip olaylarla karşılaşıyorum. insanların markayı ve modeli bilmemesi de çok acayip bir durum. sağ ratafta normalde crıise control olduğu için sola koymuşlar müzik sistemini. ama insan müzik sistemi ile daha çok haşir neşir olduğu için sağa koymaları daha iyi olurdu ya sanırım japonlarda direksiyon sağda olduğu için böyle bir durum var.
çok güzel bir seçim yapmışsınız. Allah kazasız belasız günlerde sürmenizi nasip etsin. artık fotoları da bekliyoruz en yakın zamanda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 12:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Ben de yazının tamamını okudum..Güle güle kullanın tekrar. Alışın artık bu duruma suçluymuşsunuz gibi herkes sizin yüzünüze bakacak :) Bu arada söylemeden edemeyeceğim "o nasıl bir 2. vites değil mi? :crazy: "
:beer: Detaylı fotoğrafları en kısa zaman içinde yükleyin lütfen yoksa...... =@ =@ :o :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 13:01 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
akçay'da oturan kaan arkadaşımız yakında sizi bulur benden söylemesi :D

hocam arkadasım zaten kendisi
pazar günü epey inceledik sportback i sonra cay kahve muhabbet
civicle karsılastırdık epey begendi lancer ı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 13:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
de hala alamadı gavat :D

yuuuh.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 13:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

vay ulen. sen gelirsin aga ver şu 1.8'i deneyeyim diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 14:29 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
de hala alamadı gavat :D

civic almıs iste memnun hayatından :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 15:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Hayırlı uğurlu olsun. iyi günlerde kullanın.

Aydın hocaya gel yarı fiyatına 50 km yapmış ford var alırmısın desem, herhalde "bedava verseler almam" der, forumda bu kadar dile düştükten sonra :D:D:D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 15:16 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yok ya. öye bir alırım ki emin kardeş. açıkcası fordu satmasam daha mı iyiydi diye düşünüyorum. ve malum araç ilanda. satarsam eğer almayı düşündüğüm araçlardan birisi de fiesta. ama tabi 1.6 dizel ve güvenlik paketli olması tercih sebebi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 16:03 
Kullanıcı avatarı

bu arada ledli kapı eşiği türkiyede yok mu ? illa ebayden mi alıp beklicez haftalarca

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 19:30 
Kullanıcı avatarı

bak bak bak arkamdan dedikodumuda yapıyolar tirbiyesizler :))) vedat hocam civic 7000 km de benim :)))) sportback i beğendim baya.iyice asileştirmişler arabayı.sedandan farkı yok diyebilirim.motor baya bi sessiz ama.ben japon dedin mi vuuuuuun vuuuun sesini isterim lancer iyice sessizleşmiş gibi geldi bana :)))))).DI PAWA OĞH DIRİMS :)))))))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 21:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Dostum yazıyı büyük zevkle okudum.
Allah nazardan saklasın.
Plaka 34 olmasaydı iyi olurdu kasko ve sigorta biraz daha ucuza gelirdi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 23:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: B.K
Araç: Renault Broadway
Meslek: Tekniker
Buraq hayırlı olsun!Araban yanılmıyorsam senin araç kırmızı sportback senin arabana blk karahanlılarda oturdum.Ve karahanlıların test aracını test ettim.Zaten söylemişti edremite sattım.Diye ufuk bey ilk kırmızı sportback bir aksilik olmazsa bende Lancer 1.6 İnvite M/T almayı düşünüyorum.Bi citroeni bekliyip kararımı tam verecem ondan :) yazın genelde karaağaç arturdayım.Bu yaz bir aksilik olmazsa görüşürüz.O zamana kadar bende aracı alırım. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 01:21 
Kullanıcı avatarı

Bakrep yazdı:
Buraq hayırlı olsun!Araban yanılmıyorsam senin araç kırmızı sportback senin arabana blk karahanlılarda oturdum.Ve karahanlıların test aracını test ettim.Zaten söylemişti edremite sattım.Diye ufuk bey ilk kırmızı sportback bir aksilik olmazsa bende Lancer 1.6 İnvite M/T almayı düşünüyorum.Bi citroeni bekliyip kararımı tam verecem ondan :) yazın genelde karaağaç arturdayım.Bu yaz bir aksilik olmazsa görüşürüz.O zamana kadar bende aracı alırım. :)

boya koruma icin gittiğimde uğradım bu hafta siyah sportback gelmis hocam ona da bi operasyon yap :)
http://yfrog.com/hs6mlpsj

lancer in yanında c4 ün esamesi okunmaz gibime geliyo abi yine de siz bilirsiniz tabi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 02:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Araciniz hayirli olsun. Ben de uzun oldugu icin konuyu sona biraktim :) ama sonuna kadar buyuk bir zevk ile okudum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 03:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Aga benim gözlerde mi problem var bu sportbacki ben hiç beğenemedim şu önyargılarımdan kurtulup yarın yine gidip bir bakayım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 49 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye