Zaman: 02 Eki 2025 10:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 159 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 19:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
precious yazdı:

bu fotolar simit tank takılmış halimi bagajın.eğer öyleyse dar olmamış.ben bi düşünmeye başlayayım şu vialle işini benzin zorlamaya başladı

Evet bu fotolar simit takilmis hali. Ama inan fotoda durdugu gibi durmuyor. Tama bagaj zate genis ama yukseklik rezalet farkediyor.

Bu montelenen yuksek ihtimalle 60lt'lik (yuksekligi yanlis hatirlamiyorsam 25 cm) tank. Ben erdal beyden rica edip 46 lt'lik (yuksekligi 22,5 cm) tank getirtip denemistim. Yine de cok yuksek durdu. O yuzden taktirmadim. Tank hala elindedir, bence deneyip gormeden montaj sozu vermeyin.

Piyasada diger markalarin 18cm yuksekliginde tanklari var. Ben arastirdim kapasite olarak da 38 lt'ye kadar var. Bunlardan da denedim. Vialle olandan en az 10cm daha alcak oluyor (viallenin ustunde pompasi hortumlari falan da var cunku). Cok da fena olmuyor, ama yine kot farki var tabi :) Bizim stepne bisiklet lastigi oldugu icin (1400 kg'lik araci nasi tasicaksa) o incelikte tank bulmak zaten mumkun degil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 00:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Şehir Plancısı
Kan grubu: 0+
Bir düzeltme yapayım,

Artık simitlerin üzerinde pompa ve boru yok. O bahsettiğiniz sistem değişti artık. Pompayı simitin ortasına yerleştiriyorlar. Boru da alttan çıkıyor.

Ben müsait olduğumda açık halinin de fotoğrafını çekmeye çalışayım.

Ayrıca koyduğum fotoğraflarda, halının altında, halat, araç ilk yardım ve tamir ıvır zıvırları var. başka şeyler de var.

Bu şekilde kaybolan hacmi kullanmış oluyorum. Zaten o bagajı tamamen doldurmak için devamlı seyahate çıkan biri olmanız lazım. İşiniz için de ufak tefek koli vesaire malzeme taşımıyorsanız bu haliyle bile bagaj yeterli.

Ben daha kalmalı bir tura çıkmadım o nedenle sığdıramadığım birşey olmadı henüz.

catalyst yazdı:
precious yazdı:

bu fotolar simit tank takılmış halimi bagajın.eğer öyleyse dar olmamış.ben bi düşünmeye başlayayım şu vialle işini benzin zorlamaya başladı

Evet bu fotolar simit takilmis hali. Ama inan fotoda durdugu gibi durmuyor. Tama bagaj zate genis ama yukseklik rezalet farkediyor.

Bu montelenen yuksek ihtimalle 60lt'lik (yuksekligi yanlis hatirlamiyorsam 25 cm) tank. Ben erdal beyden rica edip 46 lt'lik (yuksekligi 22,5 cm) tank getirtip denemistim. Yine de cok yuksek durdu. O yuzden taktirmadim. Tank hala elindedir, bence deneyip gormeden montaj sozu vermeyin.

Piyasada diger markalarin 18cm yuksekliginde tanklari var. Ben arastirdim kapasite olarak da 38 lt'ye kadar var. Bunlardan da denedim. Vialle olandan en az 10cm daha alcak oluyor (viallenin ustunde pompasi hortumlari falan da var cunku). Cok da fena olmuyor, ama yine kot farki var tabi :) Bizim stepne bisiklet lastigi oldugu icin (1400 kg'lik araci nasi tasicaksa) o incelikte tank bulmak zaten mumkun degil.

Ulaşım araçlarım:
1995 Scott Timber Adventurer
2009 Scott Scale 70
2011 Mitsubishi Lancer 1.8 CVT - Vialle Lpfi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 13:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
fotolardan geyet iyi göründü gözüme.yüksek koliler belki sıkıntı olur ama uzun yolculuk için valizler sıkıntı olmaz gibi duruyor.düz geniş bir zemin var sonuçta.bu arada bizim bebekte yola çıktı henüz 1.5 aylık :) ileriyide düşünmek lazım bebek arabası ıvırı zıvırı felan.en iyisi dediğiniz gibi depoları koyup denemek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 14:01 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
fotolardan geyet iyi göründü gözüme.yüksek koliler belki sıkıntı olur ama uzun yolculuk için valizler sıkıntı olmaz gibi duruyor.düz geniş bir zemin var sonuçta.bu arada bizim bebekte yola çıktı henüz 1.5 aylık :) ileriyide düşünmek lazım bebek arabası ıvırı zıvırı felan.en iyisi dediğiniz gibi depoları koyup denemek

Denemeden kesinlikle yapma derim dostum. Aslında bir problem de, stepne yerindeki 20 cm ekstra yükseklik bagajın geri kalan kısmını öldürüyor adeta. Yani hepsini yükseltip düzlesen bir türlü, düzlemeyip bayır falan yapsan bir türlü.

Bagaj yüksek olduğundan bavulda falan sıkıntı olmaz ama biz bavullar sığmayıp üst üste 2 bavul koyduğumuz için bu iş yalan olur :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 13:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Şehir Plancısı
Kan grubu: 0+
precious yazdı:

Kutlarım abi. Allah analı babalı büyütsün.

Bu bagaja iki tane bebek arabası bile sığabilir :)

bavullu bir yolculuk deyince iki sıra iki kat bavullar aklıma geliyor. Bizim aile 5 kişi olduğu için :) Ama sığar bir şekilde herhalde.

Stepneyi nereye koyacağımı bilemiyorum bir şekilde saklamam gerekiyor. Gören dalga geçiyor bu otomobile bunu mu koymuşlar diye. 18inch jantlara komik görünüyor. Kapalı otopark görevlilerinin de görmemesi gerekiyor tabi.

Ulaşım araçlarım:
1995 Scott Timber Adventurer
2009 Scott Scale 70
2011 Mitsubishi Lancer 1.8 CVT - Vialle Lpfi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 14:00 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
_opeth yazdı:
bu bagaja da bişey sığdıramıyosanız bi intihar edin yav :D

Vedat öldüm gülmekten vallahi :ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2011 19:51 
Kullanıcı avatarı

serdarserdar yazdı:
precious yazdı:

bavullu bir yolculuk deyince iki sıra iki kat bavullar aklıma geliyor. Bizim aile 5 kişi olduğu için :) Ama sığar bir şekilde herhalde.

Stepneyi nereye koyacağımı bilemiyorum bir şekilde saklamam gerekiyor. Gören dalga geçiyor bu otomobile bunu mu koymuşlar diye. 18inch jantlara komik görünüyor. Kapalı otopark görevlilerinin de görmemesi gerekiyor tabi.

Stepneyi evde bırakıcan dostum mümkünse karanlık bir yer varsa oraya olmadı siyah çöp poşeti içinde balkona. Lastik patlarsa diye bir tane tamir köpüğü al zaten şehir içinde olursa hiç kasmaz kaskodan çekici çağırırsın. Uzun yola çıkarken için rahat etmeyecekse stepneyi de yanına alırsın ben hiç almadım gerçi ömrüm boyunca ne cesaretse :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 20:45 
Kullanıcı avatarı

serdarserdar yazdı:
precious yazdı:

sağolasın allah razı olsun.olmayanlarada rabbim nasibeyler inşallah.stepnedende utanmana gerek yok artık hemen her markabu şekil stepne koyuyor.adı üstünde stepne lastikçiye kadar gitmeye yarıyor.kapalı otoparka sen yinede sokma aracı ne olur ne olmaz.kendini düşünmüyorsanda başkalarını düşün

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2011 21:00 
Kullanıcı avatarı

Az once DH'de elemanin biri "Araba dedigin gaza bastin mi gidecek, aglamayacak" yazmis :Yahoo!: Cok hosuma gitti, ayni bizim araci anlatiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2011 22:00 
Kullanıcı avatarı

Bu haftasonu 200km'ye yakın yol yaptım. ş.içi-dışı karışık diyebiliriz ama fazla trafiğe girdiğim söylenemez. Ama kontak kapa-aç çok yaptım. Araçta 4 yetişkin vardık. Ortalamam 8.4 oldu.

Hiç kasmadan sürdüm ama sakin sürdüm denebilir. Yol açıkken veya otobanda 100-110'a çıktığım oldu. Ani hızlanma ve makas işlerine zaten girmem.

Bu araç dolu iken hakkaten yakıyor. Gerçi Colt'tan da o yönde şikayetçiydim ama bunun daha az etkilenmesini umuyordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2011 19:03 
Kullanıcı avatarı

benim 1.5 te ağırlığın fazla etkilediğini söyleyemem.arabada 5 yetişkin ve bagaj dolu.100 km 5.3 tü ortalamam.sinop a gidiyorduk ama tabi o meşhur virajlı rampalı yollara geldiğimizde arttı ortalama bende biraz sert sürdüm 6.5 e çıktı.benim evden sinop 170 km.ilk 100 km 5.3 kalan 70km de 6.5 oldu araba 8bin oldu.gün geçtikçe fark ediyor git gide düşüyor tüketim.enteresan.tabi bende yumuşak sürüyorum yakıt tasarruf kriterlerinin yüzde doksanbeşini uyguluyorum diyebilirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2011 22:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
bilal'e öyle gelmesinin sebebi aracın boşken doğru dürüst devbir bile almaması. 300 devirde 150 km diyoruz agalar. biraz çekişi düşse motor sesi gelemeye başlar (3500 den sonra mivec davası) yani bilal'e öyle gelmesi doğal. bir de otomatik farkı da var. zaten araç 1380 kilo. 5 kişi binince (hadi 1380'e şöför de katılsın) sağlam artış oluyor. ben 1.5 aracımda motor sesini hızlanmalarda filan duymaya alışık olduğum için size de normal gelmiştir ama 1.8 araçta durum farklı dediğim gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2011 23:10 
Kullanıcı avatarı

Benimle ilgili farkli bir durum da su: Aracta baska insanlar olunca oyle 80'le filan gitmem yol ne gerektiriyorsa o hizda giderim arabadakilerin vaktini harcamamak adina :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2011 00:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

karizma çizilmesin diye değil yani :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2011 11:16 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
karizma çizilmesin diye değil yani :D

Walla o da var, gec kalma faktoru de var (kendim olunca istedigim saatte cikiyorum ona gore ayarliyorum filan), bu yol bitmek bitmedi diye dirdir faktoru de var falan :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2011 00:10 
Kullanıcı avatarı

Bugun avcilara gidene kadar biraz manuel kullandim. Bizim araci manuel modda (kulakciklardan) ozellikle 2000-3000 devir araliginda kullanmak cok zevkli yaw. Ama tuketim az da olsa artiyor. Alisik olsak bazi sartlarda tuketimi dusurmek de mumkun olabilir gerci.

Bu arada araci manuel modda kullansaniz da motor boguldugunda yani 1500 devir altina inince CVT gibi vites oranini yukseltiyor (vites dusurmuyor yani gostergede yine ayni vites yaziyor ama devir yavasca artiyor ani degil, bu da vites dusurmedigini gosteriyor) sonra toparladiginda yeniden vitese oturtuyor bu da ilginc geldi ilk defa tecrube ettim. Kitapcikta manuel modda olsa bile motor bogulunca vites dusurur redline'da yukseltir felan yaziyordu diye hatirliyorum ama bu sekilde tecrube etmis oldum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 01:03 
Kullanıcı avatarı

Bugun baya trafige filan girdim. Baktim tuketim 10 lt, koyver gitsin dedim donuste fena agresif kullandim. Gaza basiyom devir felan yukselip iniyor yukselip iniyor filan arabada arkadaslar da baya korkmuslardir heralde :D Allahtan araba surmeyi bilen yoktu yoksa bu ne bicim araba ya da sen nasi vites degistiriyon len derlerdi :D

143 bg de iyiymis bea. Makasa filan da girdim araba ok gibi firliyor. Frenleri de her hizda guven veriyor. Colt'ta 140'tan sonra frenler resmen iptaldi. Zaten o hizda makasa girdigim yok da, 80'de 90'da makasa girince ani hizlanma ve fren yapmak gerekebiliyor

9.5 lt ile tamamladim sanirim 100-110 km felan yolu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 12:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

olm yarama basma yazma böyle şeyler. :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 14:39 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
olm yarama basma yazma böyle şeyler. :(

Dikkat ettiysen sen sattiktan sonra yazmaya basladim :Yahoo!:

Saka yapiyom la. Gercek manada arabayi surmeye yeni basladim da ondan. Sebebini sen de biliyorsun. FULL sagolsun :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 15:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yav ben de full'ün dizeli hakkında hala kararsızım. okudğum bulabildiğim olumsuz tek eleştiri aracın tükeitminin artığının söylenmesi. o da bir kişinin yazdığı. hani bir kaç depo sonucu bir şey de değil. diğer yazılan çizilenler ise acaba? diye başlayan genelde şüpheci yaklaşımlar. diğer yandan benim aracın motoru için bir yerde yakıta hassas derken başka yerde ne koysan gider gibi konuşmuşlar. neyse şimdilik bekleyeceğim. biraz daha boşalsın depo da o zaman bir de full denerim. deponun ne kadar yaktığını vs daha rahat anlatım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 159 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye