Zaman: 16 Eki 2025 11:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ////GETRAG ŞANZUMAN NEDİR////
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 11:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: tolga
Araç: 2011 colt elegance (Cleartech-mt) siyah
Meslek: işci
Kan grubu: Arh-
Arkadaşlar merhaba bu coltlarda kullanılan(lancerleri bilmiyorum) bu şanzuman hakkında sorularım olacak bilenlen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

1.bu getrag şanzuman nedir.kalitesini nerden almıştır.
2.yapısı nasıldır.diğer şanzumanlardan farkı nedir.(toyota,megane vs. vs.)
3.mitsu mercedes ortaklığı 2010 dan itibaren bitti yeni coltları mitsu direk kendi üretiyor diyorlar bu doğrumudur.eğer doğruysa bizim 2010-2011 arabalara hangi şanzuman konmuştur.

Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 12:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
getrag, şanzıman yapan firmanın adıdır. firma alman firmasıdır. tüm dünyada şanzıman üreten başlıca firmalardan birisidir.
1- şanzımanın kalitesini firmadan almıştır. firma iyi bir firmadır. zaten bir çok firma ile çalışıyorlar.
http://www.getrag.de/en/28
2- bu firma adı olduğu için tam emin olmamakla birlikte sanırım colt araçlardaki amt şanzımanı soruyorsunuz (evo'nun şanzımanını da onlar yapıyor). amt şanzıman yarı otomatik bir şanzımandır. toyota mmt, honda i-shift, opel easytronic şanzımandan çalışma mantığı olarak farkı yoktur. sadece araç ile uyumlu, iyi ayarlanmış ve de dediğimiz gibi sorunsuz bir şanzımandır.
3- şanzımanı merso üretmediği için bu soruya gerek yok. aynen devam ediyorlar getrag firmasından almaya

bilgi olsun:
- 1.8 lancer araçlardaki şanzımanı jatco (nissan'ın sahibi olan japon firması, bu sebeple reno araçlarda da jatco görülür) firması üretmektedir. her mitsu araçta getrag yoktur.
- getrag firması son olarak renault için edc (efficient dual clutch) çift kavramalı yarı otomatik şanzımanı üretmeye başlamıştır.
- honda kendi şanzımanını kendi üretir.(bildiğim kadarıyla)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 12:14 
Kullanıcı avatarı

yani getrag demekuzun ömürlü sorunsuz,dişleri çabuk aşınmayan,bir aceminin elinde bile zor yıpranan kaliteli bir şanzuman demek.

hemen cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sinirküpü hocam.

son bir soru olarakta yine sanırım bu forumda okumuştum.hollandadaki tesislerde mercedes tesislerinde sanırım artık yeni coltlar üretilmiyormuş smart four four bandından çıkmıyormuş yeni coltlar.eski coltları motor kaputunu açınca sağında solunda mercedes yıldızları varmış.bizim 2011 olanlarda yok yada sanırım dikkatli bakmadım.neden böyle oldu? Bunun sebebini biliyormusunuz yada kendinize özel bir yorumunuz varmı.? Kalitemi düştü yeni coltlarda bu bunumu gösteriri?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 12:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
kardeş bir yanlışı düzeltelim. ortaklık bittiğinden beri hollanda fabrikası ortak giriş değil tamamen mitsubishi firmasının malıdır. yani tesisler hiçbir zaman mercedes tesisi olmadığı gibi şimdi tamamen mitsubishi tesisidir. evet sağında solunda smart amblemi (mercedes yıldızı değil) vardı ama aynı şekilde smart araçlarda da mitsubishi rlması vardı. bu ortak parçadan kaynaklı bir durum. ben yaptım ben basayım değil. aynı parça kullanılıyorsa doğal olarak iki markanın da amblemi olur parça üzerinde.
yeni coltlarda kalite konusu biraz tartışmalı. geçen paylaştığım pdf dökümanına bakarsanız makyajlı colt araçlarda makyaj öncesi parçaların sadeece %35'i kullanılıyor diye söylüyordu. sonuçta bir değişim oldu. herpisi iyi yönde mi oldu ona bir şey diyemem (mesela arka koltuklar daha bir dandik gibi geldi bana makyaj sonrası). ama bunun mercedes ortaklığının bitişi ile alakası yine yok. sonuçta araba değişti.
ayrıca bu makyajlı kasa sadece avrupada mevcut. asya ülkelerinde hala eski yüzüyle üretilip satışı devam etmekte.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 13:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Torpidoda kullanılan plastik malzemeninde kalitesi düşürülmüş.
Emin olmamakla beraber koltuk döşemelerininde kalitesi eskisi kadar iyi gelmedi bana.

Kaputu açınca mercedes amblemi sanırım dizellerde daha belirgin görülür.
Dizellerde mercedes motoru kullanılmış ama benzinliler öyle değil.

Benim açımdan motorun parçalarının mercedes veya mitsubishi olması çok önem taşımıyor.
mitsubishiye en az mercedes kadar güveniyorum. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 14:28 
Kullanıcı avatarı

Dediğiniz gibi onu bende okumuştum %35 oranında eski arabadan kullanılmış gerisi hep farklı. bu arada geçen gün bir arkadaş buraya eski kasa bir colt'un lift te (havaya kaldırılmış) resmini koymuştu.benim arabamda oksijen sensörü bozulduğunda havaya kaldırıldı.yani eski olanında yeni olanında alt tarafını görme fırsatım oldu. yeni olanda alt tarafında pıtırcıklı komple şasesi kaplayan bir izalasyon malzemesi var hani duvarlara su damlası gibi bişey püskürtülürya onun gibi.rengi açık sarı ve tüm arabanın altını kaplıyor.dikkatimi o çekti.birde eski olanın benzin deposu demir rengiydi.bizim bu yeni olanlarda benzin deposu ya plastik,yada siyah renge boyanmış paslanmaz bi boya ile sanırım.çünkü rengi siyah.plastikse eğer ağırlığı azaltmak için olabilir değilsede siyaha boyanmış bir kaplama yapılmış.şimdilik ilk dikkatimi çeken bunlar.

mesela bilgisayar için bir anakart satın aldığınızda bunların versiyonları vardır.anakartın kutusunun üzerinde v.0.1 gibi bir ifade olur.gün geçtikçe bunun versiyon 2 ve versiyon 3 ü çıkar.her versiyonda bir önceki anakarta göre iyileşmeler vardır.daha az ısınma daha yüksek overclock kapasitesi.aynı şey anakartların biosları içinde geçerlidir.ilk çıkan bir anakart dünyanın en büyük ram üreticisi olan hynix i tanıyamazken bios güncellemeleri ile bunu tanır.artık sadece kingston değil hangi rami isterseniz onu takarsınız.benim kendi teorime göre bu yeni çıkan coltta koltuklar kötü olabilir torpido gözü daha plastik olabilir.antenide daha uzun olabilir.lakin dediğim gibi ben 2 arabanında altını gördüm yeni olan eskisinden farklı idi fırsat bulursam altını çekerim arabanın tabi lift e kaldırtabilirsem.Saygılar benden.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 15:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
dostum mercedes yıldızı göremezsin zaten smart logosu görürüsün...ayrıca smart logosu taşıyan parçalar siyah plastik ve logo da siyah...dolayısı ile ben burdayım derecesinde net değildir yani güzel günşli bir günde bak ama smart olarak bak mercedes değil...öte yandan getrag o kadar tatlı bir marka ki dadından yinmez, bmwye ve mercedese de şanzıman üretiyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
dizanteri yazdı:
Dediğiniz gibi onu bende okumuştum %35 oranında eski arabadan kullanılmış gerisi hep farklı. bu arada geçen gün bir arkadaş buraya eski kasa bir colt'un lift te (havaya kaldırılmış) resmini koymuştu.benim arabamda oksijen sensörü bozulduğunda havaya kaldırıldı.yani eski olanında yeni olanında alt tarafını görme fırsatım oldu. yeni olanda alt tarafında pıtırcıklı komple şasesi kaplayan bir izalasyon malzemesi var hani duvarlara su damlası gibi bişey püskürtülürya onun gibi.rengi açık sarı ve tüm arabanın altını kaplıyor.dikkatimi o çekti.birde eski olanın benzin deposu demir rengiydi.bizim bu yeni olanlarda benzin deposu ya plastik,yada siyah renge boyanmış paslanmaz bi boya ile sanırım.çünkü rengi siyah.plastikse eğer ağırlığı azaltmak için olabilir değilsede siyaha boyanmış bir kaplama yapılmış.şimdilik ilk dikkatimi çeken bunlar.

mesela bilgisayar için bir anakart satın aldığınızda bunların versiyonları vardır.anakartın kutusunun üzerinde v.0.1 gibi bir ifade olur.gün geçtikçe bunun versiyon 2 ve versiyon 3 ü çıkar.her versiyonda bir önceki anakarta göre iyileşmeler vardır.daha az ısınma daha yüksek overclock kapasitesi.aynı şey anakartların biosları içinde geçerlidir.ilk çıkan bir anakart dünyanın en büyük ram üreticisi olan hynix i tanıyamazken bios güncellemeleri ile bunu tanır.artık sadece kingston değil hangi rami isterseniz onu takarsınız.benim kendi teorime göre bu yeni çıkan coltta koltuklar kötü olabilir torpido gözü daha plastik olabilir.antenide daha uzun olabilir.lakin dediğim gibi ben 2 arabanında altını gördüm yeni olan eskisinden farklı idi fırsat bulursam altını çekerim arabanın tabi lift e kaldırtabilirsem.Saygılar benden.

Eski kasanin da benzin deposu plastikti. O depo uzerinde mitsu ve smart logolari vardi yan yana :) Arac liftteyken gormustum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2011 17:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağrı
Araç: Colt 1.3 AMT
Bir de bizim AMT şanzımanların Getrag 452 ya da Getrag 453 olması lazımdı arkadaşlar. (Modeli)

Edit: Evet doğruymuş.

452 AMT — 6-speed semi-automatic
Smart Forfour, Mitsubishi Colt

453 AMT — 6-speed semi-automatic

Bu ikisinin arasındaki farkı bilen var mı acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2011 22:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
collapse yazdı:
Bir de bizim AMT şanzımanların Getrag 452 ya da Getrag 453 olması lazımdı arkadaşlar. (Modeli)

Edit: Evet doğruymuş.

452 AMT — 6-speed semi-automatic

453 AMT — 6-speed semi-automatic

Bu ikisinin arasındaki farkı bilen var mı acaba?

Bosver milletin icine kurt dusureceksin. Seninki 452, benimki 453 filan :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: