Zaman: 17 Kas 2025 17:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 114 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2011 20:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
wertebra yazdı:
ben 19 ocak itibari ile brc kit taktırdım şu anda herhangibir problem yaşamadım inşallah yaşamıyacağımda daha önce adapazarında elbirlik var demiştim onlara taktırdım ustalıkları gayet güzel montaj çok hoş bir şekilde yapıldı kullandıkları su hortumunu bile mitsubishi orjinal parça aldılar tam olarak değerleri alamadım daha ama 1 depo 33lt lpg alıyor ilk depo ile 350 km gittim daha ilk ayarı yapılmadı yapılınca tam verileri alıp sizlerle paylaşacağım

Hayirli olsun.

TEMSA'nin vialle dayatmasindan memnun olmayan bizlerden yorumlarinizi ve olursa sikintilarinizi ve de tuketim degerlerinizi esirgemezseniz seviniriz.

Bir de depo kac lt? Simit ise yuksekligi kac cm?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2011 20:45 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
tartarini heralde :lol:

Dangalak herif ne aracin adini ne de taktirdigi kitin markasini bilmiyor (1.8 instyle yazmis eleman). Ustune bir de rockfordu sokup cakma bir marka double-din ve baska anfi taktirmis. Ustune bir de 45 kagit fiyat koymus.

Hey allahim ne adamlar var ya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2011 00:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
bembeyaz arabanın içine etmiş. zaten arabasını tanımayan adamın elinde durmasın o canım araç. değerini bilecek birisine gitsin. ama o fiyata satamaz o ayrı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2011 09:57 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
hayırlı olsun. umarım sıkıntısız ve ekonomik biçimde kullanırsınız.
işte bu ayar mevzuları filan benim için can sıkıcı şeyler. ha aradaki fiyat farkına değer mi? eğer diğer kitler iddia edildiği gibi supaplara bizim araçlarda zarar veriyorsa değer. tabi bir de çok yeni araçlar içn garantiyi bozmaması bakımından değer. yine de arabayı elimde tutabileceğime emin olsam gözümü karartıp vialle taktırırım. ne ayar ne filtre değişimi ne bişi. aslında silindir depo da varmı. ondan taktıracaksın. hem bagaj yükselmeyecek. hem de silindirin geldiği yer bizde zaten alçak pek bi halta yaradığı yok.

Ayar, filtre degisimi felan islerini gozunde buyutme aga. 10k'da bir normal bakimi yaptirirken en yakin LPG'ciden filtreyi de degistirirsin. Istersen 20k'da yaptirirsin filtre degisimini, oyle aman aman farketmiyor cunku. O esnada ayar ve sizdirmazlik kontrolunu de yapiyorlar, temiz oluyor. Arada bir sizdirmazliga bakilmasinda fayda var hem. Vialle'yi taktirip unutuyorsun ama belli olmaz bu isler. LPG'ye verdigin para havaya ucmasin sonra :D

Ruhsata isletme meselesini de zor degil. Onceden trafikciye ya da sigortaciya gidip ek-1'i hazirliyorsun. MMO istasyonlari saat 8:30'da aciliyor. TUVTURK'ten de 9:30 bilemedin 10:00'a randevu aliyorsun. Yarim gunde halloluyor. Ayni gun herhangi bir trafik subesine evraklari verirsin (onlarda randevulu sisteme gecti onceden randevuyu ayarlamak lazim), 2-3 gun sonra ruhsati almaya gidersin.

Walla vialle iyi guzel de ona verdigin paraya 2 tane kit taktirirsin. Bir tane taktir, memnun kalmazsan sok baska taktir gibi bisi :D Hadi mal kaliteli, degsin verdigin paraya desen TEMSA'nin sacmaliklarini gorunce insan soguyor walla iste. TEMSA vialleyi satmak icin getirmemis anlasilan. Isin icinde baska is var gibi ama, hayirlisi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2011 20:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERHAN AKÇA
Araç: LANCER İNVİTE
Meslek: ASTSB.
_opeth yazdı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-25000-km-de-2009-model-mitsubishi-lancer1-8-instyle-143-hp-beyaz-41558720/detay

şöle bişey gördüm

Alıntı:
aracım şu anda 23690 km de olup garantisi devam etmektedir. ruhsata işlenmiş motor beygirine uygun tardelli marka lpg mevcuttur.

:roll:

birisi alsın şu makineyi şunun elinden :MCT: :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2011 20:24 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
wertebra yazdı:
ben 19 ocak itibari ile brc kit taktırdım şu anda herhangibir problem yaşamadım inşallah yaşamıyacağımda daha önce adapazarında elbirlik var demiştim onlara taktırdım ustalıkları gayet güzel montaj çok hoş bir şekilde yapıldı kullandıkları su hortumunu bile mitsubishi orjinal parça aldılar tam olarak değerleri alamadım daha ama 1 depo 33lt lpg alıyor ilk depo ile 350 km gittim daha ilk ayarı yapılmadı yapılınca tam verileri alıp sizlerle paylaşacağım

Hayirli olsun.

TEMSA'nin vialle dayatmasindan memnun olmayan bizlerden yorumlarinizi ve olursa sikintilarinizi ve de tuketim degerlerinizi esirgemezseniz seviniriz.

Bir de depo kac lt? Simit ise yuksekligi kac cm?

silindir tip depo taktırdım simit tip depo eksoz dolayısı ile olmuyor lancerlara yüksekliğini tam ölçmedim onuda ölçünce ebatlarını yazarım :thumb: hiç aklıma gelmedi ölçmek :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2011 20:33 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
işte bu ayar mevzuları filan benim için can sıkıcı şeyler. ha aradaki fiyat farkına değer mi? eğer diğer kitler iddia edildiği gibi supaplara bizim araçlarda zarar veriyorsa değer. tabi bir de çok yeni araçlar içn garantiyi bozmaması bakımından değer. yine de arabayı elimde tutabileceğime emin olsam gözümü karartıp vialle taktırırım. ne ayar ne filtre değişimi ne bişi. aslında silindir depo da varmı. ondan taktıracaksın. hem bagaj yükselmeyecek. hem de silindirin geldiği yer bizde zaten alçak pek bi halta yaradığı yok.

bizim makinelerde eksozun son kazanı stepnenin altında kalıyor o nedenle simit depo takamazlar taksalar bile m.m.o sızdırmazlık testinde onay vermiyor sıkıntı yaratır düşüncesi ile silindir tip depo taktırdım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2011 21:36 
Kullanıcı avatarı

wertebra yazdı:
sinir kupu yazdı:

bizim makinelerde eksozun son kazanı stepnenin altında kalıyor o nedenle simit depo takamazlar taksalar bile m.m.o sızdırmazlık testinde onay vermiyor sıkıntı yaratır düşüncesi ile silindir tip depo taktırdım

Iyi yapmissiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Şub 2011 23:13 
Kullanıcı avatarı

evet arkadaşlar sonundan net değerlerimi ortaya çıkarabildim bir depom 35 Lt LPG alıyor bu dördüncü depo ve her defasında aynı miktar
35 lt X 2,21 = 77,35 tl ve bir depo ile 400 km yol kesin gidiyorum şehir içi ve şehirler arası karışık kullanım sonucu %70'i şehiriçi
77,35 / 400 = 0,19338 kmde yaktığı tl bazında değer
35 / 4 = 8,75 100 km'de yaktığı litre bazında lpg değeri
sistem bana gayet başarılı geldi ve performans konusunda da herhangi bir problemle karşılaşmadım
kullandığım gaz katkısız olan tüm gazlar :D ipragaz ın katkısız oto gazını kullanıyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2011 15:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
wertebra yazdı:
evet arkadaşlar sonundan net değerlerimi ortaya çıkarabildim bir depom 35 Lt LPG alıyor bu dördüncü depo ve her defasında aynı miktar
35 lt X 2,21 = 77,35 tl ve bir depo ile 400 km yol kesin gidiyorum şehir içi ve şehirler arası karışık kullanım sonucu %70'i şehiriçi
sistem bana gayet başarılı geldi ve performans konusunda da herhangi bir problemle karşılaşmadım
kullandığım gaz katkısız olan tüm gazlar :D ipragaz ın katkısız oto gazını kullanıyorum

değerler güzel aracınız 1.5 lancer mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2011 22:17 
Kullanıcı avatarı

wertebra yazdı:

Litre olarak değerler çok iyi. Araç 1.5 manuel miydi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 14:46 
Kullanıcı avatarı

evet 1.5 manuel invite

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2011 11:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış
Araç: ASX 1.6 INTENSE
Meslek: Memur
Kan grubu: A+
Vialle ile ilgili aklıma takılan soruları TEMSA ya sordum. Bana aşağıdaki cevabı yazmış.

Re: Temsa Global Kurumsal Sitesi Iletisim Formu Mesajı Kamyon ve Otomotiv-Yardım İsteme‏
11:40
Kimden: info temsa (info_temsa.TEMSA01@temsa.com.tr) adına Burcin Aydinoglu (burcin.aydinoglu@temsaglobal.com)
Gönderme tarihi: 28 Mart 2011 Pazartesi 11:40:08
Kime: bariscevik@hotmail.com

Sn.Barış Çevik,

Vialle ürünümüze göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Araçların yakıt sisteminde oluşabilecek hasarlar kitin markasından bağımsız olup LPG'nin benzine oranla yüksek yanma ısısından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle siz değerli müşterilerimize sadece Vialle kite garanti verdiğimizi bildirmek isteriz.
Mitsubishi araçlarda LPG kaynaklı hasarlar garanti kapsamı dışında değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize sunar; iyi günler dileriz.

VIALLE BÖLÜMÜ

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 09:06 
Kullanıcı avatarı

Vialle ve Colt konusunda daha önceden bir çok bayiye sorularım oldu, açıkçası hiçbirinden tatminkar cevaplar alamadım. Bazısı kit uyumsuzluğundan, bazısı tank olmamasından, bazısı (Ankara Azizoğlu) mühendislerinin olmamasından bahsetti. Son olarak bu işin başındaki TEMSA'dan Burçin Bey'le telefonla görüştüm. Colt için kitin olduğunu, eğer istersem tankın da (uygunu 36lt imiş) Hollandadan siparişinin verilebileceğini söyledi. Ayrıca en önemlisi Mitsubishi araçlarda Vialle dahil hangi marka olursa olsun tüm kitlerin çıkardığı sorunlar garanti kapsamı dışındadır dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 15:05 
Kullanıcı avatarı

TEMSA'dan aldığım mail

-------------------------------------------------------------------------------
Sn.Barış Çevik,

Vialle ürünümüze göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Sorularınıza yanıtlarımızı bilgilerinize sunarız.

Vialle, Mitsubishi Colt aracı listesine yeni eklemiştir.
Vialle Colt araçda stepne lastik yeri küçük olduğu için ancak 550 mm çapında depo sığabilmektedir. Vialle'nin tercih etmiş olduğu ve önerdiği Stako tank olarak da ancak 36'lik tankın ölçüleri uygun gelmektedir.
Parça No
Yükseklik (mm)
Çap (mm)
kapasite (lt)
Tip
güç
Parça adı
7912236.0
225
520
36
PTS 48
< 140 kW
Fuel Tank - Ring - 36 L

Bu kapasitede tank, başka araçlarda tercih edilmediği için stoklarımızda bulunmamaktadır. Sipariş üzerine Hollanda'dan getirtebiliriz.

Bilgilerinize suanr; iyi günler dileriz.

Saygılaırmızla,

VIALLE BÖLÜMÜ

-------------------------------------------------------------------------------

ve artık Ankara Azizoğlu LPG montajı yapmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 16:28 
Kullanıcı avatarı

colt yazdı:
Vialle ile ilgili aklıma takılan soruları TEMSA ya sordum. Bana aşağıdaki cevabı yazmış.

Re: Temsa Global Kurumsal Sitesi Iletisim Formu Mesajı Kamyon ve Otomotiv-Yardım İsteme‏
11:40
Kimden: info temsa (info_temsa.TEMSA01@temsa.com.tr) adına Burcin Aydinoglu (burcin.aydinoglu@temsaglobal.com)
Gönderme tarihi: 28 Mart 2011 Pazartesi 11:40:08
Kime: bariscevik@hotmail.com

Sn.Barış Çevik,

Araçların yakıt sisteminde oluşabilecek hasarlar kitin markasından bağımsız olup LPG'nin benzine oranla yüksek yanma ısısından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle siz değerli müşterilerimize sadece Vialle kite garanti verdiğimizi bildirmek isteriz.
Mitsubishi araçlarda LPG kaynaklı hasarlar garanti kapsamı dışında değerlendirilmektedir.

Bilgilerinize sunar; iyi günler dileriz.

VIALLE BÖLÜMÜ

Beyler burada yanlis anlasilma oldugu ortaya cikti. Yukaridaki yazida LPG yazan yerler vialleyi kasdetmiyor, yani diger kitleri kastediyor (vialle LPG degil, LPi ya o mesele). Yani arkadas sadece vialleye (yani vialle takilan otomobile) garanti verildigini anlatmak istiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 21:37 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
Beyler burada yanlis anlasilma oldugu ortaya cikti. Yukaridaki yazida LPG yazan yerler vialleyi kasdetmiyor, yani diger kitleri kastediyor (vialle LPG degil, LPi ya o mesele). Yani arkadas sadece vialleye (yani vialle takilan otomobile) garanti verildigini anlatmak istiyor.

Keşke öyle olsaydı, TEMSA Vialleden Burçin Beyle bu konuda konuştum, yanlış olan bilginin Vilalle kitin garantiyi bozmadığı söylentisiymiş, Mar Otodan Erdal Beyin garantiyi bozmaz ısrarını belirttim. O da kendisini arayıp Viallenin takılması sonucu Mitsubishi araçlarda yakıt sistemiyle ilgili oluşabilecek arızalarda garanti kapsamı dışında kalacağını belirteceğini söyledi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 22:53 
Kullanıcı avatarı

Aydin da israr ediyor bu konuda. Bakalim ne cikacak sonunda iyice merak ettim. Boyle garip seyler de anca temsada olur zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2011 23:30 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
Aydin da israr ediyor bu konuda. Bakalim ne cikacak sonunda iyice merak ettim. Boyle garip seyler de anca temsada olur zaten.

Başka hangi marka var? Kendisi bir lpg sisteminin Türkiyedeki tek distribitorü olacak ve distribitorü olduğu bir otomobile tam uyumlu olarak bu lpg kitinin monajını yapacak ama bayilerine göre motor da dahil garantili olacak, işin başındaki firmaya göre de sadece kit garantili olacak? Kitine garanti vermeyen firma mı var?

Aaaah TEMSA aahhh!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 12:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
Dün bende email atmıştım. Sorduğum soruda gelen cevapta aşağıya aynen kopyalıyorum.Yorum siz değerli arkadaşlarımın...

[b]BENİM E-MAİLİM:
[/color]
ASX marka bir aracım var.Ben alırken şayet vialle gaz dönüşümü yaparsam garantinin bozulmayacağı ifade edildi.Ben Denizli den aracımı satın aldım.Vialle gaz dönüşümünü ise İzmir Yükseliş Mitsubishide yaptırabileğim söylendi.Bunun üzerine ben bu Marka ve model aracı almayı tercih ettim.Yani ben sıfır araç almayı gaz taktırmayı ama garantisininde devam edeceği bir marka ve model ararken mitsubishi ve asx ile tanıştım.Sonuçta aldım aracımdan memnunum.Yalnız Yükseliş mitsubishi ASX için gaz taktırmak için sanırım bir yetki belgesi sorunu yaşıyordu.Bu nedenle bana 3 ay beklememi istedi.Tamam dedim bekleyelim bu arada 3 ay da doldu.
Sormak istediğim; Benim aracım ve modeli belli, ben aracıma vialle LPI sistemi taktırdığımda aracımın garantisi devam edecek mi? Şayet evet devam edecek diyorsanız bunun arkasında TEMSA'nın olduğunu nasıl bileceğim? Yani bir belgesi falan olacakmı?
İyi çalışmalar dilerim.

GELEN CEVAP.

Sn.Yusuf Bey,

Mitsubishi ASX araca Vialle kit uygulaması yapılabilmektedir. Ancak bildirmek isteriz ki; araçların yakıt sisteminde oluşabilecek hasarlar kitin markasından bağımsız olup LPG'nin benzine oranla yüksek yanma ısısından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle siz değerli müşterilerimize sadece Vialle kite garanti verdiğimizi bildirmek isteriz. Vialle sadece imal etmiş olduğu ürünlerine (LPdi, LPfi kitlere) 2 yıl garanti vermektedir.

Mitsubishi araçların yakıt sistemlerinde LPG kaynaklı hasarlar meydana gelirse konu garanti kapsamı dışında değerlendirilmektedir. Ancak diğer konularda aracın garantisi devam etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

BURÇİN AYDINOĞLU
SALES ENGINEER (M.Sc)
CARRIER TRANSICOLD
VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS

Not :Gelen mailin vurgulu kısımları aynen yukarda vurguladığım gibidir.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 114 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye