Zaman: 23 Kas 2025 07:59

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
akerimoglu yazdı:
akcagul yazdı:
Selamlar herkese, Bahattin abi hayirli umreler... Sesimiz dedigin gibi pek cikmiyor, hayat kosturmacasi falan derken forumu devamli okuyorumda yazicak birsey bulamiyorum genelde sahsim adina... Ali bey size birsey sorucam, bu sedan araclarda neden bas kutularindan performans alamiyoruz? Ben benim basimi arkadasimin hatcbackine koydugumda yer yerinden oynuyor bende onun yarisi kadar ses cikmiyor neredeyse... Freeair denedinizmi o sekilde performans nasil ? Basslar cok sert mi olur yoksa kutudaki gibi yumusak oluyormu?

Burak Bey Sedan araçların makus talihi bu ne yazık ki...
HB araçlarda sesi içeriye almak çok kolay. Bas hoparlör ile kokpit arasında hiçbirşey yok. Ses bagajın içerisinde kısa bir tur atarak hiç kayıpsız kokpite giriyor. Hele ki Carisma gibi geniş HB araçlarda randıman neredeyse 2-3 katına çıkıyor. Sedan araçlarda doğru düzgün ses alınmak istiyorsa bu işin iki yolu var.

1.' si pandizota benim yapmış olduğum gibi 2 tane 20-25cm çapında kesik açarak sesin biraz daha rahatlaması sağlanır.
2.' si ise, bagaj hacmi eğer küçükse (bizim arabalarda hiçbir işe yaramaz, baştan söyleyeyim) pandizota freeair subwoofer konur.

Eğer benim arabam küçük bahajlı bir Sedan olsaydı, kutu bası aklımın ucundan bile geçirmezdim. Freeair subwooferlar bilinenin aksine çok çok yumuşak çalarlar. En önemlisi düşük seslerde sub sesler kutu basa nazaran çok daha kolay alınıyor. Bas sesi insanı yormuyor. Oldum olası kutu bas işine ısınamamışımdır. Nitekim şu anki ses efektini yakalamak için de sanırım 2.000 TL' den fazla altyapı harcaması yapmışımdır. Nihayetinde istediğim sese çok yakın bir tını elde ettim. Ama dediğim gibi kutu ölçüleri, port ölçüleri, subwoofer seçimi, amfi seçimi vs... beni çok uğraştırdı.

İsterseniz sizi hazıra kondurabilirim :) Şu an araçtan aldığım ses oldukça güzel. Freeair kadar olmasa da ona yakın bir tınıda çalıyor. Sistem imzamdaki gibi, pandizotumda 2 tane 25cm çapında kesik var.

Su anda bende koaxlari ve teybimi caldiklari icin aracin orjinal koaxlari ve baska bir teyp var onde tweeter setim var birde ön konsoldaki kolon cifti , bagajda da bir adet 125 watt rms aktif subwooferim var , evde de anfisi ile birlikte 300 watt rms li bir baska subwoofer var, yapmak istedigim ise havalar isindiginda,

arkaya tekrardan coaxial cifti alip , guzel iki cikisli bir anfi ile onlari beslemek istiyorum birde elimdeki arabadan geri soktugum 2. subwooferi ve anfisini koyucam, birde ana unite, bunlari yapmayi dusunuyorum belki cift sub ile iyi bir ses alirim bakalim deneyecegim...Bir ihtimal belki kapilarda hoparlor yokya bizim oralara da bir cift koax. koyacagim eger onu yaparsam anfiyi 4 cikisli alip onlarida beslemeyi dusunuyorum. Nasil olur bunlar sizce? Bu arada koaxlari Mds diye buranin kendi uretimi olan markadan alacagim. Gercekten kaliteli bilmiyorum Turkiye"de satiliyormu ama burada cok tutuluyorlar ve fiyatlarida hemen hemen hertz kadar. Koaxlari ucuz sadece diger bass, 6*9 lar falan hep aynilar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 09:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
Selam arkadaşlar... Forumdan bir kardeşimiz için ebay'dan "Buji Kablo Seti" bakacağız. Ancak CArisma modeli için bulamadık. CArisma için uyumlu başka bir arç var mıdır? Bilgisi olan verirse sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 09:52 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@akcagül,
Burak Bey, aracınız kaç modeldi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 11:19 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
@akçagul
Tşk. ediyorum.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 13:10 
Kullanıcı avatarı

benim sorum olacak ...bi araç 3 5 ay hiç çalışmadan yatsa arabaya bişe olurmu .??bugün yarın sefere çıkacağım çektim garaja aküsünü söktüm üstünü battaniyeyle örttüm...kitledim kapıları Allaha emanet ettim...aküsüne veya elektronik aksamı gibi yerlerine bişe olurmu???
siz carismacı arkadaşlarada bol ve uzun muhabbetler dilerim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 13:13 

turgay yazdı:
benim sorum olacak ...bi araç 3 5 ay hiç çalışmadan yatsa arabaya bişe olurmu .??bugün yarın sefere çıkacağım çektim garaja aküsünü söktüm üstünü battaniyeyle örttüm...kitledim kapıları Allaha emanet ettim...aküsüne veya elektronik aksamı gibi yerlerine bişe olurmu???
siz carismacı arkadaşlarada bol ve uzun muhabbetler dilerim...

Allah kolaylık versin, yolun izin açık olsun Turgaycığım.
Arabanın aküsü boşalabilirdi, onu da sen halletmişsin. Başka hiçbirşey olmaz. Merak etme...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 13:44 
Kullanıcı avatarı

sağol ALLAH razı olsun kardeşim...herkezin kandilide mubarek olsun bu arada...inşallah işler yolunda gider...yazın bolbol gezeriz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 16:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
akerimoglu yazdı:
@akcagül,
Burak Bey, aracınız kaç modeldi?

Selamlar,

Arac 1999 model 1,8 Gdi Exe.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 17:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
kandiliniz mübarekolsun nice nice kandillere sağlıkla mutlulukla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 17:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
brkyildiz yazdı:
kandiliniz mübarekolsun nice nice kandillere sağlıkla mutlulukla

tüm islam aleminin ve şanlı milletimizin kandili mübarek olsun. dualarda buluşalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 19:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
Kan grubu: 0rh-
Herkesin kandili mübarek olsun.

Arkadaşlar birkaç gün önce triger setini devir ve şarj dinamosu kayışlarını değiştirdim iki kayış neredeyse kopmak üzereydi triger setini benden önce değiştirip değiştirmediklerini bilmediğim için yeniledim. Usta söktüğünde setin çok temiz olduğunu söyledi fakat kilometresi gelmişse değiştirmek gerekir diyede ekledi. yenisiyle yan yana getirdiğimde aynı tazelikte görünüyordu belki yeni değiştirilmiş de olabilir fakat emin değilim. acaba kilometresini doldurmuş set bu kadar temiz görünür mü.

değiştirdiğim parçalar
DAYCO marka.

triger kayışı ve gergi bilyası 70 tl
diğer iki kayış 25 tl
4 adet buji 30tl markasını hatırlayamadım ama en iyisi dedi usta.
işçilik 100 tl
toplam 225 tl bunlara ilaveten triger setini sökerken yağlandığını gördüm dikkat edildiğinde sente dişlisinin boğaz keçesinden geldiği anlaşılıyordu o keçeyi kendim çıkarttım oldukça sertleşmiş olduğunu gördüm. sızıntı ordan kaynaklandığı kesindi yani onuda değiştirdim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 20:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: yunus
Araç: karizma glx
Meslek: serbest
Kan grubu: 0RH+
slm.ben tekirdağdan şevki.99 mdel karizma glx hb var.yaklaşık 2 ay önce aldım.allaha şükür cok memnunum.ama bir sorunum var.gösterge panelinde SRS ışığı yanıyor.araçata kesinlikle kaza yok.bir yere çarpmıştır diyeceksiniz ama çarpan arabaların tamir edilmiş şeklinide gördüm.ama bu tamamen orjinal.aldıgım ögretmene sordum niye yanıyor diye .oda koltugun altında soketi var.emniyet kemeri uyarı soketi dedi.emniyet kemeri takılı olmadıgı zaman devamlı uyarı verdiği için söktüm ondan yanıyor dedi.koltugun altında yani tabandan yukarı dogru bir kablo ucunda soket var ama koltugun altında takacak yer bulamadım.bir ustaya gittim oto elektrikçiye göster dedi malın birisine gittim.bu patlamış dedi.baktım anlamıyor.aldım gittim arabayı.burda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 20:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
Benzer bir sorun da bende var.. Zemberek dediler benim aracım için de.. Baktıramadım henüz.. Çözersem haber veririm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 21:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
tunalar52 yazdı:
slm.ben tekirdağdan şevki.99 mdel karizma glx hb var.yaklaşık 2 ay önce aldım.allaha şükür cok memnunum.ama bir sorunum var.gösterge panelinde SRS ışığı yanıyor.araçata kesinlikle kaza yok.bir yere çarpmıştır diyeceksiniz ama çarpan arabaların tamir edilmiş şeklinide gördüm.ama bu tamamen orjinal.aldıgım ögretmene sordum niye yanıyor diye .oda koltugun altında soketi var.emniyet kemeri uyarı soketi dedi.emniyet kemeri takılı olmadıgı zaman devamlı uyarı verdiği için söktüm ondan yanıyor dedi.koltugun altında yani tabandan yukarı dogru bir kablo ucunda soket var ama koltugun altında takacak yer bulamadım.bir ustaya gittim oto elektrikçiye göster dedi malın birisine gittim.bu patlamış dedi.baktım anlamıyor.aldım gittim arabayı.burda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.

istanbul size yakın arkadaşlar istanbuldan servis konusunda yardımcı olurlar ....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 22:55 
Carisma Uzmanı

Hava yastığı makarası(kimileri saat der)nın zamanı dolmuştur.
Şöför kapısının orta direğinde gerekli bilgilerin yazıldığı,(makaranın değişme zamanı,lastik ölçüleri vs). etiket olması gerekir.
Oraya göz atıp, zamanı gelmışse makarayı değiştirin ışık söner.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 23:15 

akcagul yazdı:
akerimoglu yazdı:
akcagul yazdı:
Selamlar herkese, Bahattin abi hayirli umreler... Sesimiz dedigin gibi pek cikmiyor, hayat kosturmacasi falan derken forumu devamli okuyorumda yazicak birsey bulamiyorum genelde sahsim adina... Ali bey size birsey sorucam, bu sedan araclarda neden bas kutularindan performans alamiyoruz? Ben benim basimi arkadasimin hatcbackine koydugumda yer yerinden oynuyor bende onun yarisi kadar ses cikmiyor neredeyse... Freeair denedinizmi o sekilde performans nasil ? Basslar cok sert mi olur yoksa kutudaki gibi yumusak oluyormu?

Burak Bey Sedan araçların makus talihi bu ne yazık ki...
HB araçlarda sesi içeriye almak çok kolay. Bas hoparlör ile kokpit arasında hiçbirşey yok. Ses bagajın içerisinde kısa bir tur atarak hiç kayıpsız kokpite giriyor. Hele ki Carisma gibi geniş HB araçlarda randıman neredeyse 2-3 katına çıkıyor. Sedan araçlarda doğru düzgün ses alınmak istiyorsa bu işin iki yolu var.

1.' si pandizota benim yapmış olduğum gibi 2 tane 20-25cm çapında kesik açarak sesin biraz daha rahatlaması sağlanır.
2.' si ise, bagaj hacmi eğer küçükse (bizim arabalarda hiçbir işe yaramaz, baştan söyleyeyim) pandizota freeair subwoofer konur.

Eğer benim arabam küçük bahajlı bir Sedan olsaydı, kutu bası aklımın ucundan bile geçirmezdim. Freeair subwooferlar bilinenin aksine çok çok yumuşak çalarlar. En önemlisi düşük seslerde sub sesler kutu basa nazaran çok daha kolay alınıyor. Bas sesi insanı yormuyor. Oldum olası kutu bas işine ısınamamışımdır. Nitekim şu anki ses efektini yakalamak için de sanırım 2.000 TL' den fazla altyapı harcaması yapmışımdır. Nihayetinde istediğim sese çok yakın bir tını elde ettim. Ama dediğim gibi kutu ölçüleri, port ölçüleri, subwoofer seçimi, amfi seçimi vs... beni çok uğraştırdı.

İsterseniz sizi hazıra kondurabilirim :) Şu an araçtan aldığım ses oldukça güzel. Freeair kadar olmasa da ona yakın bir tınıda çalıyor. Sistem imzamdaki gibi, pandizotumda 2 tane 25cm çapında kesik var.

Su anda bende koaxlari ve teybimi caldiklari icin aracin orjinal koaxlari ve baska bir teyp var onde tweeter setim var birde ön konsoldaki kolon cifti , bagajda da bir adet 125 watt rms aktif subwooferim var , evde de anfisi ile birlikte 300 watt rms li bir baska subwoofer var, yapmak istedigim ise havalar isindiginda,

arkaya tekrardan coaxial cifti alip , guzel iki cikisli bir anfi ile onlari beslemek istiyorum birde elimdeki arabadan geri soktugum 2. subwooferi ve anfisini koyucam, birde ana unite, bunlari yapmayi dusunuyorum belki cift sub ile iyi bir ses alirim bakalim deneyecegim...Bir ihtimal belki kapilarda hoparlor yokya bizim oralara da bir cift koax. koyacagim eger onu yaparsam anfiyi 4 cikisli alip onlarida beslemeyi dusunuyorum. Nasil olur bunlar sizce? Bu arada koaxlari Mds diye buranin kendi uretimi olan markadan alacagim. Gercekten kaliteli bilmiyorum Turkiye"de satiliyormu ama burada cok tutuluyorlar ve fiyatlarida hemen hemen hertz kadar. Koaxlari ucuz sadece diger bass, 6*9 lar falan hep aynilar..

Burak Bey,
Sedan araçlarda bagajdaki kutu bastan verim almanın tek yolu, pandizottaki hoparlörleri çıkarıp o kısmı boş bırakarak bagajda oluşan basıncı bu deliklerden içeriye almak. Pandizottaki hoparlörleri çıkardıktan sonra orjinal kapakları tekrardan yerine takarak görüntüyü eski haline getirebilirsiniz. Nitekim ben de pandizota 20cm' lik delikleri açmadan önce size tavsiye ettiğim bu yolu deniyordum.

Tabi bu yolu izlersek dolayısıyla araçtaki kısıtlı sayıda bulunan hoparlör yuvalarından iki tanesinden daha feragat etmiş olacağız, fakat seçim yapmak zorundayız. Benim tavsiyem oraları boş bırakıp ön kapıya bir takım mid takmaktan yana. Benim ön kapıya Hertz DSK 165 montajlandıktan sonraki görüntü bu şekilde,
http://img153.imageshack.us/i/bakrky2011010700329.jpg/
http://img13.imageshack.us/i/bakrky2011010700331.jpg/

Bagajda kutu bas, ön kapıda da bir takım mid olursa, sizi memnun eder diye düşünüyorum. Kurgu bu şekilde yapılırsa, tek kanal ufak bir mono amfi ile iş biter. Ön kapıdakileri teypten sürersiniz, hallice olur.

Diğer kurgu ise arkaya bas yönü ağır basan bir takım Coax takmak, yine ön kapıya bir takım Coax veya mid takmak. Eğer böyle yapacaksanız amfi işine girip hiç boşuna masraf yapmayın derim. Zira, bizim bagajlarımız normal bir Coax' ın çalmak için istediği hacimden daha büyük. Dolayısıyla pandizottaki Coax' ları neyle beslerseniz besleyin kazanımınız yüksek olmayacaktır.

Benim tavsiyem ilk seçenek. Hertz DSK 165 + 5000 üzeri seri Pioneer teyp şeklinde olur. Eğer kurgu bu şekilde olursa amfi ihtiyacı olmadan kulaklarınız bayağı bi rahatlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2011 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
Kan grubu: 0rh-
tunalar52 yazdı:

ön koltukların her ikisininde de o soketler var onlar boşta kalıyor srs ışığıyla bir alakası olduğunu sanmıyorum büyük ihtimalle ısıtmalı koltuklar için bırakılmış bir sokettir. aracın içini temizlerken farkettim meraktan olsa gerek onların nereye takıldığını bulmak için aracın içini boşalttım koltukları söktüm iki koltuk arasında ki aksanları torpido hariç sökülecek ne varsa söktüm ama onların takılacağı bir yer bulamadım. SRS ışığının onunla hiçbir alakası yok anlayacağın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2011 13:03 
Kullanıcı avatarı

Karasi yazdı:
tunalar52 yazdı:

ön koltukların her ikisininde de o soketler var onlar boşta kalıyor srs ışığıyla bir alakası olduğunu sanmıyorum büyük ihtimalle ısıtmalı koltuklar için bırakılmış bir sokettir. aracın içini temizlerken farkettim meraktan olsa gerek onların nereye takıldığını bulmak için aracın içini boşalttım koltukları söktüm iki koltuk arasında ki aksanları torpido hariç sökülecek ne varsa söktüm ama onların takılacağı bir yer bulamadım. SRS ışığının onunla hiçbir alakası yok anlayacağın...
slm.valla bende senin gibi takacak yer aradım.bulamadım.koltuk altlarına döşeme altına nereye baktuysam bi şey göremedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2011 13:06 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Şöför kapısının orta direğinde gerekli bilgilerin yazıldığı,(makaranın değişme zamanı,lastik ölçüleri vs). etiket olması gerekir.
slm.ewet dediğin etiketi gördüm.2009 yılı ocak ayıyla ilgili bişeyler yazıyor.heralde 10 yıllık ömrü var.ya bakım istiyor.ya bozuldu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2011 20:03 
Carisma Uzmanı

tunalar52 yazdı:
umera yazdı:
slm.ewet dediğin etiketi gördüm.2009 yılı ocak ayıyla ilgili bişeyler yazıyor.heralde 10 yıllık ömrü var.ya bakım istiyor.ya bozuldu

kullanım süresi 10 yıldır.
yenisiyle değiştirilmesi gerekir.
Değiştirmezseniz haya yastıklarınız açılmaz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye