Zaman: 07 Eki 2025 12:01

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 74 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2011 22:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
yok aga yav benim araç için bir tane cruze takas teklif etmişti lpg'li iyice bir inceledim. brc ile filan arıza ışığı yanmıyormuş ama yine de bu supap meselesi çıkmış.
sürüşe bağlı denmesinin sebebi yüksek devirli kullanılırsa filan motor sıcaklığının artması filan sanırım. ama tabi montaj ve uyum da önemli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2011 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bence Cruze'daki problem, BRC'nin garanti kapsamini riske atmamasindan kaynaklaniyor. Ben DH'den meshur faruk sevgiliye de konuyu sordum. Montaj yapiyoruz ozel itina gosteriyoruz simdiye akdar sorun cikan olmadi ama garanti bu araclar icin gecerli degil dedi.

Kisacasi bence olay buyuk oranda montaj ustaligi+ayardan kaynaklaniyor. E turkiyede bu islerden anlayan insan sayisi da az olduguna gore hele ki anlayanlarin orani toplam montaj yapanlarin icinde cok cok az olduguna gore boyle bir sorun ortaya cikabiliyor. Sonucta LPG ile 10binlerce km yapmis araclar icin de ayni sorunun LPG hic takilmasaydi kesinlikle vuku bulmayacagini da soyleyemezsiniz.

Bu arada simdiye kadar hic bir allahin kulu onume benzinde yanma isisi sudur, LPG'de budur falan diye teknik veri de koyabilmis degil. Ben de cok arastirdim ama rasyonel veriye rastlayamadim maalesef. Subaplarin erimesinin bir sebebi varsa da o (karisim ayari iyi ayarlanmis araclar icin konusuyorum) buyuk ihtimalle iki yakit arasindaki isil deger farkindan kaynaklanmiyor. Viallenin sivi sisteminin de bu acizan zerre kadar faydasi olacagini dusunmuyorum. Esas uzerinde durumlasi gereken nokta viallenin montaj hatalarina izin vermiyor olmasi ve ayar olayi olmadigi icin bu acidan da kalibrasyon hatasi ihtimali olmamasi diyebiliriz. Ancak ayni avantaj duzgun bir montaj ile teleflex gibi sistemlerde de mevcut.

Ama siz 900 TL'ye atiker taktiriyorsaniz ve taktirdiginiz ustaya ariza isigini sordugunuzda "abi bu araclarda yapar o, normal, istersen isigi iptal edeyim" diyorsa (inanin bu lafi soyleyen o kadar cok usta(!) ya rastladim ki, spesifik olarak atiker demek istemiyorum ama ben eski aracim doalyisiyla bu marka ile muhatap oldum ve genelde atiker bayileri cok ve bir o kadar da isini bilmez insanlar) arac birakin subabi motoru eritse yeri.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2011 00:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
vialle lpi ayara izin vermiyordu ama lpfi sistemi üniversal artık kalibrasyon yazılımı ile gelmiyor. erdal usata kendilerinin kalibre ettiğini söylemişti.
bana teklif edilen cruze 9000 km de idi. beyaz bodykit filan güzel aletti ama okudum ettim hem sıkıntısı çok hem de araç çok yakıyor. millet 10 lt tüketimi (benzinde) normal filan diye tanımlıyordu. lancer'ın canını yiyeyim yani.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2011 11:13 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
sinir kupu yazdı:
vialle lpi ayara izin vermiyordu ama lpfi sistemi üniversal artık kalibrasyon yazılımı ile gelmiyor. erdal usata kendilerinin kalibre ettiğini söylemişti.
bana teklif edilen cruze 9000 km de idi. beyaz bodykit filan güzel aletti ama okudum ettim hem sıkıntısı çok hem de araç çok yakıyor. millet 10 lt tüketimi (benzinde) normal filan diye tanımlıyordu. lancer'ın canını yiyeyim yani.

olsaydı şimdiye kadar bende olurdu o zaman diyeyim. çok normal kullandığım zamanlar olduğu gibi full gaz gittiğimde oldu. gerçi amt sürekli redline da tutmayıp üst vitese geçirdiğinden sıkıntı olma olasılığı daha az olabilir tabi.

Olay sadece redline ile alakali olsa normal kullanimda 2000 deviri bile gormeyen 1.8'e hicbir sey olmaz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Şub 2011 03:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: kadri
Araç: mitsubishi lancer 2004
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh-
TAMAMİYLE KARALAMA OLABİLİR AYRICA ADI GEÇEN LPG FİRMASI temsa BELKİ BUDA BİR REKLAM ÇEŞİDİDİİİR.ARAÇ BENİMSE TÜPÜDE BENDEN AL MANTIĞI..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: jaymz
Araç: 2005 Outlander turbo
Meslek: muhasebe
arkadaşlar dayımın 2009 lancer informu var bu gün sabah servise gitmiş lpg nin ( BRC marka LPG) nin pistonları erittigini söylemişler şimdi 3000 tl ye motor yaptıracak keşke vialli taktırsaydım bazen aynı sorun ondada oluyormuş ama garantili olduğu için değişiyormuş diyor araç km si 73.233 km de

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 12:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: jaymz
Araç: 2005 Outlander turbo
Meslek: muhasebe
_opeth yazdı:
brc'de mi sıkıntı var acaba? bi tek brc'de sıkıntı yaşayan oldu şimdiye kadar. peki öncesinde arıza lambası yanık mı kullanıldı?

yok sıkıntı brc denmiş arıza lambasını sormadım onu sorup bilgilendiririm. ama benim lancer varkende bi ara lpg ye niyetlenmiştim o zamanda brc ve prinsin aynı sıkıntıları duymuştum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 12:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
Jaymz yazdı:
arkadaşlar dayımın 2009 lancer informu var bu gün sabah servise gitmiş lpg nin ( BRC marka LPG) nin pistonları erittigini söylemişler şimdi 3000 tl ye motor yaptıracak keşke vialli taktırsaydım bazen aynı sorun ondada oluyormuş ama garantili olduğu için değişiyormuş diyor araç km si 73.233 km de

pistonlarmı erimiş :shock: abi piston o kadar kolay erimez subaplar olmasın o eriyen.subap eriteni duyduk çünkü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2011 13:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Benim LPG taktırdığım serviste Colta arıza ışığı yanmadığı fakat Lancerda ne yaparsak yapalım arıza ışığı mutlaka yanıyor dediler. Farklı bir sistem var sanırım bu Lancerda..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2011 16:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: lancer2005
Meslek: ogrenci
_opeth yazdı:
mesuttgur yazdı:
Benim LPG taktırdığım serviste Colta arıza ışığı yanmadığı fakat Lancerda ne yaparsak yapalım arıza ışığı mutlaka yanıyor dediler. Farklı bir sistem var sanırım bu Lancerda..

o sölediği eski kasa lancer'dır, onlara işte interface takıyorlar.

interface'dan kastınız kabloyla yapılan ayarlar dimi?
lancer alcaz tüplü ama bu başlığı okuyunca korkuttu bu lpg olayı bni şimdi :unknown:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2011 18:13 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
hayır. lpg bağlandıktan sonra arıza lambası yanıyor, arıza kodu olarak bujilere giden elektriğin gücünün düşmesi çıkıyormuş, bunu dengelemek için araya interface takılıyor. olay bundan ibaret.

cüzzi bi işlem mi maddi olarak ? bide arızayı erteliyomu yoksa gideriyomu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2011 18:27 
Kullanıcı avatarı

anladım, teşekkür ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Mar 2011 22:41 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
Jaymz yazdı:

pistonlarmı erimiş :shock: abi piston o kadar kolay erimez subaplar olmasın o eriyen.subap eriteni duyduk çünkü

Pistonlar erimis olsa motor dagilirdi zaten. O eriyen ya subaptir, ya da eriyen birsey yoktur. Olay cok yuksek bir ihtimalle de montaj/ayar problemi kaynaklidir diye dusunuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 22:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
!!! lpg bölümünden alıntı asx'i olan Yusuf arkadaşımızdan !!!

Dün bende email atmıştım. Sorduğum soruda gelen cevapta aşağıya aynen kopyalıyorum.Yorum siz değerli
arkadaşlarımın...

[b]BENİM E-MAİLİM:[/color]
ASX marka bir aracım var.Ben alırken şayet vialle gaz dönüşümü yaparsam garantinin bozulmayacağı ifade edildi.Ben Denizli den aracımı satın aldım.Vialle gaz dönüşümünü ise İzmir Yükseliş Mitsubishide yaptırabileğim söylendi.Bunun üzerine ben bu Marka ve model aracı almayı tercih ettim.Yani ben sıfır araç almayı gaz taktırmayı ama garantisininde devam edeceği bir marka ve model ararken mitsubishi ve asx ile tanıştım.Sonuçta aldım aracımdan memnunum.Yalnız Yükseliş mitsubishi ASX için gaz taktırmak için sanırım bir yetki belgesi sorunu yaşıyordu.Bu nedenle bana 3 ay beklememi istedi.Tamam dedim bekleyelim bu arada 3 ay da doldu.
Sormak istediğim; Benim aracım ve modeli belli, ben aracıma vialle LPI sistemi taktırdığımda aracımın garantisi devam edecek mi? Şayet evet devam edecek diyorsanız bunun arkasında TEMSA'nın olduğunu nasıl bileceğim? Yani bir belgesi falan olacakmı?
İyi çalışmalar dilerim.

GELEN CEVAP.

Sn.Yusuf Bey,

Vialle ürünümüze göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Mitsubishi ASX araca Vialle kit uygulaması yapılabilmektedir. Ancak bildirmek isteriz ki; araçların yakıt sisteminde oluşabilecek hasarlar kitin markasından bağımsız olup LPG'nin benzine oranla yüksek yanma ısısından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle siz değerli müşterilerimize sadece Vialle kite garanti verdiğimizi bildirmek isteriz. Vialle sadece imal etmiş olduğu ürünlerine (LPdi, LPfi kitlere) 2 yıl garanti vermektedir.

Mitsubishi araçların yakıt sistemlerinde LPG kaynaklı hasarlar meydana gelirse konu garanti kapsamı dışında değerlendirilmektedir. Ancak diğer konularda aracın garantisi devam etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

BURÇİN AYDINOĞLU
SALES ENGINEER (M.Sc)
CARRIER TRANSICOLD
VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS

Not :Gelen mailin vurgulu kısımları aynen yukarda vurguladığım gibidir.

Yukardaki yazımdan sonra gelen maile tekrar yanıt verim ve kesin emin olmak adına tekrar sordum, işte gönderdiğim 2. mail işte gelen 2. cevap..

Gönderdiğim 2.Mail
Sn Burçin Aydınoğlu
Bu cevap olarak göndermiş olduğunuz mailinizden 2011 model Mitsubishi ASX aracıma vialle gaz dönüşümü yaptırdığımda aracımın garantisinin her türlü devam edeceğini anlamaktayım. Yoksa sadece vialle kite mi 2 yıl garanti vermektesiniz? Bu konu tartıştığımız forumlarda da görebilirsiniz önemlidir ve biz müşterilerin çoğumuzun öncelik verdiği ve tercih sebebimiz olmaktadır.Daha öncede bahsettiğim gibi Vialle ile garantimin devam edeceğini bilmek bana bu markayı ve modeli tercih etmeme neden olmaktadır.
O yüzden çok basit olarak ve kesin emin olmak için tekrar soruyorum -Ben Vialle kiti yetkili Mitsubishi servisinde taktırdığımda aracımın her türlü garantisi garanti süresi boyunca devam edecek mi?
Takdir edersiniz Vialle piyasadaki en pahalı sistem.Şayet yine garanti kapsamı dışına çıkacaksa durumumu tekrar gözden geçirmek zorundayım.Eğer garanti kapsamındaysa zaten %100 vialle uygulaması yaptıracağım. İyi çalışmalar dilerim.

Gelen 2.cevap:

Sn.Yusuf Bey,

Yanıtımızı daha açık ifade etmek gerekirse;
Aracınıza Vialle kiti taktırdığınızda; LPG kitinden dolayı aracınızda meydana gelebilecek hasarlar garanti dışıdır.
Bunun dışında kalan konularda, yani LPG ile ilgisi olmayan konularda garantiniz verilen süre kadar devam etmektedir.

Vialle sadece kendi ürünü olan dönüşüm kitlerine iki yıl garanti vermektedir. Ancak kitin araca yapabileceği hasarları karşılamamaktadır.

Bilgilerinize sunar; iyi günler dilerim.

Best regards / Saygılarımla,

BURÇİN AYDINOĞLU
SALES ENGINEER (M.Sc)
CARRIER TRANSICOLD
VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS

TEMSA GLOBAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISIKLI CAD. ŞEHİT TEĞMEN İSMAİL MORAY SOK. NO:2/1 34662
ALTUNİZADE / İSTANBUL, TÜRKİYE T +90 216 544 52 93
F +90 216 325 85 13

burcin.aydinoglu@temsaglobal.com
http://www.temsaglobal.com

Veee sonuç bildiğimiz şeyleri teyit ettirdik sanırım.O halde arkadaşlar vialle ne kadar mantıklı? Ben bu aracımı 5 sene kullanmayı düşünürsem hangi kiti taktırırsam taktırayım madem garanti dışı o zaman vialle ne kadar mantıklı? başka kitler ne kadar mantıklı? TemSA sadece vialleyi öneriyor.Gelen maillerden ben bunu anladım.Öffff sıkılmaya başladım bu işten

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 74 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye