Zaman: 08 Eki 2025 19:44

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 18:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: colt czt
Meslek: öğretmen
Efsane Sona Eriyor
2011 Cenevre Otomobil Fuarı’nda İngiliz AutoCar Dergisi yazarlarından Matt Prior ile görüşen Mitsubishi Motors firmasının Global Ürün Direktörü Gayu Eusegi, Lancer Evolution serisinin tutkunlarının içini burkacak açıklamalar yaptı.

Gayu Eusegi, Mitsubishi Lancer Evolution X modelinin üretilecek son EVO modeli olduğunu, serinin devamının gelmeyeceğini beyan etti. 1980'li yıllardaki Galant VR-4 modelini takiben Mitsubishi Lancer EVO I ile başlayan ve 1992'den günümüze devam eden Evo serisi, bu kararla klasikleşme yolunda...

Otomobile halen talep olmasına rağmen artık seriyi sonlandırmalarının gerektiğini söyleyen Eusegi, “Bundan sonra Mitsubishi firmasının önceliği, EV (elektrikli otomobiller) türü araçlar üretmek. Yeni imajımız düşük Co2 emisyonlu otomobiller üretmek üzere. Bu politikada Lancer Evolution gibi modellerin yeri yok. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Eusegi, 2015'e kadar toplamda 8 farklı elektrikli veya hibrid modeli piyasaya sürmeye hazırlanan Mitsubishi firmasının, ileride motorsporları ile ilgilenmesinin tek koşulu olarak “ileride rallilerin elektrikli otomobillerle yapılması” gibi esprili! bir ön koşul öne sürdü.

http://www.erkekadamiz.biz/efsane-sona-eriyor-1717.aspx

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 20:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Canları Cennete !

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 21:10 
Kullanıcı avatarı

2015 e kadar mitsu 8 araba çıkaracakmış hybrid ve elektrikli olmak üzere ;)

vedat inş dediğin gibi crz gibi model gelir de biz de sebepleniriz

150-200 hp şöyle şehiriçi 6 lt yakan bi araç olsa düşünmeden alsak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 21:21 
Kullanıcı avatarı

DH den alıntıdır :D

Mitsubishi'nin bu kararı üzerine DH otomobil Genel'den bazı arkadaşlarla EVO'ya saygı ve Mitsubishi'yi protesto etkinliği düzenliyoruz.

Yer: Japonya Başkonsolosluğu önü (Tekfen Tower'ın önü)

Zaman: 05.03.2011 saat 12.00

Katılımcılar: Polemik, Jeandan, funkmaster, RqJnr, joushkun, Valentino Balboni, atiyba, (kendisi askerde de olsa kalbi bizimle) supremum, (has mitsubişi fanatiği)

Etkinlik programı:

12.00-12.05: Toplanma ve EVO için 1 dakikalık saygı duruşu.

12.05-13.00: EVO'nun motorporları başarılarını anlatan video gösterimi ve tüm EVO'lar hakkında genel teknik bilgi verilmesi için sunum.

13.00-13.15: Mitsubishi aleyhine tezahürat ve yumurtaların Mitsubishi CEO'sunun fotoğrafına fırlatılması.

13.15-13.30: Asimo'ya alkış ve Asimo lehine tezahürat.

13.30-13.45: Yeniçeri mi döver yoksa Samuray mı, ninja ve samurayların farkı nedir gibi lüzumsuz geyikler.

13.45-14.30: Kanyon'da Japon lokantasında yemek. Çubuklarla yiyecek herkes. Kaşık kullanmak yok.

14.30-16.00: Konuşmacılar

Jeandan: En haso Caponcu olarak EVO hakkında ilginç bilgiler ve doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdikten sonra Honda fanatikliği nedeniyle dövülerek kürsüden indirilme.

funkmaster: EVO kullanan selebritiler hakkında genel bilgi verdikten sonra Jaguar fanatikliği nedeniyle kürsüden dövülerek indirilme.

Polemik: Tommi Makinen Edition hakkında bilinmeyenler adlı sunumdan sonra "Aslında EVO o kadar da güzel bir araba değil." cümlesi nedeniyle kürsüden ağır şekilde dövülerek indirilme.

RqJnr: "Bu Mitsubishi hayatında hiç V8 üretmiş mi?" cümlesiyle giriş yapması nedeniyle derhal dövülerek kürsüden indirilme.

joushkun: Kedisinden ayrılık acısı onu fena halde yaraladığından dövülmeden kürsüden indirilme.

Valentino Balboni: "1.2 Corsa EVO'dan az yakar zaten." cümlesi nedeniyle dövülerek kürsüden indirilecekken kaçması nedeniyle sopadan yırtması.

supremum: Yönetici olduğundan ne dese alkışlarız, aksi yemez.

Gelmek isteyen herkesi bekleriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 22:58 
Kullanıcı avatarı

MİTSUBISHI RESMİ AÇIKLAMA YAPTI :ÜRETİME DEVAM EDİYORLAR İŞTE O AÇIKLAMA.On Thursday 3rd March 2011, @mitsucars said:

Production of the current Lancer Evolution continues as planned.
As for its successor, regulations and market feedback will dictate its engineering package & architecture.

MMC has kept the Lancer Evolution sedan evolving as the brand's highest performing model in the global market. However, as the market's needs and demands change, MMC is considering not advancing the Lancer Evolution concept in the same way as before, but to find a different direction for the Lancer Evolution model to evolve. The new direction, the technologies involved, and corresponding products will be disclosed in due course.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 23:02 
Kullanıcı avatarı

İŞTE RESMİ AÇIKLAMA http://twitter.com/mitsucars

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 11:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bastan duygusal yaklasip sovup saydim ben de ama neticede mantikli dusuncemi DH'ye yazdim, buraya da kopyaliyorum:

Alıntı:
Beyler tekrar dusundum de, olaya duygusal yaklasmamak lazim. Dunyadaki petrol ciddi manada hizla tukeniyor. Adamlar bu saatten sonra niye 100kmde 30 lt benzin tuketen bir yaris arabasina yatirim yapsinlar ki? Bundan sonra muhendislik kaynaklarini elektrikli kucuk arabalara ayiracaklarini soyluyorlar ki gayet mantikli.

Ama bence bu karar acele alinmis bir karar ve yanlis. Ne kadar dogru veya yanlis oldugunu zaman gosterecek. Yine de bu karari vermeleri eminim kolay olmamistir ve japonlar kafali adamlar. Bu karar sayesinde 10-15 yil sonra elektrikli araclar yayginlastiginda piyasanin mercedes-bmwsi olurlarsa hic sasirmam.

Ama uzulmesine uzuldum tabi, uzulmemek elde degil. Mitsubishinin araba uretimi konusundaki vizyonunun ciddi manada yanlislarla dolu oldugunu dusunuyorum. Eh, en azindan turkiye sartlarinda bize uymuyor. Bizim de marka fanatikligi yapip zorlamamiin bir anlami yok. En uygun fiyata en kaliteli en dayanikli en tasarruflu arabayi kim uretirse ondan aliriz. Fransiz uretsin fransizdan alalim. Alman uretsin almandan alalim. HIC DEGILSE VIZYONU ARABA URETMEK OLAN BIR SIRKETTEN ALMIS OLURUZ.

Mitsubishinin yarin bir karar alip "otomobil artik karli degil, cikiyoruz bu isten" deyip otomobil kismini komple cinlilere satmayacaginin garantisi var mi? Yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 20:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
elektrikli evo üretsinler iş çözülsün :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2011 01:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Gençler ben mitsubishi ailesini sonuna kadar destekliyorum ot getirseler ot .ok getirseler .ok alırım yeter ki her daim ürettikleri araçlarını sağlam, güvenli ve dünyamızın geleceğine faydalı ürünler üretsinler. Yalnız bunları yaparlarken Türkiye'deki piyasası belli olduğundan en azından sadık müşteri profiline çok kıyak geçip çoookk indirimli versinler araçları ve takas alırkende güzel fiyattan alsınlar ki bizde mitsubishi kullanmaya devam edebilelim.

Saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2011 12:28 
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
Gençler ben mitsubishi ailesini sonuna kadar destekliyorum ot getirseler ot .ok getirseler .ok alırım yeter ki her daim ürettikleri araçlarını sağlam, güvenli ve dünyamızın geleceğine faydalı ürünler üretsinler. Yalnız bunları yaparlarken Türkiye'deki piyasası belli olduğundan en azından sadık müşteri profiline çok kıyak geçip çoookk indirimli versinler araçları ve takas alırkende güzel fiyattan alsınlar ki bizde mitsubishi kullanmaya devam edebilelim.

Saygılar...

Bu dediklerinin mitsu ile alakası yok ki tamamen temsa ile alakalı.

Bence özellikle bu takas meselesinde kendi bayisi aracı öldüren başka bir marka daha görmedim. Ondan sonra 2.eli kötü diye sıfır araç alan yok. Bayiler sinek avlıyor felan. Herkesin yaptığı kendine. Ticari zeka lazım bu adamlara.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2011 13:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
catalyst yazdı:
termin yazdı:

Saygılar...

Bu dediklerinin mitsu ile alakası yok ki tamamen temsa ile alakalı.

Bence özellikle bu takas meselesinde kendi bayisi aracı öldüren başka bir marka daha görmedim. Ondan sonra 2.eli kötü diye sıfır araç alan yok. Bayiler sinek avlıyor felan. Herkesin yaptığı kendine. Ticari zeka lazım bu adamlara.

toyotanın yani kampanyasını duydunzmu bilmiyorum? ne olursa olsun getirin aracınızı alırız diyolardı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2011 17:17 
Kullanıcı avatarı

hilmi yazdı:
toyotanın yani kampanyasını duydunzmu bilmiyorum? ne olursa olsun getirin aracınızı alırız diyolardı :)

Aracı herkes alır da ölü fiyatına alınca bir anlamı kalmıyor :)

Bugün merso ve bmw'lerin (2-3 litre motorlu olanlar bile) 2.el piyasası düşmüyorsa bu distribütörün eseridir. Adamlar sıfır takasta her türlü yüksek değerden geri alıyorlar arabayı. Dolayısıyla piyasayı bu belirliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2011 17:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
catalyst yazdı:
hilmi yazdı:

Aracı herkes alır da ölü fiyatına alınca bir anlamı kalmıyor :)

Bugün merso ve bmw'lerin (2-3 litre motorlu olanlar bile) 2.el piyasası düşmüyorsa bu distribütörün eseridir. Adamlar sıfır takasta her türlü yüksek değerden geri alıyorlar arabayı. Dolayısıyla piyasayı bu belirliyor.

yok direk değil, belirli bi düşme oranı söylemişti reklamda ama hatırlamıyorum şimdi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2011 17:32 
Kullanıcı avatarı

bunlar sadece sıfırını satmanın derdinde adam satamıyoki sıfırını ikinci elini düşünsün.yıl sonu ben ne kadar sıfır satmışım onun derdinde adam.çok ilginçtir.arabayı yeni almışım daha 5-6aylık felan.bi etkinliği vardı bayinin uğradım sohbet ediyoruz elemanla colt u iyice inceledim dedim colt mu alsam verelim abi takas yaparız dedi.ne kadar olacak dedim.adam demesinmi kafa kafaya yaparız.oha dedim.39 bine bana satmış 6 ay sonra 30 binlik colt la kafa kafaya takas edecek.şaka yapıyosun heralde dedim ciddiydi söyleyiş tarzıda alaycı.ağız burun girecen işte bu adama

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2011 01:16 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
senin yine iyi. benim eski 1.8 aracı coltla bile takasa yanaşmadılar. tabi üstüne para vermek işlerine gelmedi. sonra başka bir bayiden duydum 39'a 2. el 1.8'i bir güzel satmışlar başka bir müşteriye. benim araç kadar temiz olduğu da su götürür.
bir başkası da. hadi isim de vereyim. o dillere destan aldatmaz mitsubishi bayisi de bana o zaman 25 binde olan 1.8 lancer araç için 30 bin lira fiyat verdi ve de "abi bu fiyat senin için kaçırma" filan gibi de laflar etti.
zamanında yasin mitsubishi neden aldatmaz diye yazmıştı bir yazı. ben de yakında "mitsubishi sahibi neden aldanmaz " diye bir başlık çakmayı düşünüyorum. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2011 15:09 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
senin yine iyi. benim eski 1.8 aracı coltla bile takasa yanaşmadılar. tabi üstüne para vermek işlerine gelmedi. sonra başka bir bayiden duydum 39'a 2. el 1.8'i bir güzel satmışlar başka bir müşteriye. benim araç kadar temiz olduğu da su götürür.

39'a satmışlarsa iyi geçirmişler :D Ama böyle enayi müşteri ayda yılda bir denk gelir. Sonuçta adamın elinde kals araç algısı vergisi derken bir ton kaçacak içeri.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2011 16:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

iyi de aga 39 tamam sağlam geçirmasyon rakam da 30'a almak da çok sağlamm ölücülük oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2011 18:38 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
sinir kupu yazdı:

39'a satmışlarsa iyi geçirmişler :D Ama böyle enayi müşteri ayda yılda bir denk gelir. Sonuçta adamın elinde kals araç algısı vergisi derken bir ton kaçacak içeri.

iyi geçirmişler derken aslında hakaret edip kendi araçlarımızı kötülüyoruz arkadaşlar.ha diyeceksiniz piyasa böyle ama piyasanın böyle olmasına bari siz katkıda bulunmayın.sıfırı şu anda 50bin küsür olan bir arabanın 2009 modeli öle 30 bine gidecek araba değildir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2011 19:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

e ben de 30 a ölücülük diyorum ya zaten kardeş. arabanın ederi bence 39 zaten ama kime satacaksın. benim arabam ilanda 36.500'e kadar düşmüştü (36.500 yazdım 35.750'ye kadar da bırakacaktım) bir Allah'ın kulu aramadı. Piyasa bizim katkımıza bakmıyor maalesef. onun için kötülemeyelim derken kendimizi de kandırmayalım. ama tabi aracın 1.8 olmasının da günahı yok değil. ben 1.5 aracımı 34.500'e satmıştım daha geçen yaz. hem de ilana koyduğumun ertesi günü. ama millet bilmiyor anlamıyor araçtan. bilen anlayan bulacaksın da satacaksın.
geçirmişler lafını da yanlış anlama. ama benim o ilanda aracım o fiyattan satılıkken gidip 39 bin lira veren elemana da başka edecek laf bulamıyorum. o arkadaş kendisi gibi birisini bulup nasıl satacak aracı ilerde.
neyse araç hat ettiği parada değil evet ama değil onu çok altını bile veren olmayınca ne anladım bundan. çok güzel bir araçtı. rüya gibi bir 5 ay geçirdim üzerinde. ama bizim için rüya bitti maalesef. uyanıkken görülen rüyaların bir bedeli oluyor. ben o bedeli ödeyemediğim için takastan gönderdim aracımı. yoksa uzun süre binecek adam için 39 da abartı bir rakam değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2011 19:31 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
iyi de aga 39 tamam sağlam geçirmasyon rakam da 30'a almak da çok sağlamm ölücülük oluyor.

Tabi zaten mesele bu. Şimdi sahibindendeki ilanlara bakın, fiyatlar 40bin TL civarında. Özellikle galeri olanların bu araçları 32-33 gibi aldığına eminim. Sen şimdi aracı 33'e alıp 40'a satmaya kalkarsan sonra piyasası yok dersin, aracı yatırıp daha da çook vergisini öder durursun. Halbuki 35-36 gibi alıcı bulur, 2-3 bin TL kar da fena değil.

@precious: Tabiki haklısın, gönül ister ki bu araç 40'a satılsın ama maalesef biz burda konuşsak da konuşmasak da bu aracın piyasası 35-36'dır. Çok çok temizse km düşükse rakam artabilir. Ancak Aydın arkadaşımız yakın zamanda fiyatı 36'ya çekmesine rağmen arayan soran olmadığını göz önünde bulundurursak o aracı 39'a satan bayi alan elamana fena geçirmiş demektir.

Şimdi tekrar inceledim son 2 ayda alınan satılan var mı diye ama maalesef ilanlar olduğu gibi duruyor. Sadece 1 tane 37,5'luk ilan vardı o gitmiş sanki ama satıldı mı yoksa sahibi mi vazgeçti bilmiyorum.

Bu arada bu problem mitsubishiye has değil. Özellikle 1.6 üzeri motorlu benzinli ve yüksek segment araçlar 2. elde alıcı bulamaz ve değer kaybeder.

Bu arada evet aracın sıfırı 60 bin TL ancak ben son 6 ay içinde TEMSA'nın bir tane bile sıfır 1.8 sattığını zannetmiyorum. 2010 yılı içinde satılan varsa da iki elin parmaklarını geçmez heralde. Ha, biz de temsa gibi tok satıcıysak aracımıza 40-45 bin TL etiket koyabiliriz, kimse de birşey diyemez (nitekim 2 senedir ilanda olan araçlar var bu şekilde) ama satar mıyız dersen...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google Adsense [Bot] ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: