Zaman: 22 Oca 2026 20:35

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 84 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2011 16:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: Polat
Meslek: İnşaat Müh.
Aracım dizel. Ben İstanbuldayım. Araçımı kullandığım trafiğe köprü trafiği gibi diyemem fakat dediğim gibi 2008 clio zel ile ayı yolu 1 yıl boyunca gidip geldim 5lt'ye bile çıkmadım. yazın 4.3 lerde gittiğim oluyor. ama colt ta yol çok açıkta olsa dediğim değerlerde kalıyorum. inşallah normali bu değildir çünkü arabadan yakıt dışında çok memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2011 23:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
epsi81 yazdı:
Aracım dizel. Ben İstanbuldayım. Araçımı kullandığım trafiğe köprü trafiği gibi diyemem fakat dediğim gibi 2008 clio zel ile ayı yolu 1 yıl boyunca gidip geldim 5lt'ye bile çıkmadım. yazın 4.3 lerde gittiğim oluyor. ama colt ta yol çok açıkta olsa dediğim değerlerde kalıyorum. inşallah normali bu değildir çünkü arabadan yakıt dışında çok memnunum.

Kullandığınız Clio dizel 68 beygir. Colt 95 beygir. :) Bu kriterden olsa biraz fazla yakması normal bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2011 23:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
DCI motor gerçekten sırf yakıt ekonomisi için düşünülmüş bir motor.. PErformans çok geride.. İşini de iyi yapıyor ki.. heryerde dci motor araçlar görüyoruz.. Bütün şirket arabaları dci.. Zaten piyasada bu konuda iki motor bilinir DCI ve TDI.. ikisi de pancar motor diye geçer.. gürültülüdürler ama iş cimriliğe gelince dudak uçuklatılabilinir.

Bence Dizel Colt ile 4.6 olmasa da 5.5 gibi değerler görebilirsiniz.. Ancak yeni aracınızı clio gibi değil de biraz daha performmanslı kullanıyorsanız yada vites değiştirme aralığınız clio'daki gibiyse tüketim artmış olabilir.

Clio dizeller benim bildiğim alt devirlerde canlı.. genelde küçük viteslerde canlı ama büyük viteslerde ve son hızda hantallaşıyor.. DID ise kullanmadım ama 0-100'üne bakıldığında 1.5 Benzinliye kafa tutuyor.. yani biran önce büyük vitese geçirilmeden kullanılmazsa yakıtınız artacaktır..

Colt kullanırken vites aralığını mümkün mertebe düşük tutmaya çalışın..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2011 23:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
SynTheSizer yazdı:
DCI motor gerçekten sırf yakıt ekonomisi için düşünülmüş bir motor.. PErformans çok geride.. İşini de iyi yapıyor ki.. heryerde dci motor araçlar görüyoruz.. Bütün şirket arabaları dci.. Zaten piyasada bu konuda iki motor bilinir DCI ve TDI.. ikisi de pancar motor diye geçer.. gürültülüdürler ama iş cimriliğe gelince dudak uçuklatılabilinir.

Bence Dizel Colt ile 4.6 olmasa da 5.5 gibi değerler görebilirsiniz.. Ancak yeni aracınızı clio gibi değil de biraz daha performmanslı kullanıyorsanız yada vites değiştirme aralığınız clio'daki gibiyse tüketim artmış olabilir.

Clio dizeller benim bildiğim alt devirlerde canlı.. genelde küçük viteslerde canlı ama büyük viteslerde ve son hızda hantallaşıyor.. DID ise kullanmadım ama 0-100'üne bakıldığında 1.5 Benzinliye kafa tutuyor.. yani biran önce büyük vitese geçirilmeden kullanılmazsa yakıtınız artacaktır..

Multijetler de iyi diye duyuyorum doğan. Tüketimleri nasıl bilmem ama. Kömür koysan yakar diyorlar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2011 23:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Hacı multijet'leri dci ve tdi ile bir tutmadım çünkü multijetler en azından hacmine göre gücü iyi.. 1.3 multijet 90 beygir mesela.. ama TDI ve DCI resmen pancar motor..

Yoksa multijet ekonomi ve sağlamlık yanında performans olarak da güzel..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2011 00:00 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Multijetler de iyi diye duyuyorum doğan. Tüketimleri nasıl bilmem ama. Kömür koysan yakar diyorlar :D

Bizim işyerine yeni alında bir tane :) Pek beğendiğim söylenemez. Gerçi 1.3 ama motor bence harika değil. Tabi bunun ilerleyen zamanlarda anlayacağız. Şu varki 2100 rpm'e kadar araç gaza tepki vermiyor :D Şu varki şehir içinde 800 km yol yapıyor bir depo ile. Bende bu değeri Colt ile sağlıyorum. CDI 3 silindirli, Multijet 4 silindirli...

Doğan hocam; dizellerde deviri düşük tutmak enjektörlerde kurum birikmesi yapar. Dolayısıyla araçta tek başına seyahat edilirken 1800 devir, Birden fazla kişi veya yük varken 2000 - 2100'den aşağıda kullanmamak gerek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2011 14:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
kardeşim bırakın burda clio gibi teneke yığınını coltla kıyaslamayı :D

bırakalım da bu performansa karşılık azıcık da yaksın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 01:15 
Kullanıcı avatarı

Clio nun 95 beygirini kullanmadım ama 95 beygirin yakıt tüketim verileri65 beygirdende düşük. amacım clio ile coltu kıyaslamak değil aradaki %50 ve üzeri yakıt tüketiminin nedenini bulmak. Sanırım bir arıza var. bir depoda 600 km. yi zor buluyorum düşük devirde kullanmama rağmen. clio da aynı yollarda 850 - 900 km yapıyordum aynı litre motorin ile.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 15:54 
Kullanıcı avatarı

erkan kardeşim,
sözüm sana değildi yawww :beer:

söylemek istediğim şudur ki;

yazdan temmuz ayından beri kullanıyorum,ve 20000 kmyi aştım,aracım 180000 oldu maşallah... :D
ama şehiriçinde 4,5 i bırak 6,5 i bile hatırlamıyorum için rahat olsun sıkıntı yok,zaten yanlış hatırlamıyorsam (düzeltin) fabrika verileri şehiriçi 5,9 olması lazım.bu da açık trafiktir muhakkak.Köprü trafiği kastedilmemiştir kesinlikle.
Şeh,r deşı ortalamam da kasmadan 4,7 litre idi.toplam 1600 km filan.Lamba yandıktan sonra da ortalama 80 km civarı da gidiyo aracımız.bunu da hesaba katın.Ben hiçbir zaman şehiriçi 850 km yapabileceğimi sanmıyorum,ayrıca çok da tınnnn.Neredeyse coltun dahil edildiği bütün segmentteki araçları kullandım,(corsa,yaris,i20,getz,punto...)sonuç arabama her defasında tekrar aşık oldum,çok serviyorum onu :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 16:21 
Kullanıcı avatarı

kefu yazdı:
erkan kardeşim,
sözüm sana değildi yawww :beer:

söylemek istediğim şudur ki;

yazdan temmuz ayından beri kullanıyorum,ve 20000 kmyi aştım,aracım 180000 oldu maşallah... :D
ama şehiriçinde 4,5 i bırak 6,5 i bile hatırlamıyorum için rahat olsun sıkıntı yok,zaten yanlış hatırlamıyorsam (düzeltin) fabrika verileri şehiriçi 5,9 olması lazım.bu da açık trafiktir muhakkak.Köprü trafiği kastedilmemiştir kesinlikle.
Şeh,r deşı ortalamam da kasmadan 4,7 litre idi.toplam 1600 km filan.Lamba yandıktan sonra da ortalama 80 km civarı da gidiyo aracımız.bunu da hesaba katın.Ben hiçbir zaman şehiriçi 850 km yapabileceğimi sanmıyorum,ayrıca çok da tınnnn.Neredeyse coltun dahil edildiği bütün segmentteki araçları kullandım,(corsa,yaris,i20,getz,punto...)sonuç arabama her defasında tekrar aşık oldum,çok serviyorum onu :kart:

Fuat abi uzun yol değerlerin gayet normal :good:
Ama şehir içinde 750'yi her türlü görmen lazım. Ne kasarsan kas...
Ama 750'den az yapıyorsan bence bir sorun vardır.
Sana tavsiyelerim; azcık sakin kullanmaya çalış. Şehir içinde 4. vitesten yukarı çıkma :D 4.vites 2000 rpm 70 km/h ile 80 km/h arasında kullanırsan, yol bilgisayarını da anlık tüketime ayarlarsan 800 km'yi görmemek içten bile değil. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 16:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
_opeth yazdı:
daha az yakmak isteyenler chip tuning yapsın derim.

daha az yakmak isteyenler mi yoksa daha çok basmak isteyenler mi? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 18:03 
Kullanıcı avatarı

ama vedatım 180000 km ye chip zarar vermesin :o

Alicim,

Valla o hızla gidebilsem şehir içinde....eyvallah da....nerdeeeee :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2011 16:02 
Kullanıcı avatarı

anlaşılan benmin araç arızalı. çok sakin kullanmama rağmen bırak 750 yi 600 ü zor görüyorum bir depo ile. inaşllah çok masraf yoktur. işin kötüsü servis bilgisayara bağlıyor herşey normal diyor. iyi usta bulmakta zor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2011 13:49 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
bilmem sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. olsaydı chipleyen arkadaşlar bas bas bağırırdı yaptırmayın etmeyin ellemeyin diye. şimdiye kadar kimseden öyle bir tepki duymadım. (turbo olmayan dizeller ve benzinli araçlar dışında)

bi düşünim :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 11:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: batuhan
Araç: 2005 Colt 1.5 did
Meslek: kamu
Selamlar yaklasık 1 ay önce 2005 1.5 did amt inform aldım bende izm-ist yaptım hesapladığımda 19kr a falan denk geldi sehirler arası bakımlarınıda yaptırdım aracın sizce normalmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 17:17 
Kullanıcı avatarı

100 km'nin üzerinde gittiyseniz bence gayet normal. 90 - 100 km/h arası dikkatli kullanımınızda daha da düşecektir. ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 21:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
Merhaba Batuhan.
Ben de tam olarak sizin kullandığınız araçtan almayı düşünüyorum,hatta sahibinden'den biri ile görüştüm.
Rica etsem aracınızla ilgil izlenimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? beğendiğiniz beğenmediğiniz yanlarını?
Aldığınızda kaç kilometrede idi? Boya-kaza duru mu? ve tabikide fiyatı?

Benim sorduğum araç 2006 Model 102 Bin Km'de..1 parça lokal boya ve 19 Bin Lira istiyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2011 00:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: batuhan
Araç: 2005 Colt 1.5 did
Meslek: kamu
drmert yazdı:
Merhaba Batuhan.
Ben de tam olarak sizin kullandığınız araçtan almayı düşünüyorum,hatta sahibinden'den biri ile görüştüm.
Rica etsem aracınızla ilgil izlenimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? beğendiğiniz beğenmediğiniz yanlarını?

Benim sorduğum araç 2006 Model 102 Bin Km'de..1 parça lokal boya ve 19 Bin Lira istiyor..

Selamlar arkadasım ben aracı 89 bınde aldım sag onden ufak bı kazası olmus ama degısen parcası yoktu yanlarda çızıklerden dolayı boyası var araçtan oldukca memnunum fıyatınıda bu ufak tefek seylerden dolayı bıraz uyguna aldım pazarlıkla 16250 ye ındırttım zorda olsa :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2011 01:16 
Kullanıcı avatarı

Batughan yazdı:
drmert yazdı:
Merhaba Batuhan.

Selamlar arkadasım ben aracı 89 bınde aldım sag onden ufak bı kazası olmus ama degısen parcası yoktu yanlarda çızıklerden dolayı boyası var araçtan oldukca memnunum fıyatınıda bu ufak tefek seylerden dolayı bıraz uyguna aldım pazarlıkla 16250 ye ındırttım zorda olsa :)

Çok ucuz :) Güle güle kazasız belasız binin inşallah. Sizinde tüketim değerlerinizi burada görmek istiyoruz.

Ben bugün yarısı şehir içi yarısı şehir dışı 5,7 ortalama ile dolaştım :D Tahminen 100 km kadar yol yaptım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2011 14:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mahmut
Araç: '14 VW Golf 1.4 TSİ Highline
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARH+
Batuhan'cım benim yerime pazarlık yapar mısınız? :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 84 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye