Zaman: 23 Kas 2025 07:59

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 00:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
selim yazdı:
herkese selam ne güzel kimsenin aracında sıkıntı yok ben hariç arkadaşlar benim aracım 2000 model 1.8 gdi aracım her 5-6 bin km de yağ eksiltiyor (yağ seviyesi yağ çubugunda alttaki işarete iniyor ben ilave ediyorum)aracın görsel olarak yağ kaçıran yeri yok araç neden yağ eksiltir bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi. 0 30 yağ kullanıyorum aracım 151000 de

ben de 2001 1.6 aracıma 5-40 kullanıyorum ben de de yağ eksiltme var araç 230bin km.de tam sentetik yağlar daha ince ve daha iyi ama biraz eksiltme yapar denir. ben 4 litrelik yağ alıp 3.5 litre yağ kullanıyorum. artan yarım litreyide daha sonra kullanıyorum. yani 10bin km.de yarım litre fazla kullanıyorum. bence yarım litreden fazla eksiltme yapması anormaldir. bir de ustalar eksiltme yapan motora yağ çubuğundaki sınırların üstünde olacak şekilde fazla koyabiliyorlar. sakın buna izin vermeyin bagajınızda yedek bulundurup takviye yapın derim. :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 09:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: selim
Araç: carizma 1.8
Kan grubu: a+
av.ilhami yazdı:
selim yazdı:
herkese selam ne güzel kimsenin aracında sıkıntı yok ben hariç arkadaşlar benim aracım 2000 model 1.8 gdi aracım her 5-6 bin km de yağ eksiltiyor (yağ seviyesi yağ çubugunda alttaki işarete iniyor ben ilave ediyorum)aracın görsel olarak yağ kaçıran yeri yok araç neden yağ eksiltir bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi. 0 30 yağ kullanıyorum aracım 151000 de

ben de 2001 1.6 aracıma 5-40 kullanıyorum ben de de yağ eksiltme var araç 230bin km.de tam sentetik yağlar daha ince ve daha iyi ama biraz eksiltme yapar denir. ben 4 litrelik yağ alıp 3.5 litre yağ kullanıyorum. artan yarım litreyide daha sonra kullanıyorum. yani 10bin km.de yarım litre fazla kullanıyorum. bence yarım litreden fazla eksiltme yapması anormaldir. bir de ustalar eksiltme yapan motora yağ çubuğundaki sınırların üstünde olacak şekilde fazla koyabiliyorlar. sakın buna izin vermeyin bagajınızda yedek bulundurup takviye yapın derim. :kart:

ilgin için teşekkurler aracımda duman atma yok motorun dış yüzeyinde yağlanma yok bu yağ nereye gidiyor anlamadım tek aklıma gelen yağın fazla ince oluşundan buhar olup uçması başkada bişey aklıma gelmıyor umarın oyledır bıraz kalın yağ kullanırsam şayet oyleyse problemımı çözerım gıbıme gelıyor tabı bu konuda bılgı sahıplerı arkadaşların tavsıyesı benım için daha onemli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 22:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
av.ilhami yazdı:
selim yazdı:

http://www.hepsiburada.com/Liste/jb-ger ... ryId=26005
http://www.hepsiburada.com/Liste/axtor- ... ryId=26005
abi bu yağlar nasıl ve siz hangi marka yağ kullanıyorsunuz. şu an aracımda castrol 5-30 var ama 15.000 dolmak üzere değişim vakti geliyor. 5-40 kullanmayı düşünüyorum. 5-40 ların da kullanım süresi aynı mı? teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2011 00:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yağlı sorulara cevap vereyim derken adım yağcı'ya çıkacak diye korkuyorum :D 5-40 yağların 5/30lara göre daha sıcak ve daha soğuk ortamlarda daha verimli olduğunu söyleyebilirim bazıları türkiyedeki hava durumuna bakarak ne gerek var diyorlar ama fiyat farkına bakarsanız garantici olmak en güzeli hele aracınızla uzun süre beraber olmayı düşünüyorsanız. tam senetetik olduktan sonra markanın bizim araçlarda pek önemi yok bmw/ferrari gibi spor arabalarda markaya bakılabilir. tam sentetikler km. açısından fark etmez. ben 5-40 olmasına rağmen 10bin bakım aralığını uzatmıyorum. hatta bor power ve eko66 kullanmama rağmen ki bunlarda yağın ömrünü uzatma iddiasındalar!!. benim araç 230bin km. de 3-5 kuruşdan kaçıp da erken rektefe ihtimalini düşünmek istemiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2011 06:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
av.ilhami yazdı:
yağlı sorulara cevap vereyim derken adım yağcı'ya çıkacak diye korkuyorum :D 5-40 yağların 5/30lara göre daha sıcak ve daha soğuk ortamlarda daha verimli olduğunu söyleyebilirim bazıları türkiyedeki hava durumuna bakarak ne gerek var diyorlar ama fiyat farkına bakarsanız garantici olmak en güzeli hele aracınızla uzun süre beraber olmayı düşünüyorsanız. tam senetetik olduktan sonra markanın bizim araçlarda pek önemi yok bmw/ferrari gibi spor arabalarda markaya bakılabilir. tam sentetikler km. açısından fark etmez. ben 5-40 olmasına rağmen 10bin bakım aralığını uzatmıyorum. hatta bor power ve eko66 kullanmama rağmen ki bunlarda yağın ömrünü uzatma iddiasındalar!!. benim araç 230bin km. de 3-5 kuruşdan kaçıp da erken rektefe ihtimalini düşünmek istemiyorum.

cevap için çok teşekkür ederim. bu arada çok özel değilse :D sizin kullandığınız yağ markası nedir. ayrıca linklerdeki yağlar için ne diyosunuz.tekrar teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 16:16 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ben GULF marka kullanıyorum. (dünyada ilk benzin istasyonunu açan marka). belirttiğiniz yağlar alman malı görünüyor. herhalde iyidir. yukarıda anlatmak istediğim zaten şu tam sentetik olduktan sonra marka önemli değil hepsi de üstün teknoloji ile üretilmek zorunda. yani ortada bir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 16:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ben GULF marka kullanıyorum. (dünyada ilk benzin istasyonunu açan marka). belirttiğiniz yağlar alman malı görünüyor. herhalde iyidir. yukarıda anlatmak istediğim zaten şu tam sentetik olduktan sonra marka önemli değil hepsi de üstün teknoloji ile üretilmek zorunda. yani ortada bir TAM SENTETİK VARSA KALİTE VARDIR. marka önemli değildir. ferrari gibi spor aracın varsa o zaman en iyi markayı araştır. bizim araçlar için hepsi yeterli ve artar bile! hatta bazı arkadaşlar 10/40 bile yeter diyor ama ben de diyorum ki 10/40 castrol marka kullanacağıma aynı fiyata daha iyisi olan 5/40 başka marka kullanırım. takdir sizin :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 19:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra bugun arabanın deposunu fullemeye karar verdım.hazır dedım depoyu doldurcakken bırde yakıt katkısı atayım dedım.servısten almıs oldugum mitsubishi marka enjektor temizleyıcı katkıyı doktum depoya sonra fulledım.Sonradan aklıma geldı kutusunun ustunu bı okuyayım dedım bırde ne goreyım katkı diesell katkısıymıs.Hemen Ergin ustayı aradım bişey olmaz dedi lakin içim hiç rahat deil :D Siz ne dersınız ?

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 19:48 
Kullanıcı avatarı

Yalnız çok acayip bişey bu katkı.depokapagının içindeki pompanın gırdıgı yerde ıc tarafta bır kapak var.o kapagı acmaya katkının sısesının boyu yetmedıgı ıcın kalemle kapagı ittirdimek zorunda kaldık.Katkıyı doktuk kalemı bir cıkarttık bilin bakalımne olmus kalem resmen erimeye baslamış plastık kalem hamur gıbı olmus.Pompacı dıyokı abi keşke yarısını dokseydın baksana kalem erimiş bir zararı olmasın :) bır mıktar elıme bulastı hala buram buram katkı kokuyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 00:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sistem temizleyici dedikleri bu şeylerin hepsi de normal yakıttan (benzin dizel lpg ) daha yüksek derecede yanma sağlayarak sistemde birikmiş kurumların eritilmesi mantığına dayanır. eskiden soba bacası temizleyenler/görenler bilir. bu sebeple dizel temizleyicisinin benzinliye zararı olmaz. belki de dizel daha zor alev aldığından benzin katkısına göre daha yüksek yanma sağlayıp daha iyi temizleme yapabilir. ancak şahsi kanaatim sadece kutu üzerindeki yazılar farklıdır, içerik aynıdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 14:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
tburon yazdı:
Yalnız çok acayip bişey bu katkı.depokapagının içindeki pompanın gırdıgı yerde ıc tarafta bır kapak var.o kapagı acmaya katkının sısesının boyu yetmedıgı ıcın kalemle kapagı ittirdimek zorunda kaldık.Katkıyı doktuk kalemı bir cıkarttık bilin bakalımne olmus kalem resmen erimeye baslamış plastık kalem hamur gıbı olmus.Pompacı dıyokı abi keşke yarısını dokseydın baksana kalem erimiş bir zararı olmasın :) bır mıktar elıme bulastı hala buram buram katkı kokuyorum :)

emrah kardeş ne ettin ya eritecen emektar motorunu :)
bişey olmaz sıkma canını...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 20:00 
Kullanıcı avatarı

:D yok seyhanım sıkmıyorum zaten kardesım gorusemıyoruz yav ne var ne yok nasılsın.?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 16:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: suleyman
Araç: carisma 1.8gdi
Meslek: elektronik
Kan grubu: 0+rh
Geçen hafta sonu kanister denen parçayı bende söküp temizledim.Resminide ekliyeyim dedim.Buyrun
Resim
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 07:22 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
seri yazdı:
Geçen hafta sonu kanister denen parçayı bende söküp temizledim.Resminide ekliyeyim dedim.Buyrun
Resim
Resim

Bizdeki canister bidon gibi birşey, üstelik içi açılabilen bir yapısı yok. Sadece bir giriş ve bir çıkış hortum ağzı var, o kadar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 21:11 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar bugun bırsey dıkkatımı cektı daha oncede bugun sabah 06.00 da otobandan izmite gidicektım.Dedımkı bır yoklayım bakayım bızım ruknettın ne gıder nereye gıder daha oncede basmıstım ama bu kadar bos yolda ve ınatla deıl.Neyse gıselerden kalktım normal devırlerde sıkıstırmadan 4000d/dk aralıgında vıteslerı degıstırdım 5.vites 4000 4200 d/dk da araba 160 km surate cıktı yalnız bu surec oldukca yavas garıbıme gıden olay ıse bundan sonra oldu o suratten sonra sankı arabaya 2.bır motor takılmıs gıbı adeta kudurdu o nasıl gaz yeme defalarca kez ayagımı gazdan cektım tekrar verdım devrını dusurmek ıcın ne mumkun bende dahada bastım araba 225 duz yolda zorlanmadan gordu ve gaz pedalında 1/4 den daha fazla bosluk vardı kı emınımkı bassam veya yol olsa 240 yapardı.Anlamadıgım sey araba neden 160 a kadar yavas yavas hızlanıyorda 160 dan sonra sankı delırıyor.Bu arada yol bılgısayarı verılerı 220 km de ıken 10.4 lt idi.Sonra tekrar 110 km hıza ındım yol bılgısayarı 5.1 e ındı ve ıstanbul ızmıt ızmıt ıstanbul arası 265 km toplam yolda full depo uzerıne 49 tl yakıt aldı.gdi kullanıcıları yorumlarınız beklıyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 22:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: hsyn
Araç: carisma 1.6 glx aut.
Meslek: memuur
arkadaşlar forumda dolaştım rastlayamadım.Arabayı aldım 2 ay oldu çok şükür bir sorun yaşamadım. Yakıt ücretlerinden başka sorunum yok :D

A)Tavan Döşemeleri elden geçirmek istiyorum.Yapan oldu böyle bir işlem ne yapmalıyım ne tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?
ne kadara mal olur.Tavan döşemeleri sarkıyor gözü kötü kelşior
B) Cam suyu seviyesi düştü ve ikaz lambası yandı.Suyunu doldurdum ama ikaz lambası sönmedi. Motor kısmında ilgili yerlere baktık oynattık ama sönmedi. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu ?

Kalite : 6310i
İlk Göz ağrı :Opel Astra Classic Twinport 1.6 HB 2008
Gönül Sevdası : Mitsubishi Carisma 1.6 GLX AUT 1999
Elim kolum : Dell İnsprion 6000

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
tburon yazdı:
Arkadaslar bugun bırsey dıkkatımı cektı daha oncede bugun sabah 06.00 da otobandan izmite gidicektım.Dedımkı bır yoklayım bakayım bızım ruknettın ne gıder nereye gıder daha oncede basmıstım ama bu kadar bos yolda ve ınatla deıl.Neyse gıselerden kalktım normal devırlerde sıkıstırmadan 4000d/dk aralıgında vıteslerı degıstırdım 5.vites 4000 4200 d/dk da araba 160 km surate cıktı yalnız bu surec oldukca yavas garıbıme gıden olay ıse bundan sonra oldu o suratten sonra sankı arabaya 2.bır motor takılmıs gıbı adeta kudurdu o nasıl gaz yeme defalarca kez ayagımı gazdan cektım tekrar verdım devrını dusurmek ıcın ne mumkun bende dahada bastım araba 225 duz yolda zorlanmadan gordu ve gaz pedalında 1/4 den daha fazla bosluk vardı kı emınımkı bassam veya yol olsa 240 yapardı.Anlamadıgım sey araba neden 160 a kadar yavas yavas hızlanıyorda 160 dan sonra sankı delırıyor.Bu arada yol bılgısayarı verılerı 220 km de ıken 10.4 lt idi.Sonra tekrar 110 km hıza ındım yol bılgısayarı 5.1 e ındı ve ıstanbul ızmıt ızmıt ıstanbul arası 265 km toplam yolda full depo uzerıne 49 tl yakıt aldı.gdi kullanıcıları yorumlarınız beklıyorum :)

Hocam aynı durumla bende karşılaştım adanaya giderken girdiğim otobanda dediğiniz gibi araba kuduruyor. Normal şartlarda aynı kullanım ile 110 120 sürat görürken otobanda daha sakin kullanımda 140 görebiliyordum gaz pedaline dokunmamla 160 180i görebiliyordu ve 180 den sonra araba okadar sessiz çalşıyorduki bir an motor durdu diye korktum ibrelere baktım herşey normal ibre 195 i buldu daha fazlasını gözüm kesmedi. tabi bu otoban normal yollarda bu performasn biraz zor bulunur. Diğer bir husus araba uzun yolda ısındıkça açılır bunun üstüne otoban eklendiğinde dediğiniz gibi araba kudurur tabi sağlam motoru olan araba... Adana/ceyhan muş arası tam 700 km Yakıt tüketimi ise 90tl yani km ye düşen yakıt 128.57kr LPG

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 23:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: hsyn
Araç: carisma 1.6 glx aut.
Meslek: memuur
Karasi yazdı:
tburon yazdı:

Hocam aynı durumla bende karşılaştım adanaya giderken girdiğim otobanda dediğiniz gibi araba kuduruyor. Normal şartlarda aynı kullanım ile 110 120 sürat görürken otobanda daha sakin kullanımda 140 görebiliyordum gaz pedaline dokunmamla 160 180i görebiliyordu ve 180 den sonra araba okadar sessiz çalşıyorduki bir an motor durdu diye korktum ibrelere baktım herşey normal ibre 195 i buldu daha fazlasını gözüm kesmedi. tabi bu otoban normal yollarda bu performasn biraz zor bulunur. Diğer bir husus araba uzun yolda ısındıkça açılır bunun üstüne otoban eklendiğinde dediğiniz gibi araba kudurur tabi sağlam motoru olan araba... Adana/ceyhan muş arası tam 700 km Yakıt tüketimi ise 90tl yani km ye düşen yakıt 128.57kr LPG

Ne nasıl nerde :kart: :aa:
ya benim lpg kitte veya yakıtta bir yerde bir sorun var. benim araç neden 0.25 krş yakıyor arkadaşm :kır:
20 tl lik yakıtla yaklaşık 80 km. şehir içi daha çok olacak şekilde. bilgilerinizi bekliyorum

Kalite : 6310i
İlk Göz ağrı :Opel Astra Classic Twinport 1.6 HB 2008
Gönül Sevdası : Mitsubishi Carisma 1.6 GLX AUT 1999
Elim kolum : Dell İnsprion 6000

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2011 00:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
hocam yakıtın artmasının birçok nedeni olabilir fakat ben bu yakıt değerlerine şu şekilde ulaşıyorum ilk olarak en ucuz yakıtı kullanıyorum şuan itibariyle 2.18 tl den yakıtı alıyorum alpet petrolden.(MUŞ) şehir içi kulanımlarda 3000 deviri geçmiyorum vites geçişlerinde sakin davranıyorum ani devir yükseltmeleri yapmıyorum. normal yollarda maxsimum hız 90 km buna dikkat ederim. bir diğer husus etkili olup olmadığına pek emin değilim ama belli bir hıza ulaştıktan sonra ayağımı gaz pedalinden çok hafif bir şekilde geri çekerim ne devir nede hız değişmez fakat pedalde çok az bir oynama olur.. arabayı devirli kullanmaya özellikle özen gösteririm hem araç hemde ekonomik sağlık için oldukça etkili. uzun rampalarda aracı kesinlikle boşa atmıyorum en yüksek viteste ayağımı gazdan tamamiyle çekerek gidiyorum... bu koşullarda defalarca deneyerek yakıtımı şehir içi 163 kr a indirmiş bulunuyorum. bu durum bazen değişmekte kullanımdan kaynaklanan 180 e kadar çıkıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2011 00:42 
Kullanıcı avatarı

Karasi yazdı:
hocam yakıtın artmasının birçok nedeni olabilir fakat ben bu yakıt değerlerine şu şekilde ulaşıyorum ilk olarak en ucuz yakıtı kullanıyorum şuan itibariyle 2.18 tl den yakıtı alıyorum alpet petrolden.(MUŞ) şehir içi kulanımlarda 3000 deviri geçmiyorum vites geçişlerinde sakin davranıyorum ani devir yükseltmeleri yapmıyorum. normal yollarda maxsimum hız 90 km buna dikkat ederim. bir diğer husus etkili olup olmadığına pek emin değilim ama belli bir hıza ulaştıktan sonra ayağımı gaz pedalinden çok hafif bir şekilde geri çekerim ne devir nede hız değişmez fakat pedalde çok az bir oynama olur.. arabayı devirli kullanmaya özellikle özen gösteririm hem araç hemde ekonomik sağlık için oldukça etkili. uzun rampalarda aracı kesinlikle boşa atmıyorum en yüksek viteste ayağımı gazdan tamamiyle çekerek gidiyorum... bu koşullarda defalarca deneyerek yakıtımı şehir içi 163 kr a indirmiş bulunuyorum. bu durum bazen değişmekte kullanımdan kaynaklanan 180 e kadar çıkıyor...

Rampada bosa atmama vites büyütüp gazdan çekmeme olayı tam bır muamma valla :D yol bende golf varken yokus asagı bosa attıgımda 1 lt gosterırdı yol bılgısayarı ama vıtese atıp gazdan cektıgımde 0 gosterırdı halada cozebılmıs deılım ama uyguladıgım yontem uzun yokusta salla boşa :D fakat aramızda bu konuya bılımsel bır acıklama getırecek olan arkadasımız var ıse hepımızde aydınlanmıs oluruz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye