Zaman: 16 Eki 2025 15:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 11:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Kaan
Araç: Colt 1.5 DID 2006
Meslek: Emlak Danışmanı
Arkadaşlar hepinize tekrar merhaba;2006 model 1.5 DID İnform bir aracın sahibiyim artık.Öncelikle arabadan anlamadığımı yineleyerek ilk izlenimlerimi paylaşmak ve birkaç soruma tecrübelerinizden istifade ederek cevap aramak istiyorum.
Aracı almaya kaportacı bir arkadaşımla gittim,arka bagaj kapağı değişmiş,ön sol far değişmiş ve bunun dışında herhangi bir kazası belası bulunmamakta.Ancak araç 175.000km de.Aracı 16000tl ye aldım birhafta önce.Direksiyona oturup kullanmaya başladığımda açık söylemeliyim içim ürperdi,böyle bir performans kesinlikle beklemiyordum dizel bir araçtan(ayrıca ilkkez bir dizel araç sahibi oldum)Fiat servisinde ustabaşı olarak çalışan bir arkadaşa km sini sordum alırken,'o aracın motoru özel bir motor ve yağını suyunu koyup bakımlarını yaptırırsan 500.000 km de bişey demez al dedi.Bende aldım :D Burada servis yok,ancak enyakın zamanda Bursa'ya servise gideceğim ve Bursa'da olan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.
Şimdi amatör bir binici olarak kafama takılan biriki şeyi sormak istiyorum.1.si motor sesli çalışıyor,buradaki bir ustaya sorduğumda motoru açıp dinledi ve bunlar üç silindirli onun için bu ses normal motor saat gibi maaşallah dedi.Servise götürüp motor bakımı yaptırsam bu bana aşağı yukarı neye malolur?Yada Bursa'da servis dışında daha ekonomik ama güvenilir bir yer varmı?Birde malum burası bir kasaba ve yollarımız kısmen bozuk.Asfaltta yada düzgün yolda hiçbir sorun yok ancak tırtıklı yolda biraz fazla ses alıyor gibi geldi bana bu sorunmu yoksa aracın kendisinden olan birşeymi?CD çalarım çalışmıyor,CD yi alıyor fakat geri verip E 01 diye bir hata veriyor,bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan varmı?Birde aracımın sağ dikiz aynasının dış kapağı yok,servise sordum ufacık plastik bir parçaya 155 tl dediler:( Daha uygun bulabileceğim bir yer varmı?
Şimdiden hepinize teşekkür ediyor iyi günler diliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 12:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Fiat servisindeki ustabaşı arkadaşının söylediği doğru çok özel bir dizel motora sahipsiniz.
Coltların dizellerinde mercedes motoru kullanılmıştır, bende bakımlı bir motorun 500.000 i görebileceğini düşünüyorum.

Tırtıklı yolda biraz fazla ses alması normal bütün coltlar aynı emin ol.

CD Player MP3 okumuyor bilginiz olsun.

İlk defa dizel araç kullandığınız için motor gürültülü gelmiş olabilir, dizel motorlar genelde benzinliye oranla daha gürültülü çalışırlar.

Ayna içinde çıkmacıları araştırın derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 14:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
bir de dizel colt'larda karter benzinlilere göre daha aşağıya kadar geliyor. köy yolunda filan aracı dikkatli sürün derim ben.
Hayırlı olsun aracınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 14:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Aracınız hayırlı olsun.. Erdek'de 1 hafta kalmıştık ailece. çok güzel biryerdi..

Dizel için benim de söyleyebileceğim.. Karterine dikkat edin..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 14:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
sinir kupu yazdı:
bir de dizel colt'larda karter benzinlilere göre daha aşağıya kadar geliyor. köy yolunda filan aracı dikkatli sürün derim ben.
Hayırlı olsun aracınız.

+1 diyorum.

Aracınız öncelikle hayırlı olsun. Bende aynı araca sahibim. Motor sesi soğuk günlerde daha fazladır. Bu da servisin dediği gibi normaldir. 3 silindirli olduğu için herkes aynısını söylüyor. Köy yollarında çok ama çok dikkatli olun. Ben yol kenarındaki kaldırıma bile çıkarmıyorum aracımı altı değecek diye. Ayrıca motorda sorun yok ise, motor bakımı diye birşey söz konusu olmasın. Motor bloğu açıldıktan sonra emin olun eskisi gibi olmaz bir daha. Bir de her kafadan çıkan sese kulak vermeyin. Bende arabadan değişik bir ses geliyor diye elhamlandım. Sanayi de bir servise gittim. Sözde dizel ustası bunlar; bana dediler hafif tekleme var, motoru açacağız. Başka bir yere götürdüm motor testine soktular sorun yoktu. Bir yetkili servis motor tekliyor dedi, diğeri bilgisayara bağlayıp baktı sorun yok dedi... :) Araba rolantide titremiyorsa, çekişinde problem yoksa periyodik bakımı dışında birşey yapmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 16:55 
Kullanıcı avatarı

hero4262321 yazdı:
sinir kupu yazdı:
Hayırlı olsun aracınız.

+1 diyorum.

Aracınız öncelikle hayırlı olsun. Bende aynı araca sahibim. Motor sesi soğuk günlerde daha fazladır. Bu da servisin dediği gibi normaldir. 3 silindirli olduğu için herkes aynısını söylüyor. Köy yollarında çok ama çok dikkatli olun. Ben yol kenarındaki kaldırıma bile çıkarmıyorum aracımı altı değecek diye. Ayrıca motorda sorun yok ise, motor bakımı diye birşey söz konusu olmasın. Motor bloğu açıldıktan sonra emin olun eskisi gibi olmaz bir daha. Bir de her kafadan çıkan sese kulak vermeyin. Bende arabadan değişik bir ses geliyor diye elhamlandım. Sanayi de bir servise gittim. Sözde dizel ustası bunlar; bana dediler hafif tekleme var, motoru açacağız. Başka bir yere götürdüm motor testine soktular sorun yoktu. Bir yetkili servis motor tekliyor dedi, diğeri bilgisayara bağlayıp baktı sorun yok dedi... :) Araba rolantide titremiyorsa, çekişinde problem yoksa periyodik bakımı dışında birşey yapmayın.

Teşekkür ederim bu bilgilerde iyi oldu çünkü dediğiniz gibi her kafadan ayrı ses çıkıyor :) Araç rolantideyken tekleme falan yok çekişte süper,ancak stop ederken anlık bir titreme yapıyor sadece.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 16:58 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Aracınız hayırlı olsun.. Erdek'de 1 hafta kalmıştık ailece. çok güzel biryerdi..

Dizel için benim de söyleyebileceğim.. Karterine dikkat edin..

Teşekkür ederim,evet Erdek güzel bir yerdir,birdaha gelirseniz eğer haber verirseniz kalacak yer vs yardımcı olurum.Görüşmek dileğiyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2011 18:59 
Kullanıcı avatarı

Ali abi o anlık titremeyi kafaya takma sen :) Bende de var o titreme. Yazın biraz olsun aracın sesi ve titremesi azalıyor. ;) Allah aksilik vermesin, yolun açık olsun hep.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2011 15:40 
Kullanıcı avatarı

Tavsiyelerinize uyucam,fazla kafaya takmıyacam..:)Ali kardeşim teşekkür ederim..Seninde yolun hep açık olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2011 18:34 
Kullanıcı avatarı

Amin abi hepimizin inşallah...:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
sinir kupu yazdı:
Araba rolantide titremiyorsa, çekişinde problem yoksa periyodik bakımı dışında birşey yapmayın.

rölentide giderken titreme oluyor gaz pedalı titriyor koltuk titriyor az ama yol aldıkça rahatsız ediyor.LPG den kaynaklanabilirmi bu acaba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011 11:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
OPETH önerin için teşekkürler.bugün gideyimde bir baktırayım.Hoş lpg taktırmadan önce böyle bir problem yoktu.zaten benzinde çalışırken çok az bir arıza varsa bu arıza lpgde patlak veriyor.bir yandanda iyi arızadan haberimiz oluyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2011 20:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Hacı lpg işi bizim araçlara göre değil ya lpg yi gidiceksin taktıracaksın clio ya, honda ya it gibi gidiyorlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011 09:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
İkarus mu hııııııhhhhhh ben o kadar düşmedim vedatım. Bugüne bugün Mercedes Benz'e biniyorum ve şöförümde var. Sizin gibi fakir miyim olm ben hahaaaayyttt :D Yayla gibi sizin o küçücük daracık arabalarınız gibide değil tam 100 kişi alıyor geniş ferah içmekan ooohhh ferah ferah gidip geliyorum :) :D :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2011 12:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
termin yazdı:
İkarus mu hııııııhhhhhh ben o kadar düşmedim vedatım. Bugüne bugün Mercedes Benz'e biniyorum ve şöförümde var. Sizin gibi fakir miyim olm ben hahaaaayyttt :D Yayla gibi sizin o küçücük daracık arabalarınız gibide değil tam 100 kişi alıyor geniş ferah içmekan ooohhh ferah ferah gidip geliyorum :) :D :P

Aynen. Kliması da var mis gibi. Bu devirde hala klimasız golf satılıyor ne diyorsunuz siz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2011 22:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: enis
Araç: 2011 elegance amt
Meslek: makine teknikeri
Kan grubu: brh+
arkadaşlar siyah 1,3 elegance amt için dün mar otoyla el sıkıştık.önümüzdeki hafta kavuşacağız.bakalım sevecekmiyim.?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2011 23:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
enko yazdı:
arkadaşlar siyah 1,3 elegance amt için dün mar otoyla el sıkıştık.önümüzdeki hafta kavuşacağız.bakalım sevecekmiyim.?

Öncelikle hayırlı olsun.Kendinizi Üyelerimiz bölümünde tanıtırsanız seviniriz : )

viewforum.php?f=6

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2011 23:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: enis
Araç: 2011 elegance amt
Meslek: makine teknikeri
Kan grubu: brh+
http://www.mitsubishi-motors.nl/Netherl ... steem.aspx
orj.navigasyon

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 14:47