Zaman: 16 Eki 2025 15:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2011 15:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: GULEC
Araç: Colt
Meslek: Kalite
Kan grubu: 0+
Madem Coltlarin Ses yalitimi iyi neden hemen hemen tum colt kullanicilarinin aklinda ses yalitimini azaltmakla ilgili planlar var ? Şunu Kabul Edelim Ses yalitiminda pekte başarılı bir arac degil... keza bu problem hemen hemen bütün Japonlarda Soz konuSu Almana binipte sesinden dolayi rahatsiz olan pek duymadim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2011 22:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Dostum kimse coltun ses yalitimi iyi demiyor, ses yalitimi var diyor. Yani bu arac 90 model taunus degil ses yalitim icin bir miktar malzeme kullanilmis (90 model taunustan az mi cok mu orasi tartisilir :D)

Ancak dedigimiz o ki bu arac yalitimi berbat diye yerden yere vurulmayi haketmiyor. Nitekim sinifindaki benzer araclara binerseniz manzaranin cok da farkli olmadigini gorursunuz.

Demek istedigimiz budur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2011 22:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Ford
Meslek: Kamu
catalyst yazdı:
Dostum kimse coltun ses yalitimi iyi demiyor, ses yalitimi var diyor. Yani bu arac 90 model taunus degil ses yalitim icin bir miktar malzeme kullanilmis (90 model taunustan az mi cok mu orasi tartisilir :D)

Ancak dedigimiz o ki bu arac yalitimi berbat diye yerden yere vurulmayi haketmiyor. Nitekim sinifindaki benzer araclara binerseniz manzaranin cok da farkli olmadigini gorursunuz.

Demek istedigimiz budur.

İlave olarak;

Bir arkadaşımda 2011 otomatik corsa cosmo modeli var, colttan farklı yönleri; sıfır fiyatı yaklaşık 5000 TL fazla , coltun 2 katı yakıyor, performans hemen hemen aynı, ses yalıtımı aynı, iç mekan colttan daha dar, amortisörleri daha yumuşak haliyle biraz daha konforlu.

Şimdi araçtan ne beklediğinizle alakalı biraz da konfor mevzusu, 30000 liralık araçtan E200 konforu, yalıtımı beklemek hatalı olur. Bu fiyata bu kadar konfor yani, ha aynı fiyat aralığında daha konforlu bi araç var mı? Belki vardır. Ancak fiyat, donanım, yakıt, performans, sorunsuzluk vb. faktörleri toplayınca colt'a rakipte yok.
Ne kadar ekmek o kadar köfte :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2011 23:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Şenol Abi,

inanmayacaksın ama o tangır tungurlar zamanla geçiyor, bende öyle oldu...ilk başlarda ben de aynı tepkiyi verdim, bi de 0 km aldık be peh dedim ama zamanla tıkırtı mıkırtı kalmadı çok şükür...

arkadaşlar,

bacanağımda 2009 BMW 1.16 vardı...3000 devirden sonra o da motor sesini içeri veriyordu...yol sesi elbette ki yol ve lastikle de alakalı...Coltta ses yalıtımı var mı var, yeni kasalarda extra keçeleri var...Colt yol sesi alıyor mu evet, rüzgar evet, motor sesi evet...ama sınıfının üzerinde bir yerde bu konuda yani hakkını yemeyelim...haa 30.000 AVRO verip BMW1 alırsınız, tısıl tısıl gidersiniz ama bellli bir devire kadar...babamda Civic var, motor sesi belli devire kadar yok ama zorlarsan var, Colt kadar mı ; elbette ki hayır...ama yüksek hızlarda o da yol sesi alıyor...bu yalıtım işinde Almanlar daha iyi, tıngırtı işinde de keza öyle...ama fiyatları da ortada...sırf yalıtım için o fark verilir mi; tartışılır...

özetle; Colt sessiz değildir ama gürültülü de değildir vesselam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2011 09:18 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:

Demek istedigimiz budur.

@baceyin dediklerinin hepsine %100 katiliyorum...

@catalyst tabiki yalitim malzemesi var bende biliyorum fakat hic ama hic tatmin edici degil... zaten coltun bi kac tane sevmedigim yonu var bi taneside bu... keske biraz daha yalitimin uzerinde dursalardi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2011 12:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
kSenwS yazdı:
Madem Coltlarin Ses yalitimi iyi neden hemen hemen tum colt kullanicilarinin aklinda ses yalitimini azaltmakla ilgili planlar var ? Şunu Kabul Edelim Ses yalitiminda pekte başarılı bir arac degil... keza bu problem hemen hemen bütün Japonlarda Soz konuSu Almana binipte sesinden dolayi rahatsiz olan pek duymadim...

Google'da aklına gelen markaları yaz arkasına da "yol sesi" diye yaz.. Bundan şikayetçi olmayan YOK!.. Ses yalıtımı en çok yapılan araçların başında da Honda ve Ford geliyor.. Ben ses yalıtımı topiğinde bir sürü şey paylaştım.. Oradaki işlemlerin çoğu Honda ve Ford araçlara yapılmöış. Kapı içleri ise Audi A4'e yapılmıştı..

Audi sahipleri A6'ya kadar yalıtımı unut diyor... Ford kullanıcıları Monedo'ya kadar yalıtımı unut diyor..

Colt'a gürültülü diyen gitsin 2011 model Jazz'a binsin.. i20'ye binsin.. Corsa'ya binsin... Motor sesini kesin, Colt birçok konuda C sınıfına yaklaşır..

Konfor konusuna gelince.. Bu araç uzun yolda arkadaki yolcuları üzer.. Çünkü kaya gibi koltuklar var.. Ben deri döşeme için Art Car ile görüştüm.. Adam diyorki sizin aracın koltukları üst sınıf araçlardaki dizayna ve şekile sahip.. genişlik olarak da 3.16'ya ne kadar deri giderse o kadar gider diyor.. Demek istediğim arkaya DÜMDÜZ koltuk koyan markalar varken bence Colt bu noktada iyi biryere sahip..

kSwens.. Bu zamana kadar yalıtımsız bindim, yine binerim.. Ben yalıtıma karar verirken Fiestaya, C-max'e yapılan yalıtımı, harcanan emeği görünce karar verdim... Sonuçta az yakıyor, iyi kaçıyorsa.. Genişliği de iyiyse.. diğer giderilebilecek şeyler teferruattır..

Bakın şuan İstanbuldayım.. Kız kardeşim yurt dışına gideceğinden baya bir eşyası var.. Eniştenin kardeşinde VW Bora var.. Bagajı almadı eşyaları.. (1 XXL valiz (50kilo), 1 XL valiz (40kilo), 1 koli yiyecek(20 kilo), çocuk arabası, 3 tane kabin boy el valizi) Bunun dışında oyuncakları bebek çantası.. Gittim Devreğe ben getirdim.. 4 yetişşkin, arka koltuğun birine koliyi koyup hepsini getirdim..

Test etmeden önce Jazz, Civic, falan birşey zannederdim.. Para/Fayda'ya bakınca kendi aracım için DAHA İYİ YOK.. dedim.. her türlü masrafı da hakediyor.. Deri döşeme.. Mercek far.. Ses tesisatı.. Ses yalıtımı..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2011 13:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
son bir kaç yazıdan sonra colt alasım geldi ha... :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2011 13:35 

İsim: .
Araç: .
Meslek: .
...

En son senolgonul tarafından 25 Eki 2011 03:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2011 20:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
senolgonul yazdı:

Coltun yol sesi motor sesi onlar önemli değil.İnsan alışıyor garipsemiyor bir süre sonra..
Ama iç plastik aksamdaki ses tuz biber katıyor işin içine.Bir deilgi.sizlik ve çözümsüzlük tabii ki.. :(

Neyse buna çözüm buşacağım en yakın zamanda.İnşallah..

Saygılarımla
[/quote]

Evet bencede asıl sorun yol sesi yada motor sesi değil
içerdeki tangırtı tungurtu
hele bende sağ arkadan (sanıyorum koltukta) gelen bir sey varki çıldıracağım
her çukura girmede ÇIĞĞĞÇIIĞÇUUĞ

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2011 22:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Kan grubu: arh+
yok vedat neredeyse her konumda denedim hem kızaklı kısmı hemde sırt kısmını
bi ara komple öne yaslayıp deneyecem :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2011 14:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet
Araç: colt elegance amt
Kan grubu: A-
Merhaba arkadaşlar bayaği hararetli bir konu olmuş hemen dalayim dedim. Öncelikle şunu belirteyim, bu arabayi alirken çok araştirdim, emin olun daha tasarruflusu, daha ucuzu,daha donanimlisi, daha genişi, daha sorunsuzu bu fiyata hakikaten yok, yok, yok.(honda jazz 40.000 tl yi buluyor tek rakibi o ama oda çok hantal 0-100 hizlanmasi çok saniye..)... Bende yaklaşik 20 günlük colt amt sahibiyim,taniyabildiğim kadariyla bişeyler yazayim;

Motor rolanti ve ilk çalişmada gayet sessiz ancak ilk 2 ve 3. viteste haliyle biraz gürültülü ama en sessiz dizel bile bundan seslidir emin olun, yüksek viteslerde yol güzelse ses falan kalmiyor. Tikirti olayi biraz var evet, arka sağ kapiyi çözebilmiş değilim ama hep beraber çözüme ulaşağiz, birkere peugeot 206 ya binmiştim ayni yerde kopmuş bişey varda düşecek gibi gürültülü duymuştum, yada renault scenicti galiba ön göğüsten gelen tikirtilar insana arabayi yaktirasi geliyordu, emin olun bizimki tahammül edilebilir. Önceki aracim ford focus tu test ettim onayladim rampada kesinlikle daha iyi gidiyor 3 kişiyle denedim hemde, şüphesi olanlar deneyebilir. Klima olayi gerçekten süper, mitsubishi deyince akla klima gelir zaten..
Yakit ilk zamanlar biraz fazla, araç daha 1000 km de, ölçümlerimde 1 depo ile uzun yolda çok ama çok rahat 700 km yi geçiyor şehir içinde ise kick-down larin sayisina göre 450-550 km arasi değişiyor.Zamanla daha iyi olur umarim. Yinede Lpg li eski 1.6 arabamla ayni değerlere ulaşiyor, biraz fazla ama abartilacak kadar değil, devir ekonomi devri isteyen 3.0 motor arabaya binsin... Bu kick-down olayi mükemmel bişey anlatilmaz yaşanir diyorum daha işikta beni geçeni görmedim ilk 100 km hiza kadar... Bu donanimda bu fiyata başka araba bulabilen varsa hayrini görsün...

Servislerde ocağina incir ağaci diken, utanmasalar abs yi bile opsiyonel yapmak isteyen sözde büyük firmalara inat hatta toyota satilsin diye mitsubishi ye üvey evlat muamelesi yapan sabanci ya inat colt diyorum... Selamlar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2011 20:36 
Kullanıcı avatarı

payasli31 yazdı:
Merhaba arkadaşlar bayaği hararetli bir konu olmuş hemen dalayim dedim. Öncelikle şunu belirteyim, bu arabayi alirken çok araştirdim, emin olun daha tasarruflusu, daha ucuzu,daha donanimlisi, daha genişi, daha sorunsuzu bu fiyata hakikaten yok, yok, yok.(honda jazz 40.000 tl yi buluyor tek rakibi o ama oda çok hantal 0-100 hizlanmasi çok saniye..)... Bende yaklaşik 20 günlük colt amt sahibiyim,taniyabildiğim kadariyla bişeyler yazayim;

Motor rolanti ve ilk çalişmada gayet sessiz ancak ilk 2 ve 3. viteste haliyle biraz gürültülü ama en sessiz dizel bile bundan seslidir emin olun, yüksek viteslerde yol güzelse ses falan kalmiyor. Tikirti olayi biraz var evet, arka sağ kapiyi çözebilmiş değilim ama hep beraber çözüme ulaşağiz, birkere peugeot 206 ya binmiştim ayni yerde kopmuş bişey varda düşecek gibi gürültülü duymuştum, yada renault scenicti galiba ön göğüsten gelen tikirtilar insana arabayi yaktirasi geliyordu, emin olun bizimki tahammül edilebilir. Önceki aracim ford focus tu test ettim onayladim rampada kesinlikle daha iyi gidiyor 3 kişiyle denedim hemde, şüphesi olanlar deneyebilir. Klima olayi gerçekten süper, mitsubishi deyince akla klima gelir zaten..
Yakit ilk zamanlar biraz fazla, araç daha 1000 km de, ölçümlerimde 1 depo ile uzun yolda çok ama çok rahat 700 km yi geçiyor şehir içinde ise kick-down larin sayisina göre 450-550 km arasi değişiyor.Zamanla daha iyi olur umarim. Yinede Lpg li eski 1.6 arabamla ayni değerlere ulaşiyor, biraz fazla ama abartilacak kadar değil, devir ekonomi devri isteyen 3.0 motor arabaya binsin... Bu kick-down olayi mükemmel bişey anlatilmaz yaşanir diyorum daha işikta beni geçeni görmedim ilk 100 km hiza kadar... Bu donanimda bu fiyata başka araba bulabilen varsa hayrini görsün...

Servislerde ocağina incir ağaci diken, utanmasalar abs yi bile opsiyonel yapmak isteyen sözde büyük firmalara inat hatta toyota satilsin diye mitsubishi ye üvey evlat muamelesi yapan sabanci ya inat colt diyorum... Selamlar..

Biz Zaten Coltu Diger dizel araclarla kiyaslamiyoruz
AB uyum yasalarina gore tek hava yastigi ve abs standart olacak yakinda...
bizlerde de colt var deneriz rampada 3 kisiylede 5 kisiylede :)
o degil de kick-down'a neden bu kadar hayran kaldiniz anlamadim... ilk kez mi bir otomatik vites arac kullandiniz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2011 14:24 
Kullanıcı avatarı

Sabanci devretti toyotayi evet ama olsun yinede onlar bu hale getirdi Mitsubishi yi :)
kSenvS arkadaş sanirsam artik colt unuzu sevmiyorsunuz, olmazsa büyütün aracinizi imkan dahilinde:)
Dizel kiyaslamasi değil de ses olayinin tesellisi benimkisi, abartilacak kadar olmadiğini anlatma açişindan. Bu yazilari çok okuyan oluyor emin olun, ben öyle yaptim çünkü...
Kick-down olayina ilk defa otomatik kullandiğim için hayran kaldim evet, sevdirdi kerata. Rampa olayini herkes deneyebilir...
Herkese kazasiz sürüşler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2011 17:09 
Kullanıcı avatarı

payasli31 yazdı:
Sabanci devretti toyotayi evet ama olsun yinede onlar bu hale getirdi Mitsubishi yi :)
kSenvS arkadaş sanirsam artik colt unuzu sevmiyorsunuz, olmazsa büyütün aracinizi imkan dahilinde:)
Dizel kiyaslamasi değil de ses olayinin tesellisi benimkisi, abartilacak kadar olmadiğini anlatma açişindan. Bu yazilari çok okuyan oluyor emin olun, ben öyle yaptim çünkü...
Kick-down olayina ilk defa otomatik kullandiğim için hayran kaldim evet, sevdirdi kerata. Rampa olayini herkes deneyebilir...

sevmekle sevmemekle ilgisi yok ben biraz daha gercekci yaklasiyorum bu olaya sonucta kulladigimiz araclar 20 30bin tl arasinda degisen araclar tutup bu aracta bi kusur bir olumsuz nokta yada donanim eksikligi olmasi normal cok cok ust seviyede bir arac degil bana colt nasil arac diye soranlara ben acik acik soyluyorum coltlar iceri ses aliyor bazı doseme noktalarindan ses geliyor ha belki 2.el alsaydim bu kadar takmazdim kafaya 0 aracta insanin ister istemez aklina takiliyor su kadar para verdim v.s diye.. aracimi degistirmek gibi bi niyetim var suan daha erken seat ibiza bocanegra yada 308cc bakalim nasip :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2011 19:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Ford
Meslek: Kamu
kSenwS dostum, o fiyat aralığında bulabiliyorsan bence Golf al, seni ancak bir volkswagen tatmin eder...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2011 21:05 
Kullanıcı avatarı

İbiza Bocanegra gerçekten çok güzelmiş, İnşallah alirsin iyi akşamlar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2011 23:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
kSenwS yazdı:

aracimi degistirmek gibi bi niyetim var suan daha erken seat ibiza bocanegra yada 308cc bakalim nasip :)

dostum aracın kırmızı ise 15.000 TL çalışır benden :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2011 00:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
kSenwS yazdı:
payasli31 yazdı:

sevmekle sevmemekle ilgisi yok ben biraz daha gercekci yaklasiyorum bu olaya sonucta kulladigimiz araclar 20 30bin tl arasinda degisen araclar tutup bu aracta bi kusur bir olumsuz nokta yada donanim eksikligi olmasi normal cok cok ust seviyede bir arac degil bana colt nasil arac diye soranlara ben acik acik soyluyorum coltlar iceri ses aliyor bazı doseme noktalarindan ses geliyor ha belki 2.el alsaydim bu kadar takmazdim kafaya 0 aracta insanin ister istemez aklina takiliyor su kadar para verdim v.s diye.. aracimi degistirmek gibi bi niyetim var suan daha erken seat ibiza bocanegra yada 308cc bakalim nasip :)

Spor bir araba alacak olsam ve manuel sorun olmasa Honda Civic HB S-Type 1.8 ilk dercihim olurdu.. 1.6 gibi yakan.. 2.0 gibi giden.. tasarımı ile 10 numara araç.. Bu araç altınızdayken kimse kafasını çevirip İbiza'ya bakmaz bile..

Resim

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2011 01:00 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
kSenwS yazdı:
payasli31 yazdı:

Spor bir araba alacak olsam ve manuel sorun olmasa Honda Civic HB S-Type 1.8 ilk dercihim olurdu.. 1.6 gibi yakan.. 2.0 gibi giden.. tasarımı ile 10 numara araç.. Bu araç altınızdayken kimse kafasını çevirip İbiza'ya bakmaz bile..

Resim

Pardon ? 1.8 Typer S Tr de satiliyor mu 1.8 hatcback kaldirildi artik satistan 1.4leri var suan 2.0 Tr de (13lt yakiyor sehir icinde) satilanlar 1.8ler normal hatcback...typer-S 2.0 motor 200hp guc uretirken 1.4 twinturbo ibizadan 180hp cikiyor ha motor gucu v.s dersen Mazda rx8 1.3 220hp daha otesi yok onun da manuel vitesi var sadece otomatik vitesi yok tr de yurt disinda var 1.3 180hp... neyse konu bu degil dagilmasin daha fazla baska bir konu altinda devam ederiz :) Hepsi Guzel araba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2011 01:03 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
kSenwS yazdı:

aracimi degistirmek gibi bi niyetim var suan daha erken seat ibiza bocanegra yada 308cc bakalim nasip :)

dostum aracın kırmızı ise 15.000 TL çalışır benden :P

Kirmizi... cok verdin bacey :) daha erken satmak icin :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: