Zaman: 02 Eki 2025 13:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 75 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2011 20:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
SynTheSizer yazdı:
2007-2008 kasa Colt'lar tabiri yerindeyse piç kasa.. neden mi?

Ne 2005-2006'lardaki gibi donanımlı modeller var.. ne de 2009 gibi makyajı var..

Anlayacağınız cebinde 17-18 olan 2007 invite yerine bulabilirse 2005-2006 Instyle alıyor.. Ben yeniden Colt alacak olsam karşıma temiz 1.5 çıktımmı hiçbir 2008 Invite Colt'a değişmezdim.. Hem donanımı fazla hem performansı ;) Ha.. milletin cebinde 20 kaattan fazla varsa direk makyajlı kasa 2. ellere yöneliyor.. 2007-2008 modeller yine kaybediyor.

Olay budur..

Ancak arkadaşın haklı olduğu bir nokta da var. O da 2.el piyasasının yükseldiği.. Benim aracımı kaça aldığımı bilenler vardır 2 yıl önce.. şimdi yazsam millet oha der.. şimdiki piyasa çok daha iyi.. ama biz sürekli bu araçlarla ilgilenirsek arada 2-3bin liralık artışlara bile alaşamayabiliriz..

Şöyle ki ben 2005 model Corsa 1.2'yi 2009'da 15250'ye almıştım.. piyasası 15500-16000 idi.. şuan bu paraya Corsa 1.0 zor bulursunuz.. millet uçmuş.. 19-20'lerden bahsediyorlar.. Madem öyle.. Colt'un da piyasası yükselmiştir.. 17-18'e hemen razı olmamak lazım bence..

Hocam zaten benim dizele bugün 18000 vermezlerse bende satmam yaa elimde kalsın. Tabiri caizse eşşek gibi biniyorum. Sadece bakımdan bakıma gidiyorum servise... Yol sesi fazlada olsa, 2500 km yol yapmaya çıktığımda acaba yolda kalır mıyım, acaba arıza verir mi derdim yok. Arabamı ne kadar sevsem de çok titiz kullanamıyorum. Buna rağmen hiç sorun çıkartmıyor bastın mı gidiyor. Böyle bir aracı 17000 TL'ye satacağıma hiç satmam daha iyi. Konu sahibi de bence satmamalı.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 14:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Biz Coltlarımızı satmak için mi aldık uleyn :D

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 15:45 

yoldas7 yazdı:
SynTheSizer bu güzel ve mantıklı mesajınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızda çok haklısınız.
Janissary ben aracımı iyi gösterip satma yanlısı değilim zaten. Taraflı yanlı bir site olması isteğimde kesinlikle olmaz. Yukarıda ki yorum aynı benim düşündüğüm gibi yazılmıştır. Madem öyle alacak arkadaslara fikir olsun. Colt hakkkında bilgi vereyim biraz.
(Kişiden kişiye değişmekle birlikte)
1. Araç içi yol ve motor sesi felaket, (düz yolda sorun yok ama muğlanın mıcırlı yollarında çok kötü)
2. Amt yere göğe sığdıramadığımız, vites geçişleri çok kötü,(sınıfında ki diğer triptonikler hakkında konuşmuyorum). Sollamalarda ilk önce dua etmek gerekiyor.
3. Şehir içi aracı olduğunu düşünüyorum. 4 saat yola gitsem beynim kiliyor.
4. Yetkili servisler(benim gördüğüm) ilgisiz. (10 ay önce 15000 km bakımını yaptırırken lastiklerin durumunu sorduğumda idare eder yanıtını almıştım. Şuan ki bilgilerim o zaman yoktu. 120 km hız ile giderken patladı 3 gün sonra. Lastik parçalandı resmen. Coltun iyi yönü güvenlik. iyi ki almışım dediğim an o andır. En ufak bir sapma yaşamadan kenarda durdum ve lastiği değiştirdim. Lastikçiye gittiğimde abi bu lastiklerle binilirmi araca dedi.)
5. Sürücü koltuğunun rahat olduğunu düşünüyorum. Fakat arka yolcu koltukları bel düşmanı.
6. Süspansiyon olayı kötü. (sınıf ortalaması diyebilirsiniz ama ben colt için konuşuyorum)

Not: Konunun silinmesini ve üyeliğimin iptalini talep etmekteyim.

hocam niye silinsin konu yaa.. üyelik iptaline de hiç gerek yok.. her konu farklı bir renk, farklı bir katkı..

colt hakkındaki gerçek fikirleriniz yukarıdaki gibiyse istediğiniz fiyat bence de yüksek..
muğlanın mıcırlı yollarında (selimiye tarafı özellikle) gerçekten çok ses geldi.. kapı içlerinden falan.. yalnız şunu bilmek gerek.. bu fiyata bu donanımda alacağınız başka bir araca da binip sesi bir dinlemek gerek.. yoksa eniştenin 40bin tl lik ford c-max iyle karşılaştırırsam olmaz..

sollama da dua ediyorsanız sizin araçta bir sorun olmalı.. filtreler, bujiler falan iyi mi?.. 4. vites 80-130 sollamasındaki ani hızlanma müthiş.. (benim araç 1,5 instyle bu arada).. bu viteste aynı anda sollamaya çıktığım bütün araçları geçtim.. 0-100 hızlanmasını bilemem ama 80-130 hızlanması 4. vites için belki 5 belki 7 saniye en fazla... ister inan ister inanma...

gökovadan ankaraya 2 molalı 9 saat falan sürdüm.. yoruldum desem yalan olur.. sırtım terledi o kadar..

lastik yetkili servise mi sorulur be yavvv.. hiç bilmiyorsan üzerindeki tarihe bak ne zaman üretilmiş.. neticede yumuşak hamur lastik özelllikle benim jant için tanesi 380 tl şu an... gittik yine kumho solus aldık.. 3-5 sonra kazık gibi sertleşeceği malum dişleri kaç cm olursa olsun.. sert süspansiyon, sert ince yanak lastik zaten o muğlanın yollarında sese sebep olan..

moralini bozma ama illa satacaksan sen de biraz indirim yap..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 16:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Arkadas satmayacagim demis zaten basindan beri de ayni seyi soylemis bence Baris derdini bosuna anlatmis polemige girmeye ne gerek var.

Bu araclar resmen omurluk bence satmak icin asla alinmaz ozellikle sifir almaktan uzak durulmasi gerekir hakikaten 34bin TL'lik aracin 1 yilda %30 deger kaybetmesi hele ki hem sifir araclara son 2 yilda %50'den fazla zam gelmesine ragmen hic de yenir yutulur cinsten birsey degil. Lancerda durum daha da vahim.

Bu arada arkadasin yaklasimi aynen TEMSA gibi baska model benzer araclarin fiyatlarina bakip kendi aracini o fiyattan satabilecegini dusunmek Turkiye sartlarinda pek gecerli olmuyor maalesef. Kaldi ki devir su anda fiyat kirma devri degil, sen satis sonrasi hizmetini gostereceksin, cazip kampanyalar yapacaksin, duzgun tutarli reklam yapacaksin, 2. elde aracina sahip cikacaksin. TEMSA simdi sifir Colt'u 30bin'e biraksa nolur satis rakamlari cok mu artar pek sanmiyorum degisen birsey olacagini millet dizel clioya 45bin TL vermeye devam eder.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 17:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
ayyyt,
bu ne yaww,sinir harbi ramazan ramazan...
var mı bu segmentte karatayım gibi kaçan giden yol tutan,uleeen kıçıkırık yarisler dünya para ediyo da....benim canavarıma laf diyenin...Allah selametini versin :D
güvelik,motor şanzuman,hacim...yılan yılan
neymiş gürültülüymüş....
olsun kardeşim....
hem ucuz olcak hem konforlu olcak, hem yol tutuş,
hem arıza yapmıycak,
hem uzun yıllar yoldaşın olacak....oooooldu kardeşler :fan:
buyrun alman otolarına o zaman,verin paraları gitsin... =@
hangi 2006 alman bu paralara alınıyo?
alooooo
kendimize gelelim COLTlarımıza sahip çıkalım lütfen!!!!!!

Çok mu abarttım yaw :MCT: :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 17:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Kan grubu: A +
colt hakkında pek bir bilgim yok ama eğri oturup doğru konuşulmalı.Fuat kardeş doğru demiş.Belki onunda colt'u var ama hem ucuz olcak hem konforlu olcak, hem yol tutuş, hem arıza yapmıycak, hemde 2006-2007 model olacak el insaf...

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 17:31 
Kullanıcı avatarı

Valla hocam,

ben de isterim aracımın değerinin yüksek olmasını ki olmalı bence de!!!
ama temsa meselesi işte...
l200 lerimiz oturmuş piyasaya,canter ler de öyle ama binekler inek olmuş sayelerinde....
neyse bu konu uzaaaar gider....

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2011 17:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Avukat
Kan grubu: BRh+
Colt - Satmak
Görüyorsunuz ne kadar uyumsuz iki kelime.... :bad:
Tatilde 1750 km yol yaptım yoruldum mu? Evet, Mahmutbey gişelerden girip 2 saatte eve varana kadar. :kır:
Memleketimin yolları stabilezeden bir gömlek üstteyse araba mı gürültülü olur yol mu? kaymak asfaltta giderken cama çarpan sineğin sesini duyuyorsun. Ben de de 1.3 var ve rampa yukarı bile rahat rahat sollayabiliyorsun. Arkaya iki küçük yastık alırsın herkesin keyfi yerine gelir olur biter. :D Haa unutmadan, daha büyük bagajlı bir arabaysa ancak sw olabilir.
İstavritlere laf yok... :MCT:

2011 Honda PCX 125

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 16:32 
Kullanıcı avatarı

satmak meselesi değil muratım,
paha meselesi :D

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 17:27 
Kullanıcı avatarı

kefu yazdı:
satmak meselesi değil muratım, paha meselesi :D

Mesele Para yazacaktın herhalde :p ;)
bol para olsa, "0" jip alsam da valla satmam dursun kenarda, arada içine oturur kahve falan içerim :D :LOL:

2011 Honda PCX 125

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 17:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
çok param olsa bir CZT alır koyarım bir kenara...çipler çipler, haftasonları binerim vallaha :D

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 17:46 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
çok param olsa bir CZT alır koyarım bir kenara...çipler çipler, haftasonları binerim vallaha :D

yazarken içimden CZT geçmedi değil. ah beee :kart:
bu VW reklamına dönüyor. colt'a tercih edilebilecek tek şey başka bir tane :MCT:

2011 Honda PCX 125

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 17:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: COLT
Kan grubu: B Rh
Arkadaslar 3 ay önce mi..elinden 2 tane lastik alma hatasında bulunmuştum. Dün biri balon yaptı. Kullanıcı hatası dediler. Neymiş nazik lastikmiş. Abicim ben aracı milas bodrum arası kullanıyorum oda haftada bir neyin nazikliği dedim. yok olmaz dediler. Bende bugün 2 tane lassa impetus revo aldım. 4 lastik yenidir. hatta 2 lastik bugün alınmıştır :). Fiyatıda 23500 den 21500 e çekiyorum. Segment değiştireceğim. (suv yada d segmenti).
İlgilenenler beni arasın.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 18:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
yoldas7 yazdı:
Satılmazsa sağlık olsun. Ama ben satılabileceğini düşünüyorum. Satılmazsada keyifle bindiğim bir araç(bagaj hariç)

yoldas7 yazdı:
SynTheSizer bu güzel ve mantıklı mesajınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızda çok haklısınız.
Janissary ben aracımı iyi gösterip satma yanlısı değilim zaten. Taraflı yanlı bir site olması isteğimde kesinlikle olmaz. Yukarıda ki yorum aynı benim düşündüğüm gibi yazılmıştır. Madem öyle alacak arkadaslara fikir olsun. Colt hakkkında bilgi vereyim biraz.
(Kişiden kişiye değişmekle birlikte)
1. Araç içi yol ve motor sesi felaket, (düz yolda sorun yok ama muğlanın mıcırlı yollarında çok kötü)
2. Amt yere göğe sığdıramadığımız, vites geçişleri çok kötü,(sınıfında ki diğer triptonikler hakkında konuşmuyorum). Sollamalarda ilk önce dua etmek gerekiyor.
3. Şehir içi aracı olduğunu düşünüyorum. 4 saat yola gitsem beynim kiliyor.
4. Yetkili servisler(benim gördüğüm) ilgisiz. (10 ay önce 15000 km bakımını yaptırırken lastiklerin durumunu sorduğumda idare eder yanıtını almıştım. Şuan ki bilgilerim o zaman yoktu. 120 km hız ile giderken patladı 3 gün sonra. Lastik parçalandı resmen. Coltun iyi yönü güvenlik. iyi ki almışım dediğim an o andır. En ufak bir sapma yaşamadan kenarda durdum ve lastiği değiştirdim. Lastikçiye gittiğimde abi bu lastiklerle binilirmi araca dedi.)
5. Sürücü koltuğunun rahat olduğunu düşünüyorum. Fakat arka yolcu koltukları bel düşmanı.
6. Süspansiyon olayı kötü. (sınıf ortalaması diyebilirsiniz ama ben colt için konuşuyorum)

Not: Konunun silinmesini ve üyeliğimin iptalini talep etmekteyim.

yoldas7 yazdı:
Arkadaslar 3 ay önce mi..elinden 2 tane lastik alma hatasında bulunmuştum. Dün biri balon yaptı. Kullanıcı hatası dediler. Neymiş nazik lastikmiş. Abicim ben aracı milas bodrum arası kullanıyorum oda haftada bir neyin nazikliği dedim. yok olmaz dediler. Bende bugün 2 tane lassa impetus revo aldım. 4 lastik yenidir. hatta 2 lastik bugün alınmıştır :). Fiyatıda 23500 den 21500 e çekiyorum. Segment değiştireceğim. (suv yada d segmenti).

İlgilenenler beni arasın.

:sahip:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2011 21:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: COLT
Kan grubu: B Rh
ergunp bey iki yüzlülükle suçlayıcı mesajınız yerinde olmuş. Lakin
1. Eşim sesten inanılmaz rahatsız(aslında benim sorunum yok hoşuma dahi gidiyor ama arabaya %90 eşim ve bebekle biniyorum)
2. Sollamalarda yeterince hızlanmasına rağmen motordan öyle bir ses geliyor ki sanki rallideyim.
3. şehir içi kullanımda keyifle biniyorum. uzak yola gitmiyorum
4. Aynen devam
5. Evet ben keyifle biniyorum. Yolcular rahatsız(arka koltuk)
6. şehir içinde sorun yok.

Not: Fikrim değişmediği gibi moderatöre mesaj yollayacağım

İlk mesajda belirttiğim gibi satılmazsa sağlık olsun. sorun yok. şimdi tl lazım 2 hafta satılmazsa gene yükseltebilirim.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 75 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye