Zaman: 22 Kas 2025 22:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 07:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: MİTSUBİSHİ
Araç: CARİSMA
Meslek: memur
Kan grubu: 0RH+
merabalar bende 1.6 2000 model carısma hb var.gecenlerde tamı tamına olcme ımkanım oldu.aracımda atıker lpg kıtı takılı.depoyu tamamen bosalttım benzıne gectı arac ve fulledım 40.99 lt gaz aldı km yı de sıfırladım ve 385 km yol yaptı.buda 100 km de 10.6 lt gaz demek.bu sehır ıcı sehır dısı karısık.sızce bu normal mı bana fazla geldı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 10:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
o değere bile tam olarak güvenemezsiniz bence. mesela tekrar gidip depoyu fulletseniz 40.99'luk gaz mı aldı?
Bu konuda bir sıkıntı yoksa açıkcası karışık değer için biraz fazla geldi. öyle geldi diyeceğim ama bu tip güzergahlarda siz benzinde ne yakıyordunuz. 9'a yakın bir değer yakıyorsanız gaz için değeriniz normal. ha benzinde 7 filan yakarken gazda o değerleri elde ediyorsanız gazda bir sorun var demektir.
gerçi siz doğrudan genel tüketim için mi, yoksa gazdaki tüketim için mim soruyorsunuz bilemedim ortaya karışık cevap verdim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 11:16 
Kullanıcı avatarı

benzınde olcmedım malum pahalı denemedım bıle:) ama gaz fıltrelerını degıstırdım (buyuk,kucuk) gaz ayarı yaptırdım.dusecegını umut ettım ama yıne aynı yada cok az fark etı dıyebılırım.şöyle birşey dıyeyım 40.99 aldı ama zaten bu gazı almadan oncede sıfırlamıstım tamamen bıtırdım yanı tupu oyle aldım tupu.yanı tup bostu doldurdum sıfırladım km yı bosalttım depoyu baktım km ye bıttıgı anda 385.bu sekılde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 11:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Doldur-bosalt-doldur yontemi LPG icin saglikli degildir.

1- Ayni pompada bile farkli zamanlarda cok farkli seviyede gaz bastigini gordum.
2- 35 ltlik tankin 36 lt gaz aldigini gordum.
3- Ortalama tuketim bir depoda cok az cikiyorken bir sonraki alimimda cok fazla ciktigini gordum.

Bunun sebebi:

1- Depodaki gazi her zaman sonuna kadar bitirme imkani olmamasi ve her seferinde farkli miktarda gaz kalmasi. Gaz bittiginde istediginiz kadar lpgye gecirip zorlayin artik rolantide benzine atar hale geldiginde bile depoda bir miktar gaz kaliyor.
2- Depoyu her zaman ayni seviyede doldurma imkani olmamasi. Pompadan pompaya basinc degisiklik gosteriyor hatta havanin ve doldurulan gazin o anki sicakligi ile bile alakali bir durum. Bazi istasyonlar ise kaba tabirle "hava" basiyor (yani kalibrasyonu bozuk) yoksa 35 lt tank nasil 36 alsin.

Yapilmasi gereken her seferinde fulletip her gaz aldiginizda trip sifirlayip kac lt gaz alip kac km gitmissiniz onun ortalamasini almaktir. Bu sekilde 5-6 olcumden sonra genel ortalama alirsaniz hata payi minimuma inmis olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 16:02 
Kullanıcı avatarı

bende arabamda depoyu tamamen bosalttım.sonra doldurdum 41 lıtre aldı sonra tekrar bosalttım.yanı teste bosken baskadım ve aldıgımı harcadım.ama dedıgınız gıbı bıtırmede hepsınde tamamen bıtırmez dersenız bılmıyorum olabılırmı acaba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2011 17:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
bir de çok yeni aldıysanız aracı aracın sürüşüne de alışmanız gerekebilir. aynı aracı sürüp de öyle farklı değerler elde edenler var ki. ya da aynı araçta zamanla çok değişik değerler yakalayanlar. araca alışma da önemli.
bence yine de bir kere depo fulleyin kıyıp paraya. taşırana kadar fulleyin. sonra 200-300 km sürüp tekrar taşırana kadar fulleyin. o şekilde benzinde yaktığınızı bulun.
yoksa bizim buradan size tam olarak şundan oluyordur dememiz zor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2011 23:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: ramazan
Araç: CARİZMA GLX
Meslek: işci
Kan grubu: arh+
merhaba bence deopoyu birkere fulleyin ve 100 km yol yapın sonra yeniden fuulleyin km de ne kadar yaktığını bu şekilde daha rahat öğrene bilirsin bunu bir kaç kez dene ortalama aynı yakar birde bu şekilde dene bakalım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2011 23:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: ramazan
Araç: CARİZMA GLX
Meslek: işci
Kan grubu: arh+
merhaba ban ramazan bu aralar carizma ya çok büyük bir ilgi duyuyorum ve almayı düşünüyorum bir kaç kişiye sordum bazısı çok yakar dedi bazısı parçaları pahalı dedi zizce ne yapmalıyım çok kararsızım birde eğer tavsiye decek olursanız hangi modelini ve hangi motoru tavsiye edersiniz 1.6 mı 1.8 mi lütfen yardımcı olursanız sevinirim aacil lütfen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2011 22:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan biçer
Araç: 2001 Carisma 1.6 Avence
Meslek: Makine Tasarım
Kan grubu: 0Rh-
catamaran yazdı:
merabalar bende 1.6 2000 model carısma hb var.gecenlerde tamı tamına olcme ımkanım oldu.aracımda atıker lpg kıtı takılı.depoyu tamamen bosalttım benzıne gectı arac ve fulledım 40.99 lt gaz aldı km yı de sıfırladım ve 385 km yol yaptı.buda 100 km de 10.6 lt gaz demek.bu sehır ıcı sehır dısı karısık.sızce bu normal mı bana fazla geldı

Arkadaşlar bende 2001 1.6 Avance HB atiker sistem. Size tavsiyem 10 000 de beklemeyin 7000 de lpg bakımını yaptırın. Geçtiğimiz cumartesi yetkili atiker servisinde 10 000 bakımını yaptırdım 2 tane filtre değiştirdiler 40 tl verdim ve ertesi gün 30 tl lik (2.42 tl/lt) gazla Petrol Ofisinden 210 km yol yaptım. Tecrübem budur. esenyurt-ormanlı sahil git gel, esenyurt-kartal git- gelirken gaz aldım kırmızı yandı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2011 22:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan biçer
Araç: 2001 Carisma 1.6 Avence
Meslek: Makine Tasarım
Kan grubu: 0Rh-
Bu arada 1.6 2001 HB avance carisma'da benzin azaldığında yanan kırmızı ışık varmı? ben hiç görmedim sadece yol bilgisayarından bip sesi geliyor. Kırmızı ışık varmı yokmu? yardım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2011 23:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
var tabı sol alt kosede sarı benzın pompası ısaretı cıkar

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 08:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
Bende carisma 1,6 glx kullanıyorum atiker taktırdım.uzun yolda 120-140 arası sürat klima açık eco modda sürekli. şehirler arası 7,3 lt/100 km , şehir içi 9,5 lt/100 km de lpg ortalaması tutturuyorum. milangazdan 2,16 dan alıyorum gazı. dolayısıyla uygun çıkıyor ortalamalar. yaz ayındayız şu an kışın ne kadar artar bilmem

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: